Полша купи американски ракетни комплекси за $414 милиона

Преговорите между Варшава и Вашингтон за увеличаване на военните сили на САЩ в страната продължават

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...поразява цели до 300 километров !! :O

А ние кога ще дакупим подобни ракетни комплекси?А също и ,,Пейтриът”-и и ,,Ижис”? Полша и Румъния се въоражават и ние трябва да направим същото!Радев и червената пасмина нека лапат ...мухите на Кремъл да стоим безащитни защото сме щели да бъдем мишена!

Доказало се оръжие което 2016та година направи 1 млн часа оперативно използване и с 99% изпълнителност. Не като ЩЕтата за които четем всеки ден, а нямат и 1 час в реален бой.

Много модерно и способно оръжие.

откъде Полша има толкова пари? толкова процъфтяваща икономика ли са? или имат много ресурси? зо пжлска битова техника не се сещам. хранителните им стоки не са нищо особено. ягоди и ябълки за износ може би? или пък много трудолюбиви?

От промишленост (автомобилостроене, мебели. текстил химикали), Бизнес услуги, Ай Ти сектор, селско стопанство и преработваща индустрия.. и да - много по-трудолюбиви са от по-източните 'славяни' ( тия с големите претенции и неоправданото самочувствие).

те просто са галениците на ЕС и им се насипват солидни средства. точно поради географското им положение и нагласи. ти ги изкара бетер Германия.

"способна да поразява цели до 300 километров." Опаааааа, я да видим кой преписва от руски източници?

възползвам се от случая да си коригирам правописната грешка - зо пжлска да се чете "за полска". има и още, но карай. иначе - все забравят да посочат източника, нищо че преписват и комбинират.

При Хитлер беше същото

"Полша подписа договор със САЩ за доставка на зенитни ракетни комплекси HIMARS" - това не са зенитни ракетни комплекси, dir-ници!!!

Никой неще руско

до 300 километров

смятайте колко си обичат славянските "освободители" ..... Почти колкото нас де! А на троловете долу нищо не може до им помогне, освен сами да се гръмнат.. Хахахаха!

Хе-хе-хе! Кога се гласят да ги менкат с "Катюши" в полеви условия?!:)

Безумен харч почти за нищо.

А 100 000 000 лева за ремонт на старите МиГ-29 не е безумен харч, а ? Унгария си продава всичките трошки МиГ-29 за 10 000 000 евро - 20 броя общо !!!

Безумен харч, ама увеличил значително покупките на памперси в Руслямска държава.

Руснаците нямат проблем с американските боклуци. Американците продават старите си трощки скъпо и прескъпо на "съюзници" от алианса... Ердоган като осъзна какво му продават и превключи на руска техника изведнъж стана голям диктатор и му заформиха един куп филми...

Зенитни комплекси?

Оставам на страна коментарите относно какво може и не може Русия и до колко е ефективна тази система от американците. На мен друго ми се набива на очи. В какъв свят живее Полша? Това е държава която има огромна НЕТО имиграция в посока Англия, Америка и други, и населението на Полша е спаднало значително за последните 30г и продължава да спада! Каква икономика имат, на фона на немските си съседи? Какво е бъдещето на Полша и каква роля си мислят че играят в една Европа където поляците са гола вода във всяка една сфера от значение? Дори и да приемем че Русия е заплаха, каква заплаха може да бъде за една Полша, която дори и не граничи с Русия и е част от НАТО - 100 пъти по богати и многобройни от Русия! На всичкото отгоре пък и се натискат за американски войници на тяхна територия. Айде, Прибалтика мога да е разебра. Граничат с Русия, те са малки и незначителни, и може да изпитват страх от руското влияние...това мога да го разбера. Но в какъв свят, една Полша ще попадне в ситуация в която да трябва да се отбранява от Русия, която дори и да иска, няма нито възможноста нито капацитета да нападне ЕС и НАТО! Тази работа с поляците малко ми напомня на приказката "Да се правиш на по каталик и от Папата". Не знам защо тази черта се наблюдава най много при източно европейските народи! Нещо в историята ни е научило винаги да се предлагаме и подлагаме на силният на деня, дори тогава когото той не ни е питал!

прав си, че НАТО е 100 пъти по-силен във военно отношение от терораша, а ЕС и САЩ са дори още по-богати от рашките. Но за силата и мота се работи ежедневно.

