Пореден банкрут разтърси света на криптовалутите броени седмици след краха на FTX

В иска си до съда от BlockFi посочват, че дължат пари на над 100 000 кредитори, сред които и FTX, общите задължения са между 1 и 10 милиарда долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди година купих голям апартамент в София… но за една бройка да купя крипто на 65 000 долара биткойна

Обръщайте всичко в рубли. Ленин се връща.Путин си отива.Идва Сталин, а Мао ще го бесят....Откачена работа. А доларчето си се търси ,както винагиЧакам комунягите да ми наслаат минусчета.

Криптовалутите започнсха като интересно хрумване, харесано веднага от търговците на дрога и оръжия и доразвито като финансова пирамида .. как мислехте централните банки ще ги оставят? Огромна част от капиталите бяха на азиатски диктатури от съветски тип

имали сте пари за даване - дали сте ги. както е казал народът - секи сам си преценя. га ядахти кифтетата ни ривахти.

Нивото на дискусията в коментарите е плачевно. Повечето не правят разлика между крипто, BTC и други основни концепции. Просто е по-лесно да си говедар и да плюеш по всичко ново и всичко което не разбираш. Докато белеете ще ви вкарат CBDC и така ще ви заробят, че 2 няма да видите.

Та еба в разбирача посран.

Ha, ha...good news

Взривиха и събориха Монументът в Джорджия, на който пишеше, че населението на Земята трябва да бъде редуцирано

Май се задава НАЧАЛОТО на КРАЯ...

и злобни ктб-аджии, кат-аджии и кир-о-джии джафкат против биткойн, джаф джаф!

Абе злобния се вижда, че си ти. Ама не сме ти виновни за потъването. Да си си правил сметката.

Аз съм инвестирал 35 000$ в Етер и ПНТ . Те саизцяло са в ДЕФИ умен контракт и всеки блок около 12 секунди ми цъкат стотинка .Веднъж на седмица или две решавам дали да реинвестирам събраното ПНТ или да го обърна в Етер . В момента пазара е 10% от това което е ,,нормално,, ,което е лошо за мен ,но поне имам активите и не спекулирам с тях . Не ми пука за американските фондове и мошенгии .

Аз пък си купих парцел на Луната и не ме притеснява инфлацията и т.н.

Отпускане на заеми за криптовалути :) Ето ти това заемче с нормална лихва, за да може ти да купиш вървежните криптовалути и да станеш милионер моето момче! And did we tell you the name of the game, boy? We call it "Riding The Gravy Train"

колко ли рашки с флашки игореха

Изгорях :))))

Мене ме нема, У вашата схема......

В превод: “the man took the money, he said: we’ll see…” ;-).

Е ТОВА СИ Е ДОБРО НАЧАЛО !!! БАЛОНА СЪС ИМОТИТЕ ЛИ СЛЕДВА ?? ИЛИ НЕЩО ДРУГО ?? КИНТИТЕ СА СИ КИНТИ !!!!

понци схемата 'криптовалута" взе да издиша, скоро балона ще се спука и много хора ще пият по една студена водица

Не си падам по виртуален секс. Аз съм консервативен и искам - око да види, ръка да пипне. Па вие младите сте модерни. Може и с някой бот или брадат чичко да си пишете в онлайн играта, па сте доволни.

кон да ти го набиткойни, дедо....

Много голяма издънка, за да бъде само защита срещу фалит.

ГОЛЯМ КЕФ ... ЦЕНАТА НА ВИДЕО КАРТИТЕ ЗА КОМПЮТРИ И ЛАПТОПИ ЩЕ ПАДНЕ :))

Огромна част от крипто бизнеса е от руски перачи. Нормално. Язък за иначе ху авото намерение за децентрализираните репозиторита и блокчейн... ама на

Това е начина да сринем Русия!

И кое му е децентрализираното? Управлява се от сащ и китай. Утре като фалират всички “борси” - кво ще правиш с “криптото”????

Сме ние българите. При нас първо хората си оставяха спестявания в банки с голяма доходност, които после гръмнаха. FTX от нас са се учили. И ний сме дали нещо на света !

аха, ние откриваме колелото, мда, ей сега

Четеш коментариите и разбираш колко е проЗд и изостанал българина. И разбираш защо го управлява един проЗд Винету. И разбираш защо държавата буксува. Нищо не разбира но акъл дава.

