Поредица от уволнения в американските медии заради икономическата криза

Те не са от мащаба на тези в големите хай тек компании като "Гугъл" (съкратила 12 000 работни места), но средствата за масова информация също са засегнати от "спада на приходите от реклама и забавянето на икономиката"

Обратно в новината

Коментари - Поредица от уволнения в американските медии заради икономическата криза | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърде много папагали на Зеления. Един-двама стигат, останалите вън от кафеза.

Затова пък употребата на дрога ще се вдигне многократно ...

Ама става обратното по медиите - даже се правят цели династии от роднини-водещи, журналя и какви ли не.....Щом един "пробие", прави пътека на цялата рода да се довлече под прожесторите и пред микрофоните! Това е вече национална традиция. А условиято за свиване на щатовете се изпълнява, като се изритват само чистачки, гримьорки и осветители. Което също си е традиция. Така и номерът отбит, и родата обгрижена. Дето се казва, и вълкът цул, и агнето сито, затова скоро сговорната дружина слепи ще ги ражда!!!

Ей. Ама как ги обичате тези новинки. Особено когато в Америка става нещо негативно. Все едно в България и в Русия всичко е цветя и рози. Разбира се тук не ви споменават, че ако в Америка съкратят някой на високо ниво, то той има договор, в който пише, че при такава ситуация, компанията трябва да му заплати обикновено еквивалента на три годишни заплати. А ако нямаш договор, и трябва да идеш на обезщетение за безработен, то в зависимост от щата в който живееш, се движи между 500 до 1000 $ на седмица. А по време на КОВИД, на съкратените им даваха, още по $400 отгоре на седмица. Ей тъй просто, щото времената са трудни. Т.е . много хора всъщност получаваха повече отколкото когато всъщност са били на работа. Но така е. Нямаш информация. Или ако имаш тя е “Фейса”. Не знаеш език, за да можеш да четеш и слушаш нормални новини… и какво друго ти остава. Да се радваш колко зле били американците. Живи да ги оплачеш.

Споко, който е на хранилка и котлова храна при дядо $oro$ няма да го уволнят и натирят от работа. Също и тези от LGBTQ-дружинките. Дядо си пази любимите чеда.

Така да знаете Аз сьм, педераст И сам мноооо прозззззз   

И аз, и аз, и аз

Пак ли да ти слушаме терзанията бе ебания сороски педераст.бегай под моста да те наебът мангалите и мирвай там

Гаси каръка. Представям си само година и половина без работа, щот не са ваксинирани и сега, таман си почнал, бам, съкратен. А такова неистово NOW HIRING имаше пред 6 месеца, което извиква въпроса - тези, аджаба, знаят ли, изобщо, какво вършат?

Кой сега се разпада, кой ще фалира, а копеленца?

Да ги уволнят всичките!!! По една торба заплата получават, а с техните лъжи правят така, че русофилите станаха 7 пъти повече по света!!!:))

Павче, пий една студена вода да преглътнеш буцата в гърлото :)

Абе мани. Не му обръщай внимание. Само му поощряваш щуротиите. Докато си разменяте коментари и това ще му го добавят към хонорара. А и нещото ще се почувства значимо.

Фетиш към мен си добил зайчик откак ти го набих до корен в гърлото ?

МИСИРКИТЕ, от Америка ги ОПРАСКВАТ с 200 в дупарата , Защото не правят Мазни свирки на господарите си !!;)

А теб въпреки , че правиш мазни свирки на гасударите си в рашка говняшка пак те опраскват ?

Бившите затворници кой ви пуска до Рашка или до където и да било, че си така добре осведомен?

А протестите пред ББС със снимките на пострадалите от ваксината кога ще ги видим? Или за вас те не съществуват?

Хайде да спрат и да си финансират НПО-тата в България като "кръга капитал" и други.

Ма в САЩ исономшчиско кризо ли има? Ти да видиш...

