Коментари - Пред президента бизнесът отхвърли замисления от кабинета таван в компенсациите | Бизнес.dir.bg
назад

Пред президента бизнесът отхвърли замисления от кабинета таван в компенсациите

Работодателските организации са съгласни за подкрепа само над 185 лева за мегаватчас електроенергия, но да няма ограничения

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Пред президента бизнесът отхвърли замисления от кабинета таван в компенсациите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента реалната цена на газа в домакинствата е скочил с почти 250%. Направете си сметка как ще се оправят хората? От този месец идват нови + 30%? Ако някой не вярва, мога да му покажа статистика за 3 години! А сега с нашите данъци ще помагаме на бизнеса, кото искаше спот цени на електроенергията и газта! Откъде на къде ние сега ще им плащаме сметките! Бойко да не се пеняви много, защото заради него сме на това дередже! Страните с двустранни договори са по-добре! Управляващи учете се от Орбан един истински държавник!!!

Странна работа.Премиер завършил Харвард.Мин на икономиката с Харвард.Каква работа има бизнеса да ходи при президента Той не управлява има си изпълнителна власт.България е парламентарна република или не е?Какво става тука?!

“бизнесмени” (разбирай мафията от времето на Г-13, насам) работи на 200% печалба. Когато тази печалба падне на 198 %, те изпадат в ужас и почват да крещят, че са на загуба.

Коцето направи две много добри предложения с които си решаваме бързо проблема: 1. Евтиния ток от Козлодуй да се ползва само за вътрешно потребление. 2. Скъпият ток от Американските тецове да се продава навън с печалба за да компенсираме държавната помощ за "братските" САЩ. Ослушаха се като пръднал заек в тръстика и ги отхвърлиха!? ... Ха-ха-ха ... Иначе, били много загрижени за моето здраве! ... ДВЕПМ докато изтръпне!

Искам да се запозная с президента, той си има самолет и ще ме вози защото е и шофьор на самолет.

До кога ще си играем на "болен здрав носи"? Държавата да компенсира покачването на доставните цени при доставките - да няма добавена стойност, и нататък бизнеса да се оправя с разпределителните дружества.

Какво значи бизнеса ? Това отнася ли се за продавачите на женския пазар? Енергото и ВИК в бизнеса ли са или не са? Като си продам мвосквича и купя кайма за кебапчета и ги продам на долни богров на пазара аз в бизнеса ли съм? Мога ли да протестирам?

"Бизнеса" смени бащицата в джип с бащица в самолет.... Продължаваме промяната.... Очаква се всички ние да се почустваме по-добре.

Абе нали уж имаме правителство? Премиер от Харвард, мин на икономиката от Харвард, мин на енергетиката от унсс и 4 зам министри. Що ходите при фатмака? Той нали уж не се меси? Не трябва да се меси? Идете при кирчо бе, нали е ваш човек? Бизнесмен? Идете при него.

направо да ходят при ония, дето налагат санкциите

Требе да ги бееме тия мишкари вече.

Абе извадете АЕЦ И ВЕЦ - ДЪРЖАВНИ ОТ БОРСАТА И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО БЕ, ЛУМПЕНИ !!! ИСКАТЕ ХЕМ ДА ПРАВЯТ МИЛИОНИ НА ДЕН ВАШИТЕ ОЛИГАРСИ, ХЕМ ДА ДАВАТЕ ПОМОЩИ И ДА ПОМПАТЕ ИНФЛАЦИЯТА !! КАК МОЖЕ ТАКАВА НАГЛОСТ И ПРОСТОТИЯ !!!

Птедлагам да няма таван за компенсациите, но да почват, когато цената стигне пет хиляди за мегаватчас

Ако цените са пазарни, бизнесът сам да се спасява. Ако не са пазарни, държавата да се намеси с регулации и да накаже спекулантите. Стига са се държали като 20 годишен студент без пари, който муфти бедната си майка за още 200 лева да ги хвърли в дискотеката.

