Предизвестеният бум на жилищния пазар

Апартаментите стават все по-недостъпни за част от домакинствата, независимо от по-благоприятните условия за финансиране с банков кредит

Обратно в новината

Коментари - Предизвестеният бум на жилищния пазар | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре ако стане много зле наистина. Собствениците на жилища тухла по тухла ли ще продават за, да ядат. Защото цяло никой няма да иска. В трудни времена жилището е непридаваемо

Върнах се от чужбина и си купих къща в Равно поле.Уникално място.На 15 минути от центъра на София,прекрасен въздух,много спокойно.

Колеги в западна държава с инфраструктура и всичко си купуват къщи на няколко етажа за 100-300 хил евро, там всичко е предвидимо, лихвите не играят като ротативка. А цените в София на един забутан апартамент ново строителство излиза като къща в западна държава. Замислете се за какво си давате парите.

Скоро идват времената, когато всички държава ще завеждат жилищата като социална необходимост, а не търговска стока. Сегашния бум го доказва и няма да продължава това безкрайно купуване от богаташи и цял живот под наем на бедните. Ще ударят яко данъци на необитаеми имоти, и то необитаеми от собственика, ще направят жилищата по-достъпни, ако трябва ще национализират имотите на многоимотни липсващи от държавата. Първата стъпка е включването на жилищата в инфлационния индекс, после са големи данъци за инвестиционни имоти, и ако се налага ще има нацилнализация, както предстои в Германия. Твърде много хората са на един клон - строител с ниско качество и голяма печалба, банките, и брокерите (които реално нищо не правят). Цялата тази балонна измама ще свърши, ще се въведе стриктна данъчна оцента на имотите и максимален марж при продажбата, ще има и централни регистри, брокерите ще пискат.

нали Бойко раздаде на аверите си 8 милиарда без търгове, тия пари трябва да идат все някъде

През 2008 имах малък шивашки цех , след много молби взех на работа две бивши брокерки . За работата бяха гола вода, ама как се лющеха не е истина... Ехх, бех на 50 и яко прасках, сега всяко вдигане на самолета е празник...

Познавам моряци , които през 90те години изплатиха половината си жилище с 1 видео .... Видео плеър 3000лева, апартамент 7000лв

ЕЦБ от началото на Ковида печата пари в несвяст, като тоалетна хартия! Всичко ще поскъпне, не само жилищата!

Коя държава не печата? Има пикове и спадове,София е надценена. Други градчета са подценени. Много ще загубят ипотеки и жилища,други ще спечелят, вероятно след години ще загубят нещо. Живот. Проблем е високата корупция

Ниски лихви по кредитите, отрицателни по депозитите, инфлация, купувачи от чужбина както и от българи емигранти, повишаване на доходите. Естествено, че цените на имотите ще се повишават. Исторически погледнато най добрият начин да запазиш стойността на това което притежаваш е имота. Сега при нас има една заложена бомба със закъснител а именно, панелите жилища. В момента в който един панел се разкачи и падне, ще паднат и цените. Друг е въпросът дали апартамента е имот. За мен имот е къща с двор, но за по голямата част от Българите панела е част от тяхното ДНК.

Броки, ти ли си?

Ся ще ти обясня кое е имот - земята. Всичко построено върху нея е потребителска стока. С тия апартаменти получаваш някакви идеални части от парцела, заедно с още 100 съсобственика, т.е. реално нищо не можеш да направиш. Къщата с двор е имот, щото има двор, еднолично твой. Отделно, да разяснявам ли каква е разликата между актив и пасив? От апартамента по.голяма глупост няма, освен ако е единствен и за собствено ползване. Ако ще го отдаваш под наем или ще го ползваш за "съхранение на стойност" - забрави. След данданията през 2008-а какви неща имаше на пазара около 2014-15, мани, мани. Всичко, каквото можах взех, без едно и още ме е яд, че много се двоумих и го изтървах. Същото ще се повтори отново и вероятно доста по-драматично, просто няма да е скоро, защото след срива трябват години за да се одремят продавачите и да се разредят купувачите. Както казах, от миналата криза дъното последва след 6-7 години, защото имотите са яко инертни и с толкова се влачат след финансовия пазар.

