Под 1 евро годишен наем в Германия: Добре дошли в колонията "Фугерай"

Който живее тук, плаща само 88 цента годишен наем и трябва три пъти на ден да се моли за създателя на селището - заможния германски търговец Якоб Фугер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сега се сещам само за дома за сираци на отец Иван в Нови Хан. В оскотялата глава на Ганьо, няма място за благотворителност.

Като сметнеш приходите от вход ( 6.50€) билетчето 'Капитала' пак си взима същото като от наем... ако не и повече. Добре е

Най-добрата компания за облачен майнинг https://hashshiny.io/r/FQ3039042

да се разтапяш от умиление ,че и да възхваляваш паметник на ГЕТО-културата - това е толкова правоверно не0либерално, толкова възхитително ционистко :) друг е въпросът ,че излизането от подобни гета е било не по-малко сложно от влизането, иначе равините не биха измислили този тип лагер за удържане на юдеизирани хазари и други мелези в рамките на 613 Мицви (заповеди на Яхве-то) естетствено лихварите и сред свои са били по-равни сред равните ;) както и днешните банкстери :) и същевременно толкова поразително близко до БЛМ и дупенето и лизането на подметки и не само ! ;) неслучайно лъха и на гранясал комунизъм! да не забравяме,че дядото на бисексуалния Карл Маркс е бил равинът Мордехай Леви Иначе социалната солидарност е в основата на човечността, поне извън Трансхуманизма и the Big Reset Немците все пак са очовечили за 5 века по своему това наследство, но пък и напомнянето за трудови лагери на по 500 г звучи доста отрезвяващо, не ли ?!

Mислещ, ти си Простеещ. В мутренски мозък няма място за благородство. Гласувай си за фатмака и не се обаждай.

ами ето, дават на тези които искат да работят, и то непременно местни, а не като във военния комунизъм да докарат и въоражат просяци и разбойници дошли от нейде си и готови да рушат и убиват местните.

Няма по-противно и тъжно място на света от това масто.

хората поддържат сгради на по 500 години, а у нас рушат на по 50, щото били строени от комунистите, а пък комунистите рушаха, щото били отпреди 9.09 и така........ рушенето у нас е на почит. Затуй нямаме вече нищо, дори и акъл.

Рушат ги защото са строени по комунистически и се разпадат баби , а онези не !

Дойчланд убер алес.

След третите избори ще има --;Добре дошли в колонията България;

Досега беше: Напуснете колонията Б-я, защото тук няма работа и прилични доходи! Тук вилнеят мутри и чалгари и не можете да изплатите дълговете си и да си плащате сметките!

Не само в България няма работа и прилични доходи. За хора без образование без желание за работа и смятащи че някой друг им е виновен и длъжен никъде няма добри условия за живот.

БКП/БСП/ДПС/НДСВ/ГЕРБ превърнахте България в царство на крадците и мошениците, така че въобще не се обаждай,!! Не случайно имам приятели емигрирали по половината цивилизован свят, няколко от тях с докторски степени. И никой от тях не смята да се връща в крадливия ви "рай". Но новината е, че тая история приключва. По-скоро рано, ще ви отсвирим в небитието.

Не разбирам защо наричате частна благотворителна инициатива "комунизъм" ? Разбирам и споделям опасенията ви от това къде ни водят глобалистите, но не виждам връзка със статията? В България до преди 44-а също е имало мащабна благотворителна дейност - и по линия на църквата, и по частни инициативи на богати и успели хора. Не било рядкост богати българи да плащат издръжката на вдовици, да плащат на бедни, но надарени деца да се изучат в чужбина в престижни университети и тн и тн. Та ако ти пуснеш някого в имота си с благотворителна цел това няма нищо общо с комунизъм. Комунизъм би било, когато държавата / властите ти докарат някого у дома БЕЗ ти да искаш и да си съгласен с това. Или направо дойдат и ти вземат (одържавят) собствеността. Ей тогава е комунизъм.

Комунизъм е САМО когато има комуна! Комуната е група хора които си разпределят жизнениъе функции, един чисти, друг отр, трети кове, жените гледат децата. Няма нужда от пари. А какво ти наричаш комунизъм, няма нищо общо с комуната

Пълната липса на образование. Комунизмът идеология. Комуната е вид общност. След като вие бъркате комунизъм с комуна означава че въобще няма те ни най-малка представа за какво пишете. Но естествено това не ви пречи да пишете глупости и още повече не пречи на няколко глупака да харесват простотията която сте написали.

Глупости! Трябва да се чете, преди да се пише. :-)

Комунизъм=комуна? Какви хапчета пи в неделя, бре чиче, та такава мъдрост ти роди чутурата? Или това е от махмурлука от прокиша , дето погълна снощи?

хората са си построили частен комунизъм, а други още се мъчат с държавен и военен комунизъм.

Те не са построили никакъв комунизъм, а извозват хората на конвейр, като парчета месо....шепа собственици на много големи имоти, някой от които заграбени от войната. Ти знаеш ли, че нотариални актове за собставеност в някой части на Германия е нямало до 1978 година? ....Една жена каза....и тоя имот е мой, а ти може да ми го вземеш само ако си по-добре въоръжен от мен. Тoва е Германия.

