17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги дираджии, изтрихте ОФИЦИАЛНИ данни за изпълнението на бюджета, копирани от страницата на МФ?!?!?! :))) Ще сдъвча информацията специално за вас. :) Към края на ЮЛИ бюджетният ИЗЛИШЪК по КФП е 1. 5189 МЛРД. лв. (1.0 % от прогнозния БВП); А ПРИХОДИТЕ НАРАСНАЛИ с 4. 222 5 МЛРД. лв. на ГОДИШНА база. По ПРЕДВАРИТЕЛНИ дани към края на АВГУСТ бюджетният ИЗЛИШЪК се очаква да бъде 1. 650 МЛРД. лв. (1,1 % от прогнозния БВП); А ПРИХОДИТЕ / 65,8 % от годишния разчет) ДА НАРАСНАТ с 5. 751 МЛРД. лв. ... Дай боже всекиму такива ПРИХОДИ и ИЗЛИШЪЦИ!

Всичко е фейк. И пенсионни те фондове и приватиционните фондове, като индустриален България и доверие, които от 2005г не дават дивиденти. Майка ви мръсна капиталистическа!

Да се намали броя на високоплатените чиновници.

Старите пенсии. Новите се Изчисляват с коеф. На тежест за стажа с 1,2 а старите с коеф. 1,1 и 1.

За сметка на другите. Хора с по 2,3 апартамента и не са социално слаби получиха подарък по 200лв месечно и отгоре.

Хората с по два-три апартамента и отгоре едва ли са толкова милиони че 200лв за тях да допринесат съществено за над 10 млрд лв дълг. Завистта, завистта… А иначе, финансовото положение май си е плачевно отвсякъде. Колкото и Кокорчо да отрича очевидното

Че по вкусни от българските домати няма. От 10години садя домати за семейството си и ядем само от нашите домати от юли до нова година. Специално внимание да се обърне на това и да залеем пазарите с български домати.

Като си беше простокиро и асан проблеми с бюджета немаше.

С думи прости - Паре нема, действайте!

Намалете държавните чиновници и космическите министерски заплати и всичко ще си дойде на мястото.

За чиновниците съм съгласен. Но за съжаление министерските заплати няма да решат нищо. Абе хора, икономиката е която ни трябва, а не все да се свиваме финансово. Всички народи живеят от икономика, само ние - от икономийка…

Тъпото и Кауна харчиха милиарди - вземете от тях - те са разбирачите

И тоя ли се учил в Харвард?!

четири служебни правителства на радев, и държавата фалира ! те това доказва, о в берия свят на военни никой власт не дава!!

и едно редовно под юмрука на Чорапа. Все пак са рекордьори. На Виденов му трябваха 2 години.

редовното си бе служебно, драги! половината министри си бяха от бсп, пък ги брояха от пп! а кирчо си е отроче на радев, заради което наруи конститучията! за това ги Броя четири!

Всичко което някаква реална икономика, апропо среден и дребен бизнес , е натикано от години в ъгъла, смачкано и обрано, говори се само за някакви пари от '' нищото '' които ня кой ги дава ей така, хем се краде хем убрания винаги е виновен.

Премахнте ИЗДРЪЖКАТА за гледане на дете и вкарайте единствена опция СПОДЕЛЕНО РОДИТЕЛСТВО некое дете от 0- 12г. ако му се полага 1/4, 1/2 заплата тогава да почнат да работят направо и да не учат??? Геноцид към единия родител и косвено към децата...

1,5 милиарда излишък.Мумповците ги "усвоиха" за по-малко от месец и искат още 12милиарда.Крадат като за световно.И Мунчо иска чекмедже.

Остави 1.5 млрд. налични... и изпълнение на разходите за 7-те месеца на 41%. Иначе казано просто не си плати сметките.

Визитка с няколко магистратури..... а преди това има ли някакво висше образование? Или като Маямата, Гимназия, ОК на ДКМС, комсомолска школа в Масква 12 месеца и после магистър по право в УНСС?

Тоя плешив гей да не се прави на фора габе, ами да ходи да предоговаря курса на лева поне на 1 евро = 1 лев, щото някои проблеми относно изкуствената бедност в България не търпят отлагане.

Това е горчивото наследство на злощастното правителство на ПП...

Как при Борисов 10 год имаше излишък и хоп сега 15 млрд дефицит?

