Преизчисляват само пенсии до 300 лева

1,2 млрд. лева годишно могат да се заделят за увеличение на парите на възрастните хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Млади хора не бъдете глупави , като някой от нас. Внасяйте си минимални осигурителни вноски. Защото винаги доходите ви ще се приравняват с прага на бедност , държавата ще Ви доплааща към пенсията 100-150- 200 лв. независимо какви спестявания и какво недвижимо имущество имате. Защото това което се обещаваше когато се намали процента с въвеждане на коефицентите, че пенсиите ще се индексират всяка година с прямо осигурителния доход от предходната година остана химера. Индексацията се прави с 5-10-30-40 лв когато решат управниците. Е някога има и нула лева, но нали трябва да има за индексацияза ДМС, за дрехи за храна на депутати министри, държавни чиновници и служители. Е и като не останаха откъде пари за излишните пенсионери. Ами си внасял високи осигурителни вноски работил си 40-45 години, бил си глупав кой ти е крив .А това че някоя партия мисли за всички българи, също е химера. Когато трябва да си увеличат техните доходи пари има,единодушни са- е за всички няма, но какви да правим излишни сте. а ние мислим за Вас.

ЧАКАМЕ И НАСТОЯВАМЕ ЗА ПРЕИСЧИСЛЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПЕНСИИ! Това го чакаме от години на обещания и лъжи. И сега...само на еди кои си. НЕ ЧАСТИЧНО ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ, А НА ВСИЧКИ. В противен случай си сложете тези пари под дюшека да ви топлят. И не се подигравайте на хората, които имат над 40-45 години къртовска работа и са си плащали всички осигуровки.

Съгласна съм със всички вас по-горе,но Симеонов иКаракачанов не са съгласни с нас за преизчисляване на всичките пенсии.Казват,че дали дума само на бедните пенсионери,но с тях само ще гледат парламента през крив макарон.

Съгласна съм със всички вас по-горе,но Симеонов иКаракачанов не са съгласни с нас за преизчисляване на всичките пенсии.Казват,че дали дума само на бедните пенсионери,но с тях само ще гледат парламента през крив макарон.

Съгласна съм със всички вас по-горе,но Симеонов иКаракачанов не са съгласни с нас за преизчисляване на всичките пенсии.Казват,че дали дума само на бедните пенсионери,но с тях само ще гледат парламента през крив макарон.

Съгласна съм със всички вас по-горе,но Симеонов иКаракачанов не са съгласни с нас за преизчисляване на всичките пенсии.Казват,че дали дума само на бедните пенсионери,но с тях само ще гледат парламента през крив макарон.

Отново само за тези, дето не са работили..дето цял живот си гледат кефа..

ще индексирате само най-ниските и най-високите пенсии? Докато всички средни станат на половината минималната работна заплата - това ли искате? А ескадрони на смъртта искате ли?

Имал ниска пенсия. Ами я да видим защо му е ниска. В повечето случай малко стаж и осигуряване на ниски доходи. Бил беден и нямал пари да си покрива разходите. Добре де и защо трябва да му се дават пари чрез пенсия. Има хиляди други начини. На младите семейства всяка стотинка от доходите броят за да им отнемат помощите за деца , а на тия направо пенсия. Айде холан. Че той може да има по големи доходи и от премиера на България. Може да е рентиер, да има доходи от дивиденти , участия в дружества, доходи от авторски права и от какво ли не. Не може така парите да се раздават на калпак. Всеки който има ниски доходи да подава молба, да кандидатства за социална помощ и след проверка на доходите да му се осигури( но с помощи) регламентирания социален минимум плюс неговите специфични нужди. В нашата страна всеки трябва да има осигурен жизнен стандарт, но това не трябва да бъде за сметка на пенсионната система.

с ума си? Или си неграмотен? Или си просто тъп? Неуважаеми, пенсиите не са социална помощ. Пенсиите са осигуровки на работещите, или работилите, удържани от заплатите им. Пенсиите са доход от заплатите на осигурените лица. Доход, който трябва да им гарантира нормален живот. Детските надбавки, които са социална помощ нямат и не могат да имат нищо общо с пенсиите за трудова дейност. Разбра ли, или трябва да ти се обяснява с картинки като на бавноразвиващ се?

