Подготвя се значително увеличение на природния газ и топлоенергията от 1 юли

КЕВР прие аргументите на „Булгаргаз“ и синьото гориво ще поскъпне до 46,88 лв./MWh от следващия месец

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като преди година се оповести над 40% намаление на цената на газта и връщане на парите на хората със задна дата, сега МАФИЯТА в България готви над 100% увеличение на цената за да може да си финансира мафииотските партии в парламента, които след изборите пак ще яхнат многострадалния народ.

Има ли още някой, който да вярва, че пенсиите ще бъдат увеличени от 1ви юли? Има и още някой,който да вярва, че 300 лв. са пенсия, като това е минимална социална помощ.

Баце как можеше да договаря свестни цени от доставчиците? Тия новите за толкова важно нещо не намериха време да помислят. Толкова по-важно беше да се уволнява/пенсионира наред.

Недей плеска глупости! Методологията за определяне на цените на Газа кой я измисли ? Тия новите или Гербоидите ?

Ама си прост! Методологията в България ли определя колко да искат руснаците? А? И как можеше когато ГЕРБ бяха на власт, ББ да прорязва подобни искания на КЕВР, Булгаргаз, Мариците и винаги намаляваха исканото увеличение!?! До сега можеше, сега новите, много "талантливите" - не могат. В частния сектор знаеш ли как се казва : като не можеш - довиждане!

След като цената следва цените на световните борси, за какво ни е регулатора КЕВР? Още една институция която да храним с данъците си за да ни говори глупости.

Цената на газа за България след преговорите м/у КЕВР и Булгаргаз ще са 10% по-ниски от борсовите цени. Що си мислиш че без КЕВР щяха да са такива ?

Нали не искате зелени енергии? КЕВР на дпс и бсп са набичили ниски изкупни цени на фотоволтейците и сега си плащайте на руснаците, за да ви дойде акъла. Не щете алтернатевни енергии - хак да ви е това увеличение.

Ми сега като Бойко не е на власт по кого да плюем? Аз що ли останах с впечатлението, че едни хора казаха, че като го няма герб заплатите ще се вдигат, а цените ще падат? Ква стана тя...

Ти като не гласуваш турчина ще гласува,глупав българин

Славчо и компания добре ви подредиха май. В момента правителство практически няма, монополистите дерат на воля. Досетете се кой финансира протестите предното лято...

Преди години имаше едни протести за едни сметки за ток ги палеха по улиците. Много съм любопитен да видя сега дали ще има. Ако няма ще приема че предишните са били по схемата от миналата година и част от по-сериозен план за подкопаване на държавността у нас. Но пък какъвто и да е бил плана ние сами сме си виновни за всичко което ще се случи оттук нататък.

Фигурант номер едно на Републиката за две години 5 пъти се среща с албанския президент, а днес даже Еди Рама ни се подигра от разстояние... Последните 2-3 месеца да беше обсъдил по-добри цени на газа с посланика, с Путин.... Нали е ГоУем политик...

Радев няма правомощия да преговаря сам за нищо. Ти кажи човека с правомощията и каишката на депутатите Боци какво направи, като е БАШ, ПО, НАЙ и ПО-ПО-НАЙ политик, НУМЕРО УНО ТИКВА ДИ ТУТИ КРАТУНИ.... Щото всъщност министрите са хората с правомощия за такива преговори.

Написах ОБСЪДИ, или вече не можете и да четете?

Чакай да ти го дообясня като за бавен : След като обсъди ще изпрати министърчето на каишка да парафира. Дали ще успееш да го разбереш?

Като няма правомощия за какъв чеп дреме там...

Ами Радев и служебните да договорят с руснаците по-добри цени. Радев нали пое ангажимента да реабилитира всеки руски шпионин у нас... Митрофанова през ден бий по масата и ни се кара.... Радю какъв е пред тия? Явно никой

Кажете по-скоро кога бензина ще стане 3 лв литъра?! Че малко да намалее трафика по улиците и да мога спокойно да настъпвам БМВ-то.

Еххх, кефффф. Ще има увеличение. Кеффф.

