Коментари - Поскъпват услугите на мобилните оператори | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА.КАКЪВ ПАРАДОКС.ТОЗИ НАДПИС СЕДИ ЦЯЛ ЖИВОТ НА ЧЕЛОТО НА ПАРЛАМЕНТА НО БЪЛГАРИНА ТАКА И НЕ СЕ РЕШИ И ОБЕДИНИ ДА ГО ПРИЛОЖИ!ЗАТОВА ЩЕ НИ ЦЕДЯТ И МАЧКАТ В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА ЦЯЛ ЖИВОТ ВМЕСТО ЗА Е ОБРАТНОТО.СПРЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ВСИЧКИ ПЪК ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА СЕ ВРАЗУМЯТ.ИЗЛЕЗТЕ МАСОВО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ДА СИ ТЪРСИТЕ ПРАВАТА НАРОДЕЕЕЕЕ.ИНАЧЕ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ НЯМА ДА НИ ИМА КАТО НАЦИЯ!

Всички идиоти си вдигат цените,както искат ако не сме ние от къде ще ядат и пак нагли към клиентите

Едно време, при бай Тошо, мобилните оператори никога не вдигаха цената.

Доволна съм от "Виваком" като качество на ползваните услуги. След проблемите, които имах с А1 преди години, после направо се "родих". Но начинът, по който обясниха поскъпването на услугите си е безумен. Малко като: "Всички вече вдигнаха цените, защо ние да останем по-назад?" Да, но на много хора доходите не са вдигани, а и това, че имаш някакви пари, не значи, че всички те трябва за нещо да ти бъдат взети. Да, вярно, само 2 лв. отгоре на услуга, но те са "само 2 лв." навсякъде около нас и накрая в джоба ти остават нула лева за теб. Накрая като нямаш нищо, следва отказ от услугата и фалит на фирмата. Но не се мисли в перспектива и с разум. Всеки гледа как да не се прецака и вдига ли вдига цените.

Кои са тия виваком?

защо заглавието ви е "Поскъпват услугите на мобилните операторИ", след като само един наглец си вдига цените???!!! Подготвяте хората, че и другите гладници ще го направят ли?! Жалки мисирки...

Във връзка с инфлацията, уведомявам телеком оператоеите, че им бия шута и повече те на са ми необходими......

Бла бла бла.

За тия лакомии причини винаги се намират.

Хем искат да те зарибят за 2 години, хем не ги устройва цената...

При капитализма е така! Набиват ти го постоянно, но за сметка на това до край.Истинска демокрация...

То пък нали при социализма беше иначе.

Лошото е че нямаме избор

Имаш избор. Никой не ти слага телефон в ръцете насила.

Такива като теб трябва да бъдат лишени от достъп до всякакви технологии.... За теб само Ленински технологии и Советские товарьi

А при социализма в Куба само 13% имат мобилен телефон.

А заплатите на гражданите защо не се повишават по същата логика? Значи Бай Ганьо работи за 1000 лв през последните години без повишаване на заплатата, но трябва да плаща повече? Питам телекомите преноса на данни на газ или дизел е? Заплатите ли вдигнахте?

Само да попитам по време на договор след като си го сключил как ще се промени тарифния план а1 всеки месец го правеха и надписваха сметки четри години ми вървят фактури обаждания и какво ли не на името на титуляра и пък и те два лева искат явно самите планове не са това което са Дано да регулират това че не сме ги наринали с лопатата

Чети си договора.

Булсатком телевизия на слънцето.Кога пече има кога духне вятъра няма педесет прескачания на ден обади се на техник два лева искат тоя ги изкупил оня ги съдил да ги закрива ДАНС и това е

Да минем на ефир нищо не дават пари искат кожодери

Ба от Русия с любов руската кабелна дигна ние крадем от Русия и булсат и Виваком крадат булсат дават наи некадърно качество всеки ден вече и маже ще останем на ефир накрая и двата лева икономия види има се ще минем някак

Очаквам работодателите да повишат месечните заплати поне с 15,8% !!!

