Пловдивският панаир - чудото, създадено на Балканите (снимки)

Днес комплексът от покрити и открити изложбени площи, конгресен център, логистична зона, хотел, е най-големият в Югоизточна Европа

Обратно в новината

Коментари - Пловдивският панаир - чудото, създадено на Балканите (снимки) | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Панаира в Пловдив съществува още през турско време. Георги Сава Раковски има голяма любов с щерката на собственика на панаира - богат турчин. Раковски едвам успява да се измъкне от женитба с кадъната. Бил е елитен и елегантен франт, несравним тогава, още - повече днес. Жените от всяка народност и вяра се лепили за него. За първи път посетих Панаира през 1984г. Пред залата на ФРГ имаше невероятно голяма тълпа от зяпачи. След минута успях да видя причината: BMW беше пуснато да работи на място с отворен капак....а върху мотора, под капака, бе поставена стъклена чаша пълна с вода догоре. ВОДАТА НЕ СЕ ПОМРЪДВАШЕ! От палатката на ФРГ взех една реклама пжд формата на списание " Новини от Рейн". Тогава, 1984г, Германия бе развила до съвършенство МАЛКИЯТ и СРЕДЕН бизнес. Тези "Новини от Рейн" ме оформила като социална личност: бяха представени различни фирми с тяхната история и тогавашна реалност. Средно голяма фирма в Германия бе фирмата "Лучия" с 2000 служещи. От тях 50 човека бе администрацията. За мен бе удар, в социалистическата действителност. Фирмата произвежда женска конфекция а няколко дизайнера обикалят световните подиуми за да следят модните тенденции. Фрау Лучия и съпругът и започват в РАЗРУШЕНА ГЕРМАНИЯ след ВСВ. Тя плете на ръка пуловери а съпругът и ги разнася с велосипед. Така достигат до 2000 служителя. А когато някоя работничка се пенсионира, след десетилетия щастливо работила само в тази фирма, фирмата и ПОДАРЯВА ДИАМАНТЕН ПРЪСТЕН. Някога, във "фашистка царска" България, така на пенсионираните шивачки фирмата е подарявала шевни машина. Имаше фирма хладилна техника от провинциална Германия, където за да си задържи работниците ФИРМАТА ДАВА БЕЗЛИХВЕНИ ЗАЕМИ на работниците за да си построят жилище. Имаше фирма от 4 човека с жена-директор. Шефа платнища на ТИР - овцете, намирайки се до една от международните магистрали. Всичко това в капиталистическа ФРГ през 1984г е свършен факт. Точно по това време, като че ли през 1983г, Тодор Яшар Правешки бе на посещение в Бавария и взе първият заем с който започна да заграбва България. И се изцепи Правешкият Простак пред S класа и чиста баварска улица като аптека: - Кога ще ги стигнем тия гермаци, БЕ ДРУГАРЧЕТА?

Колата с чашата вода бе BMW но ДИЗЕЛ

Открадна Панаира с помощта на Нинова, Станишев, Орешарски... Все "леви" хора. И цацата даде рамо на свинята. "Човекът" вече смята Панаирът за свой собствен. Чуди се какво му държат сметка, какво ще си прави личните вещи. Вижте какво направи с другата "вещ", която "му подариха" - ЦУМ. От 30 години стои заключена. Държи я за "частни" партита и оргии с другите мутри и олигарси...

сладък спомен за хитрия, находчив баа тошо...когато бг беше икономочески лъв с 96 хил. армия и хранеше себе си, москва и ленинград със зарзават...

Тъп трол-педал. И армията беше 200 000, ама анален джендър,като теб откъде да знае.

Ало соц запартък не можеш ли да четеш текст ? ''През 1891 година правителството на Стефан Стамболов поставя начало на панаирното дело в България " Ако се чудиш кое е този тоя създава и БДЖ и после твоите любими орки дават заповед от Кремал и тия запартъци като тебе го убиват !

Още по тъжно ми се струва ,че годините са толкова объркано написани, че един нов читател никога няма да се ориентира за кое време става въпрос. Не смея да кажа ,чудовищна неграмотност дори при преписване на събития.

