По 1700 лв. - от чистачката до ръководителите, получават като бонус в ЕСО

Допълнителното заплащане е заради добре свършената работа от всички служители по провежданите реформи, заяви шефът на дружеството Ангелин Цачев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАК , ЩЕ Е ОЗНАЧЕНО ВЪВ ФАКТУРИТЕ

Всичко изчезва.Не знам трие ли се или софтуера на Дира се е скапъл.

проблемът не е, че са дали по 1700 лева, а че са дали само по толкова. Как ще ги стигнем американците? Не се майтапя. Производството на ел. енергия си върви, няма за сега сериозни зимни аварии. Износ има на ток. Какво по-хубаво. Ааааа, цената. Ми борса бе. Преди 5 години като въвеждаха борсата казаха, че с нея цените щели да паднат. Тате ще ми купи колело. Най-богатите двойно по0богати. Явно и борсата и ковида си свършиха работата. Зелени лайна вместо зелена енергия. Да се хванем за зелено. Е, хванахме се. Германски уйдурми. Още ли вярвате в свободнити движение на капитали, хора и стоки. Капиталите се движат от бедните към богатите - напълно еднопосочно и съвсем свободно. Хората се вич1ат свободно - ислямски орди невъоръжени ( за сега, временно и само до настъпване на уречения ден и час) се движат свободно към Европа за да унищожат християнството и неговата цивилизация. Стоки - интересно. Отваряме, затваряме, има, няма, чипове липсвали за колите, смартфони нямало достатъчно, виж ваксини бол. Омаймуняване на доброволците роби. Средната класа изчезна - какво от това. Богатите богатеят. Суровините, петролът, стоманата, цимента, газта - всичко ще е нагоре за години напред. Образованието става дебилно. Лекари - дебили, адвокати - дебили, инженери - дебили, учители-дебили. Поколение - зомбита от полуграмотни роби на машинките, идеалните потребители.

Всички са дебили, само ти си убав. Нали? Много ги знам такива като тебе. Типичен селтак с комунистически въжделения.

На простите като Вас, все още комунистите са им виновни... ;-)

адмирации за хигиенистите и общите работници,ако бонуса е по братски. в ИХБ Варна се дават Новогодишни подаръци и банкет само за Правилните служители.

Най-сигурния начин да накараш хората да намразят някой е да им кажеш че този някой е взел някакви пари, и злобата започва! Средната заплата в дружеството е 1830 лева, а голяма част от работата е за висококвалифицирани хора - е как ще ги задържиш при тази средна заплата? Проблема с цените не е в заплатите, ами в това че евтината ни енергия се изнася навън, защо никой не споменава за печалбите на търговците на ел. енергия, никъде дори и бегло не се споменава техния принос към тези цени, никъде не се гледат техните печалби - дали е случайно...

1 700 лв. БОНУСИ ПРЕДИ ДАНЪЦИ при СРЕДНА работна ЗАПЛАТА 1 830 лв. И им ЗАВИЖДАТЕ?! Трудът на ЕНЕРГЕТИЦИТЕ е ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАН и РИСКОВ. И работят В СТУД и ПЕК нонстоп. Сравнете заплатата на средностатистическия ЕНЕРГЕТИК със заплатата на  БАНКЕРА Стоян Мавродиев, бившият шеф на ББР / - по 36 000 лв. МЕСЕЧНА заплата / ПОВЕЧЕ от заплатите на ПРЕЗИДЕНТА, ПРЕМИЕРА и ГУВЕРНЬОРА на БНБ, ВЗЕТИ ЗАЕДНО! Енергетикът може лесно да се преквалифицира като счетоводител. А обратното?

Тия от ЕСО не работят ли в офис на пъпа на СОфия? Какъв студ и пек? Иначе спор няма - би трябвало да са квалифицирани. Но сигурно има доста калинки там.

Мда, ВСИЧКИ над 4 000 служители на ЕСО са навряни в 1 офис на пъпа в София. И щом стане пожар в подстанция във Видин, Варна, Русе или Петрич, ОТ ОФИСА ГАСЯТ ПОЖАРИ и СПАСЯВАТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ... А колко енергетици изгоряха на раб. си място...

