17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредното НПО, което има за цел внушавайки глупости дя сее разруха.Разделяй и владей!

Няма лошо да искаш разни неща, по възможност повече. Не винаги обаче тези желания могат да се удовлетворят. Не само милениалите, а всички работещи имат подобни мисли. Всяко нещо обаче се постига като го заслужиш по някакъв начин. Начинът може да е доброволен или доброзорлен. Например възпитателно към работодателите е дълго време човек да отлага встъпването в трудови правоотношения. Също така е възпитателно да напуска когато нещо не му харесва. Когато си сменя работата да прави пауза по половин - една година. Да си взема достатъчно болнични, така, че отпуските му да достигнат един нормален размер от 1-2 месеца. А най-доброто е да харчи пари от други източници и изобщо да няма допир с т.нар. работодатели. Баш ме брига робовладелците по света какво са измислили. Когато в една територия фактически няма кой да се грижи за правата на хората и за ПРИЯТНОТО ИМ ЕЖЕДНЕВИЕ те сами трябва да си го докарат. Като възпитават външните фактори на средата.

Тая статия идеално показва защо тази конкретна част от "милениълите" са пълни въздухари.

Тези статия е обидна за поколението Y, защото 2/3 от него са над 30 години и далеч не всички са кухи лейки. На такава възраст е време един интелигентен и способен човек да не се чуди как да вирее "в работодателска среда", ами или вече да е работодател, или поне е се е реализирл като професионалист дотолкова, че да е доста над границата на виреенето. На около 26 започнах да работя за себе си, а скоро след това станах и работодател. Не съм чакала някой да се адаптира към мен, ами контролирах сама живота си. Ама какво ли пък разбираме ние, дъртите? :D :D :D Във всеки случай, ако някоя кифла поиска да работи за мен, хич да не разчита да имплементирам подходи, за да я забавлявам. Обаче адекватно заплащане мога да й гарантирам - за нищо работа - никакви пари! :D :D :D

Не е обидно а е самата истина...

За щастие, не е самата истина. Работя с основно с млади хора и има много читави от това поколение. Но за нещастие има и точно такива, както се е описала авторката - мързеливи, некадърни, нарцистични, претенциозни и с абсолютно неадекватна оценка на реалността.

Боко и ГЕРБ по нареждане на началниците от ЕС закупиха и монтираха супер КОМПА който ЩЕ бъде използван с-у поклението Х,У,Зет АИ-Артифишъл Интелиджънс ЩЕ направи БЕЗполезни цели армии от АИТИ специалисти

Ще перцептирате перцептираното на перцептирания, за да може да издигнем перцептационното перцептиране на перцептационно ново ниво.

С изключение на големи IT компании, които могат да си позволят наличие на персонал с неадекватен перформънс и поведение не виждам къде, как и каква мотивация може да има работодател за да отговори на такива очаквания. По важните критерии са липсата на дискриминационни практики ориентирани към възраст, пол и етнически произход. Тези имагинерни поколенчески разделения както и джендер ориентираните класификации са инструмент от тип "разделяй и владей" изработен от корпорации и политици. Основната идея зад тези методи е изграждане на конфликтни зони подчинени на племенно мислене (tribalism). Разделянето на поколенията прекъсва комуникацията между тях и създава навик за дискриминация, а всъщност е елементарен NLP похват, който дава гаранция на корпорациите, че старите поколения няма да научат на мъдрост новите а новите няма да стимулират старите. Не са случайни тези инвестиции през NGO и публикации в медиите в "експертен" стил. За голямо съжаление тези неща все още работят, но идващият процес на премахване на работната сила и заменянето и с "интелигентни" системи ще събуди и обедини всички поколения. Тогава гледната точка ще е проста.

неадекватен перформънс ...муаххахаха...това какво е театрално представление или работно място

тия понятия: милениъли, поколение Х, поколение Z, и т.н. са американска измишльотини, в останалата част на света никой не им обръща внимание, и особено в българия са неприложими поради различната история,общество и култура. Който се пише милениъл, просто се прави на важен... И айде без скрита (но тъпа) реклама на поредната НПО.. Приказки без съдържание...