Първо, защо при Радев а не при Петков ? Второ - тристранката кога ще се събере ? Трето - тия да са заделили резерви, държавата и моите данъци не са им бащиния; Четвърто- а компенсации за домакинствата? Щото мораториумът първо че няма да издържи, второ, цената и сега е висока . Пето- а вие ще индексирате ли заплатите ?

Аз гласувам за Кирил Петков. Олимпийски шампион за лафа - леви политики с десни средства. Пълна безмислица от рода - крокодила е по-зален отколкото дълъг.

Скоро простия народ ще почне да реве за Борисов.

Kalin

Май имеш тотална амнезия.Нещата с които Бойко се хвали бяха повече от лъжа.Като пример първия който говори и задейства нещата с азерския газ беше Радев и сервира на готово нещата на Борисов който е изпълнителната власт да направи нещо по въпроса.И от тук почна проблема че още тоя газ го няма.А на тема посредници ако Борисов не беше спрял директната тръба от Русия нямаше да стига газта до нас пак по заобиколни пътища които товарят цената!

Как ги задейства нещата Радев.та той до преди година от България не бе излизал.Никой не го знаеше и никъде не го каниха А сетих се ,може би по Фейсбук.

Когато преди години имаше криза по Европата, шефът на FIAT попита работниците какво да прави да съкрати работни места или да намали заплатите като даде пример с намаляване на собствената си заплата , работниците избраха намаление на заплатите. В Германия доста големи фирми постъпиха по същия начин. След като се оправиха нещата заплатите се върнаха на старите си нива даже се увеличиха. Само нашенските фирми и то техните шефове като чуят, че ще им паднат печалбите, изпадат в ужас и почват да обикалят държавата да ги поддържа защото ще освободят работни места и всички освободени отиват в бюрата за безработни. Така постъпи и Ковачки с Бобовдол а верочтно има още много други. Излиза, че държавата е задължена да осигурява печалба на бизнеса , а бизнеса не е длъжен с нищо на държавата, коато тя е в тежко ситуация и бизнесът трябва да помогне. Както каза един бизнесмен преди около година - беше лоша година и тази година ще се наложи да не си купувам нов джип за да мога да платя арендата на хората. Нещо не е наред!

Петкратно увеличение на цената на тока и икономическа криза в следствие на пандемията ще я преодолееш с някакво митично намаление на заплати и печалби. Значи не знам какви фантазии ви гонят ама няма как да стане.

Kalin

Нущата са свъъзани и става въпрос че едните не са готови нищо да правят а чакат от държавата всичко да прави за да останат на старите си нива.За това иде реч!

си няма да стане, ама бизнесът вдигна цените на продукцията си още преди цената на тока да скочи , защото знаеше че крайният клиент ще плати всичко, ама това не става и пазарът се сви. А ако нещата се оправят дали цените на бизнеса ще паднат?

Естествено че са свързани. Но наистина трябва да си много заблуден, за да си мислиш че такова увеличение особено на тока може да се компенсира с намаляване на разходите на фирмите. Особено при намалено потребление на стоки. Следващата стъпка на фирмите ще са масови уволнения и след това фалити. Тогава по-добре ли ще ти стане?

Kalin

рязпределяне на пробламе който ужким бил временен или нещо не разбираш за какво иде реч!

И аз имам FIAT PUNTO 1.1. Добра и здрава кола.

Ти говориш за Италия и Германия, където както и във Франция , капиталът е социален , тоест пред имдустриалжите на първо место стои осигуряването на работни места и достойно заплащане. Нашите така наречени бизнесмени са вчерашни келемета с коли за половин милион. Вземи един така наречен Вълк, който изкара първите си пари от брак с по- възрастна германка, вземи Домусчиев, патите дойдоха ит брак с рускиня , дъщеря на висш КГБ кадър. Вземи Златев, или Мутафчиев от ПИБ. Златев е дете на бивш окръжен партиен секретар, Мутафчиев е дете на представител на Балкан в Африка и племенник на бивш шеф Отдел Валутни операции в БНБ. Мога да ти разкажа историите на всички така наречени бг бизнесмени. Има сигурно само 2-3 изключения.

