17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези поляци големи оптимисти. За 12 години смятат да пуснат атомна централа и то без да имат предишен опит и подготвени специалисти. Също така и компаниите/държавите които строят атомни централи се броят на пръсти. В момента най-много атомни реактори строят Китай и Русия. Поляците едва ли ще отидат при тях. Остава третият голям Франция. Тяхната "Арева" за двайсетина години /десет години закъснение / и преразход на бюджета 2-3 пъти успя да пусне един реактор във Финландия и подготвя втори за пускане. Финландцците бяха толкова "доволни" че се отказаха от другите два да ги строят французите. Южна Корея също напъва здраво да се настани в тази група. Като цена и срокове те винаги са коректни просто още производственият капацитет им е по-малък. АЧмериканците за последните двадесет години успяха да построят два реактора в САЩ и два в Китай. Единят китайски реактор поработи няколко месеца и аварира. Спряха го и умуваха една година как да го ремонтират и решиха да му направят капитален ремон. Още два рактора които бяха договорили да строят американците се отказаха предадоха технологията на китайците и сега китайците си ги дострояват сами. И това е. Няма други компании които да са изпълнявали цялостен проект на атомна станция и в момента да строят нов блок. А иначе има около двеста стартъп компании които имат проекти за какви ли не блокове. Има малки мощтности, с еднократно зареждане за 60 години, с разтопени соли за топлоносители, дори с торий за основно гориво. Всички те са много добри, много иновативни, но досега нямат реализиран проект. Кояти от тези компании да изберат ще бъдат опитни зайчета.

Такива лудости обземат европейците през 60-70 г. и трябва търпение за да отмине! Успешната стратегия е да се правиш на луд и да чакаш да се провалят сами!

НЕГРАМОТНОСТ! ЧЕТЕТЕ ЛИ СИ СТАТИИТЕ ПРЕДИ ДА ГИ ПУБЛИКУВАТЕ? 70% от изкопаеми горива, но 75% от въглищни централи. 2 числа не можете да оправите.

Ето, как хората си гледат интереса и изобщо не им дреме за зелени сделки и срокове от типа "от днес, за утре"! Докато у нас дебилът Борисов веднага подписа, каквото му подхвърлиха от ЕК във връзка със зелената сделка!... Ето за това, винаги сме прецакани и сме на опашката! Един народ, който не уважава себе си, никой не го уважава - ФАКТ!

мунчо е казал 2026 да отпаднат 30% от мощностите на въглища :)) защото зелените чорапи обичат зелените сделки

Интересно как държат Мунчо на синджира. В древни времена са вземали децата на васалните държави на отговорно обучение в столицата на империята.

Точно харвардите на Мунчо подписаха споразумението за тока и СО2 квотите. През юни. И за сдаване на документите за здравеопазването ни на фашистите от Брюксел. Борисов не се знае дали не играе комина с Радев. Във всеки случай си е брюкселско пуделче на синджирче. Изобщо страна, която не поставя конституцията над чуждестранните закони е нищо. Полша затова може, защото поставя закона си над Меркел.

Кратко и ясно! Нашите тъпаци могат само да го препишат и си дадат зор да го изпълнят.

Епа то и ние няма да сме приключили с въглищата до 2300г. Не за друго, ми така като гледам нямаме атомна ел централа нова нищо че платихме и реактори и строителни работи! И нямаме такава централа САМО И ЕДИНСТВЕНО зарад политически ГЛУПОСТИ! Е сега се оказа, че и мощности ни липсват, не за друго ми борисов и ахмед доган продават ток на турция и после тоз същуя ток се връща тука на 3-на цена и ние го плащаме! Абе ко да ви кажа, кръв трябва да се лее тука! Вижте как беше при румъбците разстреляха чеушеско на площада и затова сега са в пъти по-добре отколкото сме ние тука! Та така!!!

По принцип си прав, че разстреляха Чеушеску и така показаха на следващите политици, че няма да има прошка. Само дето май не беше на площада, но карай, това са подробности. И пак румънците си вкараха едни политици по затворите, а в България и до сега не се случват такива неща. И пак в Румъния се опитаха да амнистират осъдените политици и народа излезе по площадите, ама за България това е още далееече, далееече....

мощности липсват, идиоте, когато изнасяме 2000 МВч ?????

Нямам представа колко внасяме и/или изнасяме. Интересното е, че се направиха промени в търговията с енергия. Европа мина на борсова търговия на енергията, а е явно, че борсата се манипулира. Така цената на енергията може да се вдигне или свали във всеки момент според интереса на силните.

То е ясно че е по-лесно и по-евтино да купиш или да държиш на синджир един министър председател, който подписва от твое име, отколкото да убеждаваш национална партия да отстъпи от интересите на нацията. Тук Сидеров, който би съответствал на полският министър председател по убеждения го смачкаха отвсякъде.

Само да не е приключила и с ЕС дотогава. За нас това би било положително, защото те са най-големия нетен получател на еврофондове, доколкото знам. Щом кюмюрът ги влече, нека си го ползват със здраве. :-))

Браво на поляците