Правителството прие плана за въвеждане на еврото през 2024 г.

Това е техническа първа стъпка, предстоят редица законодателни промени, заяви вицепремиерът Асен Василев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези трябва да бъдат избити до един.

Трябва да си голям глупак или изобщо да не мислиш за хората в държавата, за да искаш сега да влизаш в еврозоната. Икономиката на страната е слаба и нестабилна,хората получават най ниските заплати и пенсии в ЕС, а ти да искаш да влизаш в еврозоната.Има война в момента,ЕС не е в добро състояние ,еврото пада ,но ти се натискаш да влизаш точно сега.Значи имаш други цели-явно да откраднеш валутния резерв или нещо друго. И тия решения на ПП ще ги плащаме всички ние!!! Трябва референдум за еврото!!!!!

Дано стане 2024-та. Независимо дали от това или от друго правителство ще зависи.

С пенсията 200Е май и само за парното да плащам няма да стигат!

Трият се поголовно коментари против влизането в еврозоната. Така дебат не може да се проведе. А както знаем, това е силов подход, а силово действат само отчаяните и страхливите.

1....щo ce излaгaтe? Бългaрия e във ВAЛУТEН БOРД c Eврo...cъc зaкoвaн, нeпрoмeним oт зaкoнa курc Лeв-Eврo. Ниe oтдaвнa cмe въвeли Eврoтo, a cлeд 1. Януари 2024г., caмo щe прeмaхнeм бюрoкрaтичнитe фoрмaлнocти, oблeкчим cчeтoвoдcтвoтo нa бизнeca и oблeкчим бaнкитe oт двoйнaтa пaричнa cиcтeмa. Дoри и ceгa, нямaш никaкъв прoблeм дa тeглиш нa кacaтa в бaнкa Eврo, oт лeвoвaтa cи cмeткa. 2...Референдум с машините за гласуване на Чавес, Мадуро и.... Сорос, нали?? 3...С въвеждането на Евро в България на "братушките” тук ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове... 4...Проблемът е, че нашите "национално отговорни" политици не могат да обяснят на брюкселските чугуни, че минаването на лева през ЕРМ 2 е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО. Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да преминава през т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като от 1 юли 1997 г. сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е ниска??? Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките. У нас фактически има двойна парична система – ЛЕВ и ЕВРО. Теоретично в България още утре може да въведем еврото за плащания по магазини и пазари едновременно с това в лева.... 5...Цялата тази дандания около приемането на Еврото ПОКАЗВА НЕЧИСТИ НАМЕРЕНИЯ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА...

Всъщност, влизането в зоната ще е отново огромен грабеж на България от страна на ЕЦБ и ще има жестоки условия, които Асен Василев се опита да ни покаже. Сега правителствени клакьори се мъчат да ни обясняват, че това било БГ Магнитски, но не е така. Този проекто закон не е Магнитски, а по-скоро отново осъвременен Закон за защита на държавата. Кокорко иска да ни върне в 1923-25 година.

Само еврозоната! ще ни отлепи от гравитацията на развиваща се държава и ще ни вкара в категорията средна европейска страна! Напред с нашето европейско семейство! Обединена европа е най-хубавото нещо на нашия стар континент.

Въвеждането на чужда валута и приемането и става само с одобрението на хората,тоест референдум. Всичко друго е незаконно,подмолно,неадекватно,абсурдно.Ако тези идиоти не го направят както трябва,трябва на часа да са ометени....Хора,не се заблуждавайте,това ще е последния пирон в ковчега на държавата ни.

Демек ще превключим на турбо режим на обедняване.

Турбо режима вече е включен

Противно на очакванията ЕВРО не наречена на Европа а Ротшилдовите банкери са нарекли ЕВРО на еврейското ОЙРИН/на иврит КОЖА,Покритие,цялостно покритие/ ОЙРИН е име на демон от вавилонския ТАЛМУД

Русия може да ни отърве. Ако поиска и заслужим.

тебе вече те е отървала. от мозъка

Като мозъка. Ти мозък нямаш, лешпер соросоиден.

засегна се нещо маймунчо :))) айде в карлуково да ти излекуват нервичките със спермотерапия глупчо :)

България никога не е била управлявана от по-големи изроди и предатели. Военен съд за измяна и Белене за тези лъжливи и крадливи мърши.

да не се насеркаш: ))) еби си милата майчица и плачкай по тихичко: )))

Ти го тирим у вонливата уста, погълнала поне ТИР евро семенна течност.

обливам те с гъста топла негърска сперма докато майка ти ми осмуква ташаците и плюе космите в устата на татко ти докато го порят шепа мърляви цигани :))) секиш в ушичките и за тебе докато умираш измет ебана разчеканата миризлива :)))))) ти еба целия род до 9то коляно. смърт и ебан: ))))

Военен съд вика, хахахах, ти 12-годишен ли си?