"Обикновено се случва не това, което изглежда логично и закономерно, а онова, което най-малко очакваме." (ам. политиконом. анализатор) Купувайте недвижимости (жилища) като вид гаранция за ,но по възможност в налични, а не ипотека! Инфлацията тепърва ще я усетим и края на депозитите!

мечтите на банките се сбъдват

Преди 40 години купих три панелни апартамента по 7200 лева в Младост -4 . Най добрата инвестиция ! Живея в единия а другите два ги давам под наем . Отдавна се изплатиха . Данъците им са смешни , а днес цената им е по около 130 -150 хиляди евро . В следващите десетина години задължително ще трабва да се отървавам от тях - докато все още това е възможно .

Predi 40 godini -1981 -1300 g BG. Cenata moje i da e vqrna ama ne davaha da imash poveche ot edno jilishte. Ako se razvedesh - moje i da se poluchi 2 jilishta. Trqbva da si bil nad 20 godishen daje kam 30 godishen + 40 = 70 godishen si. Ta kakvo shte pravish sledvashtite 10g ? - Razdavash na naslednicite.

С по едно агне на точния партиен секретар - в онези години нещата се случваха .

Прееди 40 години е 1981 ва година. Как се купваха тогава апартаментите - отиваш с парите и казваш "На мен тези три апартамента на предпоследния етаж в ляво." Апартаментопродавача предупреждава "Ама тези са и трите тристайни и може да Ви легнат малко по-скъпо." Ти спокойно потвърждаваш "Абе не бери грижа! Аз точно такива ги искам! И така по 7 200 лева единия - значи 21 600. А и ей ти 100 лева да се почерпиш!" Значи режима на купуване на жилище беше малко по-различен. Цената на апартамент около 7 000 лева беше през първата половина на 60-те години на 20 век. При това става въпрос за двустайни и то в разни зачукани места като "Модерно предградие".

Coveka e na vazrast moje da ne pomni ili gi prikazva kolkoto da ne zaspi. 1981 gledah filma Han Asparuh - imashe edna gola scena - jena se kupe i tam edna koza. E az v kinoto vikam Mamo vij kozichkata. Majki glas ot kinosalona Koi e toq det gleda kozichkata? Kinoto se trese ot smqh. :)

Алекс, глупости говориш! 1985г. исках да си купя жилище като младоженец. Парите не бяха проблем - родители помагаха, банките също, цената, както казваш, не беше висока, ама да не ти обяснявам колко връзки се изгърмяха докато взема двустайна панелка! Пари има, апартаменти няма. Сега гоним обратното!

Забравихте 2008 Всичко в йивота е циклично (повтаря се).

При положение, че цените на всички стоки и услуги растат, няма как и цените на имотите да не следват тази тенденция. Най-простият пример - какво сте можели да си позволите със 100 лева преди 10 години и какво можете да си купите със същата сума сега? И как си представяте, въпросното "пукане на балона" - от един ден нататък цените само на имотите започват да падат, докато цените на другите стоки и услуги и заплатите си остават същите - освен ако не излезе някаква директива, обявяваща жилищата над определена възраст за негодни, това няма как да стане? Или цените падат заедно с доходите - тогава жилищата ще си останат еднакво недостъпни. Личното ми мнение е, че до няколко години цените леко ще спаднат, но докато настъпи този момент ще продължават да растат, и дори след спада пак ще бъдат по-високи от сегашните.

Кога високата инфлация не е сривала цените на имотите? Брокерите скоро ще пасете козите на село.

Не, няма да паднат. Ще се сринат, заедно с много от ипотеките :( Няма никаква логика апартамент в София да струва повече от подобен в Париж, например. Или къща с двор в Обзор да е над аналогична в Ница.

Няма да обяснявам какво съм продал в София и в коя държава съм си купил, за да не ви дразня излишно. Иначе по темата, масово младите напускат България, вижда се че ще останат преболадаващо циг*ни , но и те мигрират. та какво ще стане на кого ще ги продадете утре тези жилища за да си върнете парите? Хората си мислят че имотите са убежище на техните спестявания, НО 1 .Когато няма да има на кого да го продадът след 5 години, логично цените ще почнат да падат и ще продават на загуба 2 когато в блока половината апартаменти са празни, разходите за подръжка скачат двойно и по лошо ако не се подържа си губи цената и се руши. 3 Скоро ще се разбере за данъка на всяко 2,3,4 жилище корко ще нарасне/за София/ 4. знаете ли колко са смешни наемите в София, умножете ги по 20години /240 месеца/и това е реалната цена на апартамента.