Ако си беше извадил крипто тиквата от компа и беше спрял да чееш глупости как ще станеш милионер за 2 дни кибичейки на дивана в някой краен Български квартал, щеше да знаеш, че винету не ни управлява от година и полвина. Може би някъде там си се зарибил да обърнеш всички семейни спестявания в 'напредничевие' си крипто идеи и времето за теб е спряло. Дерзай, мозъко български!

Мен не ме мисли. Аз съм си кеширал в банката 75К долара от биткоини. Може да не вярваш, но продължавай да кастриш.

ако си купил на 200$ и да си продал кога бе на 60 000$ тогава си пич.. Иначе си полу късметлия.. Па дори да си "кеширал" 75 бона, които в момента са ти една панелка у Люлин , то след 6 месеца инфлацията ще ти е изяла 5-7% от тях.. И това показва, не колко си разбирач или че крипто валутата е бъдещето а си успял и ти да уловиш риба в мътна вода... Със същия успех можеше да си купил акции на тесла или WeWork когато бяха под 100$ и продал в пика.. Аман от разбирачи...

Винету е умен

Тъкмо ще се разчисти от паразити на крипто пазара.

А как бяха убедени тарикатчетата които си слагаха 1000 та лева от баба в крипто. Завалийките

Ей, ти пък не даваш човек да си помечтае за нормален живот. Само реалност гадна ли трябва да има?

Лиш съм.Прав си! :) Обаче кой мечтал, мечтал FTX и други платформи ги няма вече. Пренасочете се към някоя нова пирамидиална мечта :))))

Я елате пиленца на бати . Някои ги хвърлят през терасата .

След като изтръскаха народа сега изтръскват, когото сварят.

Изтърсиха народа!? Кой народ??? Те изтърсиха много народи :)) Да знаеш че Чирпан не е център на света

С войната и от там с недостига на петрол и горивоа бай бай на копаенето а него и на криптото.Щото ако не копаеш няма крипто

Ако знаеш колко хиляди блокчейн криптовалути има без "копане", сигурно ще се гръмнеш.

Биткойна е интересен другите не са

да ама кат не ти подкрепи приеме легализира биткойна 1, 2, 3 мощни държави и правителства глейте как върви цирка, после бил съвършенните пари дъра бъра, празни приказки ма те холдвали били нам си кво си па прВителствата и Фед печатали гартия

Баба Цецка съседката ония ден хвана едно такова черно рошаво животно на двора.Каза че било Биткойн...ама дали беше ????

Казват че само Ружа знае как изглежда Биткойна.

Ако бяхте чели история щяхте да,знаете.Биткойна са съвършенните пари.В исторически план за пари са служели модел и черупки и дори камъни.Важното е нещото да е сравнително рядко,да е преносими,делимо, и най вече да има доверието на хората осъществяващи размяната.Книжните гладни пари имат стойност само заради доверието на хората в тях/Примерно в Индия никой не им вярва ни долари ни евро ни рупии,само злато/Ние в европа сме глупаци.Та на темата .Биткойна е твой,За да го похарчим.няма нужда да минавам през банка,можеш да си купиш всичко с него.Като ходя в Турция на пример тегля кеш само от конните/иначе банките ме цакат а курса/Максимално делим е ,абсолютно преносим/покрива целия свят,/И е ограничено количество по дефолт.Бйткойнът няма да умре защото ние които държим малко ще ходлваме до о.Що се отнася до кой на,аз не гледай на не го като инвестиция а като средство за,свобода и застраховка,точно като златото което държа.Бъдете,здрави о винаги има и друга гледна точка.

хем БИТнзнайно от КОЙ и НАказан незнайно защо.

Чука си и глупостите си изписал…Затва толкова кол-центрове са аутсорснати в Индия…щото им плащат в злато. Хахахаха. Казах глупостите ти на един приятел индиец, че случайно бяхме заедно на ресторант и се скъса от смях! Дръж си биткойните до дупка. Моята карта важи в цял свят и плащам без такси!

Сммо че има една малка подробност. Биткоина НЕ е "пари". Няма характеристиките на валута. На практика не можеш да си купиш нищо с него. Трябва да го обърнеш в истински пари, за да си купиш нещо. Биткоина и другите "криптовалути" са едни високорискови финансови инструменти, направени така, че да НЕ подлежат на регулации. Това е по-рисково от най-рисковите стандартни инструменти! Ти си вярвай на митовете, че това е "валута".