България....

Надежда всяка оставете вие, които си слагате етикет милениъли! Не се надявайте, никой няма да ви позволи нито бъдещето, нито да им вземете властта и парите. Вече ви дресират, така че, като премине кратката ви младост да сте смачкани в тяхната матрица, така като стана с поколенията преди вас и както ще бъде с тези след вас. Щото бъдещето е било винаги на тези, на които е настоящето. Възможно е нещо да се промени само ако се смени цялата капиталистическа система със социална - нещо, което няма да се случи без революция, без гилотините и без усилията на всички поколения. Вие т.нар. милениъли не сте способни на това дори и да се намери кой да ви поведе.

Всяка фирма е преди всичко машина за пари и успешната й работа се определя доколко всеки от личния състав върши точно това, което очаква от него/нея ръководството. А то очаква 1) дисциплина и 2) компетентност. Точка. Предполага се,че 1) ръководството е професионално и 2)не говорим за интимен приятел/приятелка на баш шефа и пр. Я вземи го раздавай "игрово" на истински шеф и ще видиш кон боб яде ли! То по нашите ширини пак е добре, че по уж белия свят има такъв управленски тоталитаризъм - ум да ти зайде!

Работата е целенасочен и напълно осъзнат процес, какъв игрови контекст бе?!

Уникално глупава статия пълно с консуматорско мислене и демонстрация на липса на характер и основни ценности!

Познавам лично 25-30 "деца" от у-поколението. С изключение на 2-3, всички чакат пари от мама и тати, живеят в къщи при мама и тати и въпреки, че повечето имат добро (висше) образование, хленчат, че не могат да си намерят работа.

Преди всичко промити мозъци, с две гънки, ама умеят да си чатят на телефона...

асоциацийка, проектче, текстче, грантче, площадче, съдебна реформичка, евроатлантизъмче, моренце, гробче.

абе милениумче, погледни как работят в Китай, Корея преди да ни казваш, кое е правилно и кое не... използваш китайски джаджи,ама не искаш да работиш като тях! е..няма да стане така...иска се всеотдайност, ангажираност, спазване на правила на работното място...

Естественият ви хабитат наистина не е работната среда. С малки изключения сте тъпи, мързеливи и неспособни да се справяте сами. Вероятно в момента живеем така, защото някои от вас са началници. Имам повече надежда в следващите. Това - от лични наблюдения.

С удоволствие прескачам поколението Y и залагам на Z, просто разбиранията им са коренно различни, както и разбирането за отговорност. Статията до голяма степен потвърждава това. Жалко, че една такава огромна група е по-скоро консуматор, а не създаваща, е, разбира се, със своите изключения.

По-тъпо нещо отдавна не бях чел. Да, животът е кратък и не - никой на никого не е длъжен.

Малко позакъсняла тази статия. То беше модерно да се говори за поколение Y преди 7-8 години. Та те вече са на по 40 години. Поколение Z е интересното вече. Иначе написаното е вярно и ще е вярно докато има поколени X да им угажда, но да се приготвят, защото идва поколение Z, и то също си има своите специфики, а миленалите ще трябва да ги изпълняват :)

За девойките милениъли ше има фън и кинти. За момчетата ... таблети

Пич, порастни расъждаваш като леко бавен тинейджър.

ТОВА Е НАЙ-ЗЛЕ ПОКОЛЕНИЕТО. КОМУНИСТИТЕ НАСРАХА БЪЛГАРИЯ И НЕ СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ОБИКАЛЯМЕ ЕВРОПА ЗА РАБОТА .

Бате, ако си тъпак - все някой ще ти е виновен - комунисти, капиталисти. Сега кой ти пречи да направиш фирма и да станеш много голям ? Пак ли комунистите ? Или собствения ти мързел и некадърност ?