Цената на петрола и газтавсъщност е малка болка и просто покриване на истинските проблеми. В цената на парното примерно влизат: - заплати на служители - разходи за ремонти и подръжка, телефони, ток в офиса им и т.н. - амортизации на активи(т.е. топлопровод примерно е построен за 1000000 и 20г се начисляват по 50000 за амортизацията му) - вноски по кредити и лихви по тях ... - цена на газта - акцизи - ДДС - комисионни на разпределителни фирми и подобни И нека сега си кажем истината за голяма част от цената. Примерно да приемем, чеТоплофикация е източена с 1 000 000 000 и има 100 000 клиента. Отченети са завишени цени на ремонти, писано е, че топлопроводи и абонатни станции са ремонтирани, а не са пипани... Миналата година примерно така изби по документи ремонтиран топлопровод на бул. Христофор Колумб, който всъщност се оказа непипан с десетки години. Тези пари са от кредити. С лихвите за 10г изплащане да са 1 200 000 000. Какво става? Всяка година трябва да се връщат 120 000 000 или по 1200лв на абонат средно. Т.е. заради тази сума всеки абонат трябва да плаща 12 месеца в годината по100лв за връщане на откраднатото. Дали цената на газта, кражби от съседи и подобни са основния проблем с цената на парното или откраднатото? Даже всички да намалят потреблението си чрез саниране или пестене от топлина, да не краде никой, то тия 100лв месечно трябва да се покрият. И да ползваш 10% от досегашното, на края на месеца ще ти търсят сегашната сума на приходите, иначе предприятието фалира. По същия начин кражби, некомпетентност и т.н. са основните причини за високи цени, ниско качество и т.н. Политиците от десетилетия мълчат, но реално няма шеф на предприятие да краде за себе си и да не финансира с огромната част от парите партии. Все пак иначе за минути биха го изгонили от поста и вкарали в затвора. С новия газопровод и дълг от 3 милиарда как точно да не вдигнат цената на газта? Нали трябва да се изплатят?

Смятай каква тъпа опорка, че щом имаме тръба и евтиния газ автоматично ще ПОТЕЧЕ!!! Първо някой трябва да договори евтин газ, например изпълнителната власт! Нали са големи таланти там, с английски, завършили Харвард... Не се ли сетиха до сега да започнат преговори с Азерите, например?

Абсолютно ! ...междувпрочем - Би следвало да НЕ се литкаме по “ново”Наместения КирилПетков ...звучи на СвръхИзпипан Командирован.

За месец служебно правителство трябва да договори газ от място без осигурен тръбопровод до нас? И да подготви съответни международни спогодби за новия газопровод, одобрения и т.н.? Това не е да отидеш да търсиш нов производител на домати в съседното село. Между другото, ГЕРБ бойкотираха проектите за евтини алтернативи въпреки натиска от САЩ да се построят, за да се избегне руската зависимост и у нас, и при бившите съветски републики. Но Бойко реши напук на Държавния Департамент и американския сенат и предупрежденията за санкиции заради работата по ПРОЕКТ В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ И СРЕЩУ ИНТЕРЕСА НА САЩ да довърши Турския/Руски поток. Имаше декларации на Сената, дипломат идва да ни бие канчето още септември 2020та... ГЕРБ в името на Путин, Ердоган и далаверата от кражби от милиардите за проекта осраха алтернативните проекти, които се движат от много години. Че и май даже основно заради потока Пеевски влезе с гръм и трясък в списъка по Магнитски. Но нямаше как- Пеевски, дето уж не е другарче, със своите фирми трябваше да прибере малко, да остане и за Борисов.

Ами да договорят с руснаците по-добри цени. Радев нали пое ангажимента да реабилитира всеки руски шпионин у нас... Митрофанова през ден бий по масата и ни се кара.... Радю какъв е пред тия? Явно никой

Фигчо, Радев дали пази руски шпиони или не е спорно, ама Боци всъщност е руския човек. Той напук на САЩ защитава потоци, а не БСП или Радев.

Бай Ристьо няма как БСП и президента на Решетников да не са про кремълски. Просто ня как. Въобще чуваш ли се какви ги приказваш?!