Тези приказки ги повтарят от 2008 година насам. Един мой познат воден именно от такива дървени философи още живее под наем а е над 40 години. Ако смяташ че е ОК цял живот да се буташ по квартири и да не оставиш нищо след себе си - няма да споря. Но личното ми мнение, да осигуриш покрив над главата си, какъвто и да е той е по-добре отколкото да трупаш някакви хартийки в банката които губят стойността си постоянно.

До Ал Пич пишеш глупости! Точно между 2009-2012 имаше голям спад на имотите. По образовай се малко или целта е друга-внушение брокерско.

Аз пък познавам такива, които водени точно от такива мотиви, се набълбучиха със зверски кредити и в момента не само пак живеят на квартира, ами и плащат :( Имот вместо пари е ОК за жилище, но да затънеш в ипотеката и да живееш в страх само за да оставиш нещо след себе си, е малко недалновидно.

Истината е, че имотите са новата Банка ДСК, но и там накрая ще изгорят вложителите.

Като не знаете къде да инвестирате, взимайте пример от батко си Бо и си пълнете чекмеджетата с кюлчета. В имоти файдата е временна, в блико бъдеще 1 квартирант ще се състезава за 100 апартамента и познайте кой е го вземе, който го пусне без пари. Така е защото е има 10 милиона блока а само 5 мил. циганина в България.

Има "поскъпване", но всъщност обезценката на парите е средно към 30%

нали щяха да падат цените? Кво стана?

Миналата година нямаше почти никакви сделки, заради Ковид, затова е и това "увеличение". Цените обаче не са по-високи. Бяха спаднали 2020 и сега се връщат на нивата от 2019.

В кръга от моите приятели, роднини и колеги няма никой, който в последните 30 години да е купил апартамент. Всичко е придобито от наследство. Населението на България драстично намалява, и броя на пустеещите блокове значително се увеличава, особено в София. Това се забелязва и с просто око. По тази причина вдигането на цените на имотите носи чисто спекулативен характер. Ако мине номера.

Това са уникални тъпизми. Моите приятели са бедняци, значи всички са бедни:)

Моите приятели са богати наследници.

Балон ли. Цените са на нива от 2008 г. Заплатите обаче са други....лихвите по кредитите на са били никога толкова ниски. Проблема е обаче че на пазара няма нищо свястно.

А населението на нива от коя година е? Проблемът, приятелю, е, че се задава сериозна криза. Много хора си мислят, че имотите ще им съхранят спестяванията, а няма да се получи точно така. Отделно, утре ония тиквеници в парламента могат да решат да вдигнат данъци или каквото се сетиш там и онези хора, като Гари по-долу, които са честни и блъскат като ненормални и не им остава време дори да се задомят (не вярвам в Германия с 1200 да гледа жена и деца) ще го отнесат здравата.

За това ръгайте в биткойни :)

До Луд Цените са доста по високи от нивата през 2008г. През 2008г. на зелено масово имаше цени 700-800 евро, сега масово е 1100-1500е на зелено.

Балона който надуват най вече агенциите е огромен заради техните комисионни. Вече става по-изгодно човек да си купи в чужбина имот там и цените вече са по ниски. Друг е впроса , че имотите които се строят не стават за живеене, пълни дупки - ние да не сме в Китай? Квадратурите изобщо не отговарят на истината - пр. апартамент 80 кв.м. реално нямат 50 + малко общи части. Тази лъжа вдига не само цената на имота , но и данъците, таксите, нотарилният акт и още куп работи. Масова практика е строителите "да подържат" блока и да изнудват собственниците с нереално големи суми всеки месец.

Така е защото ЗУТ е просто смешен. Кой знае колко депутати са обвързани със строителство... Писано е като за наши хора.

Tova s ploshtta e chista proba izmama masovo obqvite +20kv obshti chasti....

Ами стените? Тъй като се продава "застроена площ", а не "жилищна площ", то в обявената квадратура влизат и стените на жилището В ПЪЛНАТА СИ ДЕБЕЛИНА. Дотук добре, но когато това не е къща, а кооперация, общите стени между два апартамента се включват един път към единото жилище и още един път - към съседното, т.е., едно и също нещо се продава два пъти!!! Ако площта на такива съседни стени на един етаж е 5-6 кв.м., то това, за една кооперация, докарва дублирана площ колкото за още един апартамент!