При всички оператори,при всички абонаментни планове,клиентите винаги надплащат,защото не могат да ползват изяло плана си-какво още искат тези кръвопийци-оператори?!

Ползвай бе бате кой те е спрял? Ако си викнеш проститутка и не ти стане уя, каката връща ли ти парите?

Вдигат заплатите: Голям кеф. Вдигат цените с 2лв.: Егаси изродите. Нация без разбиране на елементарна икономика.

"Вдигат заплатите" Я пак, къде това?

Тези поне вдигат с 2-3 лв. Топлофикация, електро и водите като се вдигат, се вдигат с 20-30 лв минимум.

Телефона не ти е жизнено необходим като водата и електричеството. Освен това те вече вдигнаха цените, всичките им нови планове са по скъпи с около 5 лв, а не можеш и да се откажеш от договорите им.

Най- гадните МУтри са Директорите на А1, ВИиваком.. Един Директор на Вииваком може да разболее с Рак и Левкемия- 50 000 души, Куршум за такива !! КОРУПЦИЯТА в България ЗАПОЧВА от тия фирми.. Трябва да ги ИЗТРЕБИМ.

Сега е редно и работещите да вдигнем цената на труда. Ае чаЛ

Сума услуги които бяха свободни и почти без пари или безплатни, започват да стават платени и започват да искат все повече лични данни - и мобилните и в нета. Къде изчезнаха симкартите с ваучери? В другите страни ги има - вземап си тела от хипермаркета или от сергията и си ти. У нас ти описват данните, сякаш се кандидатирап за депутат.

Това с ваучерите е заради регулации на ЕС. Мобилните оператори бяха задължени да събират лични данни за всички карти заради: - използването на карти от телефонни измамници - използване на карти от престъпници - използване на карти за активиране на бомби - използване на карти за кражба на пари(навиват те да заредиш ваучер и така ти взимат парите) Не че нещо помага, защото сега просто картите се регистрират на мулета, но уж да е по-сигурно за гражданите и полицията да може да хваща извършителите на престъпления.

Купих си новия айфон, който няма слот за нормална сим карта (физическа). За това има eСим карта. В чужбина, едно натискане на бутона, картата е на телефона, струва нищо. В А1, освен, че струва 15лв, трябва да отидеш на място с лична карта. Пълни малоумници. Радвам се, че не се занимавам повече с изоставащи бизнеси.

са най големите малоумници!

И като го въведоха, кое от тези престъпления изчезна? Или поне намаля ?

В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ЕДНА ПОЩА , ЕДНА БТК , ЕДНА БАНКА БНБ , ЕДНА ДСК, И ЕДНА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ДЗИ ..... НА 10 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ .... НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ АКО ВСИЧКО ТОВА СЕ ЗАВЪРНЕ КАЧЕСТВОТО ЩЕ ПАДНЕ ..... ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННО ОБОРУДВАНЕ ЗА 5G МРЕЖИ И КОМПЮТРИ И СЪРВЪРИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И В КИТАЙ И ОТ СКОРО В РУСИЯ - ТЯХНО , БЕЗ ВЪНШНИ МАТЕРИАЛИ :)) ..... ......

Факт. В Куба е както казваш. Само 13% от кубинците имат достъп до мобилни телефони. Повечето - донесени отвън от роднини. И тук ли искаш да е така?

Телефон, съобщения, безлимитен интернет, домашен WI-FI интернет, Канада и Мексико безплатни. През същият "европейски" T-Mobile но в САЩ.

Малей. Същото + телевизия в БГ за 41лв.

имате роуминг?

