При извънредно положение кредитът няма да се обявява за предсрочно изискуем

ГЕРБ предлага облекчение за длъжниците на фона на спрените съдебни дела. Омбудсманът пък - мopaтopиyм нa пpoцecyaлни, давностни и преклузивни срокове със закон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълни нещастници са нашите

Защо не спрат със закон дейността на колекторските фирми? Само за тях ограниченията не важат и продължават да безпокоят по телефона хора в затруднено финансово положение.

функционираща на "иззимвене не енергия от бъдещето" е обречена на пълен крах и самоунищожение!

Еййй,защо беееееее. Трябваше да опростят всички кредити и с декрет да преразпределят всички празни и заключени апартаменти в София, така че всяко семейство в столицата да притежава по два, колкото сигурно му се падат средностатистически.

Хората не взимат Кредити само за жилище Взимат ги за малък бизнес който умира в такава ситуация Извади си главата от лакомия си задник и помисли по- глобално какво се случва

- за да се стигне до чси - значи баМката тотално се е осрала с този заем и той е напълно бил грешен за нея, но се е блазнила от хазарта, въпреки, че е знаела ниската степен на вероятност да спечели "много" от "нищо" - за да се стигне до колектор - значи изобщо взимането е практически отписано, като невъзможно и се разчита на пакет "празни бутилки" от които да се опиташ да вземеш нещо в пункта за вторични суровини Ще кажа и трето : спре ли "дължника" да плаща (по една или друга обективна и/ или субективна причина) - всичко е приключило и няма път назад! Пийте една вода!

Значи всеки може да търпи загуби от ситуацията, но банките с тяхното лоби не Затова лихвата стои И ще се начислява ежедневно за просрочката Наглеци

законодателната гавра, в която е заложена възможността всички по веригата да са губещи, но е и банката!

като си "начисляваш" лихва ... тва нищо не променя! накаря ще му вземеш и цървулите, той ще умра - и ПАК,, няма "да спемелиш" нищо, защото печалбата не е "в пари", а в неговият "труд", т.е. в неговата "енергия", която той очевадно отказва да дава за твое ползване!

Другите . .следете какво предлага Опозицията

- за да се стигне до чси - значи баМката тотално се е осрала с този заем и той е бил напълно грешен за нея, но се е блазнила от хазарта, въпреки , че е знаела за ниската вероятност да спечели "много" от "нищо" - за да се стигне до колектор - значи изобщо взимането практически е отписано, като невъзможно и се разчита на пакет "празни бутилки" от които да вземеш нещо в пункта за вторични суровини Ще кажа и трето : спре ли "дължника" да плаща /по една или друга обективна и/ или субективна причина/ - всичко е приключило! Пийте една вода!

Тези калинки герберчоци са смешни и жалки. Първо не трябва да се бърза за да не се сгреши с мерките. Всяка мярка означава и някакво финансиране, някой нещо да поеме, то са срокове, то са законови промени. Не може така всико на парче и днес. След като разбрахме, че НАТО се готвел да се бие с Русия за Крим без болници се оказа и че явно министерствата и структурите нямат никакви аварийни планове. Ама никакви. Едно време по соца хлебозавод, консервна, родопа и т.н. имаше всеки областен град - ще рече повечето области действително можеха да се изолират за известно време. Сега хлебозаводите са тук, там големите. Няма да говорим за млеката - внос, да видим кога ще останем без мляко. Месо - внос повечето. Всеки излиза с Борисов начело, министри, зам. министри и хвърлят едни бомби , едни спер мерки и проценти. Защо? Как? Как разбраха колко ще е тежка кризата? Едва сега САЩ започнаха да говорят за световна рецесия. Пък ние едва ли не сме готови с мерките. Трябва макрорамка, вариантност. Варианти за подпомагане на бизнеси, хора, банки, фирми, болници, соц. сфера. Трябва акъл. Да се набележат варианти, план А, план Б за бюджета, заеми ли ще вземаме, ЕС ли ще даде пари, демек ще ги напечата и за нас. Не може така да се бърза и да се получават не разнобои, а направо малоумщини. Извънредното положение не е метод да се удължава властта на герб, да се върже опозицията и да се бият и плашат журналисти. Само ПР акции и чакат генерал Мутафчиев да им спаси крадливите задници калинчокски. Бою пада герб пропада ние не, ние не

В цяла Европа обявиха данъчна и кредитна ваканция, а тук буквално ни се подиграват. А пък ние ще ви накажем на изборите !

В Европа когато няма извънредно положение, преките данаците които се удържат от приходите са над 50%, че на места стига до над 70%. Те могат да си позволят да не събират данаци за определен брой месеци.

