Приемането на еврото няма да доведе до инфлация

Година след въвеждането на еврото цените в магазините ще са и в левове, за да няма спекула, обясни финансовият министър

Обратно в новината

Коментари - Приемането на еврото няма да доведе до инфлация | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо да махнем руските партии за да може изобщо да сме ЕВРО по какъвто и да е признак... второ мнного държави вкл ГЕРМАНИЯ иТАЛИЯ И ФРАНЦИЯ яко го ядоха с тва евро... не казвам че е лошо но няма да мине само с деленне нна две...

България е готова за приемането на еврото още днес защото от 24 години е във валутен борд към еврто. Какво толкова сложно има в това да разделиш всички цени и сметки на 1,95583. Истината, е че след 2-3 година се очаква разликата в заплати у нас и в Европа да е по-малка и да не е чак толкова шокиращ факта колко сме бедни. Относно критката, че по-бедните държави не трябвало да влизат в еврозонната, защото са с мног по-ниск идоходи. Ще дам само един пример: Бедна Южна Италия, в гетата хоратаса са толкова бедни, колкот в България пък вече 20 години си ползват европо.

ЛЪЖАТ...

Номерът е, че Задкулисието ще вдигне цените с 400-500, може и повече %, за да си прибира в джоба огромните печалби от вдигнатите цени... Нормалната пазарна иконоюика диктува тези цени след време да паднат, заради конкуренцията, нооо Задкулисието няма да допусне да се продава на ниски цени и да се печели от оборот. Как ли - ами както през 90-те един чичко с бухалка заставваше на входа и изхода на заводите. Е, сега може да не е с бухалка, а примерно с дилдо или вибратор, но принципът на доброзорното ценообразуване е един и същ!

Инфлация ще има още преди да сменим лева с еврото, и то брутална.

Комунягите реват! Кеф ми е! Айде Бб4 + еврозоната ! Топ. Рашка говняшка ще трябва да купува евраци ако иска да почива в БГ.

Да, като скочиш от десетия етаж без парашут нищо няма да ти има

Тъпо

..изведнъж ще потекат реки от цветя и рози ...

Имаме си БЪЛГАРСКИ ЛЕВ от Освобождението на България през 1878 г... Ако някой иска да ползва - Евро или Турски лири, нека напусне България и да се маха.. ВЪН Предателите !!!

Хах айде у лево, глупак

Инфлация ще има защото всичките кътани левове по дюшеци и буркани ще трябва да се обърнат в евро. За хората обичащи големи купюри в 3 литрови буркани това може да е проблем и те ще се насочат към купуване на стоки и т.н. за една част от надипленото. Отделно не е ясно по какъв курс ще стане фактически обмяната, засега е обещано едно но може да стане друго.

За цените са прави. Няма да се вдигнат, а само ще сменят индекса. Вместо лв, ще напишат €. Лесна работа. Какво ще ни загълфикат със заплатите и пенсиите? Те ще станат наполовина, разбирай 50% надолу. 1000 лв заплата ще стане 500€. 400 лв пенсия ще стане 200€. С какво ще се плати парното, тока, лекарства, дрехи за деца и т.н.? Има ли място в Орландовци за 2 000 000 пенсионери? Сега сме 5 000 000 млн. Колко хора ще останат? Поне направете градския транспор за Орландовци безплатен, като за последно! Никога €URO ! Това ще е най-голямото предателство. След това за България може и в учебниците да не пише. Казах!

Точно така, руско гамно, така ще стане. Това не ти е Рашка Говняшка, където рафтовете са ви празни и каквато цена сложат - се купува, а дядя Вова спуска само каква да е цената на водката, че да е доволно впиянченото население?! Цените ще станат двойни, а в съседни държави на ЕС (заради което умирате от яд) са два пъти по-ниски и така ще седи вакум, точно така ще стане. Да ви серем в устите на всички в руското посолство!

Я кажи за пенсионния фонд къде отидоха парите ?