Всички пенсии трябва да се индексират,а не само на определена група,защото така се нарушава основния принцип,който гласи,че за по голяма вноска и по дълъг трудов стаж,трябва да получиш и по голяма пенсия.Тези които са с пенсия 320лв. няма да ги индексират и тези с 295лв. с по малък принус в осигуряването ще вземат след индексира нето по голяма пенсия.

Сачева,това са глупостите на патриотите! Учител съм бил 40 год и съм се осигурявал върху всяка стотинка доход! Всички калпазани ,които вземаха пари под масата ме стигнаха? Сега на пейката пред блока се бъзикат с мен! Не пипайте ниските пенсии да ги вдигате изкуствено! Не всички хора с ниски пенсии са бедняци-ренти ,наеми... Затова другите да минават през социалната система за подпомагане!!

Какво значение има дали човекът с ниска пенсия е бедняк или рентиер? Той получава пенсия за внасяни пенсионни осигуровки. Бедняк, небедняк - ще получава колкото му се полага според вноските! Не трябва с времето да се изравняват пенсиите! Иначе защо аз (примерно) ще се осигурявам с по-високи вноски, щом другият ще ме настига след актуализиране? Стига с тоя комунизъм - да внасяш според възможностите си, а да получаваш според нуждите си!!!

Абе това никъде го няма. Българският НОИ вместо да дава заслужили пенсии на хората които са се осигурявали десетилетия е превърната в благотворителна институция която раздава парите на осигуряващите се. Когато има нуждаещи се и бедни, но техните пенсии са малки или нямат право на такива е необходимо държавата да ги осигурява с редовни помощи, но да не пипа парите от НОИ.

За по-горе се извинявам.

Изобщо защо трябва да се осигурява българиня,като накрая и да се осигурява и да не се осигурява,ще получи един х...й!

Първо и значително трябва да се вдигнат пенсиите на работилите 35-40 години за тази държава. Защото е ненормално социалната пенсия да доближава тази, за която някой се е осигурявал 35-40, а може и повече. Искаме справедливост- всекиму според участието в пенсионния фонд!!!

това е разковничето, тъй като през последните 39 години много хора еднолични търговци се осигуряваха на минимална работна заплата, други работиха в сивия сектор и са получавали големи възнаграждения, но не са ги осигурявали, или пак на минимална. Те са си виновни. Справедливо е на база на трудов стаж и този коефициент, както и да бъде с последната година средноосигурителен доход.

виновни и са тези, които са се осигурявали на минимални заплати, защото са били съгласни. Предпочитали са да получават по-големи заплати за сметка на осигуровките. Сега нямат право да претендират за пенсии наравно с онези, които са се лишавали от доходи, заради пълните осигуровки. Би било кражба от чужди доходи. Всекиму заслуженото.

Как се живее с 250-300 лева пенсия? Истината е че се умира бавно и мъчително! Комунистите-агенти на ДС от БКП, ДПС, ГЕРБ, партията на агентите на ДС - СДС, ВМРО-та и тем подобни гноми дружно ограбиха пендионните фондове на НРБ-то и хората които преди 1989 г. бяха мачкани от комунистическо-агентурния апарат на ДС и работеха като пчелички за жълти стотинки останаха със смешни (със сигуност на тях не им е смешно) пенсии! Питате ли се как тези 250-300 лева се разпределят от бедните пенсионери!? Половината я крадът изедниците от НЕК, Топлофикация, ВиК...., другата половина я дават за лекарства и каквото остане - за хляб и кисело мляко! За месо на трапезата им едва ли можем да говорим! Жал ми е и ми е мъчно за тях защото имам едни такива майка и татко на по 80+ години, които едвам връзват двата края и на които се мъча да помогна..... Дано да успявам малко!

Това са само констатации. Какво предлагаш да се направи? Дай някакво решение!

Баба ми Славка ми е раказвала, че по случай раждането на Симеон - наследник на трона всички крайни оценки на учениците били увеличени с една еденица и тези който трябвало да повтарат класа преминали в по-горен клас. Тя имаше приказката: И кой спал и той минал. Така и сега. Познавам хора, който в миналото се осигуряваха нарочно на минимална заплата и бяха горди с това. Сега плачат, че са им ниски пенсиите и тези балъци за да замажат ще им ги вдигнат. Над 30 години съм дишал чистия кремиковски въздух и имам пенсия 600 лв, могат ли цитираните боклуци да се справняват с мен? Явно могат и злобеят от кеф.