Те тъй си уволняват ма

По принцип елита на обществото са само програмистите, другите професии просто ще престанат да съществуват, защото няма нужда от тях.

Искам да видя как ще ядеш С кодове!! Програмистите на 21 век са от кол и въже, сульо и пульо, никаква мислел.Това не са програмисти а патчовисти, ех какви програмисти имаше преди 30-40г

Не са толкова лоши, но са прогеймисти, а това е, като пиян шлосер в понеделник.

Чак пък елита…

Ще си проектиташ сам офиса. Ще направиш сам обзавеждането, компа, автомобила, дрехите, тока, храната. Зъбите сам пред огледалото. За по сложни операции ще цъкнеш ютюб.

Кви програмисти, бе, Владко? Онзи ден в гугъл и имало кризисен съвет и са викали Серьожата и Лари, паникьосани какво може да им се случи покрай OpenAI и ChatGPT. Програмистите са толкова застрашени с всичкия код, който доброволно набутаха глупаците в GitHub, че разните copilot-и са само началото на каквото ги чака. И няма да ми липсват, предвид, че 95% от сегашните програмисти не знаят един MOSFET какво е, камо ли гейт...

Newsweek: Глобалната суша в САЩ заплашва страната с катастрофални последици https://static.mk.ru/upload/entities/2023/01/22/19/articles/detailPicture/47/67/62/73/636b310433e95dc41d34531fd24a5f4f.jpg

А пРассия капут :)

Ти, с туй Руско име Павел...от Рассия ли се бре Ватник ?? Да ти Е.П.М...проста ...иди нахуй сукин син, сволач !!;(

Името Павел е Българско два века преди васалите на монголите руси да ги покръстят и да го приемат ! Панимаеш вмирисана ватнишка хибридке ?

Преди да стане българско е било гръцко. Ей ама ги разбираш.

Дира вие сте следващите. Със тази укропропаганда ,нямате шанс да останете на пазара.

Това да не ти е раша фейк прас прес бе ватник вмирисан ?

тапанар

Ооо, павче, добро утро ве. Нощната смяна тролене ли захапваш :) Нещо от посолството кафе и солетки осигуряват ли или на студена вода карате вече след спешните мерки по повод дълга...

На теб от пасоль само капейки ти осигуряват и кило удобрение да кушаеш ?

тапанар

Говори ми на майчин език, явно руския го познайваш, палавнико, аз чужди езици не знам, още родния уча :)

Кво се правиш бе посерко , нали онзи ден се хвалеше , че брежнев лично те е раждал ?

тапанар

Бъркаш ме с някой друг, не обичам да се хваля като цяло :) А ти недей ми приписвай разни неща, всички знаем, че тролиш, дали заради пари, дали щото си промит, дали и двете.

Днес на скромност те избива а майка ти брежнев страда , че я предаваш ?

тапанар

Павче, преди смяна си пий хаповете, че от бесове пяна на устата ти избива Брежнев яко ти бърка там дето слънце не огрява, че ри е все в устата. Даже посмъртно :)

Аре лапай сиренясалата биба на мъж ти и се потапяй зайчик !

И що така никой не иска да плаща за гнусните им лъжи?

Ганьоооо Ганьооо те като пръднат, тук нещата се насират - готви се да ядеш още много говна, лайнояд

Хем свирукат по цял ден, хем на края шута отзад и на борсата, тежка съдба мисирска!

Да почва и у нас, че да удрят кепепците на станишевския укропитекски ДИР-ник!!!

"Ама мие толова много хвалихме негрите, нелегалните и гейовете, а сега ни уволняват! За какво тогава го ручахме жабето?" (ПС. Второто изречение е от стар шопски виц).

Те тези милиарди в сметките на няколкото свръх богаташи не идват от марсианцит а идват от ограбването на хората!

Вече ще има нова единица в българския език за невеж - "1 георги". Богатите нямат милиарди по сметките си (за разлика от тиквун и путлер), а това е моментната стойност на акциите, които притежават от компаниите, които са основали.