АМА ЗА ДА ГЛЕДАШ ... АНГЛИЙСКАТА ПРЕМИЕР ЛИГА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАШ 30 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ .... ЗАЩОТО ЧАСТНА ФИРМА ИМ ДЪРЖИ КАБЕЛНИТЕ ПРАВА :)) .... СЪЩОТО Е И С ДИСКЪВЪРИ ЕНИМЪЛ ПЛАНЕТ И НАШАНЪЛ ДЖИОГРАФИК .. :)) .... СОРРИ ЧЕ ТЕ ИЗЧУКАХ , " КОЛЕГА"

У нас да гледаш 2 селски отпбора плащат 15лв на месец. като се има предвид качеството, даже у нас е по-скъпо.

Добре ще е едно по-сериозно увеличение. Ама много по-сериозно. И малко корекция в програмите. Едно време ти кликваха, та да им звънеш. Сега с тези "безплатни" разговори 100 пъти казваш на някой дочуване и все иска да ти каже още нещо. Като му теглиш една и затвориш трябва да слушаш, в метрото, дудненето на някоя пенионерка до теб за хапчетата и болежките. Едновременно с пиклата отсреща, какво била казала Мимето вчера след часовете за Ивончето. И нали се борихте за пазарна икономика. Какви са тия регулации на свободния пазар. Без държавна намеса. Не е социализъм. Имаш, плащаш. Нямаш не ползваш. Това не е хляб и вода. Без тях не може. Не плащаш да фалира. нали така или вече отрезвявате.

Какви регулации те гонят?

щото по-долу едни искат държавата да се намеси в тези взаимоотношения. Държавата ще се намеси чрез съда. Ако ги съдиш.

Както винаги реве като вдовица за хой! Начи, телефон за 2к може, кредит да тегли за Коледа може! Коври да храни и пои може, ама 2лв на месец не може, а? Даивъ мамицата ви проста! Не 2лв, 20 да вдигнат тарифите!

Това мобилните оператори станахте много нагли. Нищо, напрежението у хората спрямо вас яко расте, скоро ще се разреди

КАРТЕЛ ЛИ Е ТОВА НА МОБИЛНИТЕ МАФИОТИ?!

Или е баш пазарна икономика

Ама да фалират като не могат да правят бизнес! Каква е тая държава където имаш договорени цени и договор който двете страни трябва да спазват и оперстора когато си поиска увеличава предварително договорената цена?! И за какво ни е тая държава и кзп като не бранят интереса на клиентите а пазят печалбата на оператора дс не падне wtf!!

Е да де. В договора, който си подписал ИЗРИЧНО пише, че имат право да вдигат. Така че договорът е спазен. Не го ли чете?

Ама те могат да напишат и че всяка седмица трябва да им правиш свирки и да им сапунисваш уя, това нормално ли ти се струва и къде е държавата и нейните шибани агенции? Или те си взимат кинти под масата и оставят монополистите и картелите да ви шибат :)

Баце. Никой не те е бил насила да подписваш договор нали? Не е работа на държавата да те контролира какъв договор подписваш. Малко ти се самоконтролирай.

Аз нямам проблем с договорите, но намирам тази практика за антипазарна и нагла. От милион абонати по 2 кинта нищо нее :) Съшите номера върти и имотната мафия.

Кефят ме, как ВиваШит вдигат сами цените и правят намек, че това ще направят и другите оператори (дефакто склоняване към нелоялна конкуренция). Ако Вива не бяха вдигнали цените, вероятно това нямаше дори и да си го помислят да го направят другите оператори. Самата новина звучи като заговор срещу потребителя. Ако другите оператори не го направят това, Вива ще загубят много потребители от алчност. Комисията за защита на потребителите и комисията за защита на конкуренцията трябва да се самосезират и да наложат огромна глоба (примерно 20% от годишия оборот) заради този опит да подстрекават и да заговорничат с другите оператори да вдигнат дружно цените!

Инфлация или дефлация цените са все нагоре.Бягайте на село, отглеждайте си храната и не бъдете роби.Парите които ви дават края на всеки месец са само морковчето,а сметките които плащате в началото са тоягата.Не бъдете наивни.

Колко храна можеш да си отгледаш на село? Не ставай смешен.