Всеки трябва да получава толкоз колкото е внесъл като осигуровки. И социална пенсия не трябва да има,тези хора са мързелували цял живот и чакат на държавата,а тя взема от другите работили.

"Преизчисляват" - Може ли да използвате сегашно време за действие, за което няма кой знае каква вероятност да се извърши в близко бъдеще?

Пенсията ми е 320 лв с индексира ето от юли тази година,и нищо няма да получа и е от 2015г.А тези до 300лв ще получат увеличение,къде Ви е оправията?

Ами, герберасти, сър!

Какво е "якото" на България ако старините си живееш с 500-600лв. пенсия, да не говорим за 300лв.? Да си на ежеседмична издръжка от децата си? Кое бе, другари? Освен големи комплексари, жалки клетници е сме.

Следва да се преизчислят пенсиите, окрадени от СДС-ара Костов! Това значи, че трябва да се преизчислят всички пенсии, отпуснати до 2000 година!

Стига сте дрънкали глупости , тези ,които се пенсионираха до 2014 г. са с по ниски пенсии , въпреки еднаквия принос с тези след 2015г. , а ти глупаки не говори без да знаеш , сред тях има лекари учители , , и много други образовани хора , и жилището в което сега жоивееш е построено от тези хора , да не говориме за селското стопанство и промишлеността , които бяха ограбениот такива като теб. Мозъкът ти е толкова промит , че едва ли ще разбереш.

Индексация само на най-ниските пенсии означяава несправедливо третиране на всички други пенсионери. всъщност подобни действия поощряват само най-мързеливите, неграмотните и необразованите! Защо да работиш и да се образоваш след като ниските пенсии се изравняват със средните?

високи пенсии: - миньори - тях не ги коментирам - куки, които не стига че взимат 20 заплати при пенсиониране, ами и ще взимат високи пенсии! на кво отгоре, като НИЩО не са работили, а високите има заплати са идвали от тези, които сега са с ниски пенсии - висши държ. служители - също търтеи! сиреч БАШ търтеите имат високи пенсии, без цял живот да са правили каквото и да било , освен да пазят "властта" от народната "любов"! на тва трябва да се сложи край!

ще направя рязка промяна на денивелацията на пенсиите, така, че тангенса на ъгъла на наклона на графиката на пенсиите, да е много по-малък! не е редно при положение, че дацата /независимо дали са на богати или бедни родители/ са практически равни и без особени привилегии в училище, след като нямат" никакъв "принос към обществото , а пенсионерите, които също вече нямат "принос към обещството" да имат така огромно денивелация на пенсиите ! това НЕ е нормално! разликата в осигурителните вноски е много по-малка от разликата в пенсиите, т.е. имама някакво изкуствено завищаване на "големите пенсии" ! на ккаво отгоре? като изключим миньорите, големи пенсии има пенсионирани куки, които още навремето са цуцали от заплатите на тези, които сега са с малките пенсии! това е несправедливо! твърд таван на пенсиите и постепенно изравняване на скалата! не стига, че са взимали високи заплати, сега ще искат и високи пенсии ! на ккаво отгоре? това което те някога са уж допринасяли към обществото, тогава са си го взимали, отразено в заплатата! сега на кво основание ще имат астрономически пенсии, сравними с една средна заплата на работещ човек?! от къде на къде ? тук има нещо сбъркано! пенсиите трябва да бъдат колкото се може изравнени, със съвсем лек наклон на графиката!

Всички еднолични търговци се осигуряват на минимални РЗ, внасяли са общо 90-100 лв и получават до 300 лв. А остатъка от оборота в джоба. Всички с малки пенсии са осигурявани така а останалото в плик по масата. Аз съм внасял по 120 лв на месец и работодателя ми по 150 лв. на месец и сега равни. Защо? Същото е и със здравните и затова доплащаме навсякъде.

Тогива осигурителни вноски да внасят само хора със заплата до минималната заплата...

ДОКОГА ЩЕ НИ ПРАВИТЕ НА БАЛАМИ.ТЕЗИ,КОИТО СА БАЧКАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ С ОСИГУРОВКИ и ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ И ВЗЕМАТ МАЛКИ ПЕНСИИ. ЗАЩО ТОВА ДА Е СПРАВЕДЛИВО.

