Коментари - Поскъпването на газа от 1 януари може да е с над 14% | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Умници, нищо не е отложила КЕВР. Хората си вървят по правилата. Днешното открито заседание е задължително преди вземането на решение и смисълът му е да станат обществено известни мненията и позициите на заявителя и на Комисията към момента. Окончателното решение се взема на последващо закрито заседание. В случая то ще се проведе на 01.01.2022. Преди него заявителят (Булгаргаз) има право и ще внесе уточняваща информация. И това правило е валидно за всички решения на КЕВР за цени. Добре е, тези, които ни информират да са наясно с материята, която коментират.

След пускането в действие на Турски поток Орбан се изплю в лицето на евро педалите и сключи договор за газ с Русия на много добри цени.И сега по евтиния газ за Унгария минава през нас,по построен с наши пари газопровод а ние подсмърчаме от страни и плащаме по европейски цени.Същото важи и за Сърбия.Сега сърбаме попарата , която некадърната и крадлива м тиква и неговата шайка надробиха.Същото важи и за тока.Имало излишък и нямало пазар.Оказа се пълна лъжа-фактите го доказват-поне 30% от мощностите са само на хартия и реално ги няма.И сега плащаме скъп ток а изнасяме за по голяма цена.А смотания ни бизнес реве , че щял да фалира.А не може да обясни , как другите с още по високи цени на тока и много по високи заплати работят.

само доверието към правителството и пилота поеФтинява яко,иначе сичко е нагоре

Ти не си просто тъп, а направо вдлъбнат. Газ за Унгария през България ??? Ама така става, като ти го нахака изотзад другаря кире, подпрян от райдеф Тепърва ще има да подсмърчаш, но простотията не прощава на никого. И вземи да изкараш някакви вечерни курсове към някое училище за бавноразвиващи се, че като гледам не само географията, ами всичко ти е в дефицит.

Русия ще принуди България да подпише дългосрочен договор.

А кой ще компенсира битовите потребители на газ! И политиците, които поискаха и приеха да сме на свободния пазар, вместо на договорена цена защо мълчат??

Нашите руски ‘братя’ пак ползват любовта си към нас ….

Едно разбрах ! Откакто влязохме в тоя шибан ЕС работите тръгнаха зле!

Ами избирайте си Боко пак…

Искам да прочетете и отново коментирате как се стигна до излизането на свободна цена на газа! Основните играчи сега са в правителството, а боко си отиде ;)

Ами тези, които искаха на свободния пазар сега са наградени с участие в правителството!

Ще видим след години... Сега изглежда като топ оферта, но винаги има скрито каузи... Мислиш ли, че Путин сам ще се набута?

Аз пък мисля, че откакто Мунчо вдигна юмрука си, нещата тръгнаха назад и докато този е на власт ще бъде все така...Няма го Рейгън да оправи нещата ...За съжаление в САЩ лидерите в момента са като нашите, за нищо не стават.

Онова недуразумение от Банкя май забравихте как по цял ден ни надуваше главите с диверсификацийте , от 5 държави гас идвало , най евтиния гас в Европа Айде молим те гербав трол си 12г ГЕРБавите бяха на власт , а сега изкарвате новото и служеббото правителство виновно Тъпо е и нелогично гербав

Спор няма , гений сте Най вика разбирам от жени,футбол и политика - Ганю

нали рашките намалиха цената,наште продължаващи промените защо я увеличават

Нинова е гласувала ЗА с двата крака...

Почвам да си мисля че Герб нарочно ги загубиха тия избори. А тия лигльовци от алчност сами де насадиха. Кой каквото сам си направи....

Ми като вземе да ти влиза навътре,щеш нещеш разбираш!

Твоите руски братя, приятелю, просто си защитават интереса в случая. А ти кажи чий интерес обслужи ЕС, като прекрати дългосрочните договори с ГАЗПРОМ под давлението на хамериканските ни братя?

Аре стига с тези лакардии. Така и не си разбрал, че не е Партията майка, която определя цената на газа. Борисов лъжеше на ляво и дясно, че ТОЙ командва парада. Ама само борисовчетата МУ вярваха.

Що тъй забра'ихте кой се би в гърди преди година и половина, че е намалил цената, като я е напра'ил пазарна? Не беше ли бат' Тиквун?

Предполагам, че "М" в случая означава "муча"?

Мораториум !

Е, друго си е да имаме диверсификация, празни тръбопроводи, хъбчета в пайжини, терминали за втечнен газ и ДКВР с цяла армия "експерти". Газа ще си поскъпва с 10, 15, 20%. Но за това пък, заплати и премии на газовиците ще се увеличават в геометрична прогресия. А какво стана с алтернативните източници, явно те са за наивници от периферията на Европа.

щото газът за Унгария сега наистина върви през турски поток по договор, сключен от Орбан.

Само стригане на стадото, но вече почвате и да дерете кожи…

Горди европейци и горни европейски цени. Всечи човек или държава гледа първо собствените си интереси, а не чуждите, но нашите властови снобари се гордеят че са любими слуги на евгейците. Какво да се прави, комунистически манталитет.

Гледах му интервюто на този лъжлив за.ник сутринта по телевизията. Журналистката много плахо му зададе 2 неудобни въпроса, на които тази мърша така и не отговори. Накратко не можа да даде обяснение като можем да купуваме много по-евтин азерски газ защо са подписали антибългарски анекс и продължаваме да купуваме в пъти по-скъп руски газ. Отделно не даде отговор и на въпроса колко пари губи българския бизнес и българските граждани на ден от тази дивотия. Ако в България имаше съд и прокуратура този изпълнителен директор трябваше да го приберат веднага и за дълго на топло.

По технически причини няма как да получиш азерския газ.

Само ви открехвам. Русофобите, Великобритания преди да напусне ЕС, чрез своите експерди, уреди газа в Европа да се търгува на борсата. "Умните европейци удариха на голема та стръв. Голямата цел уж беше да се накаже Русия. Към днешна дата борсовите спекулати на борсата яко печелят. Северен поток 2 до пролетта ще се изплати, т. е. платиха го терикатите европейци. А като почнат масовите фалити на бизнеса ще стане още по-яко. Тогава със закон ще се забрани русофобията и ще се преследва по-жестоко от антисемитизма и расиз а.

Защо не и с 2022%?

Всичко е планирано ! Да се отреже евтиното гориво за народа !