Хем да работим, хем да ни е гот, хем да си живеем живота - демек, ако може по-лекичко така, без много зор, да падат кинти. Да погледнем реалността - всички сериозни постижения - технологични, че ми идва първо на ум, спортни, научни, абе в която и област да се сетите - идват след многочасов упорит и монотонен труд, с много проби, грешки, повтаряне отново и отново, корекции и пак. От гледна точка на аФтора - тъпа и досадна работа, не в гот, нали така. Съгласен съм, че с добро образование може да се намери службичка да взимаш добри кинти и да си кюташ. Старите (сигурно, според аФтора - тъпите) поколения - те да се занимават с досадната работа, за нас оставете готините неща - да ни е купон, весело и т.н.

У = учебен.

Поколението, което ще се самозатрие. Лошо няма.

А шефът всяка сутрин да ви носи кафенце и да ви прави свирка докато го пиете не искате ли? Много нахални копелета това поколение У, де казарма за вас да се научите.

Браво ! Ама недей, ще им накърниш чувствата !

Много ми е интересно ако чакаш на летището дали искаш пилота да доиде когато се сети та да излети. Това в статиъата е прилогимо само за хора, които магат да работят от домашен оффисе. И то никак не е ново, нарицха се работа на ХОНОРАР. Да се живи и здрави всички млади хора, но живота си иска дисциплина и работа.

Какви са тия малаумни разделения на поколения Х, У , Z.... Мисленето се формира от битието и генетичните дадености на материала. Ако битието на едно У лайно е на лайно и гена му е на лайно, то ще е лайно, индентично с друго Х - лайно.

Е, не точно. Има доста общи неща в мисленето на поколенията. След войната са гледали да оцелеят, после - искали ли са по-добър стандарт на живот, сегашните глезльовци - ако може всичко на готово, че сме много чувствителни.

Нещастния живот на Маркс добре показва какво ще се случи с всички негови поклонници! НО! Генетичните дадености са почти еднакви за всички с изключение на много малка група хора с някакви специфични увреждания! Така че основното значение не е в ДНК а в обществото и възпитанието! Иначе казано на ако родителите не си свършат работата се получават хора като теб дето си мислят че никога не работилия Маркс е голямата работа и разправят насам-натам кой е лайно и кой не и те така...........

Боже, ела си прибери вересиите...

Абе може, дори и така може. Ако мамата на У чисти кенефите по германско, а татето на У върти геврека из Европа на дълги курсове, спи в кабината и се къпе на умивалниците по бензиностанциите. И двамата пращат кинтите дето изкарат с труда си на У. Може, всичко може тогава.

има ги и такива. Има обаче и такива, които от 18г си вадят сами хляба, че даже и помагат на мамата и татето.

Разбира се. Но те едва ли се интересуват от това какво некаква недоклатена кифла си мисли за "поколението У".

@бре! Съгласен съм. Бъдете здрави през новата година и както е казал един човек: Не се бойте, радвайте се!

Благодаря, подобно по- млади с точно 10 г. от мен наборе!

И това са щастливи изключения или такива, които животът отрано им е удрял шамари в лицето.

Браво, батка ! Съгласен !

с маски, но зашити на лицето, чак през мозъка.

Вината е на предходното поколение. Колкото повече дава на децата си, толкова по-лигави непостоянни и кретенични са те. То се направиха компютри, таблети, смартфони, смартуочи, смартБрейслети. Всичко, в угода на мързеливите. А те ще се хвалят към изобретателите, че знаели откъде се включвало копчето. Евала! Гении! (без 'й') Всяко устройство беше направено идиот-прууф. В резултат: Устройство, което прави хората идиоти.

Мили миленули, така шкафчета не се пълнят. Борисов е прост а вие сте умни, затова няма да се разберете с него и шкафчето ви ще стои празно.

Дъртите и простите имат една поговорка: Сърдит Петко, празно му шкафчето!