Аха и ще повярваме че комунистите кгбебейци ще ни въведат в еврото… дееба и боклуците миризливи. Ще насерат тихомълком нещата , от ЕЦБ ще кажат - имате още работа и шси измият ръцете с тях. Само ГЕРБ.

Миналата година цената на тока беше 30% надолу, литър газ за колата от тогава досега скочи с 30%, кв.м застроена площ в София и Пловдив от 800 евро на 1200 евро, купих си телевизор 37 инча за 280лева, сега същия е 400лева.Единственото което не е мръднало нагоре е заплатата ми.Не еврото няма да доведе до инфлация защото тя вече е факт.

и ви вярваме безрезервно! Освен това ще доведе до рязко поевтиняване на стоки и услуги!

За цените са прави. Няма да се вдигнат, а само ще сменят индекса. Вместо лв, ще напишат €. Лесна работа. Какво ще ни загълфикат със заплатите и пенсиите? Те ще станат наполовина, разбирай 50% надолу. 1000 лв заплата ще стане 500€. 400 лв пенсия ще стане 200€. С какво ще се плати парното, тока, лекарства, дрехи за деца и т.н.? Има ли място в Орландовци за 2 000 000 пенсионери? Сега сме 5 000 000 млн. Колко хора ще останат? Поне направете градския транспор за Орландовци безплатен, като за последно! Никога €URO ! Това ще е най-голямото предателство. След това за България може и в учебниците да не пише. Казах!

По планът на Гейтс за златния милиард, до 2025 г. в България ще останат само онези, които имат от 100 милиона и нагоре.

.. Изживях го в Ирландия 2002...вЕрвам ви..., вашта мам. ца...

В Ирландия не приемат цигани като нас, койчо Изживял си го в кръчмата в Столипиново

УМОЛЯВАТ ни, да гласуваме за правителство, но не ни разрешават да ГЛАСУВАМЕ за приемане на еврото!?!?!?

Голяма грешка е да слушате смешен руски педераст като мен какво казва. Току що изгълтах кило сперма и сега повръщам в банята, та затова ми се привиждат референдуми и немити цигански патки в устата.

За тебе знаем, Люлин 6,блок 603, телефон 0988634786

Да нямате вече обсесия Ти телефон имаш ли

Казаното в заглавието е очевидно невярно, опровергава се най-просто с опита на държавите, вече приели еврото. Има обаче друго. Когато говориш неверни неща (и знаеш че е така) тогава си най-малкото манипулатор, а може би престъпен лъжец.

Няма страна, въвела еврото, която да не е видяла увеличени цени (цена на живота), както и проблеми за финансовата си система след това. Най-засегнати бяха страните по периферията - Гърция, Италия, Испания, Португалия, но и останалите също.

И защо тези страни имат проблеми? Защото преди да приемат еврото редовно си девалвираха валутите за да си стапят дълговете. И после правиха нови дългове. С еврото това вече не минава. Ние обаче, за разлика от тези страни, сме в борд и не можем да правим нищо с валутата си. По тази причина няма причина да имаме техните проблеми, защото нищо няма да се промени - и сега нямаме свободна валута, и тогава няма да имаме. Толкова ли не виждате разликата?

Само че тогава ЕЦБ ще взима решенията вместо нас и като решат да помагат на изброените от тебе страни, като напечатат некое евро ко става тогава?

Сега като сме в борд реално не е ли същото ? Аман от тъпоумни доводи ! И сега ЕЦБ решава всичко и сега зависим от всяко напечатано евро!

НЕ на еврото! ДА на лева! На времето Бъларският лев е бил със стойност подобна на Швейцарския франк. Да направим лева отново силна валута! Който е против това е и против България!

Ало, Енергото ли е? Не БНБ! Е и на вас да ви *. хахах Няма да има инфлация, само 100 процента такава от лева в евро! Кафе 2 лв, после 2 евро! Сравнете цените на Лидл примерно в Гърция и в България. Същитр ама в евро!

Това Мика Зайкова ли ви го каза? Дори и най-неграмотния ще ви каже, че това не е вярно.