Аха, чистачките сигурно са с по две висшета и не слизат от далекопроводите.

сръхпечалбата я реализират в ЧЕЗ, ЕНЕРГОПРО, ЕВН. Печелят ДЕСЕТ пъти повече от държавната ЕСО. Те са частни ЧУЖДИ фирми които ги докараха ЦАРЯ и Ми.КУН...дрането на народа започна още тогава, ТЕ затвориха РЕАКТОРИ 1-4 (1700МВт) които правиха евтин ток. Сега първите производители за зелен ток(депутати и наши хора) играят на борсата и е..ат малките....и обикновени хора. Зелената сделка е бавното и сигурно самоубийство на европа на гърба на хората...повръща ми се от ЕС

Не са чужди руски са. Дори и ЧЕЗ наскоро я купиха Еврохолд-Пазарджик. И точно тука не печелят. Те са на ниското напрежение и не изнасят. Не са на борсата, освен да покриват загубите от там.

Държавна компания ли е? Тогава не могат така да раздават бонуси. Имаше и изискване до 80% от заплатите. В общи линии си раздават нашите пари.

Там е трика, че е акционерно дружество но не се води по статут държавен холдинг, нищо че 100% от акциите са на „Български енергиен холдинг“ ЕАД (вратичка в закона).

Как точно са твои тези пари? Да не би да искаш да кажеш, че ти бачкаш, те си седят в тях, а после им дават твоите пари??? Айде не се излагайте чак толкова :)

Ами евала на хората, все пак всичко поскъпва и така служителите им ще могат да си платят и те сметките за парно, вода, ток.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ЕНЕРГОТО - НИКАКВИ СМЕТКИ ДА НЕ СЕ ПЛАЩАТ, ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ИНКАСАТОРИТЕ!!! И БОЙ, БОЙ !!!

Според твоята логика правим бойкот на всичко което плащаме. Влизаме в магазина пазаруваме и на излизане бой на магазинерката, в ресторанта ядем и на излизане бой на сервитьора и готвача и т.н. И идва време да взимаш заплата идва шефа хвърля ти един пердах и на други ден ти с кеф отиваш на работа.

И защо, бе кретен? Завидя на тия от ЕСО ли? Ми то всеки пенсионер за последната година получи по един или друг начин над 1000 лева допълнително. И ЕСО няма нищо общо с цената на тока на борсата, както и на регулирания пазар.

Това, което разбрах от статията, в дадена фирма си свършили работата и се раздава еднакъв бонус на всички. Какво лошо има в това?

Eвала, да живее комунизмът. Винаги започва добре и свършва със сълзи. Сега всички чистачки искат да работят там и нито един квалифициран. Ха честито.

Къв е проблема бе? Повечето фирми дават по-големи годишни премии, а ЕСО последните месеци спечели много от пренос в чужбина.

Проблемът е, че са част от БЕХ. БЕХ е декапитализирано, дължи милиарди и ще затъва тепърва заради тецовете, квотите и идиотските напъни за зелена енергия. На държавните служители им стига нормираното работно време, охрана на труда, пълните осигуровки, отпуски, храна, категории. Така че недей навира тези търтеи по бюра и кабинети при реалния бизнес и останалите граждани, които плащаме данъци и сметки, ерго техните заплати. Като не им харесва, да заповядат на бач в частния бизнес. Там премии ако им дадат за Коледа 50 100 лева пак добре, но за сметка на това ще ги изгърбят за месец толкова, колкото не работят и две години в ЕСО.

Нормално.Който работи и допринася за печалба, получава.

А така, иначе БЕХ е на минус с милиарди.

Това е ЕСО, а не БЕХ. Но и БЕХ много спечели последните месеци от износ на електроенергия. Вероятно около милиард евро или е намалил дълга си с близо 2 милиарда лева

Ако бях държавен монополист и дерях обикновените данъкоплатци и реализирах свръхпечалби и аз щях да си раздавам всякакви бонуси на служителите си и после да твърдя, че факта че съм се бонунсирал няма да намали дрането. Пък тези, които са на "свободния" пазар как ще оцеляват си е техен проблем.