Най-тъжното в случая - панаирното дело в града започва от времето на Стамболов, минава през 2 световни войни, сменят се всякакви правителства, режими, царе, но въпреки това се върви напред, всеки гради нещо. И само за нула време, идва един свинар (Гергов), шайка корумпирани политици, кметове, общинари и разказват играта на 1 век труд и обществен консенсус. И планът им е да направят жилищен комплекс. Пълна трагедия.

Не е някакъв свинар а е кремълски еничар ! преди да стане свинар и след това все пак е Почетен консул на Русия и руски гражданин !!! Точно както Станишев,Луканов,Димотров и Гришата Фиипов Въобще в тази " американска " колония изобилства от руски губернатори хахаха

Като хлапета ходехме там и си просехме проспекти на всякакви машинарии. Не, че ни трябваха или разбирахме нещо, но бяха цветни, лъскави, готини. Пък ако изкопчехме някое сувенирче - това беше празник ! Помня като бяха изкарали новите "Лада" и "Москвич" - маса хора се бутаха да ги разгледат, я те си бяха пълни кочини. Също разните к.рвенца си ходеха да се закачат с чужденците, дано им върже. Как са се оправяли без английски още ми е чудно.

Гнусен психично болен соросоиден трол-педал. Манипулация и джендърска пропаганда -това си ти.

Напротив, точно така беше.

Слава богу че го открадна руски гражданин Гергов не случайно е назначен и за почетен консул на Русия ! С помощта и на неговия съучастник Боко носител на два ордена лично от Путин ! Тая кална руска клоака трябва отдавна да се присъедини Руската империя какъвто и беше замисъла с създаването на Княжество България ! Лека полека че ви направим орки и вас

И затова тук има 4 военни окупационни американски бази. И те не крадът ,а оставят на другите. Добър опит за манипулация, козяшки трол-педал.

Важен е, разбира се! Аз чак в Чикаго ходих заради него.

"Пловдивската управа получава разрешение от централните власти да организира Международен мострен панаир. Определено е това (ДА) СЕ СЛУЧИ в периода (ОТ) 31 август до 14 септември 1947 г." - Поредната злоупотреба с глагола "случвам се"(станала напаст напоследък/). Значи веднъж управата получава разрешение да организира панаира, а след това е определено това да се случи... Кое да се случи? И как точно става "случването" на организиране? Вероятно случайно. Само че, самата дума организиране изключва всякаква форма на случайност. "Случи ми се случка" - да. Но панаирите не се случват. Случва се друго - случайно някой да попадне в редиците на пишещите братя.

В 21 век панаир има на четири места в света. Пловдив, Атлантида, Кралски Чертог във Вестерос и Мелмак.

Абе, "промишленост, иновации" и пр. бла-бла-бла "чуда", ама всичките снимки от времето на НеРеБе-то са черно-бели. А това е само стрих от тогавашната мизерия. БТЪ, няма как "Международен панаир" Пловдив да е най-важният на Балканите, при условие, че България "стартелно" се отбягва от инвеститори последното десетилетие.

Вероятно си пропуснал да забележиш, че става въпрос за един вече отминал период от икономическото ни развитие. Не знам на каква възраст си и дали нещо си спомняш, но аз лично добре си спомням едно мое посещение на Пловдивския панаир в началото на 80-те години. Това което впечатляваше и мен и чуждите гости които придружавах бяха високотехнологичните продукти и изделия произвеждани от българските предприятия, в т.ч. металорежещи и металообработващи машини и др. На същия този панаир в палатата на съседна Гърция също бяха изложени "високотехнологични" гръцки продукти - печки за готвене и отопление и котли на твърдо гориво. Същата година посетих гръцката промишлена изложба в София. Едни от най-впечатляващите продукти там бяха най-различни земеделски сечива, ръчна количка, едно ремарке за лек автомобил, малка джипка сглобена изцяло от френски части в Гърция и автобус, сглобен изцяло от вносни части в Гърция. По същото време в България се произвеждаха годишно десетки хиляди електро и мотокари, автобуси, всевъзможни машини и съоъръжения , химически продукти и т.н.