Веднага да се направи петиция за РЕФЕРЕНДУМ!

После ще е прекалено късно!

и ще раздават пенсии от по една банкнота ...

РЕФЕРЕНДУМ! КАЗАХ!

Имаме си БЪЛГАРСКИ ЛЕВ от Освобождението на България през 1878 г... Ако някой иска да ползва - Евро или Турски лири, нека напусне България и да се маха.. ВЪН Предателите !!!

Ние сме най бедната държава в ЕС с най ниски пенсии и заплати.И да влизането ни в еврозоната ми прилича като на свиня звънче. Де що имаше ценно се разпродаде,хората избягаха от тук и не знам какво остана. Ще ни вземат и валутния резерв,който е на всички нас(24 милиарда евро). И златото си даваме на безценица. Въобще жалка картинка сме.

Левовете в евро сменям аз, доларите стават, левовете не!

Бащата на валутния борд каза че не трябва да приемаме Евро ! Има си дежурни Мисирки които да ни уверяват че трябва да го приемем и било нужно ! Искате ли евро , отивайте в Държави с Евро и там го получавайте ! Аз и много Милиони Българи не ви щем Еврото , а и Бащата на Валутния Борд го каза че няма нужда от. евро и точка , да забравим !

А за валутния борд какво мислиш? Имаш ли пари за губене?

Долен страхливец съм като тате И дамата сме мангали, ама аз съм по долния

По-мазна и нагла лъжа отдавна не се е пускала! Ама нали ние даваме зелника!!!

Путко, от Люлин 6 блок 396 такъв номер - 0988634786 не съществува, глист вонящ. Аре слизай бе..

Лакомо гълташ, ама няма повече Ще трябва да се обърнеш към мангалите от Филиповци, за да те доизклецат

Мишко, такива като теб ги клатя за закуска! Посран педерас. Бегай се наври в на майка си разпоретиния гъз.

павел посеркото се е изпосрал и се тресе в некоя колиба. хахаха

номерата на всички блокове започват с 6хх.

Ванка не му се връзвай.

Едно евро си е едно евро , една от най-силните и стабилни валути в света! Само в рашка говняшка им изглежда нестабилно, днес едно евро се разменя за две кила рубли , утре за пет кила и страдат в безсилието си :)))

Заедно с удмуртската е най жалката На ванката му плащат в удмуртски рубли, затова е толкова смотан и жалък

долнопробен измамник - лъжа , като за пред ковидУФце :) инфлация имаше дори в Германия ! отказваме се от сеньоражни права и въобще от паричен суверенитет, сякаш са ни останали много парченца суверенитет все същите национални предателства - имената на премиерите са без всякакво значение на дупеклатите също е-референдуми върху блокчейн ,за да вземаме НИЕ, Суверенът всички важни решения, вместо продажните мижитурки от колониалния "елит"

РЕФЕРЕНДУМ!! РЕФЕРЕНДУМ!! РЕФЕРЕНДУМ!! Никога повече големи решения без Референдум!! Никога повече големи решения без Референдум!! Никога повече големи решения без Референдум!!

Какво ти разбира главата от финанси, та ти да вземаш решения?

Какво ти разбира главата от политика, че да гласуваш на избори?

Хайде путко, тук съм! Ела да ебеш бе, мангал посран. Дай номер бе. Путко вмирисана.

Едно кило сперма в устата ти изцърках Още ли искаш бе, ванка Много гладно педерастче си бил бе, хаха

Страхлив и жалък съм като истински руски педераст. Чао от мен, отивам да се крия в мазето, братя!

Просто след съвеждането на еврото бнб ще стане излишна. Не само че няма да имаме валута, няма да имаме и национална банка. И части български банки няма да има, то не че и сега има. Тоест, ние по никакъв начин няма да можем да контролираме финансите си.