Чакаш 6 часа в магазина да си вземеш покупките щото не се знае минало ли е плащането или не. А ползва ток за 5 държави

Хуморът ти кефи.Хубава вечер.

па я ле съм просТ и вместо в крипто валута , съм купил 3 апартаментз в Германия които се самоизплащат и малко добавяне от мен на едни 500 евро месечно при лихва за крефита 1.8 фиксирана ... , живи здрави 7-8 години съм готов ...

Да си жив и здрав ,ама си с кредит.Това е синоним на робство.Ако нещо се случи и не можеш да,работим.А,както върви сега,ако се закучи,ни наеми ще има нито можеш да продадеш.Имотът е най добрата инвестиция в спокойни времена и най лошата в калпави времена.Парите ти са блокирани ,можеш да ги извадиш заминало всичко е ок ,когато не ти трябват.Когато нещата се скапват имотът е пасив/освен земеделска земя/

Нещо не ми е ясно, как тази компания отпуска кредити, а дължи на над 100 000 човека. :-) Значи от ФТѝ потънаха 4-5 милиарда, от тези 10 милиарда. Направо е уружай за банкерите и големите играчи. А "инвеститорите" пият по една студена вода. :-)

Някой виждал ли е как изглежда Биткойна ?????Какъв цвят е .......има ли козинка или опашка ????

А сега е ред и на имотния балон да се спука, че кухите ни банки и алчните бездарни брокери бая време успяха да го задържат!

тука вече не позна! да си събирал мангизки, а не алчните брокери да са ти виновни и банките. Имотите само нагоре и скоро след приемане на еврото наемите ще станат същите, но в евро. Така, че дупе да ти е яко!!!

При постоянното обезценяване на парите няма как имотите да поевтинеят. Всичко поскъпва, имотите също. Всъщност, парите се обезценяват, защото печатат като луди. Дефлация просто няма да има. По-скоро ще ни дократ до хиперинфлация, за да изчистят дълговете на държавите.

Не разбирам, как някави видеоплатки бръмчат ток постоянно и правят "виртуални пари"! Не е ясно какво е това - ѝ, Ъ, З величина в космоса! :-) Ама токът трябва да го плащат с реални пари! Дали не печелят само фирмите правещи тези платки и електро компаниите? Другите са просто идиотите даващи им реални пари! :-) И въобще - как може нещо, което е нищо да носи реален доход????

Докато на света има балъци, ще има тарикати. Това е. Другото е бля-бля.

КУПУВАМ БИТКОЙНИ. ДАВАМ ЛЕВ ЗА ДВА.

За толкова всеки купува. Кажи че продаваш за толкова.

Всички криптовалути ще фалират. Това ще облекчи малко инфлационния натиск. Доста хора доброволно се лишиха от парите си и ги вложиха във въображаеми активи.

Но грешко граматически. Крипточите ВЕЧЕ облекчиха оинфлационния натиск, като всмукаха милиарди спекулативен капитал!

То дали били 1 милиард или 10 милиарда....това са само някакви числа...

Парите са абстракция. реални са само нещата които даваш/получаваш срещу тях.

Твърди съм репил да печеля яко без дса бачкам. За таз цел 1. Търкам белетчета 2. Копам всякакви криптичи 3, Пускам тото 4. Онождам бгати баби 5. Участвувам въ всяко тв състезание. Лошото е, че не мога да смятам. Помогнете и кажете - с коя дейност най-сигурно ще спечеля.

Във всеки случай с бачкане няма спечелиш.

Интересно ми е какво е мнението на великите Бг инфлуенсъри Дани Богдански и Любо Истината

Имаше една стара поговорка - "Не е луд който яде зелника (честно не знам какво точно е това), а който му го дава".

Е баница с праз и лапад

Шъ фалират сичкити блокове звездите ми го говорят:)

Чета мненията и падам - уникални дебили сте събрани тук. Що долара не падал - хахахаха и дебила го сравнява с еврото - ми сравни го с рублата да видиш не пада ли - сравни го с цената на месото ако искаш.

FTX е мястото през което се перяха парите, са откраднати от изпратени в Украйна. За това имаше голяма дискусия в Конгреса на САЩ и доста статии по въпроса. На какво се учудвате?