Пенсиите трябва да са поне 60% от получаваната преди пенсиониране (да кажем 10 години) заплата при нормален трудов стаж. Така хората ще имат стимул да си плащат реалните осигуровки.

И кво-лека полека с разни преизчислетия ,ниските пенсии ще ме настигнат,нищо ,че цял живот съм бачкал и са ми удържали пари за осигуровки.А някои мънки и други мързели,ще вземат колкото мен!Браво,бе!Никакво презичсиляване на едни ,а за други чаша вода.Или на всички или на никой!Негодници ниедни!

Става дума за ниски пенсии на лекари,учители,счетоводители,които отдавна са пенсионирани на много ниски пенсии и не са индексирани никога,а не за хора без трудов стаж

Това е хубаво, но само да не е с парите от заема на правителството и после да стягаме коланите /постни пици/ и тн.

Кое точно му е хубавото, българино, в последния напън на организираната престъпна група ГЕРБ да предизвика разкол и разногласие и да спечели имагинерни гласове от най-бедната прослойка на населението, като по този начин задържи престъпната си власт? Че нещо не се сещам?

С тази недомислица, некадърници, ще направите така, че огромното мнозинство от хората ще минат в сивия сектор и ще се осигуряват на минимална заплата. Уравновиловката води до това. Пенсиите се изчисляват въз основа на заплатите и плащаните осигуровки. Професорите ще се изравнят с чистачките след глупостите, които ще сътворите. Всеки ще си каже, защо да се осигурявам на по-висок доход, като ще ме окрадат така или иначе! Я да мина на осигуровки на минимална заплата, а останалити пари ще си ги прибирам! Това ще срине НОИ, но ще ви свали от власт по- бързо!

Извод: Колкото по-малко си работил и си се осигурявал - толкова повече ще ти се увеличава пенсията!

Видими резултати от 10 годишната власт на ОПГ ГЕРБ!

Парите за пенсии изчезнаха много преди тези!

Не е честно да се преизчисляват само ниските петсии, тези които са внасяли осигуровки от нула до 15- 20 години ще получават повече от тези ,които са осигурявани 40 г и в един момент ше бъдат изравнени ,а някой от тях получават и помощи от социалните . Да се измисли нещо по справедливо , според мен процент един и същ за всички .

Уроците на Тодор Живков са живи и днес. Криеш доходи - получаваш бонус, плащаш като поп - сам си си виновен.

Ако всички пенсии се увеличат с 50 лева от 01.01.2021 г., минималната пенсия ще стане 300 лв. и ще се запази съотношението между различните пенсии. Това е справедливо. Иначе, индексираната пенсия от 300 лева ще стане по-голяма от неиндексираната в размер, примерно 305 лева.

Читателят се сети, а тъпите герберасти на власт - не! Вярвате ли?.... Или - точно това е целта на престъпниците от ГЕРБ - разделяй и владей! Готови са и майка си и баща си да продадат, само и само да останат на власт. Да, ама не! Ядец! Няма да им се получи тоя път...

Е да де ...по твоята логика е трябвало, а и трябва осигурителната вноска да е примерно 50,00лв и за заплата от 300,00лв и за заплата от 3,000,00лв....... Добре ли ще ти е ако взимаш 300,00лв.,.... Защо кашля!!!!!

Нищо против нямам да се увеличат пенсиите. ТОВА ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ВСИЧКИ. ПЕНСИЯТА СЕ ДАВА ЗА ПРОСЛУЖЕНИ ГОДИНИ, ВЪЗРАСТ И ВЛОЖЕН ТРУД! ТЯ НЕ Е СОЦИАЛНА ПРИДОБИВКА! ГЛУПОСТ Е ДА СЕ ЛИКВИДИРА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПЕНСИИТЕ! И НЕ Е СПРАВЕДЛИВО! Защо се прави? Това е чисто популистки ход! Както и другите ходове с раздаване на пари. НЕ ЧЕ НЕ Е НУЖНО ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ. НУЖНО Е! НО КОГАТО СЕ ПРАВИ ПО ТАКЪВ НАЧИН Е ОТВРАТИТЕЛНО! ИДАТ ИЗБОРИ И МУТРИТЕ СЕ ГОТВЯТ ЗА ТЯХ. ПОДГОТВИХА СИ ИЗГОДЕН ИЗБОРЕН КОДЕКС, СЕГА СИ КУПУВАТ И ИЗБИРАТЕЛИ! ОТВРАТ!