Е сега ако кажеш кои са тия прословути алтернативи? Втечнен газ на тройна цена с доставка два пъти в годината?

Дайте още санкции да наложим на руснаците?

Идват. Скоро. ...освен Ако вземе да се кротне Късака.

Много им слаби опорките на червените! Не е проблема в газопровода! Трябва да се договорят цени и количества! Ама, кухите червени лейки не могат да осъзнаят чак до там! До сега трябваше 45тото НС и след това служебното да са търсили алтернативни цени и доставки! А?!? Не ви ли изнася истината... Стойте и си хвалете Радев Невнятния, Рашков, Харварда... Радвайте им се, пък като дойдат сметките - идете го похвалете на касиерката

Абсолютно ! ...та вместо Пак&Пак да годочакаме - Action ! —— Надявам се Съм ДостатъчноИзказващ тук по-преди.

Радев взимай мерки, че ще ви изринем всичките мамичката ви маймуни гнусни!!!

А бе нещо колкото повече се диверсифицираме, все по-скъпо плащаме.

Диверсификация ?! ...на Енергийните Доставки у Нас ?! - нЕмъ Таквоз Жувотну, Колега ! ...просто Нонстоп Хибриди&ТроянскоКония !, и то ВсеПоИзпипани.

Какъв евтин газ, Радев лично е обещал на Путин, че ще купим от скъпото. За това и му спретнаха на Баце един преврат, че много се разбираше с Азерите, европейците, американците...

баси колко си тъп... всички герберасти сте такива малоумници?

И ти като си много умен ще плащаш по-скъпо! Прости сте Вие, които им вярвате на глупостите на комунистите!

Е, не сме като вас, според които самия тръбопровод ще произведе евтин газ, вместо изпълнителната власт да договори евтин газ

Фърли парите Ни Наприказва 1000 глупости Плевнелиев също И накрая Нула Това е Герб!!! Работа работа работа

Борисов - Член задунай партии. ..да И Ешчо Активнъй. Тов. Плевнелийв - харош Командирован задунайц. ..Бъйл. ...и Даказалса. ——— НЕ се литкайте по Ингилъците”пременил”СеИлия на Вси”наште”, Колега .

Цццц, сега властта като е в ръцете на Радев Честния защо не предотврати това? Защо не използва някои от листовете на служебния кабинет, за да се повиши цената само с 10%, например? Нали цялата власт е в неговите ръце? Няма НС, навсякъде сложиха техни хора. БЕХ са под ръководството на Министъра на енергетиката... И т.н.

Интересно, че гербавите 10 години обвиняваха предишните за всяка беда, сега обвиняват настоящите (от няма и два месеца). Шизо? Няма газ, щото връзката с Гърция дебелия я спря, за да прави путинов поток.

Че тя връзката с Гърция е връзка към точно от този поток бе сладур. ти какво си мислиш прави се едно вентил че на гръцката граница и оттам газта по въздуха се доставя из цяла България:)))

Работата на управляващите е да намерят газ на добра цена, а Газопровода ще я достави...

Да разбира се, Колега ! - това Е задачата на Правителство на Държава ! ...ама то кват “държавата” на Вси”наште” - Същото И-това Поредно “правителство” ! ——- Гърчат се. ...като БесниПсета които СА Заклещени/Гепсани. ...#Кой това ли ? - Вси”наште”.

Управляващите са хванали медииде и сайтовете да работят за тях.

Епа то винаги е така вие защо мислите рашките толкоз напират за разните потоци! Правят така, че да искаш техния газ да си настроиш икономиката към него и после почват да те връткат както и където си щат! Но не, че ние някога сме плащалио евтин газ на рашките! Още костов подписа едно споразумение дето първоначално плащахме газ на 3 пъти по-високи цени от пазарните! И после като пазара тръгна нагоре и се оказа, че плащаме горе доле пазарни цени и ни принудиха да плащаме още повече! Така, че по-добре да си направим няколко АЕЦ и да се осланяме на ел. енергия, отколкото на газ при това руски при това! Инак това с цените винаги е така! Спомням си когато за газовите уредби ти идваше много по евтино да караш на газ, после обаче когато всички си сложиха газова оредба в колата и се оказа, че вече не ти е толкова евтино даже ти излиза по-скъпо отколкото на безнин да караш! Спомням си и с метана в колите първоначално беше супер на меан да караш илизаше ти по малко от 4лева на 100км. ама сега като вземеш предвид всики разходи и ти излиза по-евтино да караш на бензин! Това е поради алчнотия, не е от нещо друго! Та така!

