Полският премиер призова Европа да се откаже от зеления преход

Той не може да бъде за сметка на европейската сигурност, пише Моравецки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

"Инфлацията като цяло и рязкото покачване на цените на енергията в частност са преки резултати от руската агресия" Аха, точно. Само дето инфлацията започна още преди една година и 1/2, когато американците изляха 5.7 трилиона долара за да си спасят икономиката след измислената пернишка трагедия с корона "вируса" и с това прехвърлиха цената на спасението си върху целия свят. А енергията се повиши заради безумните "зелени политики" и опазването на "изменението на климата", добре, че не тръгнаха да ни спасяват от "изменението на слънчевата осветеност", която се мени на всеки 24 часа, пак заради злия Путин, навярно, може би ! :D :D Още през ноември цената на газа достигна $1600 за 1000 куб. метра и тогава още нямаше никакви телодвижения от страна на Русия ... Помним, помним ! Затваряха мини, затваряха АЕЦ, затвориха СП-2, тръгнаха да затварят и Мини Марица-Изток, кълняха всичко, що не беше перка и панел и се натресоха най-накрая в хендека. Помним, помним !

Пуф-паф Ту-Туу.

Странното в цялата работа е, че гласът на разума идва все от изтона европа. От старите членки - Германия, Франция, Италия, Испания - само зелени идиотщини.

_stankow

Там е по-голяма диктатура. Американците яко ги натискат. Не смеят да се обадят. Имат войски на територията си, къде ще ходят !?

ЕС потъва Време е да се махаме , преди да ни е завлякъл към дъното.

Само руските крайцери потъват!

Цяла Европа потъва с тая инфлация, за да задоволи презокеанските си господари

Тоя свят винаги се е развивал не благодарение на директиви. И без зелени сделки хората работят върху нови източници на енергия от години.

цената на газа вече мина 1800 долара за 1000 кубика.. Щото NORD STREAM AG сега ще спира СЕВЕРЕН ПОТОК за профилактика, а не Газпром.. И Синес не може да си вземе ремонтираната турбина от Канада.. А Германия сама ще прябва да си пълни хранилищата на Газпром в Европа. И ДА СИ ПЛАЩА ПРЕДВАРИТЕЛНО ГАЗА за тях, Щото вече го няма онова - от левио в деснио джоб на Газпром.. Та затова дори и 10 милиарда евро на вече нейния ГАЗПРОМ ГЕРМАНИЯ ша дава, та той да не фалира.. Пък Полша, Дания, Холандия, Литва, Естония се отказаха от Рускио газ по СЕВЕРНАТА ТРЪБА.. Ама Германия не се отказва от пълните доставки по миналия период. И не ги намалява с комсумацията на отказалите се от рускио. Проверете си, че и сега Германия дава намаляването на доставките от Газпром СПРЯМО СЪЩОТО ВРЕМЕ НА МИНАЛАТА ГОДИНА.. И няма да има газ за РЕВЕРСА.. Купеван по над 300 долора за 100 кубика, а продаван след това на Полша, Дания, Холандия, Литва, Естония два-три пъти по-скъпо..

ако го няма ес няма преход, двойни стандарти, директиви, санкции, пазар на ток на въглеродни емисии, квоти и т.н.... нужно е само търговско споразумение и безвизово пътуване между всички в европа. ЕС е изродена структура придатък на цру и пентагона. ще се разпадне като всяка безпринципна структура

На фона на сушата в Испания, Италия.. И намаляване на добивите в селското стопанство.. Фалитите на фермери и ферми.. НАЗАД КЪМ КЮМЮРО!!! Достатъчно е да се види как Германия спря три АЕЦа и ги компенсира с 30% увеличение на КЮМЮРЕНА генерация и внос на атомен ток от Франция.. За производство на още повече парникови газове.. В името на какво? Това блюдолизна на Джонсънчо и Байгънчо Полша не казва.. Щото е много, много послушна.. На САЩ да си продават гЪза.. Забравяйки, че и КАЛИФОРНИЯ я гази невиждана суша.. А пък Полша много бръже забрави за ШИСТОВИЯ СИ ЕНТУСИАЗЪМ. Който вече над 10 години не е довел дори до полузадоволяването и.. И дори заради кюмюро отнесе шавари, че и бая фитатсови глоби от ЕС. Та сега се обажда за отменянето им.. П.П. Да ви припомня какво се писа през НОЕМВРИ 2014-та: През 2011 г. се предполагаше, че запасите от шистов газ в Полша ще стигнат за 300 години. Правителството заговори, че страната ще може да се конкурира с Норвегия. Днес обаче се говори не за 300, а само за 55 години. Но нито една от 66-те работещи сонди засега не потвърди състоятелността на добива, констатира "Файненшъл таймс".