Тоест, ние сме президентска република и просто Киро е само за парлама.

Киро не само, че го няма на шахматна дъска, но го няма дори на масата, няма го даже в стаята с масата.

Просто Киро , простичко ти казаха един прост факт :)

За мунчо важи с пълна сила казаното “Пази Боже слепец да прогледа”, “дай му власт и му гледай сеира”, “ум царува, ум мъдрува, ум патки пасе”, за голямо съжаление патките избраха мунчо да ги пасе…

Мунчо скоро ще духа под вода да не вдига прах.

Да се чуди човек защо бизнесът ходи да се жалва при кютука Радев, който реално е НИКОЙ! Бягайте при Кире Убавеца, пък там ревете!

Конституционния Съд трябва да отреже мераците на мунчо да е едноличен диктатор и да му припомни приказката, че всяка жаба трябва да си знае гьола и не може да не зачита Конституцията. Нито е достатъчно интелигентен, нито е харизматичен лидер, нито е експерт, нито е политик, той е случайно попаднал нещастник в неподходяща среда и в неподходящо време, останка от комунистическото безхаберие, празнословие и инфантилизъм.

Това не е ли работа на правителството? ... уффф да бе, забравих, то е назначено от Радев.

Велев изрази надежда президентът да намери най-правилните и подходящи действия в търсенето на решения на този краткосрочен проблем. Радев ще ти намери решение на кукуво лято. Президентската република е факт. Кириле къде се, Кириле?

Кирето лапа мухите из центъра на София

Защо при президента? Да не сме президентска република? Къде е правителството?

Всичко е точно: каквото е поръчано на изборите това е сервирано, простия народец да си сърба попарката дето си я надробил.

Защото Кирчо е спуснат по линия на Мустафата, а с нея си общува Мунчо.

Къде са нещастници те от герП? На кой да са врцпврте и фотоволтаичните централи? Мутрата бойко къде спа 12 години?

Фотоволтаичните централи се направиха по времето на Станишко ако не помниш. Курумбашев и подобни имад доста такива

аз сам прос,ама да питам тая компенсация нема ли да помпа инфлацията?

Ще помпа и още как! Ама те ще пуснат Рашков да хване спекулантите, които вдигат цените и сичко ще се упрай!

ТОК НЕ СЪМ ПУСКАЛ..ЕДИН ХЛАДИНИК БАЧКА И ТОЙ Е ОКОЛО 5ЛВ. САМО ДА МИ ДОЙДЕ СМЕТКА ПО-ГОЛЯМА ОТ 20 ЛВ. ЗА ЯНУАРИ, ВЕВРУАРИ И МАРТ...МРЕТЕ ОТ АЛЧНЯЦИ

ама те вече са ти я написали.

Мунчовите глупотевини са достойни за един военен робот, който е учен само да изпълнява, без да разсъждава. Военните не трябва да се избират в цивилния живот за лидери, това е пагубно. Мунчо беше избран от машините на Мъдуро и глупостта на 80% дебили. Неговата диктатура ще съсипе страната ни.

Като е отказал, да го духа тогава!

Ти ще го духаш ама ще разбереш в последствие.

къде е кире канадеца

Абе, Фигуранта от позицията на какъв се среща с бизнеса? Изпълнителна власт, премиер, финансов министър за тази работа, няма ли?

Мунчо не е наясно, че има само декоративни функции, не и управленски…взема се много насериозно като началника си Путин, да аме не, България не е Президентска република а Парламентарна и мунчо трябва да си знае мястото. Да си прави коремни превъртания, лицеви опори и секс упражнения и да остави мерака да се прави на по важен, отколкото е!

Като какъв го търсят да им решава проблемите? Президентска република ли сме? Или нямаме редовно правителство и работещ парламент?

Кой дава нарежданията.

република...