Приходите няма как да са под натиск с тези ценови нива на акцизните стоки ! Вече ако има нежелание за събиране - да може по-малко пари да влезнат в бюджета ...

Каква събираемост на данъци говори този. В София човек като се разходи по пазарите особенно фермерските пазари събота и неделя и нормалните пазари, ще разбере че за ден държавата губи милиони от недекларирани доходи от сергии и малки магазинчета. В случая всички знаят това, дори и данъчни ходят да си пазаруват по тези пазари но никой нищо не прави по въпроса. Да не говорим за таксита, събиране на глоби за паркиране на тротоари и тревни площи, градинки и паркове. Само този контрол ако се стегне в София ще дойдат сигурно 500 милиона само от София а ако се натиснат и останалите големи градове приходите ще потръгнат. А по курортите е чудо там ни касови бележки нито реално деклариране на туристите и приходите от нощувки. Там се укриват също стотици милиони на година. Но уви държавата не иска да ги събира тези пари, лично съм подавал сигнали за пазари и сергии и фермерски пазари, че никой не издава касови бележки и дори няма касов апарат и нищо не правят от НАП след сигналите. А от общината за нелегални сергии събота и неделя отговарят директно, че нчма какво да направят, знаят че са незаконни но не можели да ги изгонят.

Много разходи-малко били приходите.Повишени пенсии.Намалени ставки по ДДС.И увеличени с много брутни числа,от завишените цени на всичко.Колко левове от акциз и ДДС в повече се събират от горива,при цена 2 лв.и сегашните над 3 лева? Колко от газ,ток,вода? Явно,новото облъчване на щаба от зелени чорапи е-"вдигай данъците!".

Споко. Киро простия ще вземе още пет-шест милиарда дълг и ще цъфнем.

Държавата да си събира дължимото, строг контрол на всички грантове дето се раздават. И всеки плаче за помощи! Лукойл печели стотици милиони и пак помощ за тока, оръжейните фирми също, ресторантьори, хотели... Да не говорим за 25 ст за бензина. Същото с ДДС за брашно и хляб, за бирата. Ами парите дето дължат топлофикациите, футболните клубове... И ПАК ДА СЛОЖИТЕ НИНОВА И КАЛОЯН МИНИСТРИ /знам, че Калоянчо не е бил министър, но има желание да ръководи, да управлява/ СЕГА НИНОВА ПО ЧИФТ ОБУВКИ ПРЕДЛАГАМ ДА ОБЕЩАВА И ПО ЕДНА ФУСТА ЗА БАБИТЕ, БЕЗПЛАТЕН БАСТУН ЗА СТАРЦИТЕ, ПО 10 КОМПЛЕКТА ПАМПЕРСИ ЗА НОВОРОДЕНО, ЧИФТ МАРАТОНКИ ЗА ПО ФИЗИЧЕСКО. Стига популизъм вече.

Ще има голямо затягане на коланите. Тия дето теглиха кредити, особено големи за имоти, да си слагат въжето и сами да си бутнат столчето. Може да помолят и съпругите си, те с удоволствие ще го направят.

Какви чудеса да чакаме от тая кумунярска тьотка дето Прецедента сложи за финмин? От Гълъба оцъклен като почнеш и всички останали в служебното рашистко правителство са за крана!

"Няма проблем с петролните доставки в страната ни. „Лукойл“ е руска компания, но собствеността й е швейцарска и не попада под удара на санкциите. Тя ще продължи да работи в България." (Кирил Петков, 8. март 2022 г.)

Това е горчивото наследство на злощастното правителство на ПП...

И в коя държава е този дефицит ??? Зaщото в България бюджетът е на плюс с 1.8 милиарда лева за първите 6 месеца ...

Приходите са под "натиск"? Гениално изхождане. Явно и тоя се е консултирал с баща си.

НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ, РУСКИ НЕКАДЪРНИКО! КАЖИ СИ ,Ч Е КОМУНИСТИТЕ ФАТМАШКИ ТОЛКОВА СИ МОЖЕТЕ!

като чуя социални разходи и ми идва да хвана пушката. Социални разходи = корупция, бедност, популизъм и повишаване на данъци.

Пушкаджията, ти какви разходи искаш да има в бюджета - за проститутки ли?!

Очаквам да се хванеш да бачкаш, а не да чакаш някой да ти плаща градския транспорт и парното!

Да работят дирниците да станат хора.