Не им трябват журналисти, новините се спускат централно така или иначе...

Че е криза, криза е, но през миналата година рейтинга им падна с 34%. Хората виждат че са пропаганда и търсят алтернативни източници. Зрителите с мозъчни гънки се отдръпват а това е лошо за бизнеса.

Айде лъжците и демагозите да пътуват!!!

Обяснявам ви реалната ситуация в САЩ колкото и неприятна да ви звучи, от първо лице като собственик на малък бизнес. Безработицата в последните месеци е рекорно ниска, най-големият проблем пред всеки бизнес е недостигът на работници. Фирмите предлагат по-високи заплати за да привлекат служители, това покачва разходите и съответно цените за крайните потребители. Така се създава инфлация. Федералният резерв започна да вдига лихвите за да охлади икономиката и за да покачи безработицата до по-конкурентни нива. Целта е изкуствено създаване на рецесия или поне осезаемо забавяне и нормализиране на икономиката.

И аз познавам няколко собственика на малки бизнеси - което казват че вече не им излиза сметката да го имат - на не знам къде се къса анализа ;-).

"нормализиране... хиперактивна Америка

Безработицата в САЩ е рекордно ниска, понеже те не я отчитат реално - всъщност отчитат като безработни само тези, които получават помощи за безработица, а те се дават само една година след уволнението. Всички останали, които са безработни от по дълго време, не се отчитат като такива! Ако безработните в САЩ се отчитаха реално, безработицата там щеше да е рекордно висока с около 25% от работоспособното население на страната в тази категория!

Мисля че беше по-скоро към 28% - в някакъв неофициален сайт ги следят.

И без това само пропаганда по тия медии. Никаква журналистика не е това. Само повтарят като папагали глупостите на М И Ф.

Ковид идиотизъм + политици = смърт и срината икономика, демокрация, права, закони и какво ли не.

Тези от "независимите" ли са? Какво е "независим" журналист? Кой му плаща? Медиите имат ли т.нар. "медийна политика"? Има ли всеоще новинарски медии или всички те се трансформираха в на практика шоу програми с цел по-голяма печалба? Има ли в САЩ още медии които спазват принципа на равнопоставеност на различните гледни точки, след като закона задължаваш за това беше отменен при управлението на Буш младши?

Питай дядо му на Буш как е правил бизнес и с "добрите" и с "лошите". Ама пустият му капитал, трябва да се максимизира печалбата. Там тая двупартийна система пред капитала нищо не значи.

Да. Санкциите работят.

Всички плачем за колегите от американските медии.

Не че не знам, какво е CNN, но никога не съм ги гледал! И, що тъй,бе, Миме!?

Западната цъфтяща демокрация и икономика в действие

Чакай ся - объркваме се - нали “няма криза” - “Запада” цъфти и връзва - каква е тая грозна дума в заглавието…;-)

Е добре де, кво правим с кокаине и кромиде? Ся пък криза. Тия сащисаните верно ще развалят разстройството на света.

Глупости - Гугъл лъжат! Соледар още не е паднал! :-).

Другари от Дир, а каква е ситуацията при братушките? Има ли свободни места в руските медии? Те ще ви посрещнат с отворени обятия. Или вие предпочитате да работите за тях дистанционно? Поздрави!

Има свободни места и търсят хора навсякъде. Обаче хора а не европедали, щото там хомосексуализма е наказуем

Ще ти кажа каква е - пишат ми recruiters от Беларус за проекти - та ти прецени щом там не могат да си намерят хора - колко е търсенето и колко е предлагането и дали мизерстват умните.

Нали Русия щеше да фалира и да се разпадне от санкциите хахахаха глупави евро краварски джендъри !Поздрави от чичко ви Путин !Не си взеха полука,че който е тръгнал срещу мечока добро не е видял (Наполеон ,хитлер,осман паша….)