Путин лош блабла и оппа изпусна се че имало финансови спекуланти... кой либерализира пазара инспря дългосрочните договори? Защо цената се вдигна 10 пъти ПРЕДИ войната?

В случая с Полша сме на едно мнение. Зеленият тоталитарен преход има толкова общо с екологията, колкото Мара Общата с добрите нрави.

Всеки знае че Русия е виновна. А, калинките дет бодат перки и соларки и закриват електроцентрали не са. Ако некой ни е преебал енергетиката това не са "зелените" малоумници, а Путин. Верваме, да.

Братска Америка ще снабдява западните демокрации и партньорите си от НАТО (включително и България) с 4 пъти по-ефтин демократичен газ !

Германия Изнася по-малко, отколкото Внася!!! Това се случи миналият месец! За първи път от близо 40 години, световният мотор за производство и Износ... Внася повече отколкото изнася от страната си!!! Но... Имат Украйна за Въоръжаване, хранене... Смело към Краят... С единият крак вече са там. А България.... Мъка. Абе... Американците да са доволни....

ами така ще е , 40 години пълнеха гушките , ние ги паZехме тях и световните търговски пУтища , те само си търгувака беZ да мислят , че хранят московската мечка и китайските ориZояди , станаха тотално Zависими от тях , а сега викат : олеле спряха ни гаZтта и доставките от иZток ! ние още от времето на ссср им каZвахме , не се Zахващайте с москалите , Zащото ще ви прецакат , те продължаваха да се правят на ударени , а Северен Поток 1 , а Северен Поток 2 , а сега плеснете с ръце и платете Zа тъпотата си !

Ми след 16г Меркел и зелените.... Толкова. Като у нас, ама падането им е от по-високо

Я! Имало сигнал за мозъчна дейност

Еми да, страх от гадното кара те да забравиш опорките и да мислиш с главата си. Странно, че поляците ревнаха първи.

Хич не е странно. На фона на дълбокия разрив с Русия и алтернативата, която носи безумния запад - "студувам и гладувам да накажа Путин", Полша, като страна, която помни кви ги е яла, е нормално първа да се освести, че Зеленият преход без газ от Русия е немислим. И е превъртане с няколко века назад.

защото Полша купува газ от "производителя" Германия чрез риверс и плаща по пазарни цени(ама иначе са независими от Русия,голЕм смЕх). Обаче с тези цени няма да устискат много,особено зимата.А и Германия май няма да иска да им препродава,че и те ще ядат хурката;)А имат въглища достатъчно,и мините им си работят, затова първи скачат.Не че не са прави за "зеленото"...

Слушайте сега, ясно е че съвсем първично е използването на полезни изкопаеми за горива и енергия. Факт е - ПРОСТО ТОЧИШ НЕДРАТА НА МАЙКАТА ЗЕМЯ И ЧАКАШ ДА СВЪРШАТ, а те ще свършат все някога. Факт. Отделно замърсяването от тях - ясно. Но е и факт, и че нямаме никаква друга алтернатива , никакъв друг енергиен механизъм(или технология), с който да заменим настоящите. Абсурд е на слънчеви и вятърни централи да живеем - ще си стоите ако не на тъмно, то със сигурност на много студено. Топла вода - абсурд. Климатици(имате по два три на жилище) - абсурд. Останалите електроуреди - фурни, печки духалки, абсорбатори, имате по два три телевизора на жилище - не. Просто АЕЦ, ВЕЦ и ТЕЦ нямат алтернативи. ТЕЦ-вете са най-големите замърсители, те са основния проблем., особено тези на въглища. Като цяло съм фен на въобновяемите източници и си осветяваме къщата и двора с три соларни прожектора и една две по-малки лампи, вършат супер работа за това, което съм ги взел, но е факт че технологията(поне тази която общодостъпна) има много недостатъци. Ако тези отгоре мислеха за хората масово щеше да се наблегне на АЕЦ (най-сигурното и чисто производство). После на ВЕЦ и накрая ТЕЦ-овете биха допълнили разни дупки, ама в много краен случай! просто ако имаш много и евтина ел енергия отоплението действително ще може да се осъществява на нея, и ако е от АЕЦ и ВЕЦ ще е най-екологично чисто. Те обаче май искат друго - да ни забият на технология с която няма как да живеем нормално. Повечето жени примерно на 20 градуса стайна температура ви е студено(ФАКТ). Аз не виждам как ще караме ако ги няма ТЕЦ-вете.

