Поскъпването на храните продължава трета поредна седмица

През отминалите пет работни дни (10-14 октомври) храните на едро по стоковите тържища са се повишили с 0.75%, а от началото на годината цените им са нараснали с 31.19 на сто

Обратно в новината

Коментари - Поскъпването на храните продължава трета поредна седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБЕ МНОГО СТЕ ПРОСТИ. СПРЕТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ КАТО НЕВИДЕЛИ И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ СЕ СВИЕ. АМА ТО ПУСТО НЕ ВИДЕЛО ЯДЕНЕ ПИЕНЕ ДРУС@НИЕ СР@НИЕ ДО ОТКАЧАНЕ.

Има спекула,то е ясно и не мога да разбера пасивноста на партии,на правителства по този въпрос.Има картелни цени,по пазари и търговски обекти. Какво да се направи ли?Да се проверяват търговските обекти в интерес на потребителя.Да се провери по специално как са обосновани всички досега увеличение на съответния продукт и стоки,и ако се засече далавера обекта да се спира и солидни глоби. Да,да се затварят обектите коити дерат кожата на хората необосновано.Докога ще чакаме някой да ни защити.

Ами те пазарите са за да се обявяват цените, под които производителите да не смеят да продават. Как иначе може да си обясни човек факта, че кавал, с фаца на чалга-мутра от средата на 90-те, включително кило злато по себе си, седи на сергия на пазара с 10 кила домати по 4,50 и 5 кила краставици, човърка си постоянно телефона и въобще не му пука за алъш-вериша. А на тези, дето все още вярват, че кило "розова фъшкия", дето вътре в домата 1/4 е чеп, може да е 5 лева, алоу - събудете се.

На евроатлантиците не им пука, имат си долари и евро. Да го духат тия дето гласуваха за тях.

Банкянския похотливец с чекмеджета сега ще свали всичко. Нали затова си го избрахте. Големия победител. 3а 14-ти път би БСП. Нали това ви втълпяваха медиите му 12 години.

Аз потребителската кошница си я свих. Пипер и домати започнах да си гледам на терасата е вече ги прибрах вътре и все още дават като луди. Някви там пудинги по 5 лева кофичка ги заместих с крем карамел който излиза 3но като количество за същата цена. Всички неща като скъпите вносни бири и бургерите ги спрях и се обърнах към българските рецепти те са изпипани с години и от нищо нещо правят. Каква леща стана от нищо заедно с домашен хляб 3 дена си облизваме ушите. С това поскъпване само разбрах колко скъпи боклуци ям

По време на т.нар. пандемия бяха раздадени едни милиарди,без реално,в замяна да има някакво производство! Раздаваха се на калпак! Взимаха,хора и фирми, които нямаха нужда от тази помощ! Инфлацията се помпаше ли помпаше и сега дава резултат! Това е само началото!

Вижте какво се случва в Европа. Умишлено се намалява производството на храна. Не са ни виновни само спекулантите, ами евродасите които умишлено съсипват цялата индустрия в най-големите държави и ни тикат към инфлация и нищета.

и Асенчо, видяхте ли че държава не се управлява като фирмичка? Некадърници смотани! И пак усти отворили и се хилят мазно!

И още ще поскъпват. Логиката на търгаша, крадеца и безчувствения чиновник е, че щом нещо се търси, няма как да спадне цената му. Просто спрете да ядете рязко и изведнъж, и шще видите как цените ще паднат /а може и да не успеете да го видите междувременно от глад и...../

И хората са си виновни за това. В знак на протест два дена спирате да купувате от магазините. Държава е безсилна срещу спекулата, ааа забравих че няма държава от две години

33 години евро-атлантически пионки...

Нали ПП бяха виновни за инфлацията, бе галфони??? Какво става???

Закрийте веригите до една.Който иска да работи ше плаща.3000 евро минимална, 80% данък печалба и 90% реинвестицив обратно в българското земеделие и животновъдство.Извратенвците да висят по стълбовете.

Заради такива като теб БГ е Кенефа на Европа.

Храната у нас от много време насам е ЛУКС и никой от разните му там отговорни министерства и институции не забелязва това!!! Широко затворени очи. Срам! 21 век.. европейска държава.......

ЗАЩО??? Какво се случи,че всичко да поскъпва? Петрола си е 90 долара за барел! Спекулации в световен мащаб! Никой от медийте не отразяват демонстрациите в Европа и Щатите!

2 години Ковид и война в Украйна. И това е само началото. Играта тепърва ще загрубее.

Е как поскъпване?! Нали Киро и кокоро ги няма? Нали те бяха виновни за високите цени?

Отдавна се знае, че немалко от храните в западна Европа са по-евтини от тук. Представете си за какви печалби говорим на прекупвачи и търговци. Всичко е спекула!

