Природният газ поскъпва средно с 11,5% всеки месец: Докъде ли ще стигне

Цените засега не са на критично високи нива, но експертите не се наемат да предсказват развитието на пазара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да разбираме, че се отказахме от сигурната ниска цена на газа, който се доставяше през Украйна за сметка на нова цена, която се променя ежемесечно в полза на продавача? Браво!

Само дето за януари като скочи с 12 процента, февруари скача с 12 процента върху вече повишения с 12 процента газ. А не с 12 процента спрямо цената преди януари Реално се получава такъв верижен ефект, че сигурно вече е 100 процента над цената от нова година

Еми ние се правим на велики пред руснаците...сега ревем че тока поскъпва. Да ни го спрат ,да разбере българина че без Русия щяхме да сме Мангалия

А представяте ли си ако нямаше диверсификация?

Цената на енергията у нас е много евтина ,дизел бензин ток вода и тн... всичко това е без пари у нас. Време да се нормализира цената

Тиквоний с 3.5млрд наши пари направи на путя тръбопровод и те продължават да надуват цената на газа и от там ръст на цените на какво ли не…. За бесилото е.

На 'велики' ? Имаш ли си на идея диване такова, че за 3млрд построихме тръба от което сърбите ще купуват руски газ? Да си чул ,че в момента БЕХ има 2.7млд дългове ? Да си чул че това поскъпване е само първото, докато изплатим тръбата на руснаците ? Що за руски родоотстъпник си ти?

Божеее, колко мъка има… Заминавай за сибир да смучеш гъзовете на блядовете бастун.

Кой написа това Облъчване? ЦК на БКП?

Нали за това руската диверсия на продажните копелета свалиха Бойко. Нали за това всугаха тока през 2013 та? Не си ли спомняте? Това е червения слугинаж на азиатските окупатори. Да ви е честит и насрания газпромчик Славчо и разпраната Мая Да ви е честита диктатурата на руската Хунта и келявия дебил Фърчило.

Сега мисирките да намерят простия питек от банкя и да го попитат какво се случва с цената на газта. Защото самия той преди около година говореше за хъбове,диверсификация, евтин газ. Крайно време е простата банкянска мутра да започне да носи отговорност за лъжите, а и прокуратурата да му потърси такава

Благодарим на братския руски народ.

Не мога да разбера защо никъде не пише какво се случва на пазара на суровините. Метали черни - над 100% и повече увеличение пластмаси - за сега 70 но отива нагоре Неръждаеми - над 40 и се покачва дървесина, строителни всички цени са полудяли. Производителите всеки ден получават нови цени и увеличения от доставчиците. Вече това започва и в магазините - защото има забавяне 2-3 месеца от производителя до магазина. До 1-2 месеца цените в магазините ще са поне с 40-50 % нагоре на всички стоки. защо никъде не го пише това. СТРАШНО Е

Продължавайте да плюете по рашките и пак ще имаме най-скъпия газ в Европа. Напълно енергийно зависими сме от тях, а ги приемаме като за някакъв враг.

Всичко се вдига с над 100% на суровините и то в цяла Европа. Явно и за това е Бойко виновен.

Искаме да гоним руски дипломати ..Еми да внесем евтин газ от Германия или сащ ...на мястото на Русия щях да спря газта на мангалите

Докато ни управляват мутри и простаци така ще е

Плащай сега газта и си мълчи

Получаваме прясна и плътна газ на евтина есе още цена. Нормално да се вдига малко цената ,така е на всякъде

Мунчо ще и носи газ с фурашката от Масква, но само ако го направим пожизнен президент. Ще управлява дори и да се посира.

Другари, какви глупости още ще напускате, за да се опавдае поредното поскъпване горива, ток и парно? Бяхме ги позабравили тези моменти. А прекупвачите на газ кога се връщат? По бензиностанциите бензина и газта пак ще са с изравенени цени, нали? И как беше... един-два пъти в годината "качват с 15 % - спокойно, само с 5%, мислим за народа!". Накратко, здравейте Другарки и другари! По-полека, че бяхме отвикнали."

Докато се събуди българският народ и вместо да протестират за циганина от Капана и за кучетата , да излязат за важните неща стандарта на живот,спазване на закони, здравен геноцид и корумпирани полиция,прокуратура и местна власт........

В случая става дума за цената на газта, не за суровони, не за европа! Разбираш ли подлога гърбава?

Ей дега трябва да питат Тулупът какви ги свърши ! Направи им тръби за милиарди с наши пари без гаранция за цена на газа! Баси продажниците!!!

На Боко намаленията станаха увеличения полека-лека

Каква стана тя? Руснаците ни драли? След като те ни намалиха цената с 40%, нашите целенасочено смениха формулата за определянето и на всеки месец и стана още по-лошо! Така, че никой не ни е виновен: Нито Русия, нито ЕС или САЩ! Българите ще ще си останем най-корумпираната, най-ограбваната и най-бедната страна!!! Да ни е честито!

Така ще е като няма диверсификация на доставките.