Браво, съвсем вярно мнение.

Климатичната катастрофа, която щяла да унищожи живота на земята, май хич не е толкова важна, а?

Много ще е сигурно когато реколтата пропадне и тръгнат милиард климатични бежанци, а щетите от урагани станат в непоправимо голям мащаб...

ще е! Затваряш плътно прозорците и си пускаш Зеленски! Задължително го прекъсваш от време на време с ръкопляскания! И да си кажа честно тая Грета Тумберг беше почнало да ми писва, най после ще мога да си отдъхна от нейното присъствие.

Този господин е един от най големите русобици, по характер характер зеленски. Лично се бе подписал за зелената сделка.

Костов,ББ ,Киро Путаканне обичат руското Кюмур турски роби,защото дърветата ги отрязахте за 30 г Коми го няма

С кюмюра - напред към 22-ри век…

Като почне зимата и всички евро гей лидери ще ходят при Путин на килимчето да молят за прошка и милост. И да молят за газ и петролец. И бързо ще забравят че бил диктатор и злодей Както и досега ходеха и Макрон и Меркел и Ердоган. Само още 4 - 5 месеца да минат.

Отказът от зеления преход е най-малкият проблем на ЕС. В момента ЕС губи икономическата война срещу Русия и на дневен ред е фалитът на големите немски индустриални гиганти. Бас държа, че напоследък Шолц спи доста неспокойно.

Включват на въглища и кризата приключва.

BASF ползва газа не само като гориво, но и като суровина.

И се връщаме в Лондон, 19век - не може да се диша по улиците…

tonk11

50% от тези въглища ги внасят. Познай от къде?

Чети повече

Ще зацепят, ма бавно. Хода на дъската предприет от Русия и глупостта на ЕС и САЩ е най-звучният шамар някога правен към бюрократичните им машини, пълни с "активисти" завършили "социални науки" и майстори на корпоративните презентации с Пауърпойнт. Те така или иначе парите, които финансират идват от копорациите, в идващата рецесия ще се заметат лизачите на задници и ще започне да достига някаква реална информация до главите на взимащите решения.

Както соца беше нещо твърде рано за времето си, така и със зелената енергия. Ще си караме дизелите още дълго време, дано не се качим на каруци.

крайно време е някой да им се опъне на тези от ЕК! Та зелени енергии ли не бяха, обявяване на мусаката за вредно за климата ястие, кравите на село обвиняваха, че пърдят много.... Никой обаче не погледна към големите заводи от времето на дядовците им за да ги затворят.

Що така бе Миме нали щяхме да ставаме еко и да борим глобалното стопляне

Ех не е лесно да си либерал. До преди 2 години психопати като Грета да са ти богове и месии със зелените глупости, но после да се появи някакъв алфа-злодей като Путин и да се отречеш от всичко в което си се клел до преди месеци в името на борбата с алфа злодея :))))

да спрем да караме и колите си, да ядем по-малко и т.н., само и само на пук на Путин. Какви идиотщини! Виновна за всичко била войната в Украйна! Не драги, виновни са тъпите европейски "лидери" с техните безумни санкции, водени за носа от американците и англичаните! А поляците са известни с омразата си към всичко руско.

Това урежда Полша щото имат много въглища. Подхода трябва да е различен. В момента Енергетиката е 33.3% - политика, 33.3% - икономика, 33.3% - технологии. Ако политиката отпадне, вярвайте разходите ще намалеят с 33% и ще има пали и за зелено и за ядрено и за газ.