нещем ние южен поток а искаме ние турски пАток

Да - НиеВсички Н.В.Данъкоплатецът - Сме НАТО&ЕС ! ...но Продължават да Ни “управляват” ВсеСъщите задунайГоведа.

Що така бре нали хъбове колектори захранваме половин европа, диверсификация от хамерика буркани?!?

Направиха инфраструктурата. Хайде сега младите умните и красивите заедно със служебното правителство да бъдат така добри и да сключват договорите за доставка. Ако не могат тогава да върнат старите управляващи и те ще ги сключат.

Сега е момента на Радев и неговото служебно да се докажат в политиката! Айде сега, да преговарят със САЩ, Азербайджан за цени и количества. Ама как, като никой не ги бръсне за слива Радев и служебните му! Даже президента на Албания ни се пидигра днес, а Радев му се каня, кланя оня ден... Газопровода не произвежда газ, червени кратуни! Само го транспортира! От където купиш - от там ще дойде. Айде, къде са на Радев талантите - да видим какво ще договорят

Малоумните червени тролове си мислят, че тръбата произвежда газ!!! Неееее, кретени, тръбата само го транспортира. Работа на управляващите е да договорят цени и количества! Къде са експертите на Радев. Вместо да търсят какво да чегъркат да бяха влезли поне в преговори за газ....

За тази тръба дето се изсипаха 3 милиарда и отгоре на 90% капацитета е зает с руски газ, който доскоро плащахме и на едни от най-високите цени в Европа. Докато скоростно я построиха, една връзка с Гърция я бавят с години....

Хора. Всякакви по Експертиза, която Ни Трябва. ...И от у Нас, И от ДиаспоратаНи. И ! - Action ! ...и Без АбсолютноНикакви от Вси”наште”. ——- Мрежата - бачка 24/7. Навсякъде. ...та - Ясно.

Радев Клишето нали има страхотен английски? Да дигне телефона и да иска от Байдън цени за количества, хахаха! Ама, кой го е чувал Радев Невнятния

ЗАЕ...го И-тоя от Вси”наште”, Колега ! - ДиаспоратаНи ! ..В Действие ! ...и Чрез нея - НеобходимотоВсичко .

Сега е момента на Радев и неговото служебно да се докажат в политиката! Айде сега, да преговарят със САЩ, Азербайджан за цени и количества. Ама как, като никой не ги бръсне за слива Радев и служебните му! Даже президента на Албания ни се пидигра днес, а Радев му се каня, кланя оня ден... Газопровода не произвежда газ, червени кеатуни! Само го транспортира! От където купиш - от там ще дойде. Айде, къде са на Радев талантите - да видим какво ще договорят

Да разбира се, Колега ! ...но както Всички знаем - тов.г.з. Радив = хароший задунай маладетц.

Каква стана тя. Диверсификация. Азерска газ Втечнена газ(САЩ и Катар) Кипърска газ Иранска газ Румънска газ Краен резултат = ПРОВАЛ, пълен ПРОВАЛ! Следствие -> Прокуратура -> Съд -> Затвор

Ама Вие Колега - Още ли се връзвате на ХибридитеИнгилъци на Вси”наште” ?

Диверсификацията или с други думи откъде ще ти доставят газа зависи от това какво договори правителството. Така че всякакви въпроси относно цени и доставки ще ги отнасяш към служебното правителство.

Подробност (нерегистриран), При енергийните доставки не се подписва от ден за утре(излиза прекалено скъпо). Мисли се и се работи за десетки години напред. (АКО имаш с какво, разбира се).

Да ви... майката протестърска.