Corg debelinata na stenite nqma 20kv. I koridora do vratata ti nqma 20kv. Daje cqlata ploshtadka na etaja nqma 20kv - obache ima nqkolko apartamenta.

Нормално, при тия лихви. Само дето ипотеките са поне за 20 години период. Следващите 10 години ако видим покачване на лихвите.... оли майко

Питай баща си и дядо си дали на куп са изсипали парите на времето или и те са го плащали 20 години.

90 MИЛИАРДА ДЕПОЗИТИ... AKO ИМАШ ДОСТЪП ДО ТЯХ ДА ВЗЕМЕШ ДА СТРОИШ А МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА КАТО СКОЧИ НА 1000ЛВ. ОБЕЗЦЕНЯВА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА А ТИ НЕ ВРЪЩАШ НИЩО...РАБОТИ С ЧУЖДИ ПАРИ :)....НО НИКОЙ НЕ КУПУВА ЩОТО ИМА 3 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ И 2 МИЛИОНА НЕГРАМОТНИ И НЕ ЗНАЕЩИ БЪЛГАРСКИ...ДРУГИ НЯМА...ПРОСТ СВЦЕНАРИЙ НО И НИЕ СМЕ ПО-ПРОСТИ :))))

Предизвестеният бум е предизвестен срив. Искам да ги видя тези шарани пазарът като се срине, което е още по-неизбежно. С малко черен хумор една приятелка се майтапеше, че преди пандемията се е притеснявала, че ще си изплаща ипотеката докато е жива, а след началото на пандемията - ако е жива. :) Като сложиш и ремонт и разходи по поддръжката, тези съборетини ти излизат златни. Дори и да успееш да го продадеш след години си яко на загуба. Половинката пак имаше идеи да купува нещо - намерил бил изгодно. А аз категорично съм казала, че ако имах избор, няма и да си помисля да живея у панелка, ЕПК или 100-годишна тухлена съборетина, ако ще и хиляди на месец да ми дават. Новото строителство като качество и то е ужас, но поне докато е ново, не е чак такава трагедия, но после - дупе да ти е яко!

БЕЗВЪЗВРАТЕН МЕГА СРИВ В ЦЕНИТЕ ЩЕ ИМА.....КОЛКО Е ДЪЛЪГ ЖИВОТА.... ДО 70Г.... ;) И КАК ЩЕ ДЪРЖАТ ИЗКУСТВЕНО ПРИ ПОДОБЕН ДЕМОГРАФСКИ ВЗРИВ????? ДА СТРОЯТ 1 МИЛИОН ПАНЕЛИ ЗА ХОРАТА БЕЗПЛАТНО....ЗАДНИЦИ :)

Израза е демографски срив, а не взрив :)

Колко яко! Хора няма, обаче жилища се търсят. Едни кутийки във въздуха, дето ще стоят празни. Сега е време да инвестирате!

София е България , всичко извън София е концлагер !

Добре. Явно си някакъв/някаква кандидат-софиянец/ка, та го твърдиш това. Аз лично, 4-то поколение софиянец, живеещ в един от т.нар. елитни квартали, точно преди 2 години разпродадох всичко де що имам с изключение на един апартамент и се преместих на 16 км от София. Перфектен въздух, перфектна тишина, тотална липса на кандидат-софиянци с претенции за голямо добро утро, перфектна инфраструктура, реално на 45 мин. с автомобил от пл. "Св. Неделя", всички се знаят, всички се познават, няма я софийската злоба, дворът ти двор, приказка. Е, проблемът е, че нещо читаво под 300 хил. евро няма, де. Но вие, кандидат-софиянците се радвайте на панелките за по 120-130 хил. евро. Нали сте в София. Това е важното като си отидеш на село...... Със здраве!

Същщата работа и аз само, че не разпродавам, защото нямам нужда. Едно малко парцелче на 30 км от Сф, сега вдигам едно къще. Толкова. София я превърнаха в....