Колкото ми трябва.Едно прасе и един тон картофи плюс 20 кокошки.Айде у лево.Ти тегли кредит да си плащаш тока и телефона.

Тези скапаняци от виваком. В Русия сега безлимитен скоростен интернет+300 смс+ 300 минути разговори струват 420 рубли, това е пет и малко евро, кажи го 11 лева. Плюс от един телефон можеш да превеждаш пари на друг телефон или сметка. А в Бг - само поскъпва и стига ви толкова...

Да попитам само - А къде и какво работиш? Путински трол?

Човека работи с майкати да направи още един Гей.

Верно ли си отишъл в русия? Не го вярвам.

"Руските мобилни оператори започнаха да уведомяват своите абонати за предстоящо увеличение на тарифите"

Много лъжете това русофилите бе. Гледам сайта mts.ru. Минималното е 590 рубли - 5ГБ интернет + 250 минути. В България има и по-евтино.

Турчилята вдигат заплатите с 25% Нашите продажни дебили при 15% инфлация /която реално е от 20% нагоре/ ни залъгват с обещания. Пък монополистите и им идва душеш и ги боли фара, че дерат народа

Не че нещо, ама на турчилята знаеш ли колко им е инфлацията?

Цените са съвсем умерени, просто заплатите трябва да са между 3 и 5 хиляди и всичко е ОК:)))))) Скоро може да има потреошени офиси на банки, мобилни оператори и търговски вериги. Запалено президенство и парламент. Ако полугладните станат изцяло гладни.

Като заработи отново печатницата за пари както след 1997 г. ще се дигнат и заплатите и цените. Тогава някои хора може отново да спечелат и платят заемите към банките с една зап лата.

До кога ще се води политика на картелите,които само се извиняват или с войната или с инфлацията?Вместо да гоним другите държави като покупателна способност,ние вървим наобратно.За справка-15gb в Англия с неограничени Мин и смс ми струваха 0.67пенса(оферта черен петък цена за първите 6месеца,след това ми е по 2.67). Сега цената без отстъпка е 2.67 ако днес подпишеш.В другите страни е близко?Мога да ги ползвам и тук тези 15гб.Неограничен нет пакет е между 15 и 20 паунда.До кога ще надплащаме за всяка стока?Прибрах се завинаги,обаче ще заобикалям българските монополисти,ще ползвам Револют,а не Цеко Минефци.Въпроса е до кога ще се води тази държавна политика без никакви регулации, която кара хората да емигрират.Разстрел е нужен за всички продажници,явно демократично не става.

Ми да беше си останал в Англия да миеш чинии и да плащаш 2-3 лири.. Пълни глупости пишеш. Там си ползвал някой смотан виртуален оператор за тия пари.. Има пазарна икономика, операторите имат разходи, гонят печалба. Като не можеш да си го позволиш - не ползваш. Всичко поскъпва, служителите им също искат 20% увеличение на заплатите, естествено че ще вдигнат таксите..

Реших да се върна,въпреки всички мижитурки като теб,които от злоба си мислят,че всички са миячи на чинии.Не понасям Англия като държава по ред демографски и правни причини,но едно от нещата,който са в ред е ,че няма монопол и че неквалифицирания труд е драстично по-добре заплатен от този в България.Но ти си толкова прост,че се хвана за това,че съм живял в Англия и веднага го обръщаш на псевдо-патриотна омраза.

И също така си изключително прост-заплати няма да вдигнат с 20 процента в нито един оператор,отделно и да ти избровявам оператори,едва ли ги знаеш-вземи провери,бай Хуй-да ти помогна с превода-пишеш Sim only deals в сайта hotukdeals,че там са събрани.И се отучи да адвокатстваш на монополите,ходи бачкай за 1000 лева в някой оператор да ти стопят лагерите,че нали си прост,и единствено така можеш да разбереш как стоят нещата

Те - служителите искат, ама никой няма да им ги вдигне с не с 20 а даже и с 5%

А апартаменти за 200к евра имате а...Малко са ви...