ШЪ ни накажИтИ ама друг път. Пред клавиатура сте многУ смели, ама наяве сте гола вода!

има банков гратис за 3 месеца! да знаете! А Тръмп изпраща и по 1000 долара НА ВСЕКИ АМЕРИКАНЕЦ!

"Не да се спират лихвите "... с други думи кредиторът ще получи разрешение да дои длъжника с наказателни лихви докато трае извънредното положение, е, кое по-добре мъчителен край или мъки без край;)

Успокояващо е, поне донякаде, че искат да ограничат "другите" наказателни лихви... ама банките пък ще цакат с "такса Криза" и пак ще са на далавера.

Финансовият министър Владисла Горанов пък каза в неделя, 15 март, че не се обмисля банкова или данъчна ваканция Тръмп обяви данъчна ваканция за 90 дни-може да подадете или да платите данъците си до 90 дни по-късно без глоби и санкции. Ха сега намерете разликата и обяснете че американци ни командват а не БКП и КПСС под друга форма.

Kenn1111

Идиоти това с нищо не помага на хората.Просто агонията се отлага с месец!хората губят работа поминак и само малоумници могат да предлагат такова нещо което е ясно че нищо не решава

Мъ що така, бе... Аз мислех, че ще опрощават кредити. Даже вчера взех едно кредитче и си купих тули у Младост на промо цена от 1799 евро квадратя на зелено. Дупката щели да я почват кат отмине карантината, та затуй се вредих тънко. Пък се разбързах, щото брокера ми рече, че сега сичко живо ще купува тули и имало голем дефицит. Пък се търсели, щото сичкото живо искало да се крие зад тулите от короната. Пък парите скоро щели да са по-йовтини от тоалет папир, щото той ще е по-необходим и полезен. Пуф-паф, хванах влака. Пък вий си стойте на пероня

Ма то без пари у Младост това, аз за там давам 2799 евро квадрата, даже 3799... Имотите вечно ще растат, нали тия мантри ги пеят зауханите брокерчета. Е наигра се планктона, на ход са едрите риби ;)

Целта е да се затрият дребните и да останат само големите играчи, които имат лобита в политиката.Всички трябва да фалираме и да станем техни роби! Това е, не се заблуждавайте!

Богатите още по побагати, бедните още по бедни.

Помислете за опрощаване на част от задълженията. Загубите трябва да се понасят солидарно, а не само от длъжниците, принудително оставени без пари.

Алооо, Дира, давайте вярна информация. Сега хората са изключително чувствителни! Това за кредитите ще го предложат, а не че е факт както личи от заглавието. Извинявам се но ми се повръща от изтъркани похвати.

Имам една дебитна карта за пенсията, която свършва още същия ден, като си платя сметките и си купя лекарствата.Нямам банкови сметки, нямам кредитни карти, нямам скрити пари у дома, изобщо нямам стотинка.Как се оцелява под карантина, без пари и без стоки по магазините?Не успях да се заредя, щото нямах пари. И кой би ми дал кредит срещу 300 лв пенсия? Много лесно е да се говори да се правят поръчки на храни и всякакви средства по телефона, но с какво да ги плащам? '

И аз кат теб!

Докато се наумувате и мерките вече ще бъдат излишни...

Барни Ръбъл с еУегантно правно решение... Ай, сиктир, бе! Неначисляване на лихви, разсрочване, приемане изпълнение на части и т. н. - върху това помислете!

Имам магазин за здравословни храни.Взех кредит да го купя ,оборудвам и заредя.Ичач 4 души работници на които плащам заплати, осигуровки и така нататък.....Плащам около 1 000 лева на ЧЕЗ, и др разходи. Отговорете ми с какви пари да си погася вноската по ипотеката на магазина, при условие,че той не работи и с какви пари да платя на хората си, които изхранват семейства.?????? Такива бла ,бла не ме устройват ,още повече, че ще бъде трудно да си върна клиетнтите.

Да взимаш кредит. Помпате цените на имотите с пари които нямате.Съчуствавам ви но цял живот обяснявам че не е хубаво да си залагаш бъдещето в банка.Няма да почваш бизнес с чужди пари. Щото ще си ги поискат когато никой няма, а кризи те са закономерно част от живота

Ами не всички сме чиновници на държавната софра, какво да се прави.?Но чиновниците не проумяват, че без такива луди като мен ,държавата ще изтлее - бавно но сигурно.А и няма нищо сигурно.Нали уж говорят за солидарност? Дръжки!

"Ех, защо се набутах с тая панелка?" - това все повече народе ще се пита и да добавя, къде ми беше акъла да дам по 1000 еврака за панел...