Общите задължения на BlockFi са между 1 и 10 милиарда долара ------------- Каква е тази супер дупер хипер финансова система, където не може да се каже колко пари се дължат? Иначе по темата - още ли има абдали, които се набълбуват с крипто? Не тазбрахте ли, че чернокапците с мазните масури дръпнаха шалтера, и който е ял, ял, за закъснелите останаха огризките.

Такива глупости слушам от 2014 година - тогава койна беше към 400 долара, сега е 16 000, а догодина може да е и над 100 хиляди и ти пак ще се скриеш като всички преди теб през годините

То имаше вярващи в грудки на лалета......

блажени са вероущите тъпако!!! Изгоря биткойна трайно! Тия дето "работеха" с големите порфейли по всички борси сега са се скрили в миша дупка, щото мутрягите ги търсят да им пръснат задниците

Пешо тотаджията от горната махала никой не го нае колк одължи, щото от всекиго проси. Кой може да им хване края на задълженията?

Тъпите дъртофели дето пенсиите си не можаха да опазят и сега данъкоплатците наливат в НОИ тръгнали да плюят по криптото хахахаха. Други път толкова прости че ми обяснява как инвестирал в акции - ми нали акциите падат сега заедно с криптото бе идиоти.

Тъп си като гъс. ДауДжонс(акциите) при максимум 36500 е паднал на 33800. Биткойна от максимум 60к е паднал на 16к.

преди 10 години колко струваше един биткойн? а след 10 колко ще струва?

Преди 10 години колко енергия/време и мощ ности ти требваха да изкопаш един криптошит.

След 10 години биткойн няма да има.

Акцията за да я купиуш хаби ли ток като калорифер посред януари? А криптошита дава ли дивидент или съсобственост на компания? Елементарни неща не разбирате/

дава ти дивидент, явно не стейкваш, а до другата мумия - преди 10 години се е копало много по-лесно и с много по-малко ток, сега мрежата е в пъти ПО-СИГУРНА и устойчива на тъпаци като теб

Аха, мегапреразхода на ток в иправи много устойчиви и пекани. като патици на фурна :))) Само да питам - себе си ли убеждаваш или верно мислиш, че тук ще намериш балък да ти купува шитовете?

Това не са проблеми на криптото.. биткойн си функционира перфектно. Ядовете идват от опитите на банковия елит да го вмести в добре познатите и разработени финасови-кредитно схеми за ограбване на населението, докато биткойн всъщност е създаден за обикновени пиър-ту-пиър разплащания без посредници..

От 71 000 на 16 000 С ливъридж 200 към ено - малииии :))))

Какво се учудвате? При 60 к за най-известния криптошит бяха хвърлени кушища ресурси да се внушава на дебилите, че цената ще мине 200к. Един вид - дай-за ел енергия 5 бона и получавах 400 бона далавера. Е, явно това не мина, щото всеки с всичкия си продаде. Другите - имали бол пари, дали. Ако бъркам някъде, поправяйте на воля. Няма как една финансова система да работи, ако не предлага що-годе адекватни насрещни престации. Бачкаш година като претоварен лекар - 30 бона. Чоплиш си носа о хабищ ток - 30 милиона. Ами не върви.....

Поредния случай на Дънинг Крюгер . Чувал ли си че хартията в джобчето ти отдавна няма златно покритие? Чувал ли си че и за добив на злато също имаш разходи?

Приканих ви да споделите различно аргументирано мнение. Не виждам такова. Първо разбери какво съм написал, после опитвай да лепиш етикети. Прекалено си ситлизиран за моя вкус.

Златното покритие не е интересно. Хартията в джоба има плутониево покритие. В краен случай, обеднен уран и още повече в краен - валута смятана през световната, т.е. тая с плутония.

Дебилите ще продължават да вярват.... To the very END :))))

Да си видял комарджия който след сосбтвения си фалит се е отказал? Сигурно ги има и такива, ама масата се навъртат покрай ротативките докато мърдат.

Супер дреми ми на мангалкойна. Алчноста на хората ще ги погуби. По голяма финансова пирамида от това няма. Щатите пак събраха парите на малоумниците.

Един приятел за какво служи блок чейн технологията, та да струва такива пари криптото. Той ми отговаряше "за потвърждаване на транзакции". И се чудя, преди 15 или 20 години, когато никой не потвърждаваше транзакциите, как сме живели?

е, че едните транзакции ги одобряват централните банки, които ако решат могат да ти конфискуват всичко или да изпечатат виртуално евро, както и сега правят, мунчо ле