Трябва да подкрепяме ПП на всяка цена. Само така можем да противодействаме на лумпенизираните русороби.

Да те подкрепят на генг-бенг стадо чернилки.

Много ще ми хареса, аз съм педеал и обичам да ме порят

Първа стъпка към тоталното разсипване и на без това затъналата до шия в лайна БГ...и евентуалното и заличаване..

Всяка новина за обвързването на БЪЛГАРИЯ с ЕС е добре дошла. Надявам се скоро ЕС да се федерализира и България да бъде щат от ЕС. Така ще се сме по-силни и обединение. Все пак еизповядваме едни и същи ценности, няма смисъл от делене. ЕС трябва да бъде 1 държава

Луд ли си, бе, джендър?!

.

Ококорения педал и простоткиро искат да ПРИЛАПАТ СПЕСТЯВАНИЯТА на хората във банки с-у комисиони от ЕЦБ

двойни каси ... Веднъж вече го играхме със СУПТО - то - нови софтуери , нови касови апарати и накрая се провали . Сега не ми се мисли - пак наново - пак софтуери , пак нови касови апарати , които да работят с две валути... Пак ще плащаме разходи ... Но иначе нищо нямало да се промени , дори цените щели да бъдат същите. По време на инфлация смяна на валутата , и кризата която ще настане ще се оправдава с какво ли не.

Отново ще гласувам за ПП. България - европейска и натовска !!!

добра новина !!

Още ли ще ги търпим тия идиоти!??? Оставка! Време е да излизаме по площадите! Тия няма да мирясат докато не ни вкарат в капана на робството!

Хапчетата ?

Защо поляците не приемат еврото? Този план е погребване на България завинаги.

Аргумента против еврото е само един: “От Русия ни обещаха едни пари, ако саботираме България”.

Стига с тая Русия. Русия нищо не печели от запазването на лева. Дай ми 1 аргумент защо да въввеждаме еврото сега. Разлика в цената на кредитите в евро и лева няма. Цената на превалутирането е нищожна - може да обмениш 100 000 евро в лева с разлика в курса от 1 лев... За какво ни е да го правим освен да угодим на европейските чиновници и им дадем още един пропаганден аргумент...

дай да позная. ти си русофилистик :))

Продажни боклуци еничари!

Имам силни очаквания от единствените читави в тази Гнусна американска коалиция!! Очаквам БСП да се изкачат на върха на високите надежди които обществото има у тях! Набутва е в Евро Капанът за 1,3,10 години.. Не е това което искаме от тях! БСП да се замислят дълбоко... другите са ясни..

Че те бсп са по-големи евроатлантици и от ПП! Вчера Възраждане имаха пресконференция, в която казаха за някаква икономическа среща в Русия и се оказа, че Наркомански е поискал от бг васалите на фащ да я блокират (без кворум), та председател от БСП на бг комисията еднолично отказал присъствие на България в тоя форум, поради което нямало кворум! БСП=ДПС=ПП=ГЕРБ=ИТН=ДБ - евроатлантически предатели, поставящи личните си финансови интереси, над тези на народът, на който уж трябва да служат!!!

БСП се борят, но ги душат...

Само че скоро Евро няма да има

брех СЪН не спят да приберат още милиарди и да ги изпратят на евробюрократите. Към 40 млрд. Сега имаме валута, после ще имаме един шнур.

Как така, правителството прие плана за края на лева и въвеждане на Евро!!?? Тези луди ли са!? Събрали се двама агенти на САЩ, и десетина други подобни и... Решили!!? Ако оставим да ни вкарат в Този Евро Капан... Сме Свършени!!! Няма Механизъм за Излизане от Евро Зоната! Не създаден с Цел! Не съществува! Еднопосочен билет... Връщане Няма.. До края

Тия изроди съвсем ще ни затрият! Ама хак ни, е като сме такива овце!!!

Който иска евро добре,който неще,да взима рубли,и в сибир.

Мисли преди да пишеш

През 2023 г бг напуска бившия ЕС ССР, какви евра и пет лева? Краварите видеха сметката и на Европа, тука сичко приключи

това ще е краят на агонията. който оцелее-оцелее...

+ Туризъм + Без загуби про обмен на евро лев - Излизанет от ЕС става почти невъзможно - Липса на собствена парична политика, примерно лихвени проценти, обезценка на лева в случай на криза Основния аргумент против е де факто липсата на парична политика, но с валутния борд също сме де факто в доста ограничена позиция. Тъй че е по скоро за.

