Коментари - Плуваща в пари, Русия може да изпадне в първия от един век дефолт | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я всеки да си плаче за държавата.. Никъде не цъфти и не върже! Освен не изкуствения долар положението!!!

Имам много приятели в Петербург. Млади, интелигентни и образовани хора. Всички ми искат помощ и търсят начин да избягат от Русия и да започнат нов живот в Европа или Америка. Далече от тая кочина

НАПРАВО ТИ ПОВЯРВАХ

Направо му повярвай! Понеже си неграмотен и необразован , Вие не сте чували за най-голямият проблем на Русия, за който не се говори. Проблема е в трите Д! Денги, Дети и Дома. Денги – защото всеки руснак щом спечели малко пари веднага ги изнася в чужбина. Дети – децата на управляващите и на интелигенцията не са в Русия. Масово учат на запад. Дома - всеки руснак щом се види в пари веднага купува дом в чужбина. Това не е от сега. Това е руски инстинкт за самосъхранение, защото на всеки 40-50 години на руснаците им експроперират семейните богатства, независимо как са натрупани. В конкретният случай, сега в Русия имаш право само да харчиш рубли, дори да имаш в банката хиляди долари, евро или .......

Ако американците продължават да запорират долари те неминуемо ще се сринат. Инвеститорите просто не обичат друк да контролира парите им. При толкова конкурентни валути долара просто ще загине.

От 75 г. го чакаме този момент старче а то взе,че ссср-то изчезна и варшавския договор та и СИВ но вие си живеете още в тази епоха и в нея ще си умрете защото светът както е казал вашия любим лидер върви напред (колелото на историята се върти до пълния разпад на тази империя на злото)

Уф стига пропагандни бози. И сащ и европа са абсолютно фалирали и с война, която започнаха в украйна се опитват да изплуват. А санкциите, които налагат са пълна глупост ...процента на наложилите санкции са под 40 %...

Блокирането на сметките на Русия е фактическо изпадане в дефолт на блокиращите го. Но това не се казва, защото не е удобно от политическа гледна точка. Сега разбирате че политиката е над икономиката, а не обратно.

Русия ПЛУВА в ПАРИ; САЩ ПЛУВА в КРЕДИТИ/ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ. ... И ВОЙНАТА в Украйна е СЛЕДСТВИЕ на АМЕРИКАНСКИЯ ДЪЛГ.

И на марсианския, не само на американския, виж как забравяш. Ненаврякал се щатен руски врякалник не се наврещя ей.

Defolt am izkustven. Tva samo shte gi nauchi nikoga poveche da ne darjt kakvoto i da bilo na zapad, a pak ako te iskat neshto da idvat, da se klaniat do zemiata i ako im pozvoliat, Ok, am da si plashtat v rubli. Na zapada ne moje da se viarva i za 1 lev, okradoha ni, ogoliha ni , koloniziraha ni, a sega i plashtame na ukrite za tehnite tapotii, po skoro plashtame za nashite tapotii i za tva che ne sme vzeli vilite i toporite i da im vzemem vsichko shto nakradoha i marsh navan bez vrashtane, da si ochistim darjavata ot taia zgan

Да си призная, прочетох само заглавието. Няма смисъл да чета дългата и предълга статия, след като авторът й очевидно не е наясно с факта, че на 17 август 1998 г. Русия вече е обявявала дефолт... Освен ако не сме август 2098 г. пък аз някак си не съм забелязал.

Не им ли писна да лъжат родните мисирки? Борисов много точно ги нарече така. Първото нещо, което руската ЦБ забрани е износ на валута. Как ще изтичат капитали, когато превод над 100000 рубли вече ти се разрешава от Набиулина, шефката на ЦБ. Мошениците българи пак са на неправилната страна. Само се осведомете хохлите какво правят в България. Вече са омръзнали на целия народ.

ёб твою мать, сука блядь. Парите от сделките с износ на руски суровини ИЗОБЩО НЕ ВЛИЗАТ В РУСИЯ. Затова са портфейлите на Путю, както Абрамович, Дерипаска, Фильдман, Усман-ов, Шаломов, Сечинь и вся остольная сволочь.