ясно да бъде разбрано най сетне,че само пенсиите до 350лв трябва да бъдат актуализирани и преизчислявани.И не плачете останалите,аз също съм над тази група ,но е крайно несправедливо когато се увеличават пенсиите на всички с еднакъв процент?!Така по високите стават още по големи а малките изостават!Бъдете честни и си признайте ,че високи пенсии имат предимно хората заети в специалния държавен апарат плюс съдебната система а тези от реалния сектор ,който дефакто са изработвали парите на по горните са ощетените .Още нещо размера на пенсията е съобразен с приноса на всеки при първоначалното определяне на пенсията и всички тези увеличения се случват на база не принос към пенсионните фондове а един вид компенсация за инфлацията през годината!Кажете ми сега как правим тези компенсации -на имащите даваме още повече а на нямащите отнемаме?Такава несправедливост облечена във математика няма по света! Затова само ниските пенсии трябва да се увеличават и никакви такива на всички по 50лв

Не аз отнемам от нямащите и давам на имащите, а тъпата и подкупна герберастка власт! И жалките ти опити да ги оправдаваш показват колко ти е и на тебе акълът! Затова и тази пенсия, дето са ти я дали, ти е много!

Мн тъпота се е събрала в това правителство, бе. Никой от нищо не вдява. Ааа, тук не вкл всезнайкото от жипа. Той е гений по всичко. Ся ше даде оцу на кобрата от социалното и всичко ше стане ок.

А запитвал ли се е някой защо точно от 11 години не са индексирани всички пенсии в България, макар, че в "белите" държави това се прави всяка година, а и това е задължително по закон да се случва и у нас? Сетихте ли се? Защото точно преди 11 години властта в България беше заграбена от човеконенавистната организация ГЕРБ.

Защо е тази гавра с пенсионерите. Защо изядохте парите им. И до кога ТАКА !!!

Абсолютно погрешна политика в областта на пенсиите! Но при липсата на компетентност на администрацията, както и желание за работа и промени, няма как да очакваме, че ще има справедливост при пенсиониране! Властта се движи по линията на най-лекото съпротивление и то не само в тази сфера!

Не им пука за пенсионната система, избиратели им трябват за да влязат в парламента.... Тия от пенсии не живеят,а за пенсионерите не им пука.

дедо ми е бил почти цял живот тракторист. Почина, бог да го прости. 300 лева. Вие господа дУпетати карали ли сте по цял ден трактори ДТ 54 и 75. Вие знаете ли само какъв е шума. А жегата. Зима, лято - ламаринента жестоко дрънкаща кутия. На края все пак не 250, а 300 лева. Стаж от 14 годишен, след 7ми клас, основно тогава до 70 плътно. Даже отпуски почти не вземаше,а и по почивки почти не е ходил, че не можеше да трае повече от 3-4 дни да не работи. 70 - 14 колко е ма Сачева, проста офцо герберска. За капак си поработваше и след това, по-лека работа. Рязане и отглеждане на лозя и зеленчуци, но вече не постоянно, а както изисква културата. За да взема 300, а не 250. Долни твари. Смърт за яловата десница българска, крадлива и адски продажна, геноцидна, мутренска.

Разбиха пенсионната система. С такива поправки никой няма да се осигурява на получаван доход, а на минимална заплата и ще затъва системата. Сметката с моите данни показват следното: пенсия в края на 2011 год. - ОД - 594,15 х ИК 1,5 х Тр.ст. 0,491 = 437,5 лв преизч. пенсия към 2015 год. - ОД - 726,40 х ИК 1,5 х Тр.ст. 0,491 = 534,99 лв индексации до сега - ПАК ТОЛКОВА. УВЕЛЕЧЕНИЕ = 0 КОГО ЗАБЛУЖДАВАТЕ и КАК СМЯТАТЕ. ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

нашите родители, които са били ощетявани от живковия режим и днес да продължават да живеят с доходи под официалния праг на бедност! това е нечовишко! геноцид към старите хора!

Всички земеделски пенсии например. Не само те. Селското стопанство трябваше да осигури евтина суровина за до голяма степен екстензивно развиващата се социалистическа индустрия. Е, осигури суровината. Сега обаче и пенсии 250 лева.