Да не забравяме, че като сме във Валутен борд можем да сменяме валутата към която сме закъчени, което е огромен плюс...

Към копейката да се прикачим примерно, нали? Валутата на великата руска икономика с размера на португалската...

Оставка на мазния Киро и неговата пасмина !

За Русия и русофилите не е добре, но за българите е добре.

Постигаме: 1. Контрол на банкова система от Европа. 2. Стабилност на валутата и падане на борда. 3. Свобода от руска зависимост. 4. Преборване на голямата корупция. 5. Котва в спокойното финансово пристанище на Европа.

Мда, и парите, обезпечаващи борда - в нечие джобче. Ей така няколко милиарда от БНБ.

Сигурно си мислите, че борд означава някакви пари нейде на касичка

Много инфалтилно мислене. И как ще се реализират тези мерки при тази инфлация. Сигурно е писано от банкер.

Затова бях против деноминацията. Тогава нещо струващо 3000лв като стане 3100лв ще извади очите и ще кажеш от къде на къде. Обаче ако е 3 лв. и стане 3,10лв, та дори 3,50 лв. не се набива на око

Най-накрая, време беше, дано се случи безпроблемно !

България е ЕС и НАТО, сега ще стане пълнпоправен член заедно с всички най-развити страни.Това са мечтали Левски и Раковски.

А линкче нещо да дадеш от разговора?

Не, но пък спокойно могат да се дадат доста линкове, където не искат да са с Русия.

Кой пък ти говори за Русия бе, мозък болен?

това е печтата на Левски , Лев , Лъв сега може да му викаме Еврески ... МРъсни мекерета долни безродни....

Но не е мечта на русофилиситиците, на руските гниди, обитаващи Европейска България. За руските примати това е ужас - Свободна, независима и богата България !

Свободна и независима става България като си ликвидира националната валута! Това умотворение сам ли го измисли?

Плана за сриване на Русия не работи. Долара и Еврото са валути с имагинерно покритие. Част от финансова пирамида за контрол. Русия имаше за цел да създаде рублата като алтернативна валута. За тези, които имат спомени Кадафи искаше същото и го свитнаха. Разликата е, че Русия не е Либия. Русия има дефакто природни ресурси, които в комбинация със златният и резерв дават достатъчно покритие на валутна единица. Запада в идиотията си извади Русия от суифт. Всъщност всичко срешу Русия и помага да се мобилизира и в изолацията да създаде икономика независима от паричните потоци управлявани от Световната банка и Международният валутен фонд. Нещата са планирани от Британската централа, колкото и да не ви се вярва. Светът ще бъде пренареден, това устройва и Черният интернационал - Шваб и неговото зануляване, и Златната пирамида, която е избрала Украйна и Русия за преселението на елитите на Израел. Всички, които не са наясно, просто живеят в старите рамки. Рамките се чупят. 2025 та е сложена като година за новият валутен свят. В него Китай и Русия ще са нова ос а старият глобалистичен модел ще е история. Проблема на нашата малка и избушена татковина е, че ДС масониадата ни продаде на губещият отбор за пореден път. Нито икономически, нито финансово имаме подсигуряване. Просто ще мрем. Оцелелите ще работим ангария на тези, които са изкупили плодородните ни земи: Турция и Китай в основната си част. Какво може да направите за да оцелеете в идващите титанични промени. 1. Да напуснете градовете. 2. Да се преместите в села с водни ресурси и земя даваща възможност за земеделие. 3. Да приключите всички задължения по кредити. 4. Да изключите шибаните си телевизори и да започнете да четете книги. Затъпяването създава условия за паника, а паниката е враг на оцеляването. 5. Ако имате излишни пари ги инвестирайте в земя и резерви поне за 5 години напред. 6. Ако играете на борси, не рискувайте а диверсифицирайте с инвестиции в компании с реално покритие, за предпочитене такива занимаващи се с ценни метали, микрочипове и химични процеси за земеделие. България е пред национална катастрофа. Това не означава, че няма да оцелеем. Но живота ще стане труден, и ще изисква концентрация и реалистичен поглед. Не следване на модели и команди.