"Празна му торбата"

Все си мислех че работодателя дава работа която очаква да бъде свършена качествено и в срок... без някакво хлапе да му тегли локуми или да го засипва с лафоризми. То нали и затова се пише длъжностна характеристика така че всяка жаба да си знае гьола;)

Скъпи милениъли, разлигавени от самозвани родители и заблудени в правотатам, че света ви дължи нещо. Свърши веселбата. С настъпващата автоматизация в работната сила ще останат само тези, коиото имат доказани умения за адаптация и перформънс. Ковидеца само засили съществуващата система към ресет. И не е нова тази информация. От години психолози и анализатори ви казват, че е време "да порастнете". Просто разлигавеният ви и самовлюбен стеретип съвпадна с крайно либералните политически идеологии на американският елит. https://www.youtube.com/watch?v=hER0Qp6QJNU И са конкретно моя проблем: Боли ме оная раота как някой класифицира поколенията, наемал съм за тиим лидер в моята фирма 21 годишен, които сцепи каските на всички дърти "разбирачи". Както и дърт разбирач, който помете младежите мислещи си че владеят модерният стак. Меритокрация пичове и пички. Меритокрация. Тия романтични идеи, че някой ви е длъжен ще ви докарат до психиатрична клиника в най-добрия случай:))

Елате на струга, ще се забавлявате изключително.

Писнало ми е от лапета

И защо? Управляваш ги, работят, вършат задачи. Ако не става вън и толкова. Все ще се научат!

Бедно поколение! Деца лишени от естествен хабитат, от грижа и образование, които ще трябва да понесат най-тежките последствията от безумието и бездействието на своите предци. Действително им е нужен оптимизъм и проактивност, какъвто се среща у необременените умове, защото иначе отчаянието и унинието биха ги унищожили. Бог да им е на помощ!

"Безумие и бездействие на предците" - ти май си от въпросното поколение ? Все някой друг виновен, все някой преди нас объркал нещата. Никой и за нищо не ти е длъжен на този свят ! Всяка сутрин, когато ставаш, благодари на Бога, че не си се родил в някоя африканска държава, в която биха ти връчили една мотика да блъскаш в някоя мина на 6 годишна възраст та чак до гроба.

Забавления ли ЗАБРАВЕТЕ ,работа ЗАБРАВЕТЕ Глобалните мафиот-САТАНИСТИ Бил Гейтс,Сорос,Блумберг,Рокфелер,Уорън Бъфет са ви подготвили ВАКСИНИ ,ОТРОВИ ,ПАНДЕМИИ и разбира се бели чаршафи и ковчези За малкото оцелели ЩЕ има ''ИГРИТЕ на ГЛАДА'' гигантски електрони концлагери с ПЦР тестове ,чипове и 6 Же

Някои хора са твърде заети с работа, за да имат време да четат множащите се лавинообразно теории на конспирациите, измислени очевидно от хора с много свободно време.

Муньо СКОРО НЯМА да си много зает ЩЕ имаш много свободно време за размисли и конспирации(като много хора БЕЗработни от провинцията)

безмозъчни олигофренчета, които чакат наготово кинти

Страхотна статия. Ние от това поколение сме гъвкави, проактивни, динамични, прогресивни и креативни. Не сме дъртаци като тези над 30, дето не знаят как да си включат компютъра.

в повечето сте наркомани и не знаете какво е свободата да бъдеш свободен

Сигурно заключенията ги правиш на базата на контактите с роднини и приятели. Ега ти ограничените хора, с които общуваш!

А ти да не би да не си се заилил към "над 30". Това е доста идиотско изказване и е хубаво, че има и интелигентни сред вас, че иначе живи сте умрели! Кретенче!

Поколението Y са родени между 81 и 95 година, много от нас сме на 30+ тъпчо. Може би ти си от поколоението Z, т.н. Зумъри родени след 95 г.

ойййй, неграмотнийй :):) че 2/3 от тобва поколение вече са над 30 ...

откъде ги вадите тия абсолютни дивотии бе,поколение УЙ,ай сиктер оттука бе,превърнахте ни в зомбита бе