Преговорите за тавана на дълга на САЩ определиха тренда на фондовите борси от двете страни на Атлантика

Търговията на Българската фондова борса приключи с повишения за три от четирите индекса за пета поредна седмица

Обратно в новината

Коментари - Преговорите за тавана на дълга на САЩ определиха тренда на фондовите борси от двете страни на Атлантика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой с кого точно преговаря ?

Тъпите копейки не разбраха какво става на въпрос в статията, но със сигурност ще стигнат до заключението, че САЩ ще фалира скоро.

Те на записа от онзи ден, ПП го казаха, изслушай целия запис и ще видиш ;)

Бе ше ви напечатат тонове ненужни хартийки и ше ви оправят тавана на дълга... Всяка година по същото време една и съща "драма" разиграват за пред публиката... Как пък не ви омръзна!

Кажи и за сатанистите и ваксърите, че ми стана интересно.

Всяка година от десетилетия насам родните русофилистици тръпна в очакване на бленувания фалит на САЩ и само месец по-късно разбират колко са били тъпи и прости! И така до следващата година...... Това е поредното доказателство че простотията на русофилите е безкрайна и циклична!!!!

Не се прави на приятно разсеян, а изслушай записа, ще се обогатиш интелектуално :)

Ще направят ала бала и готово.

да откажеш да вдигнеш тавана на дълга е все едно Кире да откаже на посолството.

Как пък те роди майка ти толкова умен? А за предизвиканата инфлация от това нещо да кажеш?

Говориш несвързано. Виж заглавието на темата и се опитвай да следиш развитието на разговора, ако можеш. С бот на копи-пейст не мос се спори.

да печатата колкото може, така по- бързо ще рухне измамата

Да бе, как не се сетих, статията е за сатанисти и ваксъри, добре, че беше ти да ни светнеш ;))

-учебник по политикономика от 1950 - " всеки момент САЩ рухва " -чугунените русофилистици доволно и наивно вярват БУЕАХЕХЕХАЕХХЕАХАЕХАЕХАЕХ БУЕАХАЕХЕАХАЕХАЕХАЕХ ПС да ви еба майката фостата тъпи блядчета :- ))))

Неска колку американски банки фалираа и колку отанци умряха ф усрайна

Ми толкова глупостите дето говориш са истина, колкото приказките за фашистите, фалита на САЩ и ваксърите. Добре, че си толко умен, че се сети. Да та еа в мозъка голям.

Троловете ши ни обяснят ли квай могъща икономиката на ФАЩ

Алоооо специалистите, кажете кога фалират, да си превръщам сметките в Юан, рубла или там която валута е днешната ипотека.

Абе май ще фалираме преди САЩ. Как се преебахме с тая война

Особено дебилите дето само квичите срещу Русия

че световната банкова криза от 2008 се повтаря, но този път умножена по десет. Който не си е науччил историята пак ще я повтори. Представете си, че сега сме 2008г и златото е $800. 2009-2010 стига $1800. Сега ще е същото но по десет. Ако купиш злато сега печелиш, ако обаче се водиш по овците и тръгнеш да купуваш др. година, вече ще е късно и си прецакан. А за депозити в банки,облигации и имоти..само глупаците инвестират в това точно сега.

Дано просперираме като копейките, дето 10 години киснат във форума и мозъка им се изпържи да пишат едни и същи глупости

Вече съм на 67 и от как се помня все говорят че САЩ ще фалират и все не става. По соца ни учеха че ние сме в последната и най прогресивна общ.иконом.формация след която започва Рай а в щтатите народа направо загива и кво стана, СССР го няма, бай Тошо го няма а САЩ още ги има.

E ЩЕ ЯДЕТЕ !!! то се знае С Русия Ударихте на Камък !!! Инак Си Печатаите Вашия Долар Нето Е без Покритие И никои неви го ще !!!

Тая седмица ще фалират, много ще е смешно, само гледай.

И неграмотни цигани ли наемате вече за 10 лв на ден да тролят?