Бягащи мужици: https://www.youtube.com/watch?v=EuyPUrPU3nk https://www.youtube.com/watch?v=HN6fcxXUtiw&t=9s https://www.youtube.com/watch?v=7ZJOXvPE3Ks https://www.youtube.com/watch?v=zzMMzDffUm4

По-големи глупости трудно се събират на едно място. Русия е пълна с суровини и богатства, това че Запада едностранно се опитва да ги спъне, ще си остане само за негова сметка. Нито газтта, нито петрола, нито мералите и т.н.т. ще се преместят някъде другаде- те са си там в Русия и тя ще прецени на кой и на каква цена да ги продаде.

На училище е трябвало да ходиш

Русия ще бъде в неизпълнение за може би десетилетие. Това означава липса на достъп до международните капиталови пазари, много високи разходи за заеми дори от китайците, никакви инвестиции, никакъв растеж, нисък стандарт на живот. Това е ужасна перспектива за Русия и руснаците", каза стратегът на Bluebay Asset Management Тим Аш, цитиран от Блумбърг. ---------- Песен за моите уши! Закривай сибирският кенеф! :)))))) Потъвай при трупа на СсСр!

Ако се запази върховенството на западният модел над света. Но се опасявам че това вече е минало.

Намирисва ми на застрахователна измама и нагло разграбване от страна на "демократичния" Запад. Длъжникът иска да си плати, а кредиторът отказва да си вземе парите! Такова нещо не съществува дори при мошенческите "бързи кредити"? А и чак сега разбирам кой очисти навремето Луканов. Явно е застъпил интересите на същите мародери! Докато хунтата на Байдън не си отиде, светът няма да се оправи!

Виж руският дивеч как ги разбира тия работи, ти да видиш ей. Понеже някой не може да си плати защото саму запорирали сметките някой друг е виновен, даааа. Отде ви изравят бе.

Като са му запорирали сметки - да си вземат парите от тези сметки, а не да искат нови пари.

Виж как ги разбираш тия работи, нали ти казах вече. На тебе като ти запорират сметката и като кажеш така на интернет доставчика си да си вземе парите от тая сметка големи успехи жънеш, дааа. Отде ви изравят бе.

Тепърва има да затъва Русия преди да разкара Путин от гърба си. Както е казано, "тръгни подир бърмбара да те заведе при лайното". Ето го бръмбара : https://www.vesti.bg/sviat/tova-e-chovekyt-kogoto-putin-slusha-za-vojnata-v-ukrajna-6141657 Самият Путин няма акъла да види що за глупак е насреща му и го е последвал - за което всички руснаци ще има да плащат с поколения напред.

Под ръководството на този глупак Русия се възтанови след разпада на СССР и пияницата Елцин. Превъоръжи се и т.н.. Мечтите на Америка са може би нов Ецин, но вероятно е да има и Путин 2 и да стане още по лошо за нея. За това говори бясната антируска пропаганда. А горките украинци са същите 'боклуци' като руснаците, но зад тях са американците, и наште подмазвачи.

Нито са се превъоръжили, нито са направили нещо смислено - а с войната в Украйна Путин ги закопа напълно. Бяха живнали не защото Путин смени Елцин, а защото западът ги третираше като нормален търговски партньор, наследство от Елцин. Е сега наследстворто е изядено и ще си бъдат "самодостатъчни" в нищетата. Индустрията им отива 50+ години назад заради ембарго, до година-две ЕС и щатите ще спрат да им купуват суровините (UK така и никога не са го правили, там някой вижда доста по-надалеч от носа си), отиде тя.

Е и какво смешки,кво стана с НАЙ-СИГУРНОТО КРИПТО .Откраднаха ли милиони комунистите от Северна Корея където били уж най задръстените,що ни правите на маймуни,щото си мислите,че мислещите хора ОЩЕ ви верват слепо.

"Русские не сдаются" !!! Русия във времена на най-дълбока криза е показвала и доказвала,че разполага с неиз- черпаем потенциал от съпротивителни сили за да се противопостави на против- ника(проблема)...!!! Напук на враговете си...!!! Ще оцелее и този път и ще излезе по-силна !!!