Така ще е и за напред. Нищо не се произвежда качествено, което да се предлага на българския пазар, всичко българско се изнася. Съответно ако нещо в Европа струва 1 евро, тук става 3, защото хем транспорт, хем прекупвачи, хем печалба за крайните магазини.

Дано месото и млечните продукти поскъпнат още повече, че да са непродаваеми. Това са най- жестоките и нехуманни бизнеси, носещи страдания на животните, на природата и хората. Време е да изчезнат напълно.

Спекулата процъфтява, а държавните органи си затварят удобно очите..

Вие още ли не разбрахте за "The great reset". Всичко е добре организирано и върви по план, та даже и това с Украйна

Още от лятото се знае, че храните няма да спрат да поскъпват. Отделно, отоплението тази зима ще е скъпо - дали парно (ако има), дали на ток. Затова много хора, за да си подпомогнат зимния бюджет, когато освен всичко друго доста пари отиват и за лекарства, си купупиха (и още купуват) в по-големи количества олио, брашно, макарони, ориз, боб, леща, сол, захар, консерви - лютеница, пастет, риба, конфитюр, грах. Който има фризер - месо. Който има възможност, слага туршия, компот. Не е лошо човек да е разумен и с каквото може, да си помогне и да се подготви.

гласувайте умно.

Кое е умно?. Кажи на нас глупавите.

Тия които са гласували да не гласуват ако искат да не гладуват!

Толупа от Банкя обеща ако спечели да свали бензина на 2 лева и Тед други неща. Да действа след като го избраха.

Браво, под всяка публикация едно и също. Видимо си много умен..

Обадете се на Киро Олигофрена и Ококорения подал и ом искайте обяснения защо се скараха с Русия.

ти рай. Затова у нас е пълно с етнически руснаци дето не оценяват приказния живот в матушката.

За САЩисаните Ганьовци по един руски палец.

Какъв "бизнес" новина е това ?! Статията трябва да е в раздел "Най-ужасните Ужаси".

В БГ поколения хора се раждат, живеят и умират в мизерия и празни надежди. Така е защото са прости!

СПЕКУЛААА !!! Някой виждал ли е цени да падат?! Обаче не съм чула някой познат да се е похвалил, че му е ъпдейтната заплатата във връзка с инфлацията

Откарй време по тези земи се работи само за прехрана и битови сметки. Нещо като постоянно военно положение. Само трябва да почнат да раздават и купони

Идете по многолюдните пловдивски села и попитайте имат ли проблеми с прехраната.

Когато селяните започнаха да носят смартфони, вместо мотики и геги ,се стига дотука.

Що бе Лесото е пълно със студенти за кво учат там освен за зарзаватчии и овчари

Траките са единственото автохтонно население по тези земи всякаква друга смрад бугаре сърбе албанце косоваре и тн ърябвя да бъде изметена.

Най вече смръдливите цигани и турци които си кендзат у гащите

Върнахте Баце и цените летят.

Връщайте се по селата и се грижете за своята прехрана!Прасенце, кокошки,овчици,домати,пипер,картофи,зеле,чист въздух,спокоен живот.

Беше на времето това. Сега сметки, средства за поддържане на това мини стопанство. Не забравяйте ,че и лекари няма вече по селата. Абе не опитвайте изобщо ако нямате добри средства зад гърбът си., кола и много търпение...

Да ги стрижат и доят простите овци, като не знаят какво да правят.

Лъжете. Всичко поевтинява. Народът благоденства

Ми продължава я като няма диверсификация на доставчиците на храни и изходни материали.Освен това токът за производвтво е скъп защо не се намали износа на ток към сърбия.Може би защото цялото ръководатво на Аец Казшадуй се наема и назначава от Руския Пасоль и сърбия лежи наббългарски ток

ще живеем по здравословно, защото и без това се оядохме.

благодарим на ПП на Кирчо и Асенчо и кликата им. Като няма хляб - минаваме на безглутенови тортички на Линда.

При Киро и Асен инфлацията беше 11%, при служебното правителство е 40%.И не поскъпват само храните ,а всички стоки.

Нали Баце ви обеща да намали цените?А те хвърчат нагоре.

Абе ще видим на зима,ама за нашите т.н. политици е по-важно да се кланят до земята на Козяк. Почнаха с простотиите преди да са влезли в НС. Но това ще им е за последно да се гаврят с избирателите си.

Не ги мисли, на топло, ще се къпят, ще ядат кифтета и пак няма да риват, ще ривем ний.

Запасявайте се с консерви и други трайни продукти. Инвестирайте в саниране. Ще видите как по-нормално ще изкарате зимата, а спекулантите ще гринат дръвцето.

Тая зима май ще чоплят червеи и корени и ще ръпат корите на дърветата у Шопия?