Всъщност това си е игра за големи. А малките ще плащат цената. Цената в случая е още по-скъпи ипотеки и по-висока инфлация. Да го духат бедните.

Гранио на 67 Тия Американски Лайна Фалираха 2000 г Те и Затова Ти Продадаха Ф16 Насила !!!

бил добър ученик по тошово време. За периода, за който говориш долара беше под левче и нямаше клошари по улиците за разлика от САЩ. Единственият проблем беше, че нямахме достатъчно стоки за шир употреба, но това не е маркер за икономически разцвет.

Тоя театър го играят всяка година почти по еднакъв сценарий. Не знам защо изобщо му се обръща внимание. Пълни циркаджии.

И до кога така ?

Който фалит вади, от фалит умира.

Средна НЕТНА заплата по държави на месец: Словения - 1480 евро Чехия - 1362 евро Естония - 1356 евро Литва - 1184 евро Полша - 1182 евро Латвия - 1126 евро Хърватия - 1106 евро Гърция - 1092 евро Словакия - 1067 евро Унгария на Орбан - 1002 евро България на Мунчо - 773 евро Сърбия на Вучич - 730 евро Русия - 642 евро (6-дневна работна седмица) Беларус - 532 евро Видно е, че нещата не вървят добре за народа при управления под сянката на Кремъл.

америка,дьлг, живот за чужда сметка ...... нещо забрав ихте Ковид . Или Руска заплаха Своите дьлгосвирещи Льжи !!!!

че САЩ напечатаха 40% от цялата си валута в обръщение от както съществува държавата им само през 2021г. Това е сериозна предпоставка за нечуван срив на долара през следващите 2-5 години. И моля ви се, тия дето иронизират, че така се говорило всяка година да се замислят кога САЩ е печатал 40% от цялата си валута в историята на държавата си за 1 година...НИКОГА! Това което следва е наистина пълен и брутален ФАЛИТ на държавата им. Предполагам на всеки е ясно, че този невиждан фалит на САЩ за цялото му съществуване ще доведе до рецесия в Европа и невиждан глад за ресурси. По-просто казано до 2027г един апартамент в центъра на Берлин ще струва 6 унции злато...съвсем скоро.

Сащ няма как да фалират зад валутата им седи икономика генерираща огромно БВП

не лъжа. Ти тогава още си си срал в гащите и затова не помниш, затова и не ти се сърдя. "The official exchange rate between the Bulgarian lev (BGN) and the US dollar (USD) during 1982-1984 was 1 USD = 0.588 lev."

на фона на изместването на петродолара от БРИКС валутите. Доалра след 1971г коагто минаха от злато към петрол се крепеше единствено и само на задължителната продажба на горива в долари в целият свят. Само дето вече не е така...питай Саудитска Арабия(най-силния съюзник на САЩ) в каква валута си продава петрола вече...

Има огтомно значение БВП е всичко производството ползващо петрол генерира бвп брз него няма и потребление на петрол.Китай произвежда но производство без пазар също няма.Китай без Американският пазар е загинал

Зад ФАЩ стоят Колони Като БГ !!! Вярно е но Са Фалирали 2000г Просто Сега Го Казват

за Китай. Китай са изкупили огромен процент от дълга на САЩ и ако решат да го продадат във всеки един момент за жълти стотинки ще сринат долара под левче и това САЩ го знаят много добре. В същото време Китай има нужда от САЩ и Европа като пазар и затова ситуацията е сложна. Най-вероятно ще се стигне до споразумение в което долара вече няма да е световна резервна валута, но и няма да падне до 0. Във всички случай САЩ ще притърпи нечуванафинансова криза и ще излезе на сериозен минус от цялата ситуация.

Сащ казват долара умре Китай фалира а Сащ минават на крипто.Селяците комунисти още на пишещи машини и нокиятяяя отиват да хранят пръсетата както 2001-ва

искам някои от харвард или станфорд да обяснят на студетните, кое формира икономиката, парите или стоките? откакто сащ са хегемон няма никакво значени какво и колко произвеждаш, щом са узурпирали правото на печат с военна сила

че "сополанкото" си изтри коментара. Горният пост да се чете като отговор на един сополанко който си беше повярвал, че долара никога не е бил под 1 лев...