ОТВЛИЧАТЕ ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРИНА ! НА РУСИЯ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ , РУСИЯ Е ФЕНОМЕН И ВСИЧКО ИМА И ВСИЧКО МОЖЕ ! СЛАВА НА РУСИЯ !

На кочината какво може да се направи.Кочината винаги си остава пак кочина.

за разлика от краварника нали.

Жалките русофилистици лазят пред Тюрмата от преклонение пред Силата. Да, обаче Тюрмата е тотално Безсилна във всичко. Това са секманиаци, женени за фригидни жени.

А вие педерасите за какво се мислите, за богоизбрани ли. Представа си нямате как бог ви е наказал, защото сте антихристи.

Тия па- хем им блокират половината сметки, хем ги чекат да плащат!? Айде бегай!

Който иска да е кравар, да отива в краварника. Който иска да ходи на каторга, да заминава за Сибир. Аз съм българче и ще остана в България. Не ме интересуват нито краварите, нито каторжниците. Но някои, които са родени след 1989 година, нека малко повече да се позаинтересуват и от други неща. Не съм привърженик на двете страни. По-горе го споменах. На има някои знаци от природата /да не кажа повече/, които казват, че славянството ще победи. Кой както иска да го разбира. Не мога да говоря конкретно, за да не ме награбят рашковистите, а не рашистите.

Кое славянство по-точно?

По-горе ви беше казано. В крайна сметка, който има очи да види, който има уши - да чуе. А който иска да знае, да си направи труда да разбере.

Да сравняваш свободния свят с блядовете изнасилвачи. И всякакви такива приказки за победа на славянството ми казват, че или си Копейка или пълна духовна нищета...

Личи си, че си роден/а след 1990 г. Много си малък, малко си учил, малко знаеш, но много ще почувстваш и тогава ще разбереш.

То ясно, че руското славянство ще победи украинското. После българското ли следва? 11% от руснаците предлагат България да е следваща. Успокойте се, поляците били пред нас. Година-две имаме още, освен ако не последваме Костя. Тогава няма да има лайф, ама поне жизнь ще си живеем като при бай Тошо.

Дразнещо е да се използват староцърковни думи. Ако Путин е истински империалист трябва да успее да удари световната банкова ситема, знаем в чие владение е тя. Но тази хидра е труден противник и както винаги малките хора са заложник и от двете страни. Ако Щатите са истински империалисти, трябва да принудят Путин да плаща за воината, докато се изтощи, но те си имат работа със съвременен феодал от голям мащаб и пак малките отнасят последствията. След като медиите се дискредитираха, остава само кибернитична война.

Да кажат икономистите тук как ще е??¿

Шило

Нещата вече нямат икономическа логика. Политиците промениха правилата и нищо не следва, каквато и да е логика.

са една шепа откачени индивиди /Може би завиждат на АХ/, за чиоте налудничави идеи стоят и плащат милиони хора. Това е моето мнение, а то през годините така се промени, че една мечта, която ни представят, е истинска химера. Гледам един ТВ канал с истории от страната на мечтите. Но си позволявам да следя и програмата на гугъл ърт, /няма да я назовавам с истинското й име/, тази, дето ни разхожда по улиците. Та гледам аз по тези улици разни тъпи махали /по мое разбиране/, наречени градчета, защото в краварника нямало села. Те са само граждани. Да, и аз имам определение за град - плътно населено място с мързиливи селяни.

Шило

Плащат си в каквото искат и се ебават с кредиторите. Толкова ли не го разбрахте?

Шило

Кво не ви харесва, бе? Кредиторите промениха правилата, длъжника се ебава с тях.

Целта на запада беше само една да открадне парите на руснаците. Но това ще се върне като бумеранг върху икономиката на Европа и САЩ. И в този момент инфлацията Европейски съюз и САЩ добива колосални размери, безработица и невъзможно да се обслужват кредитите. Силно се съмнявам че европейските народи както и американския ще изтърпя това!