Пак ли ти, сороски тролей..?

Защо?! Пак ли Путин...?

точно това говедо е виновно за всичко

А другите говеда на са ли..?

Това в Норвегия ли е?

на абнонатите на всеки опреатор средно 3-4 милиона на оператор(знам, че няма толкова хора в БГ но така се рекламират) значи прихода им ще се увеличи с 8 милиона само от сметките за телефон. А телевизия, а другите им усуги? Значи едно 15-20 милиона щще гушват в повече на месец.

Така ще е докато се уповаваме на девиза "преклонена главица сабя не я сече".

Когато аз искам да увелича наема примерно на наемател винаги му давам правото да приеме по високия наем или да прекратим договорката в рамките на месец и двамата по живо по здраво. Редно е така да направят телекоми, банки и всякакви подобни хайдуци. Променят едностранно условията, другата страна трябва да има възможността да приеме или да потърси други възможности

Банките го правят, макар и доста подмолно - обявяват нови тарифи на сайта си и дават възможност да си прекратиш договора преди да са влезли в сила, кой видял видял

Цените на храните като в Швейцария, цените на имотите като в Ню Йорк, сега и тези плазмодии решиха да спекулират. Махам се от тази циганска държава, край.

Айде де, до кога ще те чакаме

Ама каква инфлация моля ви се? Всеки ден ви обясняваме, че инфлация няма, само леееекичко са поскъпнали някои цени и то на неща дето никой не ползва. Като например, горивата и храните. Стига сте си измисляли. най много да е поскъпнало с 1-2% Неблагодарници такива.

Ви еба майката в политици предателски мърши...

Много са зле операторите в България. По-точно се възползват максимално да лапат на гърба на хората, защото няма регулатор, който да ги скастря, а конкуренция не съществува. Цените са горе-долу двойни от тези в Европа.

Въобще някога имал ли си чужда сим карта

Имам си една английска: £5/м - неограничени минути, смс-и и 3 ГБ Интернет. Цената е същата от 4 години насам и не е мръднала и след Ковида. Ако искам неограничен, става двойно (£10/м). Ако искам друг оператор, или по-нисък план - два клика и до месец сменям. Ха сега ми посочи подобен план, ако ще предплатен в БГ?

си дедовия...

Бях за 2 дни до Гърция преди НГ....ами стигнахме ги по магазинни и ресторантьорски цени. Само, дето някои неща даже са по-евтини отколкото в България. Там нямат ли инфалция? Или май ще се окаже, че у нас е спекула. Кашкавал - 9-10 евро. Козе сирене - 12 евро. Дизел - 1,75-1,80 евро. в Ресторанта - пържени кампари голяма порция - 10 евро. В Хепито у нас е 17лв. Минерална вода голяма -1.50 евро. в Бг в смотан ресторант малката водя я таксуваха на 2.50лв. Голяма салата за 2ма с богато количество пармезан и други густийки - 8 евро. Тук всяка посредствена салата вече е 10-15лв. Само бирата на гърчолята им е скъпа....ама колко да е скъпа - 3.50 евро половинка бира в ресторанта. То и у нас има кочини, дето ще ти я продадат на толкова

Не е само в Гърция. Ако вземем средната заплата навсякъде спрямо цените им, там е в пъти по-евтино от при нас. Единствено не знам как са им битовите сметки. Съдя само по цените на стоките.

Тия боклуци сами изнудват хората да сключват двугодипни договори, ако обичат да си ги спазват! каот не им изнася инфлацията да ги направят едногодишни, или 6-месечни

Ами те предвидливо са разписали в Общите условия, че могат да те ръгат когато и както си поискат. Двугодишния договор е за да те вържат да не бяхаш докато те ръгат.