Ще се откажат първо от зелената енергия. После от отоплението през зимата, от промишлеността. После от храната. Колко още тъпи идиоти ще се изредят и колко още народите в ЕС ще търпят тая помия, която се лее отгоре им, предстои да видим. Още няма есен, а мрачните прогнози за Европа вече почнаха да валят отвсякъде.

Бас ловя, че пишеш от ЕС, не от Путлеровия рай...

Да, от ЕС-а, пиша кратко, щото тока поскъпна.

След всичките рестрикции,инвестиции и кьор софри да гоним вятъра се връщане към кюмура! Никой не пита-ЗАЩО СА ВДИГНАТИ ДВОЙНО ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА??? Реална причина НЯМА! ПОЛЗВАТ ПУТИН ЗА ДА СПЕКУЛИРАТ И ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ ВЪРХУ ХОРАТА)!

Ко стана ? Голям го вадехте, знаменца по снимките, ние сме Окрайна, блябля. Сега, ама пестете ток, газ и се топлете с въглища. Е да, ама завода на Мерцедес не може да работи на кюмюр. За бой сте и гинеколожката ще го отнесе.

поне има въглища и работещи мини за разлика от много други държави в Европа. Да не говорим, че и все още имат печки чудо.

Перник също има въглища. Бобов дол също има мини. Що са затворени ????

Щото не са хамерикански.

И на газ не може, само на ток.

ще мирише на пот и сол (поради нередовно подмиване) и кюмюр.

В Русия ще мириша на говна, поради липса на сапун и тоалетна хартия...

версия на нашия ПРОСТ Кирча. Като му слушаш приказките 1:1. Поляците може на 80% да са русофоби но не са глупаци и много внимават да не настъпят отново някоя руска мотика, джентълменски поставена от техните "сюъзници" Англия и САЩ. Не случайно агент Качински изпадна от борда.

точно казан!

Ха ха ха! Затова ли на 9 май направиха руския посланник труден за рисуване, заливайки го по цялата глава с червена боя. Накрая оня заприлича на вампир, какъвто си е, де. А, наща Мутрофанова на 9 май три кордона полиция я пазеше...

Призовава запада да даде на Украйна ядрено оръжие "за да се защитава". На малоумници не може да се има вяра.

ЕС се управлява от лумпени напреварващи се да се докажат кой е най простият!

Не само! ЕС се управлява от щатите, където са най-големите психопати.

Направо да почваме да се топлим с кравешки фъшкии ... както туземците ... без друго те са по интелигентни от макаците в брюсел

Прав е, чака ни много тежка зима. Вероятно и режим на тока. Въглища от сега няма по складовете. Газ няма, Чирен е пълен едва на 1/3 от обема. Бездетните роболепни политици на ЕС ще ни докарат до каменната ера.

Каква стана тя, каква е мислехме. Социализмът си отиде, защото всичко беше твърде идеологизирано. В ЕС виждаме същото - как идеологията взема връх над реалния живот за кефа на САЩ. Май още един съюз ще отиде в небитието - но ние пак сме от страната на булката.

кога поне веднъж не сме били на страната на булката? Откак България съществува винаги сме били там!

нИ боЙтИ са , дъртия кравар шИ ви прати гИмии с газззз на съответната цена естествено щото добитъка трябва да се дои и стриже ... "за да не се разболее"

КирЧу ще докара от САЩ ефтин втечнен ток ,

Питахте ли я ?

Направо да се върнем няколко века назад и готово.

Е оти ги ручахме жабетата? Европа с пълна сила крачи към 19 ти век

В битката в Хитлер няма място за екология, уви

За съжаление, кремълския сатрап обърка плановете и за въстановяване на планетата.

Ако под възстановяване имаш предвид версията за корпоративен фашизъм на Шваб, не благодаря.

Защоооо, до преди 2-4 години всички искаха зелена енергия. Сега сложихме санкции на Русия и всички са против, случайност, не мисля :)… Елементарни сте, че сте и прости, толко много прозирате.

Крайно време е разумът да надделее!

Зелените са в шок!!!!

.

Тези дето живеят от зелени проекти си падат на оная работа.

Сега краварето ще го опюят като свиня, обаче...