Е, Буда нали изгради газопровода на Путин ;)

Айде, новите да преговарят със САЩ, Азербайджан... Ама никой не ги бръсне за слива Радев и служебните му! Даже президента на Албания ни се пидигра днес, а Радев му се каня, кланя.... Газопровода не произвежда газ, идиот! Само го транспортира! От където купиш - от там ще дойде

Цццц, сега властта като е в ръцете на Радев Честния защо не предотврати това? Защо не използва някои от листовете на служебния кабинет, за да се повиши цената само с 10%, например? Нали цялата власт е в неговите ръце? Няма НС, навсякъде сложиха техни хора. БЕХ са под ръководството на Министъра на енергетиката... И т.н.

Поради Окончателното секване на Всякакви “финансирания” - Вси”наште” задунайГаулайтеря Отрязаха НизшитеСи.. - т.е. Имаме АчикАчик “изправили” се НайЗадунайшките Говеда.

Това не е нищо. Днес банките вдигнаха таксите си за всички сметки при тях. В момента се готви и картелно увеличение на плановете на мобилните оператори. Просто няма вече кой да ги спре да одерат кожата на простия народ!

На боеко подводните камъни, да са ви честити бедняци малоумни, дето сте гласували за него.

Даааа...И-това, Отче !

Не така, аз при Бойко си бях много добре. Сега Бойко го няма и започват да ми вдигат всичко. Ако си мислите, че ще прехвърлите вината на някой друг жална ви майка мизерници радеви!

До кога Иван Иванов ще е в тази комисия? Не се ли наяде?

МамицатаИмЗадунайскоГубернистическа на Вси”наште” ! ——— Никакво преговаряне. —> РеИнженерингът+НивНюрнбергски ! ...и Без Прошка&Давност.

Ей, Дърварю! Защо не си ползваш оригиналния ник - "Дървосекача"?... Екстремният ти изказ не може да се сбърка, ненормалнико!

Не се притеснявайте Мая Манолова е вече на власт и спазва предизборните си обещания само дето ще вдигне газта 30 - на процента.

Поздрави от правителството.

Ну канечна ! - Задунайка - стаит !

многоточков фейк дебил!

на Герб. Нали щеше да има евтин азербайджански газ? То си и има, ама не и за нас. Благодарение на Борисов.

Според Вас, Колега - огерберастените СА Марсианци ли ?! ...естествено че И-те СА от Вси”наште” ! ...И-Те !, т.е. НЕсамо те.

А къде е сега дебелогъзият шлангаджия от Банкя, да обясни какво стана, в крайна сметка с великата му диверсификация?

Искахте пазарни цени, а не по цени на дългосрочен договор. Ето ви пазарните цени. И ние печелим и американците. Само вие изтървахте питомното, сега яще дивото.

Е, на простата Тиква, фючърсните сделки не му бяха ясни..., както и много други работи. Важното беше, че е "човек от народа", като учителя си, Бай Тошо...;-) ...А стадото блееше доволно, а сега вие на умряло...

Нали мутрата от банкя ни диверсифицира и трябваше да имаме по-евтино гориво?! Мамицата му лъжлива!

НАПРЕД- към родното производство!?

Във всяко село- събирателен газов пункт и....самозадоволяване вкъщи!

Изумителна е идиотията на някой индивиди, на който служебния кабинет или бъдещите управляващи са им виновни и кой ли още не, но само не и 11-годишното герберско робство, чиито гнили плодове берем и ядем сега! Баси простотията и невежеството...

Прост народ

Задунайшката “история” Е от 1944та, Колега. ...и то Нонстоп.

Що не кажат направо, че от януари, до момента, включая новото увеличение, в сила от 01.07.2021 г., цената на газта е скочила със 74.08%. Цена януари: 26. 93 лв./MWh, цена от 1-ви юли: 46.88 лв./MWh. И това е цена без ДДС, акциз, достъп и пренос. Да ни е честита диверсификацията и т.н. и т.н.

Гарантирано ... от ГЕРП!

Питайте сега Слави и Мунчо що.

те ли управляваха 12г, до преди 2 м.???

Честити да са ви капаните борисови!