Преизчисляване на пенсиите с 1,5 коефициент на стаж ще пробва ИТН

Предложиха ми поста веднага след първи проектокабинет, каза номинираният за финансов министър Пламен Данаилов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с 60 лв пенсийките,а с 30% инфлация,която докарахте,ще им вземете по 80! МУНЧОВЦИ!

Ако мутри вън не подкрепата итн, на следващите избори са вън. Протестите от тяхна страна пълно лицимерия...

В пенсионната система няма справедливост затова хората не искат да правят вноски, защото няма справедливост!

А как е възможно стажът ми от 1973 до 1994 да участва в определянето размера на пенсията ми, За сега той е изчезнал някъде ! Къде ?

Най-много вземат тези дето нямат никакъв принос към НОИ и НЗОК , пенсионери на 45г. с 18г трудов стаж приравнен на 65г трета категория / такова чудо няма никъде / и продължават да работят с пенсия и заплата за тях щом работят трябва да получават и двете след 65г както всички останали ??? Та аз имам само 18г. нощен труд без грам приравняване , аман от " зелените чорапи " До там стигнахме , че бригаден генерал командва рота ???

Тук се реве, че нямало от къде да се вземат пари за вдигане на пенсиите! Нали сменяме Боко, щото много, ама много краде! Сега новите , честни хора, които дойдоха и спряха кражбите, могат да направят едно справедливо вдигане на пенсиите! Нали? Иначе къде ще идат милиардите, които до сега са отивали в чекмеджето? Ако няма такива, защо си причиняваме всичко това? А?

Можете да проверите колко месеца е работил в Астра Зенека! 6 месеца! После учтиво помолен да напусне! За никакъв ... не става! Много куц кон! Да не говорим за преписвача, потомствен номенклатурчик! Това са безумни номинации на Слави! Цялата му пара ще отиде в свирката! Надявам се да не му гласуват "дрийм тийм-а"! Просто и аз станах "Има такъв идиот", гласувайки за Учиндолския мъдрец, с надеждата , че някой ще излезе и в рамките на 5-6 месеца ще разкрие , кой - кой е!

И що пишеш сега?

Ще се скрия , както Учиндолската мъгла! Стадото с виртуален овчар, от дивана! Тошковите гащи вече замирисаха от напъване! Жалко, жалко, жалко ...... Ще върнат Банкянския мижитурник, с цялата кохорта придворни номенклатурчици! Отидаха пак 2-3 години нагласяне на гъзоблизците и нагаждачите!

нещо умно!

Чалга комунизма настъпва. Тези умници ще стоят парите за пенсии и след това ще го духаме.

Този "Лърч" не ми вдъхва доверие!

Да, знам го Пламен, много е кооперативен срещу 500 лева под масата. Това е извън хонорара като вещо лице, за които плащал данъци уж. По още 30 такива случая, ето ти 15 бинки без официалните от хонорара...

Бивша медицинска сестра на 80 години, с пълен стаж взема 320 лева пенсия, без надбавките от Бойко. Ромката без стаж взема някаква социална пенсия, но към нея има различни социални бонуси. Като теглим чертата се оказва,че ромката без стаж взема повече пари, независимо под каква форма. Парите са си пари - дали пенсия или от друга врътка.Е това не трябва да е така!

Могат да се правят всякакви вариации по темата, но първо някой трябваше да каже силно следнотто: Извинявайте,че са ви окрадени пенсионните фондове и сега се мъчим да правим нещо по въпроса. След това трябва д а се разлаботват страттегии ,но над прага на бедност! Другото е безсмислено.

Защо да лъже?

Преди известно време го гледах в някоя от телевизиите, слушах, само за да разбера името на идиота който говори, а сега същият този Пламен Данаилов ще ми става финансов министър!? Тази държава е пълна с ненормално население, затова и всичките ни управници са такива- лиди!

Да го духаш, мравояд с квадратни гащи :)

Е , пенсионерите не са това , което бяха. Трудно ще клъвнат на такава " проба". Що не наблегнете на ромите , това е якият ви резерв , пък и май че само те си ви харесват.