Добре че в ви8 в България изобретихте собствеността, документацията, правото и .. конституцията...

България е Държава от 681, а Германия от 1971 година. Може ли да пресметнеш колко е разликата в Държавността, или ти трябва таблет? България има 1 проблем и това е, че е на кръстопът. Ако не е била толкова близо до изтока, щеше да е Швейцария....а сега е само руско-анаколка губерня. Някой се опитваме да я направим Западно европейска-руска-анадолска губерня докато си стъпи на краката.

Да се чете 1871 г.

Промиването на мозъци в посока "Нов Световен Ред" си върви. Живейте без частна собственост, "шеринг" на всичко, банковите ви сметки се контролират от Големия Брат на основание вашия "социален индекс", "de-growth" (сиреч намаляване на производство/потребление") и т.н. и т.н. Справка - примерно съвсем официално издадените книжки на Клау Шваб, основател и председател на Давоския Форум. Такъв комунизъм ви готвят, че на Ленин и Троцки свят ще им се завие и ще се въртят като вентилатори от завист в ада...

Не можеш да си представиш колко си прав. И всичко започва от така неречената почасова работа....По Закон са длъжни да ти осигурят постоянен трудов договор, но уви.... Аз водя дела в Германия точни за постоянния трудоив договор. Не стига на всичко не искат и кфалификацията ми да признаят, а по Закон трябва да я признаят. И са длъжни да ми плащат според квалификацията, но... Но виж за чалми емигранти пари имат....

Ми ти по цял ден си в дир.бг - на всяка манджа мерудия. И за това ли да ти плащат по трудово правоотношение на цял ден.

Ако и на немски език сте толкова грамотен (кФалифициран), изобщо не съм изненадан.

Така стана откакто е по-лесно да се разведеш, отколкото да уволниш работник.

Поредното доказателство че простотията ходи по хората. Това което се описва В статията е вид социална дейност. Само че не държавна а частна. И няма нищо общо с идиотските ви теории за световна конспирация.

Това всичко е много хубаво, ама не е по темата - изобщо не си я "вдянал". Човекът е осигурил подслон за хората в беда, докато си намерят работа (това е условие за да могат да бъдат приети там) или пък докато се споминат, ако са стари и безпомощни. Нищо не си разбрал ... не всички хора на света правят конспирации и те чипират.

Такава колония Батето трябва да построи за сегашната парламентална итн, залегни, хаджиминеко и т.н. и мая ;обудсманката да ги води и грижи за тях. Сламчо да и свири на цигулка безплатно

Госпожата няма пари за наем, но може да си позволи да издържа две кучета, две котки и шест птички...

Точно защото не дължи наем има пари да ги похарчи за кучета, котки и птички.

Това не е от "спестените" от наема пари, а защото е леко изкукала заради липсата на семейство. Познавам поне една такава в София, която взима под минималната пенсия заради липса на стаж и храни десетина и повече котки и кучета, и това е проблем, който такива хора не си го признават, именно защото заради липсата на семейство ги избива към някаква лудост.

Значи и помагат финансово за да може да си позволи да си гледа 10-те животни в жилище предвидено за хора в нужда, вместо тя да си плаща наема и жилището да се ползва от нуждаещи се хора!

Храната в Германия е с около 25 % по-евтина от тази в България. Наемите са 3 пъти по-високи, докато продажната цена на нови имоти е съизмерима с тази в България (от опит.) Проблемът е, че хората на постоянни трудови договори в Германия са около 10 %. Така че, най-изгодно е да купуш жилище, та ако ще и да го продадеш след време. Но затова ти трябва постоянен трудов договор. банките не дават кредит иначе. Та, ако жената е работила почасово и е живяла поднаем е логично да стугне до тук. Познавам наемодатели в Германия, които дават между 7-8 жилища и съответно няма кътче на земята да не са посетили. Скубят безогледно, а само ако се пукне нещо от покъщнината ти съдират задника по съдебен път да им се купи цялата мебел едва ли не. Там трябва да снимаш покуснината преди да наемеш. ....А консерва за куче 1 килограм е 60 цента.

Каква ли е миризмата в помещението ,ако ги гледа в стаята ,в която живее.

Добре дошли в Новия световен ред.Няма да притежавате нищо и ще сте щастливи.

При новите интелигенти. Говорят пълни простотии и още по-прости хора им се радват. Значи според малоумните ви писаници социалната дейност е новия световен ред. По вашата безумна логика социалните домове, помощите за бедни и така нататък са също новия световен ред.

т.е. според вашата логика, за да съм щастлив, трябва непременно да притежавам бетон с прозорци?

молят за еврейна Яков поредната мисиркско-пропагандна статия на Дойпе Зеле. Ужасна медия

ЕвреЙна, неевреЙна, пстроил нещо,което съществува 500 години, вие освен с негратност с какво може да се похвалите.

Значи трудовите лагери са били измислени преди повече от 500 год, а аз си мислех , че са от началото ма миналия век