"Намалението е в резултат на преговорите между "Булгаргаз" ЕАД и ПАО "Газпром" за промяна на цената за доставка на природния газ на база на подписано споразумение между Европейската комисия и руската компания. Така е постигната договореност за промяна на формирането на цената на природния газ на месечна база. До момента цената се определяше на база на петролните деривати. В новата формула основна част от компонентата ще се формира от цената на регионалните пазари. В резултат от въвеждането на новата формула доставната цена на природния газ за България намалява с 40,3 % спрямо сегашната. "Близо седем месеца вървяха преговорите. Проведохме ги професионално с помощта на Европейската комисия", изтъкна премиерът Борисов." Това е топ новина от миналата година, с която се похвали Бойко. Такъв договор сключиха с Газпром, че ни намалиха миналата година цената на газта с 40% веднъж да занулят, та вече може да се увеличава и с 10% на месец, а от началото на годината е с 60%. Браво за новия договор, Бойко ще излезне ли сега да ни обясни за диверсификацията и благодарение на него и ЕК колко ще ни е евтин газа? Сега цената се определя месец за месец, а тя ще отива само нагоре, да се благодарим на бившите управляващ и опозицията, която не каза и дума за тези провали, както и на ЕК, които предадоха интересите на европейските граждани за да отслужат на Путин с по-високи цени. Също печеливши са и САЩ, тъй като прескъпия им втечнен газ по този начин може би ще ни се стори нормален, покрай това, че руснаците ще завишат цените до тези нива все едно ни е целия втечнен. Браво, някой тихомълком ограби занапред народите на ЕС.

Не позволиха да се намери газ в България сега всички ще плащат колкото решат тези от които го внасяме.

Докато има толкова много евтини авторитети няма мърдане.

Нищо им нема на тръбите. Нека си стоят. Все ще свършат някаква работа. Ще пускаме морска вода по тях за басейня у Банкя. Или сгъстен вуздух.

Ей платен трол, метанови газ има само в главата ти и го наричаме пръдня.

Яж лайна, руски лизач!!!

В Русия ще бъде безплатен.

"Ако през миналата години цената на европейските газови хъбове изглеждаше по-изгодна, то от началото на 2021 г. ситуацията се обърна." Сложете една "Реклама", че това лобиране на Газпром за връщане на монопола у нас... хората го четат и си мислят, че е сериозна новина.

Я Тиквата да излезе и да се похвали пак как е погребал 3 енергиини проекта. Обаче този път ПРЕД СЪДА. Долен национален предател.

Сега докато се не задавите с папо,няма да се махнете! Гладни комунистически паразити!

И като се отървем от комунделите, които ни седнаха на главите....ха, ъмчи той газа бил евтин. Еь тия световни пазара, дееба и експерите му от Длъжка поляна и Любенкаравелово.

Ами америка спря южен поток, обаче се спъна пред немците, които довършват СП2. Нали сме уж в НАТО и ЕС,а немците построиха завод на Continental в Сърбия, FIAT строи завод пак в Сърбия. Я някой да ми каже какви са ползите от Америка и ЕС за нас

Бойко е виновен!

Приятел, къде хукна да обикаляш всичките земни кълбета. Проблема е у наше село, в задния двор на кмета.

Добавете за сърбия и залежите им на 10% от световните запаси на литии, както и огромните инвестиции там за производство на батерии.

Никой не казва дали той е виновен, но той трябваше открито да каже на хората, че тръбата му е резервирана за 10 г напред на 85%от Газпром, и че друга газ няма да тече. Защо скри тези детайли от нас?

Защо да не обикалям бе драги, става въпрос за Южен поток по който щеше да тече газ д 1000 раборни места и 780 000 евра годишно У НАС. Както и Сърбия като НЕЗАВИСИМА от ЕС има газ на по ниски цени от нас.

ЧЕСТИТ ВИ БАЛКАНСКИ ПОТОК, И СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ОТ ДР. ПУТИН И БОРИСОВ! СУРВАКАТ ВИ ЯКО!

Борисов е виновен!

Ама интересно, пишеш др. Путин, а не пишеш др. Борисов, що така, някаква дискриминация ли? Или просто единият е комунист и затова?

продават на куб.м другите смятат мегавати - странно, и после сметката била вярна!!! Относно цените в България сваляме 2% и после вдигаме с 200% защото имало отново повишение!!! Тия от кевр - са за преквалифициране за няколко години на минимални заплати без бонусченца, за да разберът едно - каквато и цена да измислят, то тя не се отразява на доходите на крайния потребител - а голяма част от тези потребители са същите благодарение на които все пак дадената енергия успява да достига до тях и нас!!!

Това е благодарността на Путя, че банкянската мутра му построи с наши 3 300 000 000 (ТРИ МИЛИАРДА триста милиона) лева турския му поток, който никога няма да се изплати. Междувременно цената на газ в Румъния е с 30% по-ниска, но там последните десет години не управляват безродни русофилски мърши като Методиевич, Доган и Пеевски. Кьовеши измете московската мафия там и сега се сещайте, защо икономиката им се развива и е в пъти по-конкурентна от нашата.

Нали Тиквата обеща много евтин газ, изобилие от доставки, хъбове и тинтири минтири. ББ и ГРЕБ = МУНТА МАРА!!!