Да, инфлация няма да има. Инфлация щеше да има, ако се обмени лев за две евро и тогава щяхме да се чудим какво да си правим парите. Но ще има жестока дефлация. Цените ще си стоят същите, а парите ни, в най-добрия случай ще са два пъти по-малко.

Путката от Люлин 6, блок 396, с телефон 0988634786. Къде си путко страхлива?

Зъбите изми ли?

Бикините червени ли са? Действат ми възбуждащо :)

Блок 306 де... Къде си мършо посрана?

До утре ли да вися

РЕФЕРЕНДУМ!! РЕФЕРЕНДУМ!! РЕФЕРЕНДУМ!!

Путката от Люлин 6, къде си бе кавал нещастен? Звъня ти, дал си ми грешен номер.

Кого лъжат тези? Колко страни вече изпитаха шокова инфлация точно след влизането в еврозоната! Да, временен ефект е, но е съвсем чувствителен.

Докато не фанат мечката нема са упрайми

Червено вино снощи пих, и капка не остана, и морни джуки аз изтрих в куреца на Ганьо. Червено вино снощи пих, и капка не остана, и морни джуки аз изтрих в куреца на Ганьо! Не бих желал дори и кура на султана по устните ми щом гори спермата на Ганьо! Да бях аз някой чародей пред него да застана, ще му поискам три неща и първото е Ганьо Иди си дневна светлина ела ти нощ желана, че имам среща аз тогаз със моят мили Ганьо. Баща ми, майка ми крещят, какво от мен ще стане. По дяволите да вървят, и аз при моят Ганьо!

Браво рашко "адашче" ! Та казваш докато жената ти изработва конвертируеми левчета на магистралата и ти заработваш като рашки пеераз ?

зайчик що квичиш? едно малко сибирско джудже ли те изпраска така че квичиш? хахахаха

То праска само крепостни като теб вата :)

Квича от кеф когато мизерните мангали си навират парчаците в устата ми. Премирам от кеф оххх

Не може да има инфлация с еврото...цената на еврото е фиксирана , не може да се качи или падне както си мисли Пешо от нспешостсс ракията в ръка . Пет евро ще бъдат пет ебрпислед пет години.

Инфлацията е 5 срещу 5 Евро... А какво могат тези 5 евро да ти купят... Я виж какво е могъл човек да си купи с 1 Долар през 1970г и провери сега какво може да си купиш с 1 Долар...

Ти си платен от комунистите

Когато 2008 заживях в скандинавието нафтата бе 0.98е, хляб бе 0.5-0.7е Сега дизела е 1.45е хляба е от 1.20 до 2.50 а млякото от 0.45-0.50е за литър сега е 1.0-1.20е. Ела ми говори за нямане на инфлация и всичко да е мед и масло.Заплатите за разлика от Бг ги индексираха, но все още имат мноого да се постараят. А ние може да сме вързани с еврото но като си идвах 2009-та в Бг 500е бяха пари да ти свършат работа. Миналата година 1200е не ме оправиха, а още не е влязло еврото.. Така че стига ръси простотии.. Видях и в Естония какво стана след влизането му..С очите си и джоба си

Живота ни ще се промени ,ставаме вече съвременни европейци,икономиката ще се стабилизира и ще се увеличи капацитета и потока на инвестициите у нас. Въвеждането на евро е знапимадтъпкалъм напредъка.

та за това Италия, Гърция, Испания, Португалия, Франция и Белгия са фалирали държави... ти да видиш как еврото ги оправи... едно хубаво... Виж им дълга и тога си реши... Великобритания си е добре, Дания си е добре, Швейцария си е добре,, Норвегия си е добре... РЕФЕРЕНДУМ!!!

Швеция и те са добре....Да им се чудиш просто що още в Крони. А към нас потекоха пари.Но в определени джобове. И сега е същия проблем: мерака за влизане не е от добри подбуди а от тесен кръг интереси

Не знам за еврото, но Мунчо ще доведе до такава инфлация че свят ще ни се завие. Той вече започна, даже и до изборите не можа да се устиска. За два месеца са способни да ни върнат в каменната ера.