Политическата нестабилност ще ограничи растежа и ще покачи дълга

Докато в парламента ескалират напрежението, да погледнем спокойно към по-дългия разказ за българската икономика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно затова това простоправителство трябва да се разкара максимално бързи и да се проведат нови избори.

Аз не съм икономист, мога да посоча една ясна зависимост. След управление на БСП, нещата се влошават. Или особено драматично като при Луканов и Жан Виденов, или по-меко както при Станишко и Обущарски. На Станишката Царят им стягаше юздите, а Обущарски управлява за кратко. И въпреки това загубите бяха на 10 млрд за малко повече от година. По метода на непълната индукция с голяма вероятност може да се каже че и сега провалите е налице. Колко дълбок ще бъде, ще видим. Но колкото по-дълго са на власт екземпляри като Кирчо лъжеца и Кокорчо крадеца, гарнирани с Курнела, нещата ще бъдат зле. Неизбежно е.

На наскоро проведената тайна среща на Билдербергите(The Bilderberg Group) от 3-5 юни 2022г, на която присъствали Алберт Бурла(шеф на Pfizer), Ротшилдите, Рокфелерите, Бил Гейтс, Клаус Шваб(шеф на Световния икономически форум) и неговия ментор Хенри Кисинджър, представители от ЕС и Европейската комисия, Британия, Швеция и Финландия, присъствали и бивши и настоящи шефове и директори на ЦРУ. Там бил и Дейвид Петреъс(David Petraeus), също бивш шеф на ЦРУ и настоящ горд собственик на българската NovaTV, продадена му от гелосания Домуз. Mister David Petraeus бил и в Управителния Съвет на Билдербергите. От българска страна никой не присъствал и не бил поканен на височайшата среща. Явно световните кукловоди са преценили, че техните български подлоги и ибрикчии не заслужават нужното внимание и уважение.

Кой дълг , този който те направиха ……..

С колко повече може да се качи дългът от колкото хо може Кирчууу

Какъв растеж? Какви пет лева?

Дългът може да бъде повишен само с решение на Народното събрание. Като няма НС, няма да има и покачване на дълга. Нататък статията може да не се чете.

Ето един урок по модерна пазарна икономика - растеж за инвестиции на богатите се плаща с растеж на инфлацията за бедните. Така свещената скрита ръка на пазара "саморегулира" капитализма. Честито на печелившите.

Оставка на мазния Киро и неговата пасмина !

Аз не се притеснявам . Имам заплата от 10 000лв и дуги парички настрани изкарани "съвсем честно" !

Че що тогава създадохте политическа нестабилност преди 2 години? Да бяхте оставили баце ви Бойко. Тъкмо се беше оял и се опитваше да балансира между САЩ и Русия. Но отвъд океана наредиха друго нали?

Ние сичкото цигани исками бат Боико да управлява пак штото ни дава да крадем и да бийм полицаити лекарити и българити и ни дава да богатеем и да ни плаштами ток вода и ништо Само бат Боико чаве

Много тъп опит за манипулация!

Точно това искат турците от ГЕРБ и ДПС - нестабилност и унищожение на България!

И Прост Киро също, в сичките там от множественото число

Кириле, Всички от София ПРАЙД те подкрепяме!!! Ние сме твоя електорат!

Как така дълга ще се покачи, ако не храним политици? Държавата може да работи чудесно, без политици и без това са развъдници на корупция и държавните органи не могат да работят когато тя е в разцвет!

Браво на Кирето (тея дето му дърпат конците де): 1.Ако се махне - ще се увеличи дълга! 2. Съседна "новина" - жена му го похвалила! 3.Трета "новина" - цените по тържищата намаляват! Важното е народът да вЕрва! И тотална обработка на съзнанието на стадото преди вота на недоверия другата седмица. Убеден съм, че ще има доста отсъстващи дУпетати по "уважителни" ($) причини!

Политическата нестабилност теглела повече заеми от крадците дет управляват. Е оляхте се с тъпа пропаганда.

Бля, бля. Това правителство е най-голямото зло, което сме изнесли на гърба си през трудния ни и нескончаем преход.

Много хубави графики. Ае сега покажате и графиките на Румъния, РСМ, Сърбия, и т.н. !!! Последните 12 години АЛбания ни настига !!!

дълга оня с изскочилите след мъжки секс очи! Разкарайте го докато не сме здлъжнели като гърция със стотици милиарди!

За да няма нестабилност, какво се прави? Подава се оставка и се избира нов Премиер, като преди това се извиняваме на ИТН, любезно по френски.

Тик-так-тик-так-тик-так....

Растежът няма нищо общо със благосъстоянието на народа като цяло, защото се обогатява предимно чорбаджийската прослойка - с евтини заеми, лесни за обслужване в галопиращата инфлация и ръст на цените на имотите, който облагодетелства пак тях. Този прословут "растеж" изгради една нова голяма категория от дерибеи и хитри бизнесменчета, които щедро жънат плодовете на труда на работници и служители.

Ще теглят безкрайни заеми. Питат ли ни нас. На тези им е сбъркана представата за финанси и икономика. Ако останат още малко ще задлъжнеем поне с още 15 милиарда лева. Абсолютни лаици ни управляват. По-добре да се махат и ще изтърпим, но тези не се траят. Ако останат, както е тръгнало ще почнат да гонят и сплашват всеки, който не е с тях.

