През 2022 г. България ще има завод за производство на соларни панели

Ще направим всичко възможно да изградим мостове от инвеститор до ползвател, каза енергийният министър

Обратно в новината

Коментари - През 2022 г. България ще има завод за производство на соларни панели | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Електрическите автомобили, обещани от Кирчо Ментата, кога???

Тока ще поевтинява още, видно е.

Е нема що... ПО замърсяващо производство не можаха да измислят !!!!!

"През следващите няколко месеца министерството на енергетиката ще започне инициативи за изграждане на мощности за собствени нужди както за корпоративни потребители, така и за битови абонати. " Чии са тия собствени нужди, на министерството ли ? То ли ще продава на корпоративни и битови абонати ? Или собствените нужди са на тези абонати, а министерството ще им помага да си построят мощности извън пазара? Може ли и аз на балкона си да си инсталирам мощност платена от министерството ? Бах мама му, първо приватизираха всичко и възпяваха свободния пазар, сега слагат моратурими и ще строим собствени мощности (който да и да собственикът), защото пазарът е твърде скъп.

Коя мента коя? Нещо сбърка ментите ми се струва

Защо измисли, че ще е замърсяващо? Силицият идва готов, тук само се нарязва и сглобява. Кое е замърсяващото?

"зелените" простотии сега са най-модерни. Надявам се поне само да сглобяваме, иначе самите елементи са доста мръсно производство.

Глупости. Мръсно ти е съзнанието. Силицият е много мръсен за производство....

То има завод за Соларни Панели в Силистра от над 10 години . Не виждам нищо ново да се случва!

И кои ще са тези глупаци, които ще купуват тези скъпи и ненужни предмети ...

Всъщност предсмъртен гърч и цените после яко падат. Фотоволтаик при тези цени се изплаща за под година.

Имаше навремето тъпаци, които ми обясняваха как климатиците не ставали и не работели под 5 градуса на отопление.... Ти си същият.

Всякакви далавераджии. Викат много били пак в парламента. Купуват ги, после ти им плащаш масрафа. Е, и тока леко поксъпва.... ама то нали е зелено...

глупостите. А вятърни мелници ще строим ли ?

Земята, след хората. България не е Либия или Саудитска Арабия за да се покриват пясъците със соларни панели. Пандемията доказа, че пред електроенергията ПО-СКЪП И СТРАТЕГИЧЕСКИ ПРОДУКТ е ПЛЮСКАНЕТО. България е ЖИТНИЦАТА на Европа. Ефективно селско стопанство, подобно на ГИГАНТА в ЕС ....миниатюрна Литва, е е нужно на България. За това се иска само едно - 100% частна собственост което ще доведе до отказ на държавната администрация от КОРУПЦИЯ.

Но в Морето. Дори Румъния има такива вятърни "мелници".

Имаме покриви за 100 000 МВт, що трябва да се строят по нивите. Има и голи скалисти склонове, кариери, въглищни открити рудници.

Вече има ветрогенератори 1 КВт с размерите на малко буре, Перките са вътре, може да се постави навсякъде и работи при огромен ветрови диапазон без значение от посоката на вятъра, за разлика от вътърните мелници. 2-3 такива + фотоволтаици + батерия + климатици и можеш да си гледаш кефа и в най-мразовитите дни. Стига темпратурата да не пада под минус 30 градуса заради климатиците

То и в София има, а и на други места в страната. Ама нашият министър на промяната (или сполуката беше) от къде да знае?

Дада, спри с тези измишльотини, че и учениците ще ти се подиграват. Въобще не си в час в тази материя и не пиши глупости. Ще се изплати, ама на "куково лято".

Има вече производител и завод в Пловдив

Правиш ли разлика между соларен и фотоволтаичен панел

Точно върху нивите ще се строят КОМЕРСИАЛНИТЕ соларни централи. Те ще заемат стотици декари земя. Откритите рудници са разораните ниви на равна Тракия и ТРЯБВА собствениците на рудниците да ги възстановят до селскостопански земи. А за да си инсталираш собствена соларна станция на покрива, паралелна на електрическите доставчици като Енергото....първо трябва да се махне централното парно и топла вода. У нас, в САЩ, никъде няма ТЕЦове и Централна топла вода. Всеки отделно стоящ дом(къща или блок) има собствена станция за отопление и топла вода. Но у нас, в САЩ, държавата дава ДАНЪЧНИ ПРЕФЕРЕНЦИИ ПРИЕТИ В ЗАКОН....за собствениците желаещи да си инсталират локална соларна станция. Още веднъж: Първо бе приет закон.

1 гигават соларни панели. Ойййй Дали?

На сполуката ми харесва.

Точно така.

Ха..ха.. Имало. Много отдавна вече няма.

Българските "производства" от този клас са сглабяне на компоненти, внасящи се от чужбина.

Приятел, има изследване на един известен американски физик колко струва оборудването на соларен източник на електрическа енергия за еднофамилно жилище: 40 000 $. Изплаща се за десетилетия и то при условие, че не се повреждат електрониката и батериите (което е невъзможно), има гарантирано слънчево греене и полупроводниковите елементи не деградират с времето от високата температура. Всеки да си направи сам калкулацията преди да се изръси с горната кръгла сума. А, не дай си Боже, да се случи нещо като изригването на Исландски вулкан и цялата атмосфера над Европа се покрие с прах и пепел. Какво правим тогава?

Видяхте ли бе, гербери?! Видяхте ли че не само батко ви Бойко може да строи заводи?! И тези няма да са менте китайска куча марка заводи, а истински, които ще ни направят независими от азиатската Руска Империя!!!

Трябва да стане най големия производител на слънчеви домати. От десет години садя само домати и 10човека ядем най вкусни те домати в бг. От юли до януари. И комшиите опитват. Инвестирайте в домати. Не е толкова трудно отглеждането им.

А Слънцето питахте ли не това в Банкя а другото-шот панели може и да има ама слънце нещо няма.Май като вятърните станции…