Тц... Отрязаха си клона с машнното гласуване за Ромите (циганите).

Е като знаете, че ще има избори пак може този път и вас да ви няма. От едни боклуци на други…

Няма да има :)

прилича ми на комунизъм,откъде ще се вземат пари?Сигурен начин за фалит на пенсионният фонд.Мързелували дълги години сега искат големи пенсии.

Мая, защо спиш???? Цакай го тоя с 1500лв минимална пенсия и 1,6 индексация за увеличение

И пак да предложи намаляне на депутатските заплати, та дано се сетят да я изхвърлят от парламента тая шаврантия!

Най после! Благодарим ти Слави за големите грижи за пенсионерите. ИТН е единствената партия която прави нещо за нас Слава на новото правителство.

Yes! Това е гаранция за успех, как се сетих те.....

Глупав трик за глупави хора .

Луд, умора няма. Коефициент 1.5, и веднага питам за кои пенсии, каква базова ставка ще се взема, от къде ще намерят пари, какво ще стане с данъците, как и с колко ще се вдигат, и още доста въпроси на първо четене. Или този капацитет тип всезнайко се опитва да заблуди, но това е елементарен подход. Все пак хората имат глави на раменете си ,и в тах има мозък. И на тези,които ще ме опровергаят, искам да кажа, че парите не растат по дърветата .

#КОЙ "Колкото по-безупречен е човек външно, толкова повече демони има вътре в него." Зигмунд Фройд От "политическа реализация" и брутално налагане на "законите" до "Радевото мълчание". "Огненият" капан наречен: "България". ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ - МНОГО НАД 866 001 ПРОБЛЕМА Общо лица наети на постоянна работа и по трудов договор или договор за служебно правоотношение, и пълно работно време в България днес е 2 650 300. Огромен е проблема с "работещите" в бюджетната сфера, чиито пенсии, бонуси и заплати се ФИНАНСИРАТ от данъците на останалите хора. В момента в България има много над 866 001 души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "преференции": бонуси, заплати, а след това и пенсии от бюджета. От тях над 440 001 лица са наети САМО в държавния бюджет, над 132 001 лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само имитират дейност, а след това останалите граждани трябва да ги издържат цял живот и чрез "бонуса" - пенсии. Десет пъти съкращение на тези много над 866 001 души, които "работят" реално срещу интересите на останалите граждани, само тогава проблемите на гражданите в България са окончателно решени. България е единствената държава в целия свят, където близо половината от "работещите" са просто закачени към бюджета, те са просто като паразити. Паразитът (от гръцки: parassitos – „някой, който се храни от чужда трапеза“) е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. Паразитът се развива за сметка на гостоприемника, който губи постепенно жизнеността си. За разлика от хищниците паразитите не убиват или не убиват веднага организмите, които използват за храна. САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители. ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители. БЪЛГАРИЯ: 6.9 млн. население, 440 001 държани служители. Ужас! Пропорционално в държавния апарат у България трябва да има 9000 души, а не цели 440 001. Докато другите държави си имат мафия, то мафията в България си има държава. Защо Ви ограбиха и заробиха ШЕПА "хора", ето защо: "Бедността БЛАГОПРИЯТСТВА хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността ПОМАГА хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят за помията: физическа, ментална и емоционална с която ги хранят ВСЕКИ ден."

Умен, интелигентен човек с ясна визия за нещата в бъдещето. И спиране на кражбите. Затова и меките китки от Буджака, не го харесват. Искат оня крадец с изцъклен жабешки поглед с любовника от НАП

Така е!

Най доброто правителство ще е това на ИТН Не като тъпите герберасти да крадат и със задниците си.

Че то Боко няма против!

Явно всички ще наддават като на търг за пенсийте! Благодаря, ще изчакам до 1000лв минимална и готово!