чакаме тоз пусти гнил капитализъм да изгние съвсем пък междувременно нашата интернационална комунистическа родина Русия мина от гнилата страна. Ама естествено не съвсем, то кое ли е нормално там. Слава на Украйна!

Ми той изгни брато - живея в 4 етажна къща и ми остават повече пари от средния “американец”.

Значи капитализма работи. Нямаш печалба уволняваш, имаш печалба наемаш. А не като при развития соц, хрантутиш някого макар и мизерно само да кажеш че не е уволнен. Ти между другото сигурно с 4 етажа къща трябва да си журналист поне в БНТ.

пишеш във форума от мазето?

Тези, които са си вложили спестяванията в долари ще изгорят като факли. Тези, които са теглили кредити в долари, ще ударят кьоравото, сиреч бингото, демек евала.

Лазарчо ша ви донесе генератори

ДОКАТО ГЕНЕРАЛ – ГУБЕРНАТОРКАТА ХЕРО ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ, NEXO СИ ПЛАТИЛИ ЧЛЕНСТВОТО В АМЕРИКАНСКАТА ТЪРГОВСКА КАМАРА https://afera.bg/%d0%94%d0%9e%d0%9a%d0%90%d0%a2%d0%9e-%d0%93%d0%95%d0%9d%d0%95%d0%a0%d0%90%d0%9b-%d0%93%d0%a3%d0%91%d0%95%d0%a0%d0%9d%d0%90%d0%a2%d0%9e%d0%a0%d0%9a%d0%90%d0%a2%d0%90-%d0%a5%d0%95%d0%a0%d0%9e/

ще разбереш, света се пренарежда като 1945 и всеки се позиционира след като сащ вече никой не ги и и бе за пръчка! ние ще им ближем Х до последно както винаги, както и посленди са ни освободили от турците, щото не сме разбрали, че вяртра на промяната духа. Българите са най заспалото племе на този континент. Прочетет за руско туркста война от 1828-29 и ще разбере що за бо к лу ци сме... като сега всико се промя, ама ние блееееемеееее над млекото!

За това спретнаха тази война, та поне военнопромишления комплекс да живне малко! Аре, слава кокаина :)

да напечатат още къф е проблема, колкото повече печата и по бързо, толкова по бързо ще си иде тази юдейска клоака... всяка година по 1 трл. минимумдайват още ма ма и войнолюбска

Няма пари за пропаганда? Така ли я закъсаха гринговците? Или американците вече са с толкова полирани мозъци,че няма нужда от толкова пропаганда?

Достатъчно е новините да се свеждат от пресцентъра на ЦРУ!

Двете най-големи икономики в Южна Америка - Бразилия и Аржентина създадат обща валута и се отказват от долара. Същото правят Русия, Китай, Иран и още две дузини държави. Всички разбраха, че САЩ е световно зло, което от десетилетия заплашва държавите по света с оръжие и санкции. Това зло ще бъде унищожено, както и неговата валута.

Бразилия и Аржентина какво общо имат с долара че да се отказват. Само тролове из този форум.

ще разбереш, света се пренарежда като 1945 и всеки се позиционира след като сащ вече никой не ги и и бе за пръчка! ние ще им ближем Х до последно както винаги, както и посленди са ни освободили от турците, щото не сме разбрали, че вяртра на промяната духа. Българите са най заспалото племе на този континент. Прочетет за руско туркста война от 1828-29 и ще разбере що за бо к лу ци сме... като сега всико се промя, ама ние блееееемеееее над млекото!

са САМО в америакнските медии а посевсетни. Вижте какво става на борсите, вижте какво ства в така наречените "технологични" гиганти. Само на хартия Америка е добре а като повдигнеш килима смрад навсякъде. Такава беднотия и мръсотия не съм виждал нито в България, нито в Европа.

да и тия ще се запознаят с вкуса на папура и ще го жвакат все повече