По 12 милиардера и 60 000 милионера идват на туризъм у нас годишно

Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината

Коментари - По 12 милиардера и 60 000 милионера идват на туризъм у нас годишно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

DEPM

Това соросоидната паплач, като чуе за пари и й се отваря халката

Be ti lud li si be?

Това е същия чичак, който каза, че скандинавския турист има право да бие чистачката в хотела. Не хора, а робовладелци!

След посещение във Велинград, милиардерите ще станат милионери.

Да не би да ви дават милионите и милиардите си на вас???????

Еми при тия цени в Банско и на Златните, кви други да идват ако не милионери и милиардери? Затова ние обикновените педерасти ходим на море в Гърция и на ски в Австрия.

ама не купуват разпадащите се коптори на вселенски цени!

Явно старчето е напукан на бело

Аре и Мъск го чакаме на прасе...

Самодоволната палачинка Румен, агент “Владимир”.

В България има повече милиардера и милионера отколкото я посещават. Визирам тия в парламента и шайката престъпници около тях(бизнесмени, държавни служители, калинки, лизачи, натегачи, мисирки и т.н.).

Голяма новина .

Милиционерът Драганов е заприличал на шопар за клане по празниците. Гони шопара Бойко по стотици кила.

Тоя па дебелак... Ти нормален ли си бе?

Идват... майка му с шушлека и баща му с ватенката.

Аман от „професори“ лежачи и лапачи. Големи анализатори големо нещо!

"По 12 милиардера.... " - не бе , това е Боко тиквата,всеки месец в годината.

Интересно защо идват за тризъм, а не за инвестиции. Има само едно логично обяснение - да се възползват от беззаконието в България. По друг начин казано, да получат свободии, които липсват в цивилизованият свят, защото там законите важат за всички :)

Прочитам заглавието и влизам директно на коментарите. За целия ден настроението ми се оправя. Особенно когато статията е за малоумници на транквиланти като тоя герой. Живея от 20 години в Швейцария, никога не видях подобна статия. Щото тук хич не идат хора с пари. Жалка работа.

Е И У ТУРИЗМА ПРОФЕСОРИ???

Аз Съм ,честно казано,доста невеж и искам да попитам нещо,тъй-като от заглавието ми изгърмяха и резервните бушони.За да се знае колко милиардери и милионери посещават България годишно,е ли редакцията на Дир.бг изповедалня за милионерство и милярдерство? Защото в този свят има все пак някаква лична тайна свързана с личното имущество и дори взвод от гледачки не са в състояние да кажат кой е и кой не е свръхбогат. Е, кой декларира така смело и властнически посочените богаташи?

Газ ли е пил нагледно тоз проФесор?

Даже по имена ги знаят! Домусите,шишо, тиквата,доганя....

Тва как огрява обикновенните хора , дори да плащат некви данъци операторите което едва ли е случая , е все тая , така де радвайте се че господин Безос по Ева и сра тука , мхм гордост как иначе дейва.

Хаха, тоя сънува само милиардери и милионери. Кой с толкова пари ще дойде у нашенско бре... Какво ще получи тук срещу парите си, което няма да получи на 100 други места, при това в пъти по-добро качество, отколкото тук...

Мазен агент!

Милионер в туркси лири , македонски денари сигурно и динари сръбски

А защо ги пускате да си тръгнат?

А ти не се уреди?

Нямам милиони и затова по празниците съм във Виена.

Догодина ги пиши 11 .Аз няма да идвам.

Затова ще да е висок стандарта в България

На летището милиардерите се бутат и бият, кой да влезе първи в Бъкгария. Просто няма по-добра дестинация за Нова година. Пак сме най-най-най. Избихме рибата. Строят вече втора писта на летището да побере милиардерите, строят се и хангари за самолетите на милиардерите. България е най-якото за Нова година на милиардер.

Имам няколко тъпи въпроси за тъп народ: 1. Как така като минеме на евро всичко ще поскъпне след като от 10 години лева е вързан за еврото и 1 евро е 1.95лв.? 2. Какво значи че лева е вързан за еврото след като се очаква поскъпване? 3. От какъв зор разни дебили ни показват някакви графики как с въвждането на еврото в другите диржави е имало поскъпване и инфлацияя след като валутите им преди това не са били вързани за еврото и то над 10 години? 4. А защо се очаква поскъпване а не поевтиняване, след като еврото означава повишаване на стандарта на живот?

И колко данъци влизат от тези 16 милиарда? 8 милиарда евро, разходи за услугите - колко, мълчиш, но да речем много милиарди, самите "хотели", струват много милиарди по документи, но да речем облагаемо са 4 милиарда евро - 20% върху тях са 800 милиона, остават около 3 милиарда, на тях 10% доход - 300 000 000 евро и сега, къде са тези 1.100 000 000,00 евро в приходната част на бюджета, а от осигуровки и къде са поне още 1 000 000 000, 00 лева, а? С такива дебили като този от снимката е много лесно да ръсиш глупости. Та, къде са около 3 000 000 000, лева в приходната част на бюджета от вас, бе изроди?

Щото в зимбабвийски долари съм мулти-трилионер

Слаба ракия си, Смятай в дриго

Слаби са тези за Велинград. Вероятно ходят в Павел баня.

милионери и милиардери в какво? Я турски лири или в унгарски форинти?!?

Руски рубли.

1. Ще видиш "как така", само почакай :-) 2. Защото това не зависи от валутата, а от търговците. Може да увеличават цените както и когато си искат. Без значение дали са в лева или евро. 3. Защото там така се е случило, и въпреки че е имало обявн курс на обмяна, цените са се вдигнали. Какво значение дали 10 години са били вързани. Важното е, че са били вързани в момента на приемането на еврото и цение пак са се покачили. 4 вече не помня каква глупост беше!

Ще видиш как така. Преживял съм го в Германия през 2001-2002-ра. И просто ще ти обясня. Отначало всичко си е ОК преизчисляват заплати и цени в евро. Дотук добре, ноооо след 5 месеца цените на стоките започват да се повишават и за две години достигнаха цифровото изражение, което преди това са имали в марки, а заплатите останаха същите. И това е най-елементарното, което се случи. В 2001 с 15 DM си пълнех пазарната чанта с продукти. След две години не можех да я напълня с 20 евро. Та така.

Гледах първите 6 мин от този подкаст, по принцип се въздържам да коментирам, но интервюираният господин според мен трябва да се пенсионира вече. И не искам да съм краен, но точно както говори безмислици на някакъв уличен език - такъв е и българският туризъм: скучен, евтин като визия, скъп като съотношение цена-качество. Масово никакво качество на сервиза. За инфо: работил съм в Хотелиерския бизнес във висококатегорийни софийски хотели 22 години. But not anymore!

Глупости на търкалета. Умряли богатите чужденци за нашите зимни курорти.

И елън мъск ли е в списъка, той вече беше в Белоградчик и изхарчи няколко милиона там :)

А къде са ви казината ? Трилионерите не се интересуват от вашите ски курорти, просто защото притежават такива. Нямате тропически острови. Какво ви е интересното ? BTW - милионерчета и милиардерчета вече има във всяко село. :-)

Той и Мъск може да дойде у нас да си направи лютеница,да свари ракия на някой казан или да си заколи прасе за Коледа.

Червни динозаври търизъм правят ха ха ха

Задника му гол, той милиардер сънува. Аман от мазни тъпократи. Милиардери тук ще дойдат, само за да унищожат нещо, а не за да създадат. Вземи си билет към Марс и Мъск лично ще те изпрати по пътя към космоса. На тази емя отдавна, такива мислители са и в повече. На добър път.