Първият тест са изборите за пре на Франция след седмица. Да видим

Той, Путин, си е направил сметката... в отсъствието на кръчмаря...

Шило

В случая кръчмаря го духа, щот сам променя правилата.

А Европа в какво плува, бре ?? Да не би да плува в шампанско и рози ?? И тя плува в още по-голям океан от напечатани пари. Цените хвърчат, хората задлъжняват, Европа обеднява всеки ден....а политиците и бюрократите са се вторачили е Русия. Русия това, Русия онова, необмислени санкции с които се самоубиваме икономически, без изобщо да сме подготвени за мантрата "енергийна независимост" ?!? Абе аланкоолу, руснаците ли ще ти плащат сметката за ток и парно....????? Що за идиотизъм, що за кретенизъм е обхванал тия брюкселски зелки ???

Западът загнива, викаш, а? Звучи познато...

Да гледаме ние да не фалираме! А относно това ще не могат да плащат. Swift може да изпраща съобщение на длъжник че си му отворил сметка и ми оставил пари в руска банка. Кой е направил тези статия манипулация. А и спасиха нашите моряци

Стоящ на глинени крака! И Путин бута ли, бута! Докато му го набутат! Няма дълго да го траят! Матушка си знае работата!

Конець фильма дорогие товарищи, все кончилось...

...тва българските журналя откачихте вече бе! По-голяма страна от Русия няма! По-големи находища на природни ресурси , освен тези в Русия пак няма. Руснаците имат технологиите за производство на хай тек от Китай и са в пъти по-нахреднали технологично, отколкото си мислите. Производствата на автомобили също е на ниво. Вчера правих пробно каране на новата Веста. Ми машинката си вози прекрасно. Има си всички екстри. Апропо наистина се мола Русия да фалира, за да покаже на света "колко много е стрешно"

Всичко това не е ли главната цел.Русия да е презирана от всички,а паричките и конфискувани.,от "великите самаряни на Украйна"Това си е обир по демократичен начин: made in USA

Бахти какви корифеи и междугалактични финансови специалисти има в уикендфорума на дир.бг!? Ало, козяшките тролаве, и вие другари таксисти висящи в миризливите си барутарници по това време, абе като сте такива големи специалисти и толкова много я разбирате материята, защо сте бедни като дръгели бе?! Ма те църковните мишки имат повечеко мазно от вас бе!? ха-ха...

бла бла бла... май европгейовете не се сещат че скалдовете ви за газ са празни както и повечето рафтове по супермаркетите пък нема русия е "дефолт" те ще има какво да ядът ...

Рафтове празни не съм видял, но умело ползваш опорките на рашистите.

А рафтове в германските магазини на метро празни и с еткети на олио 5,99Евро/л виждал ли си? Защото аз не само съм виждал, но и снимал!

Русия не са я гъзили толкова дори и втората световна война. Излага се на военния фронт, излага се на производствения фронт, излага се на политическия фронт. Китай чака да се отслабят малко и ще настъпят да си вземат своите китайски територии и Русия няма да каже и гък, просто защото Китай вече ги превъзхождат във всичко, дори и ЯО. И целия пиклив народ на Русия е 140 милиона срещу над милиард китайци, на които им трябват нови територии за да се разгърнат. Никога не забравяйте, че СССР и Германия са съюзници при старта на втората световна война. Както сега Русия са "съюзници" с Китай.

Китай чака да се отслабят малко и ще настъпят да си вземат новите китайски територии и европейският съюз няма да каже и гък, просто защото Китай вече ги превъзхождат във всичко, дори и ЯО. И всичкия пиклив народ на европейския съюз е 420 милиона срещу над милиард и половина китайци, на които им трябват нови територии за да се разгърнат. пешо ти трябва да си бил пенетриран още в комера на майка си.

Много фантастика си гледал. Китай нито е икономическа, нито военна сила. Или ти си представяш милиард и половина китайци да тръгнат към Европа? Ами ще си заголят задника за милиард и половина индийци, а последния военен конфликт между Китай и Индия беше преди 6 месеца, ако не знаеш :).