Това как, видиш ли сме вече били едва ли не влязли в еврото, щото сме били имали Валутен Борд, привързан към Еврото, е абсолютна ЛЪЖА. Защото имаме НЕЗАВИСИМА (или поне БИ ТРЯБВАЛО да е такава!) Българска Централна Банка, със собствени НАЦИОНАЛНИ Активи и пасиви и можеща да провежда НЕЗАВИСИМА парична и донякъде банкова политика в България. Докато имаме БНБ, нашите активи са си наши, а тези на ЕС-ССР са си на ЕЦБ. Същото е и с пасивите / ДЪЛГОВЕ. При влизане на България в Еврото, всички активи на БНБ стават притежание на ЕЦБ. Всички ПАСИВИ на ЕЦБ, стават солидарна отговорност И НА България. И понеже по Таргет механизмите има ТРИЛИОНИ лоши дългове, с Активите на БНБ ще покриваме един ден след време дълговете натрупани от Гърция, Италия, Испания и Португалия... Освен това ако влезем в еврото, БНБ ГУБИ възможността да провежда самостоятелна парична и банкова политика и ставаме още по-зависими от ЕЦБ и Брюкселските болшевишки зелки... Също и дългът ни като процент от БВП става средният за ЕС-ССР, който е над 85% (в зависимост от методиката), при сегашен едва 35%... ..не случайно нито Румъния, Унгария, Полша, Чехия, нито даже Швеция или Дания се бутат да влязат в Еврото, но Кирчо Простото се мъчи нас да вкара и то с решение на МС... Напомня на Тошовата идея да ни прави република на СССР, но сега е ЕС-ССР. Продължаваме Предателството !

Ние като всяка европейска страна.Така русофилите и бандитите няма да си разиграват коня.

Та не искат Еврото,а само Шенген.Поне можеше да се поучим от тях,защото и те бяха като нас в Източния блок.Докато Балтийските държави си вкараха 20% външна инфлация.Демек по бедните държави,издържат по богатите и те да стават още по богати,а ние още по бедни.Никой не те кани случайно,ако няма полза.Това поне да бяха разбрали нашите управляващи.

Те не бяха в борд , другарю ! А и не са си вкарали "външна инфлация" , намалили са си вътрешната !

Ти със сигурност си по-глупав от чехите.

Как по-бедна държава издържа по-богата. Та вие не работите и 10% от това, което нормалните хора работят. Нищо нямате, което да ви вземат. Нямате нефт, газ, имате повече заровени иманета отколкото златна руда, въглищата ви да лигнит с ниска калорична стойност. Какво произвеждате - нищо. България е една малка Русия без бензиноколонките.

Хахахаах, ама и въпросът ти е от тролеещите! Факти: - Вече десетилетия дънди прешъс (с главен акционер мюриканска фирма) ТОЧИ златните и др ресурси на България! Като официалната печалба им е милиарди (кой знае колко е в същност), от които нищо няма за БГ! - Вече няколко десетилетия токът от мюриканските марици - 1 и 3 се изкупува от държавата ни на супер неизгодни за народа ни цени, заробвайки ни с години напред! - Тиквуций "велики" плати 100% на куп милиарди за 8 самолетни обещания, които ще са готови евентуално след 5-10г! Сегашните искали още 8, но Мустафата каза, че можело и на изплащане! Тези са най-известните, но със сигурност има и още!

престъпници как не ви е срам никакво евро!!!!!

Само еврото , ние сме ЗА!

кои 5 души безродни я хвърляй гражданстовто и лови за запада.. Ние сме в БЪЛГАРИЯ къде ще се харчат ЛЕВОВЕ...

Ти си взимаш капейки и няма как да ги певалутираш ?

Така е, искаме руски рубли - петролни или газови.

Супер, дано стане по-скоро.

Какво евро ви гони вас?Инфлацията гони 30% с тази инфлация не покриваме изискванията.

Ти какво очакваш, да я вържат с въже ли?

Разгеле, най-накрая.

Ако беше добро за България - тези нямаше да го приемат. Референдум!

Това правителство няма да преживее Нома година. И еврото няма да бъде въведено, защото новото правителство ще бъде на Възраждане.

С тия 10% сте само за правителстово бабке хахахаха

Други ще се свият под 10%.

но уви,явно само зимата е подходящият момент за сваляне на правителство-като почнат сметките за парно и ток...Но пък колко поразии могат да направят дотогава,направо не ми се мисли...

Мокри сънища от иZраждане ?

Корнелке, Слави, Христо, Защо не разваляте седянката, като знаете какво мисли народа по темата? Ако целта Ви е да останете още малко на хранилката, както предполагам помислите дали ако останете още малко на власт на следващите иббори дали ще влезете в парламента дори обединени... Мисля си че още няколко месеца и ще ви сполети съдбата на Обединените патриоти...

Еми Възраждане като са толкова отворени да организират един референдум бре. Кой ги спира ? Друг не виждам кой би го направил

Има ли още слепци които не са видели че това правителство е кукла на конци която се управлява от чуждестранни интереси.

Нали щеше да има обществени дебати, анализи на иституции и разискване за ползите и изведнън БОЙКО БОРИСОВ 2 метод - СКРИТО, ТИХОМЪЛКОМ и айде честито. Затягайте коланите