Абе ръгат, ама ако се стигне до съд най-често общите им условия се приравняват на тоалетната хартия на основание неравнопоставени клаузи, народът тук просто не е научен да си търси правата, а държавата е абдикирала - ако профилактично ги ударят с по стотина милиона евра глоби за злоупотреби и нарушение правата на потребителя, бързо ще си сменят общите условия

Не съм чувал за случай някой да ги е осъдил на база Общи условия. Знаеш ли за такъв? За мен мобилните оператори са втори по лоби след банките.

Ебаси лъжата колко е инфлацията. Сирене от 7лв стана 17лв а от НСИ го водят 15.8%.

Пак ще бъдат съдени. Вчера подписах нов договор, няма как от утре да вдигнат с 2лв цената, при условие, че към днешна дата съм подписал договор на пазарни цени. Могат да ми индексират договора, едва след 12 месеца и то с инфлацията за тези 12 месеца, а не някакви от предишни година. Като съм подписал вчера, няма как да претендират за инфлация за период преди подписването на договора!

Много правилно разсъждение, но на КУККУШ 1 има цял етаж от юристи на които работата им е да мислят само как да те преебат. Бяха ме изкривили заради една антена на нашият покрив.Накрая с 300 зора клекнаха ,ама ми дадоха инфо от вътре.

Фифаком не бяха ли на мола?

Само гледайте като изчезнат малките ISP . Тогава ще стане доста интересно.Говоря от първо лице ,защото имам преки наблюдения.Хората мигрират към А1 ,Виваком защото ще плащат по-малко,и след 3-тият или 6-тият месец се оказва че сметката им два пъти по-висока,ама нали са подписали договор и си плащат като попове. Ще си спомняме за евтиният интернет ама него няма да го има!

Хората явно имат къса памет какви драми бяха преди време с А1/Мтел и как им надписваха сметките и нямаше оправия.

Малки ISP-та не останаха. В София имаше нещо годно и на добра цена - нет1, Виваком я занулиха и натискат потребителите да преподписват нов договор с тях. В Русе, Нетуъркс, пак Виваком я погълнаха... В Ст.Загора има една читава, за други не знам. Така че, малките провайдъри ги занулиха. Свърши се.

И в Пловдив глътнаха N3

Има още тук там ,но натиска върху тях е огромен.Телнет във Велико Търново се държеше ,но чувам и тях ги метнаха на тезгяха. Виваком обикалят по къщите и ги лъжат като бесни че техният доставчик е фалирал. Носят договорите готови само за подписване. Това право ли е?

Русенската networx не е купена от БТК. Не стана работата, сделката пропадна.

Не е пропаднала сделка. Одобрена е от КРС, направени са следващите стъпки и теленор обжалва сделката, че видите ли Виваком щели да станат монополист и сега комисията отново внася в съда методиката на изчисление и ще се влач„ат няколко години сигурно. Но това, което е захапала Виваком не го е пускало досега. Няма такъв случай. С две думи сделката е в процес.

Само coolbox, майна!

Западните компании трябва да разберат, че не могат еднилично да променят условията по договорите и само след писмено съгласие от страна на другата страна да могат да променят условия и да вдигат цените. Ние бананова република ли сме? Как увеличението на инфлацията и потребителските цени влияе на услугите на мобилните оператори - те не дават заплатите на яерсонала си в хранителни продукти и питиета. Горивото поевтинява а услугите на операторите НЕ....

За срока на договора да плащат неустойки че не са го спазили, както потребителите ако се откажат от техните услуги така и оператора ако реяи да им вдига цента по времето на договора.

Питай ги колко милиона лв ток плащат на месец, а колко се е увеличил, щото щом атомния гигант Франция внася ток от рецесиралата Германия. Питай ги дали не са на либерализирания пазар на електричество. Сега се питай когато ти като потребител излезеш сам срещу иначе този либерален пазар. Или ще продължаваш да плащаш или ще спреш да консумираш. А твоя ток ще отиде в друг по веригата завалия.

Честито на печелившите! Договор с български мобилни оператори си е хур в гза!