Най големият шамар за твоя враг е да имаш ресурси, които бързо можеш да насочиш в каквато посока си искаш! Когато ти си господин никой, не си струва да даваш пари за оръжия (освен ако не смяташ така да си изкарваш прехраната ИЛИ някой по силен от тебе не е решил да те ликвидира - което не е случая с Полша) а си струва да се хванеш и първо да си решиш проблемите които те правят господин никой! Хвани се, направи икономика за чудо и приказ, оправи си образоваелната система, предлагай възможности и климат така че населението ти не само да иска да работи в държавата си НО и други да искат да дойдат при тебе! След това, повярвай ми, че ще можеш да си позволиш армия - и то сравнително бързо - от светвно ниво и качество! Както казват еврейте "Първо пари и покрив и после всичко друго".

Полша е най-бързо развиващата се икономика в ЕС и са се оправили в значителна степен. Затова бедните идиоти от Руслямска държава им завиждат, а завистта е предпоставка за нападение. Да не говорим за тъпотията за намаляващото население. Това е тъпа лъжа. Полша в момента има няколко стотин хиляди по-голямо население отколкото през 1989 г., въпреки емиграцията към по-богати страни, заради съветската окупация и ниския жизнен стандарт предишните десетилетия.

С половината на тюркието население, в центъра на Европа, в ЕС и в НАТО а имат 1/4 от икономиката на анадолските гаджали! Страхотно постижение! И едно 20% от това са парите които милиони поляци строители по англия и сащ изпращат обратно в Полша! Голям успех...няма що!

до созе > ко рече бе мръшо ?

Ролята на Полша е същата като от 1939г. Всичко върви на там. Дано поне България да не участва този път.

Точно поляците имат много "добри" спомени от руските ватенки и затова са решили това повече да не се повтаря. А въпросите с производството, ми грацията и т.н. с пълна сила важат и за Рашките, които също са с отрицателен прираст, висока смъртност и само -станските републики във федерацията им имат положителен прираст.

Точно поляците знаят КОЙ доведе руснаците в Полша!!!! Ако толкоз много се стрхуваха от това, по добре да струпат армията си на западната граница щот техните страдания започнаха от там!!!

Ами поляците знаят откъде минават западняците на път за Москва, от къде минават руснаците, когато гонят същите обратно за Берлин и как постъпват преди да започнат гонитбата. Та опитват се следващия път, поне да могат да тропнат с краче....

Я как бързо ме изтриха като разкрих тъпака. Руслямска държава граничи с Полша и държи там солидни войски, а територията на Калининградска област е по-голяма от Черна Гора и е почти колкото Македония. От домати са прави сладко и плодова салата. Ако НАТО се разпадне по някакво причина, тогава ли трябва поляците да се въоръжават?

Я виж за какво била демокрацията, да не купува света евтино от Русия, а да купува на тройно по-скъпо от ФАЩ.

не тройно, а понякога и десеторно дори. И не само от САЩ, а от ЕС, Китай... Кой глупак ще си купи лада за 8000 евро, като може да си купи мерцедес за 80000 евро.

Ти карал ли си "Лада" и "Москвич" ? Или само така тъпо си приказваш ??

Колкот на нас ни вършат работа осемте ефки.

На Полша няма да й помогнат при една война Русия-Нато. Но пък американците обичат пари.

а па на руснаците още по-малко ще помогне новата военна мощ на Полша, ако влезе във война с НАТО.

Наситина ли си толкова тъп, или просто се правиш? Тя, новата война ще е с автомати и системи от тоя тип...

да, автомати и системи от този тип е по-зле за русия, отколкото без тях.

А защо преговарят за засилване на кравешкото присъствие? Поляците толкова ли не ги искат?

Слаба работа, малко са ги измуфтили, милиарди трябва да се дават.

Как това ще опази Полша от хиперзвуковите ракети на Русия, или дори от ято крилати ракети, което за 20мин ще превърне страната им в радиоактивна сгурия?

Въпросът не е да ги "опази", а да платят рекет, на метрополията, под прикритие на "оръжейна сделка", за пред дебилите.

Разбира се нищо няма да опазят . Но това е идеята Русия да удари глупаците от Източна Европа, а не САЩ. САЩ са готови да водят кървава и безпощадна война с Русия до последния източноевропеец, дори си и плащаме за това-да сме пушечно месо.:))