Шилo

Да ви го туря у "бизнеса", дето само пари от държавата чакате!!! Пазарна икономика бе, готованци! Като не можеш да издаяниш, обявяваш фалит и на пазара идва по-приспособим играч. Аман от готованци! То не бяха кръчмари, то не бяха хотелиери, сега някакъв имагинерен "бизнес" ревнал за пари. Ама те тези пари не се берат на полето бе, плащаме ги всички.

Пазарната икономика-АЕЦ Козлодуй на един милиард печалба фирмите в фалит. Дали се сещаш че утре по същия начин ще ти вдигнат и на тебе тока? Ко ще кажеш-пазарна икономика значи и на тебе петорно увеличение на тока за бита??? Като ги гледам как са се затърчал и инвеститорите към България направо се чудя що не сме меката за инвестиции според такива като тебе.

А стига глупости , АЕЦ била на печалба , Велев щото не е, да го ева в комсомолеца нещастен(Последния шеф на ТНТМ и Фоднация Евриска дето са загубиха 1990 г едни 3 млилиона лева тогавашни пари) с баща генерал от СВ. Кво толкова произвежда неговия холдинг Стара планина (дето обраха на хората боновите книжки ) та реве, аман от поглед в чуждо канче. Ако стане нещо с АЕЦ пари от къде ще се вземат та да му взезамаме печалбата ,да могат някои да си купят пак ролсройси. А те за толкова години бизнесмените що нищо не направиха да са по -ефктивни, от кога се говори че цената на енергията ще расте. Колко е дела на ел.енергията в крйаната цена на продукта това що не го казва Велев. Кризата се побеждава с по-високи доходи, що никой в България не говори за високи доходи. И защо ще правят енергийна стратегия , тя ще решиили проблема. Нека като са разбирач бизнеса да предложат стратегия за развитие на икономиката (промишлеността) ина тази база да се види какви нужди от енергия ще има. А Президента няма такива правомощия и по стартеги и по решеване на проблема - плаче за импийчмънт ако се намеси ,ама анли е свикнал да нарушава конституцията пука му.

ако може целия бюджет ще лапнат, разбираемо е...

Бизнес отхвърли повишението на мин.работна заплата.Знапу пари бил от държавата ,само за тях?

Когато повишаваш изкуствено минималната работна заплата следват уволнения и съкращения.

А, като не я увеличаваш нямаш работници. Терминала и хоп в чужбина. Само с неграмотници и общаци не става. А за тези пари такива ще дойдат. Ако изобщо дойдат.

Президентска Путин ска държава

и в пликове!

Електроенергията не само че с мисия произвеждаме Ами на всичкото отгоре изнасяме и 40% и повече от нея. Европейския съюз каза че всяка държава има право да си изработи механизми за подкрепа на гражданите и бизнеса В условията на криза и пандемия. Защо да не може да се продава на вътрешния пазар на нормални цени и да се изнася на цените на които сега продават на всички? Никой и никъде не го е забранил. Ама явно някои наши хора трябва бързо да направят едни големи печалби. Преди хората да са излезли по улиците.

а Велев и компания изобщо не изнасят енергия и нямат регистрирани търговци на ел.енергия, както и фотоволтични централи ? Вярваш ли в същестуането на дядо Коледа2

че правителството, не било,на оня от лоста...

Че не е на оня с чекмеджетата.

Недей да се оплакваш от високи цени.

Не се оплаквам.Тези цени са в резултат на зверското пълнене на чекмеджетата на всякакво ниво .

Радвай се тогава че ще плащаш все по-високи и по-високи цени. Само че да те светна, Борисов не управлява вече станаха девет месеца. И откакто не управлява на абсолютно всичко цените скочиха нагоре. Ама ти си вярвай че вината е негова-вероятно ще ти е по-леко когато седиш на тъмно поради режим на тока.

Нещастник си пич...Плащай тока многократно, важното е тоя с измислените чекмеджета да е зле....

Черно на бяло чашков има 19 апартамента, имения и пр., ама недоказаното чекмедже го бутат????