Наричат го Кейнизианство. Икономическа доктрина, според която, колкото повече заеми взима държавата и ги влага в инфраструктур, толкова по-добре за хората...в целия Запад и така (пи нареждане на олигарсите на К. Шваб). Само, че някой трябва да плаща дълговете. В САЩ са се изтарикатили-колониите да плащат чрез задължителния долар/умишлено инфлация. Иначе другите трябва да чакат Справедливия Цар (юбилей) да им ги опрости.

Къде та видяхте този растеж? Под полата на Лена ли? Инфлацията в глобален мащаб тресе цял свят само Киро вижда растеж .

"Не предполагах че тоя Асан Василев може да бъде такъв измамник и долняр." Че той случаят с откраднатия от Асан Василев софуер и последвалия международен процес бе известен отдавна. Асан е измамник, ни повече, ни по-малко.

Не ги ли видя от самото начало, как въртят очички и се подхилват самодоволно, когато лъжеха и лъжат пред камерата?

Мафията ПП не могат да повярват, че само след 6 месеца кражби вече са аут от властта. А само как се бяха наточили да "усвояват" милиардите от "Плана за възстановяване". Изпоназначиха си цялата рода на челни позиции - и сега ядец!

И това правителство доказа фактът, че нито една партия, или коалиция, не може да управлява в България. Всички решения се вземат от вън, а нашите власт имащи, които и да са те, само се възползват. На Кирето, Урсула от Брюксел, само около десет дни като стана премиер, му промени настройките, и Кирчо започна да говори неща, които бяха на 180 градуса от това, което говореше преди изборите. А когато Кирягата посети великата Хамерика, такъв ъпдейт му вкараха, че хептен бъгна. България, мили деца, отдавна е спазарена и парцелирана от външни сили. Не си мислете, че тук няма такива, които могат да ни изведът, подобно на всички останали посткомунстически държави, на главният път. Просто от вън не им се разрешава. България е нужна на еврогейският съюз и на великите Хамериканци, само и единствено като територия, като буфер...

Не предполагах че тоя Асан Василев може да бъде такъв измамник и долняр. Кто ги свалят предлагам Гешеф да го завре в сливенския женски затвор.

В това може да си сигурен

Кирчо спаси олигарсите, сега олигарсите спасяват него. Да видим колко депутата ще му пристанат

Как е тролчета има ли циреи на задника

Мафията ПП няма лесно да пуснат кокала. Оставкааа!

Купуват депутати с парите на Прокопиев а заблудени идиоти ще ходят да ги подкрепят,пълен фарс

Боже, Кирчо Канадеца какъв поборник за българщината бил! Едно лайно, изсрано от Радев, ми се прави на български премиер! Жестоко! Шибай Ленчето, а може и да я споделиш и с Радев, той много обича тъмнокожите моми...

Така е при капитализма. Нали това искахме?

Имаш много здраве.

Този съвсем е изперкал.

Как е тролейчета на ДПС върви ли събарянето...

Това което ПП правят се нарича преврат! Същото се е случило в световната история само при Хитлер! ИМА СИ КОСТИТУЦИЯ - и тя казва при такъв случай, нови избори! А НЕ ПАЗАРУВАНЕ НА ДЕПУТАТИ!

ДПС трол

Според Киро БТВ и Нова е морално да се пазаруват депутати с мръсни пари,но не е морално да отидем на демократични избори да се види кой кой е.Удавници за сламка,облъчените балъци,дето ги подкрепят обаче са най ама най-жалки

Влязат ли комунетата във властта икономическите показатели се сриват. Който се съюзи с тях скоропостижно отива на бунището. Многократно е доказано в целия свят.

И мерките ще вдигнат инфлацията те за това всички държави ги взимат да си увеличат инфлацията , само говорилня

Трябва да спрем лъжите, че догонвахме, в много отрсли Европа беше необходимо да ни дигонва, но децата на връзкарите от соца се уредиха но държавата е затриха.най вече изевяващи се като десни и обслужващ персонал на пиавиците и външниби вътрешни бедите ни доидоха от тези с англиски и математически гимназии "про модерно" образовани

сега сте велики бе боклуко

Ти си куку, аз и сороси когато аз говорих срещу сорос ти даже не си и чувал за него

Никога страните от западна европа не са ни догонвали с нищо. Това са чисти комунистически статистики.

Нда. Точен отчет за прахосаните 9 млрд, моля.

Само какъв страх тресе кочината ПП... Оставкааа!

Киро ще хвърли България в гражданска война с отказа да отидем на избори,за да се види кой каква подкрепа има,нали твърди че е демократ.Купува депутати,но е против корупцията

Махайте се и ти и бандитите ти от ПП!

Остават!

Остават им 2-3дни....кретен - ПП са подли престъпници!

Горе главата, Кириле, мафията е с тебе!

Довиждане Фашистка асамблея:)

Започнаха да плашат народа с надежда да се задържат във властта. Слава Богу, народа не е толкова прост, колкото те се надяват! ОСТАВКА!

нали тегли милиарди кво се косите бре,баце за 12 години украдна 10 милиарда,киро за 6 месеца украдна 14 милиарда заедно с мама мустаката

Асенчо е по-талант от Баце. И кака Корни помага с всички сили.