беше медицинска сестра в реанимация и получаваше 120 лева заплата плюс 12 стотинки за нощен труд - не на час, а на нощ! спасила е сумати хора, а сега е с 250 лева ,също.

Останаха, ли живи още от това време??? И да има останали, те са се осигурявали десетина години живково време... А по виденово време как са се осигурявали???

защо щраккаш клавиатурата неподготвен? хората тогава не се самоосигуряваха. колкото внесе държавата - толкоз! нищо не разлирате вие,младоците, ама се ерците кат петлета.айде, уа!

Гадни, махайте се. Значи давате на едни другите да мрът. Всеки трябва да получи справедливо. Пак който е работел по вече нищо. Пенсиониран с 280 лева, след няколко индикации е малко над 300.Добте сте го сметнали. Мерзавци. Митинги до дупка.

има диференциране - защо е ниска пенсията - дали защото е пенсиониран човека с 40 години трудов стаж и ниска заработка, или е пенсиониран с 15 години трудов стаж на 66 години, което по същество си е социална пенсия. При първия случай трябва да има преизчисляване, при втория - не!

Или всички пенсии трябва да се индексират /това не е правено от 2009 год./, или никои. Всичко останало е долен популизъм и свиване на ножицата между реално работилите и осигурявали се и подарените пенсии.

Герберасти мръсни! Какво правихте 11 години в посока на увеличаване на доходите на населението?! НИЩО - абсолютно нищо!... Наврете си частичните инфлационни компенсации отзад и марш, да ви няма! Идиоти! Никой вече не ви се връзва на популизма и демагогията!

Майка ми взема минимална пенсия щото последните и години стаж при Костов, Царя си бяха на осигуровка на мин. работна заплата. Работила е в строителство - при соца 2 десетилетия там бяха най-големите заплати в града. Работеха и в събота и т.н. Последните 10 години при капитализма , когато си на около 60 нямаш много избор. Работиш каквото има, колкото дадат и т.н. Резултат малко над 250 минималната. Това е само пример. Бил съм студент - работата ми лятото по онези постсоциалистически времена бее на заплата малко над 1/3 от тазина майка ми - вече казах, най-големите в града заплати. Днес нищо от пенсията. Нищо. Ебал съм ви герберската демокрация и мутренския капитализъм. Въобще не чакам на пенсия.

от абсолютно всички. Тяхното решение на уравниловка стимулира сивата икономика. Сега работодатели ще казват на работниците си....по-добре да те осигуравам на минималната заплата ....и като стигнеш до пенсия виждаш че всички взимат по равнпо. Така че разликата до реалната заплата ще ти я давам на ръка...в твои интерес е.

Тези които получават 330.00, много са и нямат нужда от преизчисляване, не ставайте смешни !!! Защо някой от министрите не покажат как се живее с 300.00 лв. на месец.

защото не им пука за плебса! Тях ги интересува единствено Властта и Кражбата!

Поредната подигравка на ГЕРБ в типичния им демагогски стил!... Най-долна ЛЪЖА е, че те увеличавали пенсии, заплати и минимални доходи, защото всъщност НИЩО не увеличават, а частично компенсират инфлацията... За последното десетилетие, българинът не е станал по-богат - неоспорим факт! За сметка на това мафиотите станах по-богати - също неоспорим факт...

Герберастите пак опитват с просташки популизъм да излъжат старите хора, които до сега са се гърчили с мизерните си пенсии, че уж мислят за тях и затова ще индексират пенсиите им и то не на всички, а само до 300 лева. А какво става, питам аз, с пенсиите от 301 лева и нагоре? С този просташки подход съвсем се свива ножицата между трудовите хора, работили и осигурявали се по 40 и повече години и нетрудовите, т.н. социални пенсии, на хора без ден трудов стаж. Даже част от последните ще започнат да вземат по-високи пенсии от тези, на честно работилите и осигурявали се хора. Типично комунистически и сектантски подход , на принципа - "Разделяй и владей". Време е наистина с общи усилия да се разделим с пагубната за страната ОПГ /организирана престъпна група/ ГЕРБ, преди да е счупила окончателно държавата.

Нищо няма да индексират - лъжат. А, може и дадат по 2-3 лв., които отдавна са си взели.

КПК ПКП каката. Да поясня ли? Конструктор на Позинковани Кофи, Проста Кърджалийска Петуния да речем.