Поскъпването на олиото продължава и през втората седмица на май

За отминалата първа пълна работна седмица на май (10–14) цените по стоковите борси и тържищата са нараснали с 0.48%, а на годишна база, спрямо 14 май 2020 г., са поскъпнали с 2.75 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

",,,,,,,,Най-ниска е цената на едро на олиото (2.35 лв./литъра) в София, а най-висока в Силистра (3.81 лв./литъра).,,,,,,," ХА , ХА ,ХА , а Силистра е производител на слънчоглед.

да си погребат ДЕЦАТА с тези пари мам и цата им мръсна алчна проклета!

Пак сме най-най-най. Скоро задминаваме с 200 стандарта на Европа по цени.

Гарантирано от протестарите и прецедентс

Това са вашите измислени герберски бизесмени, ненакрадни мамини!

видяхме... видяхме кой е... аре не се прави. Кой закон прокарахте от изборите до сега?

сега и бисер спирам !!!!

Обяснението е глупаво, защото страни вносители имат по-ниски цени.

от това немското , промоционалното....

Аре журналята малко да се информират повече за цената на олиото..слънчогледа е борсова стока..един от големите производители построи завод с голям капацитет, и се налага внос за да прозивежда олио и това рефклектира върху крайната цена на продукта. Иначе сме едни от големите производители на слънчоглед, но просто се налага и внос за да работят мощностите на въпросните преработвателни дружества.

Сега като дойдат баш експертите Румен Гечев и Виденов и друго ще поскъпне. Смеехте се когато ви обяснявахме за зимата на Виденов, ама като гледам май чука на вратата.

PEYTSCH

Добрутро. Та това е нормално след смешния чалгарски успех и фашисткия служебен кабинет на военните...

Поскъпването пълзи от миналата година.

че не мога да кача снимки-в Испания на места олиото е 79 цента, зехтин средна цена е 2.60 евро. Минималната работна заплата тук е 1108 евро!!! Необлагаемият доход е 14 хиляди евро годишно!!!! Няма нужда от коментари и пънения!!!

Е що не споменеш какви са ти другите разходи? И че с тая заплата от 1000 евро ти е трудно да си платиш дори наема и храната за месеца.

заповядай и ела да видиш разходите тук и ще видиш как се живее. Злобата няма да ти помогне-знам, че е типична българкса черта. И като казвам че 1100 евро минимална не означва, ще бачкаш за нея!!!! И това което казвам пак ще опотребя сата дума злобар- храната тук е в пъти по-евтина и качествена.

Разгледайте Брошурите на ЛИДЛ в Европа - Олиото е 2 лева в Европа , в България е 4 лева .

За 2 години харча 1л олио, въпреки че готвя всеки ден меса. Направете го 10лв литър за да разбере българина че и без олио може. Старите разбирания в коша. Преди години майка ми готвеше пиле с картофи на фурна плюс 200мл олио! За един обяд от 8 човека веднъж изхарчи литър! Същата храна се готви перфектно без капка олио. Човек се учи!

Как го постигаш това да готвиш без мазнина ? На скара ли печеш всичко ?

Некое е гурме и хората остват гладни.

Хептен без мазнини не може . Те са важна съставна част на клетката . Просто не трябва да се прекалява - независимо как се набавя директно или от самите продукти

Ами човека каза, че Иван пилето е направил картел. Не случайно олиото му Бисер е едно от най-скъпите

Ами ще си го докарваме от Германия като неможем да си позволим българското , нали това беше политиката да ни приемат в ЕС или пък да е пазарна икономика!!!

Олиото в БГ е 100% българско производство! Ква Германия те гони ...!

По евтино е ше на блягаме на немското искашли да ти снимам етикета на бг олио 3,80 за литър.

В Германия олиото е 1 евро/бут

В Англия е 0.99 пенса.

Да, това са цените във Великобритания: www.tesco.com/groceries/en-GB/products/271168790 www.tesco.com/groceries/en-GB/products/254918228 Има и заместител като рапицово олио: groceries.asda.com/product/oil/ktc-extended-life-vegetable-oil/910000322461

В Германия и ЮК не са с правителтво съставено от руски агенти!

;)

Не се поддавайте на спекулациите! Употребявайте само зехтин!