За чий са ми 5 апартамента в София? Нито искам наеми, нито нищо. Само данъци да плащам. Айде, мерси. Малко давам на държавата за осигуровки на пресонала и т.н., та и за апартаментите да плащам. Благодаря. Едно жилище, ако детето един ден реши да ходи в София да учи и това е. Останалото - инвестиция в нещо прекрасно, стил 19-ти век, на прекрасно място, всичко изпипано естетически. Това му трябва на човек, а не да си режете гумите за парко място, да ти хвърлят трохи през балкона, да се вее прането на комшията под/над теб (прекрасна гледка), да няма къде да си разходиш детето и домашния любимец, защото отидеш ли до близкия парк, все едно си в гетото Сл. Бряг и т.н. Точно поради тази причина хората с акъл не стъпват в София, а ОКОЛО софия, но за кандидат-софиянците, София винаги е била фикс идея. Факт, неоспорим. 4-те апартамента, които продадох, до един бяха купени от кандидат-софиянци. Кой с кредит, кой продал имоти, но нямаше нито един софиянец. Нито един! Как се навиват тия хора да вадят такива пари за тая гнус, нямам си идея, но го правят. Е, какво да правя в тази кочина? Какво да прави детето ми сред тази наркомания и извращения?

Е ти сега като си разпродал имотите в София можеш да си купиш и за 500 хиляди евро! Но на 16 км от София можеш да намериш къщи за 150 хиляди евро, много прилични с голям двор и кладенец, което е много важно, както и перфектна инфраструктура!

630 хил. евро е крайната сума, ако трябва да сме точни. Със здраве!

Да не е гръмнала газова инсталация като в Русия , че е станал този Бум бре .

Как няма да расте цената, всичките ми познати, които живеят в чужбина включително и аз влагаме единствено и само в имоти и то в България, защото са евтини. Банките не дават никакви лихви по депозити, криптовалутите са огромен риск, остава инвестицията в тухла. За 15 години в Англия съм закупил 4 имота в България - 2 апартамента в София - чисто нови, 1 в Банско и 1 в Созопол. Смятам да продължа в същия дух, защото ако бях дремал, парите ми нямаше да струват нищо сега. Затова купувайте! Това е единственото, което си струва - винаги ще има наематели, нито ти търси храна и вода, данъците в България са смешни.... Просто е евтина и доходна инвестиция.

Ахахахах, я погледни демографското развитие на тази нещастна територия и ще видиш кои ще са наемателите ти много скоро.

На Афганистанци ли ще ги отдаваш тези апартаменти?

Нали се сещаш, че имот лесно се продава? Ако види на зор просто ще продаде и пак ще е много по-напред. Давам под наем 3 апартамента и складово помещение в софийско, мога и да не работя и не виждам това да се промени в следващите 20-30 години... Ама вие си говорете за афганистанци...

dfghj, щом така мислиш... Финансовата култура на повечето хора в България е такава, че само в имоти блъскат пари и спестявания. Успех!

Купил и 10 имота, но това значи, че живееш като скот в Англия! Типичен Ганьо

Da kupish 4 imota v Bg i d iskash oshte da rabotish za da kupish - nqma kak da go razbera. Az na vtoriq imot sprqh da kupuvam. Tozi vtoriq si stoi prazen i za kakvo mi e oshte neznam.

Бъди като Пешо! :) Човекът ви говори парилно, пък който разбрал.

В зависимост от източника, между 25 и 45% от жилищният фонд в София е купен, но стои празен. В новите блокчета отсреща цели етажи светват по веднъж на три месеца. А след десетина години населението на БГ ще е намаляло още повече. Чудя се кого ще сложите като наемател, или на кого ще продадете….

Ще гръмне!

това че пак се активизираха с платените статии за повишено търсене и по високи цени говори само едно… наближава момента в който имотния балон ще се пръсне!

и ще има самообесили се "инвеститори"

Всички жилища ги продавам на зелено на 1300-1500 евро. Вложил съм 700-800 евро за квадрат. Банките ги купуват и ги дават на хората за 2000-2500 евро. Само в строителството има печалба. Всичко друго умря.

Стига спами - пълни глупости дрънкаш! На всички е ясно, че не си никакъв строител!

Повече от 200€ не струва квадрата и то за първата кооперация, дето лъжеш че строиш, после за следващата става по евтино, защото и консумативи и инструменти остават от първия строеж!!!!!!