До 2022-04-16 14:04:15 Хахахахаха Очевидно не си разбрал нищо поради невъзможност да осмисляш прочетеното. Нарича се функционална неграмотност. Това се думи на козяшката тъпоъгълна орка пешо. Отправи своите забележки към него. А ако си самия пешо си удари главата десетина пъти в стената. Яко и без замисляне.

давай пешо! давай! само толкова ли можеш? тъпа козяшка орка.

Гледайте си във ваш'то канче! Щото ЕС е цъфнал и вързал, срива се в инфлация и безработица, няма енергийни и минерални ресурси - и само дефолта на Русия му е проблема!

Няма по-прост, некадърен и мързелив народ от руснаците. Огромна територия, изобилие на всякакви природни богатста - само акъл и работа се иска за да процъвтява…., но НЕ - мизерия, бедност, пиянство и износ на суровини, пропаганда и войни. Жалко племе!

Много точно.

Silverado

и що бе - арабите! Да не би те да са по, а?

Сън не ме лови! От къде ще намерим рубли?

На тебе газ не ти трябва, значи не ти трябват и рубли. Споко. Е, може да останеш и без ток, защото ядреното гориво също ще се купува с рубли, но за какво ти е ток? То лятото е светло до 21 часа.

Да не я мислим Русия! Да помислим какво ще стане с ЕС на есен! Сътресенията ще са катастрофални и драматични! Те хляба и топлото не могат да си подсигурят!

Мисли за емиграцията си в Сибир!!!

Голям студ я чакало Европата!Онзи ден 30 000 германци бяха на мача в Барселона.тц,тц,тц.

Като стане -20С ще видим на кой мач ще ходят и колко хиляди ще бъдат. А и в ЕС не само мазните дебелосери дойчовци.

Евросъюзът и САЩ незаконно конфискуважа руските капитали. Доколкото знам те не са във война с Русия. Това е чисто и просто кражба и тепърва ще се водят съдебни дела. Другото, което ще стане е, че техните "приятели" - демократите от Саудитска Арабия ще започнат да трупат резерви в злато и алтернативни валути, защото вече е ясно, че доларът и еврото не дават никаква сигурност на инвеститорите.

Водят тези дела?!В кой съд?!Любопитно.

И за какво точно ще ги използват тези "резерви" в "алтернативни" валути? Примерно могат да трупат резерви в монголски тугрици, а кой ще им приеме плащане в тази валута??? Май нещо не ти се получи, пробвай някоя друга "умност"...

В юани могат да получат - строителство на всякаква инфраструктура, технологии, производство... Всичко, което Западът получава срещу долара. А другото е, че ако утре САЩ решат, че не харесват вече шейха, не могат да му блокират капиталите. Това не е никак малко.

Процесът ще доведе до масово плащания с алтернативни валути. Арабите вече ще продават на Китай в юани. Доларът, чиято стойност е базирана върху Петро търговията ще се обезцени. А еврото още повече. Единственият изход за задвижване на евро икономиката ще е вдигане на лихвените проценти, проблемът е, че държави като Франция са толкова задлъжнели, че ако се вдигнат лихвите, вече няма да могат да си обслужват кредитите. Изобщо, бъдещето за Европа не е никак розово.

Ако можеше да доведе, до сега да беше довело...

И, сега тепърва започва. Галопиращата инфлация, т.е. обезценка на стойността на парите е вече факт.

Пълни глупости си написал и изобщо не разбираш от финанси и икономика. Юана е резервна валута от 2006 година, но както Китай, така и другите държави не искат да я използват за плащания, защото по този начин могат много лесно до ти обезценят валутата и да я сринат на борсите. Силата на щатския долар изобщо не е свързана с петрола, а с финансовите пазари. Трите най-големи фондови борси са в САЩ, а на ден там се търгуват акции и облигации за десетки трилиони долари.

Китай през 2006та и Китай през 2022 не е едно и също.

Точно така, през 2022 година Китай е още по-зле от 2006 година. В момента има 3 кризи в Китай и икономиката и е с много лоши показатели, освен това САЩ почнаха да си изтеглят инвестиции и да предислоцират заводи в други държави. Вече политиката е друга.