До вчера мислех, че само сценаристите са злобари и комплексари, оказва се, че и експертите им са същите. След като вчера прокуриста на Емил Кюлев се оплака ог изразните средства на ДБ ( what the fuck?!), днес имаме нова звезда. Господинчо, оставят ти най-добриат бюджет до момента, с осигурени допълнителни средства, с намерени пари за увеличаване на пенсии, с пари зс лемарите, предвиден буфер за следващ пик на ковид. Бил недогледан? Ми актуaлизирай ти, докато свършиш тая работа и мине през парламента, септември ще е минал! А с какви екипи ще работите, е отделен въпрос, че трудно си намирате и министри! Кога станахте цигани, кога ви почернях задниците!

Няма да има порцийки, това е положението :)

Тоше, ти сериозно ли мислиш, че хората още дълго ще ви се връзват на лакърдиите, особено като лъснат връзките ви с ДПС в сряда? Засега само започва да личи, че Пееф е стиснал дългия за топките.

БРАВО„ БРАВО„ БРАВО Давайте момчета Народа е с вас герберастите си ядат мъдурите от яд

Абе капут радостно ти е защото гербер ти го е набутал до края в гнусния гъз.

А беше време, когато заплатите бяха по 280 000 лв. месечно и никой не работеше. Ако се сещате, де ...

до прага на бедносност 396 лв, ЗАЩОТО,администрацията не можела да се справи да определи социално слабите пенсионери за разликата между 340 и 369 лв.....по критериите...били 8 критерия....трудно било. ЗАТОВА му е по-удобно на хора които са реститути с наеми,за хора с непълен трудов стаж,за хора с малък принос в осигурителната система-......да вдигне на тях пенсиите ,за сметка на останалите пенсионепи- балъци пълнили НОИ! Не ви ли е срам???

от къде ще вземете парите, или пак ще пипнете парите на младите работещи,вместо да се справоте със совия селтор и циганите! А вашите умни и красиви избиратеши куде плащат данъци!

По закон заплащането на час на вещо лице е 3% от мрз или 19.20лв. Средно месец е с 21 работни дни. 21х19.2х8=3225лв БРУТО максимум. Чистото е 2-2500лв при пълна заетост през месеца. Как вещо лице без подкупи би взимало по 10000 или 15000? Другото важно е, че реално не са заети на 100%. Та как точно оправдава 27000 до 80000 месечно НЕТО в зависимост от това дали плаща осигуровки или само данък дивидент при 45000 годишно за данъци с докъм 2000 месечно като експерт към съда? Останалите приходи защо ги крие и не водят ли до конфликт на интереси да трябва през НАП да проверява себе си или свои клиенти? Каква му е идеята да зареже 30000 месечно чисти за заплата максимум 5-6000 нето? На 40 рядко човек го прави и няма да си развива бизнеса. Достъп до благини извън заплатата(схеми и подкупи) или необяснимо силен патриотизъм?

Чист патриотизъм разбира се. Те и без пари са съгласни да работят за честта българска.

"ако едно вещо лице се справя добре, може да постигне доходи между 10-15 000 лв. на месец." И това го плаща дойната крава наречена данъкоплатец.

Лъже. 19.20лв на час преди данъци или 2-2500 максиимум. Не са заети 100%, та Дончева не лъже, че рядко минават 1000-1500.

Най-важният въпрос, пари откъде?

Служебното правителство ги осигури.

Осигурило е пари за преизчисление чрез повишаване на коефициента на стаж до 1.35. Не е осигурило пари за повишаване на коефициента до 1.50 и преизчисление е на база осигурителният доход от 2018 г.

От ток... От лекари...сестри...

Министъра го каза. Хазната се пълни от големите данъкоплатци.

Влязохте в кампания за изборите 2 в едно октомври? 2000 евро заплата 1000 евро пенсия. Кво ся.

вярвам в слави трифонов защото е един от най големите творци на българия и е невероятен родолюбец !!

Мерил ли си скоро температурата си?

Това нищо не е! БСП веднъж ги вдигна 100 пъти. Сега ще повтори.