"конспирация": САЩ всъщност искат да фалират за да могат да представят новата дигитална валута(CBDC) като единственото спасение от настъпващата рецесия и тъпите американци да им повярват. Така много лесно ще вкарат CBDC-то в САЩ като основна валута и...изведнъж след някой и друг месец ще опбяват, че долара вече е кръгла нула и не струва нищо и така ще си занулят огромният дълг в долари към целият останал свят...доста хитро. С един крушум - два заека....

сиреч си признават, че ако не печатат борсите падат, хммм, това в кой учебник и то американски го пише???? абе нямаше ли някви коефицинти печалби отчети опр и баланси там? сащ са най банановата страна!

Ясноооо - ще се печатат още долари. Те вече и хартията си не струват.

50 000+++

Очевидно суицидните действия на Урсула,ЕК и държавите от ЕС се оказаха заразни и токсични и за САЩ. Белият дом: В случай на фалит САЩ могат да помогат на Украйна до края на фискалната година,съобщи Джон Кърби. „Що се отнася до подкрепата на Украйна, тя зависи от бюджетните кредити, които ни бяха отпуснати от Конгреса миналата година. Все още използваме тези отпуснати средства и очакваме да можем да продължим да го правим до края на текущата фискална година“, каза Кърби на брифинг, коментирайки перспективите за фалит на САЩ и как това може да повлияе на по-нататъшната подкрепа за Киев . В момента „хазарската банда“ от Вашингтон призовава Конгреса да повиши тавана на държавния дълг, фиксиран на 31,4 трилиона долара. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, са за съкращаване на публичните разходи като условие за увеличаване на дълга. Администрацията на Джо Байдън настоява Конгресът да повиши тавана без никакви условия. Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отправи предупреждение, че без решение за публичния дълг правителството няма да може да продължи да изпълнява всичките си задължения, вероятно до 1 юни. САЩ са застрашени от суверенен фалит – и това е на фона на дедоларизацията, банковите фалити и упадъка на системата Бретън Уудс.Отново се чудим какво се случва вътре в Америка. Дали това е просто борба между републикански и демократически лидери за партийно влияние, особено в навечерието на президентските избори? По един или друг начин това може да е вярно, но във всеки случай само отчасти. Икономиката на САЩ в момента е в голяма криза и има признаци за упадък на системата Бретън Уудс на хоризонта, особено в светлината на отслабващия долар. Грегъри Дако, главен икономист във фондация EY-Parthenon, казва, че икономиката на САЩ е „болна“ и „симптомите за това“ започват да се показват. Браян Мойнихан, главен изпълнителен директор на Bank of America, споделя неговото мнение и очаква сериозна рецесия. В доклада за БВП се казва, че ръстът на икономиката на САЩ не е надхвърлил 1% през последните три месеца, което е доста под очакванията. Америка ще се сблъска или с фалит на държавата, или с рязко съкращаване на държавните разходи. И двата резултата ще бъдат пагубни за световните пазари. От друга страна, фалитът ще подкопае доверието в най-важната финансова система на планетата, а вътрешните бюджетни съкращения ще предизвикат рецесия. Американската икономика не е в добро състояние в момента. Американската индустрия носи по-малко приходи, а банковият сектор е в тежка криза. На 1 май американските регулатори затвориха First Republic Bank в Калифорния. Американската банка, която има около 233 милиарда долара активи, не успя да излезе с практически спасителен план. Беше разкрито, че той е загубил повече от сто милиарда долара депозити през първото тримесечие на 2023 г., което доведе до намаляване на стойността на акциите му. Половината от американските банки са потенциално неплатежоспособни, каза банковият експерт от Станфордския университет Амит Серу пред The ​​Telegraph. Изданието пише, че почти половината от 4800-те американски банки „вече изгарят своите капиталови запаси“. Йордан Халачев

И до кога така? Този балон ...