ЕСО не дере данъкоплатците и печели от износа на електроенергия. Около 1 милиард евра за последната година са влезли в България по това направление. Няма монополист на борсата, а там тока е скъпия. На регулирания пазар е евтин. по 20 ст за кВтч. Разбира се лъвксия пай е за БЕХ, но и те имаха много дългове от преди това основно заради регулирания пазар и покрай разходите за БеляНе

алоо Енергото ли е ? Не е , Ве И К-ато е Абе и вашта мама да ибъъ

А някой да знае,че в АЕЦ-а бонусите от чистачката и портиера до директора са по 15 000лв., а колко са в мини Марица някой да знае колко са !!!??? Цената на тока не идва от работата на хората и бонусите,а от това,че "правилните хора" си купиха тецове,изградиха си фотоволтаични паркове и т.н и им се заплаща електроенергия на "правилните" цени. А как преди много години дойдоха едни фирми от чужбина и си купиха ЕРП-та и си печелят,печелят.......,а защо не си останаха български ,или как едни 33% държавни бяха продадени почти тихомълком....... и т.н. и т.н.

Те ЕРЕпетата имат и солидно българско участие под формата на рекет подкуп както искаш така го наречи. Тецовете си прав там има много лапане. А флтлволтакцкте не спират да бачка по 24часа там преизпълниха плана 10 пъти по бързо и 5 пъти в повече. Като комсомолски поръчение :) :) :) А НЕХ се источва по много канали там е разградена нива и винаги втория език е руски ако не и първия!

Пълни глупости на малоумен трол. Цените на борсата са високи, не на регулирания пазар и това не зависи от никакви ТЕЦ и Фотоволтаици, а от цената на борсата И понеже сме вързани с Румъния Гърци и Сърбия, тука на борсата купуват и гърци, румънци, сърби, унгарци, чехи и вдигат борсовата цена. В момента ЕРП може и да са на загуба, защото всички загуби ги плащат на борсови цени, а им се калкулират като разходи на регулирани цени, които са от 3 до 7 пъти по ниски от тези на борсата. Единствената спирача е капацитета на изходните линии. Затова тук електроенергията е с почти винаги най-ниската цена в Европа.

но не ти се получава, тъй като вече има режим на "тока" в държавата на абсурдите, който не е поради това, че е най-евтин в Европа...

Няма режим на тока, бе кретен, няма. Общините за да намалят разходите, щото са на свободния пазар изключват общинското осветление. По къщите, които са на регулирания пазар и където зените са ниски си има ток. И за да ти е по-лесно да схванеш. Тока през 1989 г беше 4,5 ст/кВтч при средна заплата заплата около 260 лв., сега средната заплата е около 1800 лв или 7 пъти по голяма. Значи през 1989 г тока за домакинствата съотнесен към сегашната средна заплата се е равнявал на 31,5 ст/квтч. Та дори и да скочи за домакинствата до това равнище ще е както при любимия ти соц съотношението средна заплата -цена на тока.

браво бе

Отчитат свръх печалби на гърба на народа и си раздават бонуси и огромни заплати,те това ни е родната картинка...

Народа задръства магазините и кенефите. Ма не можел сметките да си плати. И що да не може? Цените на тока и водата са почти като миналогодишните, а доходите са нараснали доста повече.

Малко сте си раздали с тези цени на тока !

Колко пари са това бе ? Нищо пари...

Какво преизпънява, бе брат. Няма електропровод който да съм видял и да не е раждясал. Стълбовете на електропроводи 400кВ си целите кафеви от ражда. Каква е тази програма за модерницазия и рехабилитация не знам, но скоро ще почнат да се чупят стълбове 400кВ. А това е много опасно, защото може да доведе до авария на АЕЦ.

А в наша фирма - "бонус фалос"

само за колежките ли?

Не разбрах: Хвалите се, или се оплаквате?

Честито на печелившите. Останалите да го ду...

Върви промяна, казвате !?!