Ами ако реши да плати с ядрени бойни глави дълда/Нали бил луд за връзване /Само за престиж и да си вдигне рейтинга може да употреби тактическа ракета в Украйна.

Това сигурно го четеш в пик. Но ако реши с ядрени бойни глави, ще получи същото, обаче по 10. От край до край русия ще бъде унищожена.

Абе хубава работа, ама руска.

Чудно ми е на Мунчо правителствата и на Слави тъпото като теглиха и теглят постоянно толкова милиарди и както се чу опоскали са и финансовият резерв.Та къде аджеба отиват тия милиарди защото ги няма налице в държавата и теглят още и още.Дали пък …или пък …ама вай,че подпомагаме братушките безвъзмездно както винаги.А те ни имат за вражеска строна и като нищо може да ни изплющят с някоя атомна бомба.

абе вие дето пишете това да не плувате в л@йна

Наемам за къщна работа 18 годишни рускинчета - чистене, готвене, пране и някои други специфични дейности за които не е добре да се пише, плащам в евро.

С украинки, по хубави са, по дашни и в пъти по евтини

Те сега рускинчетата резко ще поевтинеят... :))))

Ами кой ги кара да си тъпчат валутните резерви извън граница по швейцарски и английски банки в "гадния" Запад? Що не блокират на САЩ валутни резерви в Рашистан? Големите руски "патриоти" все си купуват немски коли , къщи по Италия и Швейцария, часовници Ролекс и дрехи Луис Вюитон.

Значи Русия има пари в наличност н страната с които може да изплати дългът си към кредиторите.Но иска да използва резервите си в долари за да може да заобиколи санкциите и да има пари за ,,специалната военна операция” по разрушаването на Украина. А САЩ най вече и Европа също трябва да поемат многомилиардни разходи по посрещане на милионите бягащи от войната украинци,да въоражи украинската армия и да поеме огромните разходи по възстановяването на огромната инфраструктура на Украина която сега Путин с лека ръка троши.

Не си разбрал. сащ не позволяват плащането в долари и после ги обвиняват, че не плащат в долари. Разбира се за всеки независим е ясно, че това е измама.

Никаква измама няма, щото никого не се опитват да заблуждават. Целта е оказване на натиск и е ясно заявена. Затова се нарича "санкция", а не "торта", например...

Между "санкция" и кражба в случая.... Не ме кефиш, та ще те "санкционирам", като ти гепя парите.... това на база кой закон се прави?... И независимо какво се случва в момента с Русия, Доларът ще залезе като световна валута, всеки почва да се замисля "какво става, ако утре САЩ решат да ме санкционират мен"?

Външният държавен дълг на Русия, включително на държавните компании, възлиза на около $226 млрд, В същия момент сащ имат дълг от над $30 трилиона.

може или не иска да плаща, просто е

Въобще не е така. Както е описано в статията има възспиране от плащане от трета страна, което трябва да мине през съд.

Още по-зле. Хем им е малък дългът на руснаците, хем не го плащат.

Ето, това е мизерната система с която Сатанизма иска да контролира света ... Логиката и Разума вече не се котират на пазара, девалвираха като доверието в долара ... Накрая ще си платят с Ядрени Рубли, а ние ще получим рестото! ... При такова плащане, никой не те пита, искаш или не искаш!

Това е демонстрация на бъдещето, чрез цифров концтрационен лагер със сащ на върха. Щом не правиш, каквото искат, ще ти отнемат средстват и няма да можеш да купуваш и продаваш.

Инфлацията в Русия е доста по-малка от инфлацията в ЕС и САЩ. А да кажеш на някой че е фалирал, защото си му откраднал огромна сума пари и не я връщаш е доста "демократично"

Ами бягай в Русия бе цървул, какво правиш тук?

Ти ли кожяцки пед... недоклатен ще ми кажеш къде да бягам. Искаш ли да ти кажа къде да дойдеш че да ти начукам сбърканата кратуна?

Плуваща в лайната на Путкин,Русия потъва както и Москва онзи ден!!!!!