Работя в строителна фирма и това, което пишете не е вярно. Няма как да струва 200 евро квадрата и то в София, освен ако някой не дойде с благотворителна цел и не ти подари земята и половината материали, които за последните 2 години са поскъпнали значително. 500-600 евро в реалната цена като себестойност със завършена баня, тоалетна и врати.

Банките дават 0 процента лихва. От наем се печелят истински пари. Криптовалутите са несигурни. Там наливам 10 процента от парите си. 90 процента наливам в къщи около София и жилища в квартали с Метро.

Гладни строители и брокери повишени индекси и цени сънуват! Недомътените бетонни чудовиша, наблъскани едно в друго, без инфраструктура, с кал и камъни около блока, без места за паркиране, без зелени площи, с криви стени и ниски тавани, без спазване на елементарни стандарти ЩЕ СИ ГИ ЧУКАТЕ В ГЛАВИТЕ ПРАЗНИ! И никакви подобни статии няма да помогнат! Събаряйте, разчиствайте и стройте като света!

Нерде София, нерде Бевърли Хилс!

В България 70% от населението не купува жилища или ако купува е след продажба на друго или земя. Докано феодалите си купуват на година по 2 - 3,някой и по над 10,без да влагат във фирмите и работниците си,но така всичко ще им се върне един ден... Един ден няма да имат ни имоти,ни фирми,заради пустата си алчност...

Имам 6 апартамента и са под наем. Над 2000 лева вземам месечно,вие бачкайте.

Здравейте другарю Рашков!

И много ли взимаш? 2 бона? За 6 апартамента?

Е, че то 2000 пари ли са вече.. Утре не можеш им плати ремонта..

Панелките са вече извън срок на годност. Заварките са 4 между панелите и не могат да се възстановят. Къщи без колони,без плоча,с гредоред са неустойчиви. Първия голям трус ще докаже това. Старите блокове жилища им трябва основен ремонт, ВиК,Ел,изолация,нови асансьори. Затова само нови жилища след 2000 година. Най-добре чисто нови.

Стара селска къща от камъни и дървета ,гредореди , която е строена от пра дядо ми е много по устойчива от което и ново строителство . Само трябва да е здрав покрива . Къща на 100 години не е мръднала.

Надувайте момчета. Да стане на парчета.

Купувам само в кеш. В Германия вземам 2500 евро . На всеки 5 години купувам жилище в България. 1200 евро ми стигат в Германия.

Винаги съм се чудил, защо работиш в чужбина и все към родното гледаш. Моето обяснение е, че не умееш да се интегрираш там или пък трябва поколения и реално си социален отпадък там. Това от своя страна те изяжда, егото не дава мира, например. И се връщаш към познатото, където не си такъв отпадък за повечето хора, може би само за най-близките. С най-добри чувства. Специално ти, Гари, продължавай да живееш като скот (това е субективно, ако си свикнал в кочина преди Германия, вероятно не ти пречи) с 1200 евра и инвестирай в БГ останалото, мисля че е добре за милата ни родина. Поздрави, Генади Варненчук

Ей Гари, Такива като тебе будят съжаление. Чудиш се защо? Щом живееш с 1200 евро в Германия, значи нищо не живееш. Какво значи, че живееш? Ядеш, плащаш сметките и спиш ли? Ами мерси за такъв живот. Да, накрая купуваш няколко апартамента тук в България, не за друго, а защото са по-евтини. И на финала какво? Минали са 10-20 години, най-хубавите вече са зад теб и ти имаш 3-4 апартамента. Това ли наричате хубав живот и поради тази причина ли ходите в чужбина? Тези 1200-2500 евро от години не са мираж и в България, но за хора, които не ги мързи и имат някакво умение/професия ;)

Брат с 2500 Е в Германия дори и да фотосинтезираш пак си умрял. Не знам какви имоти купуваш - предполагам външни тоалетни в Горно Уйно.

Ne bash taka. Mojesh da pospstish ako ne e hodil kazarma moje i bob, domati s oriz i ushaf da qde i pak shte spesti. Ima ama mnooogo pestelivi i skrazi ei.

Балъци. Това ако му се вика строителство. Пешо и Гошо се учат да строят на кварталната полянка. После що има мухъл и тече отвсякъде.

Купувайте само нови жилища. Стомано бетона има срок на годност над 120 години.

Купувайте балъци, че ни трябват роби доживот!!! С любов (към парите), Банките