Става въпрос за различни неща - да се говори за някакви велики успехи на българската индустрия е смешно. И преди и след комундетата. Тук-таме епизодични успехи - да. Ама да се говори за България като за някакъв индустриален тигър е смешно. Но тук става въпрос за пловдивския панаир и това е съвсем друг бизнес - това е бизнес в сферата на УСЛУГИТЕ. И в този смисъл Пловдивският панаир е действително голям успех на международната бизнес сцена.

Балканкар през годините 1952 - произведен е първият български електрокар. 1957 - първи експорт за СССР и Чехословакия на 150 платформени електрокари. 1964 - създадено е първото съвместно обединение на компании за производство и продажба на кари за индустрията под търговската марка Балканкар. 1966 - произведен е първият български мотокар. 1975 - годишното производство на кари с марката Балканкар достига 50 000 единици. 1978 - Балканкар заема първо място в света по производство на кари за индустрията. 1992 - произведен е 1 500 000 кар с марка Балканкар.

Саму снимки ут комунизма, щот туркоробцити да ни гледат калта и каруцити ут приди 44та и ся след 89та. 80те ф Пловдив стаа най гулямуту ловно изложение ф сфета.

Като деца се мотахме по цял ден там ,когато беше открит Панаира и палатите на САЩ, ГФР, Франция, Италия, отделно големите фирми ни отваряха очите, което не беше малко.Ако, сега имахме прокуратура и съд тези,които започнаха да разграбват Панаира за да го унищожат, трябваше отдавна да трият наровете в затвора + конфискация на имуществото им- станишев, корни,бонко от Банкя, онези патладжани от общините Пловдив и Бургас..... всеки от тях плаче за панделата.Ама, нямаме държава и правоприлагане..

Мики Маус отговаряше и при Кобурга и при Стани-шеф за Панаира. Неговото участие в ограбването на Панаира не може да не се забележи. По същото време Джоган искаше да направи нов панаир в Добрич. След като стана ясно, че Пловдивския панаир е откраднат безвъзвратно, имаше инвестиционни намерения за преместването му в София, но банската тиква обяви ,че върху имота от 400 декара ще прави нов Национален стадион! Познайте защо!? По настоящем върху имота се мъдрят няколко големи магазина.Това е част от най новата история на Панаира.

Шило

Явно Гергов е платил, за да се пише, колко ненужен е тоя панаир, как няма смисъл от него и т.н-.

Навремето си беше традиция - пролет/есен да погледаш сеир на панаира. Сега, в ерата на интернета, кой би отишъл и платил за нещо, което може да види целогодишно в интернет.

Шило

Всеки сериозен бизнесмен. Ама явно и тогава не си ходил, поне сеир да погледаш, а?

Брей руслямците и от бизнесмени разбирали а бяха равни. Сега готвачите станаха бизнесмени. Копат и продават…

Ми не си прав! Във фирмата в която работя постоянно участваме в изложения. Германия, Дубай, САЩ и т.н. Ефект има и то сериозен. Най-добрите контакти идват точно от изложенията. За съжаление Пловдивския панаир отдавна вече не е фактор. Заради мъдрото "О'правление" на свинара Гергов е с все по затихващи функции. посетителите спряха да ходят, фирмите все едни и същи, а услугата под всякаква критика. Няма реклама, няма атракции за посетителите, абе НУЛА До преди 3 години участвахме, но вече няма смисъл. Ефекта от похарчените пари за участие не се оправдава. В германия ние е 50 пъти по скъпо, но ефекта е осезаем и дълготраен. Истината е, че не само Гергов е виновен. Всички псевдо политици си показаха алчните дребнави душици. Алчност, безнаказаност и корупция - това е България!

Най-точният коментар - БРАВО!!!

Навремето България имаше промишленост, имаше какво да покаже на панаира! Сега, след 33 години демокрация - почти няма промишленост. За кого да прави панаир, за вносителите?

Вече има интернет бе допотопно идиотче.

Шило

Ти, през Интернет ли си купуваш обувки, дрехи? И колко често попадаш на подходящи? Пък, освен, че е изложение, където виждаш изделието, имаш възможности да тестване, за получаване на повече информация;ция, най-важното бяха сключените договори. И се създават контакти със сходните дейности, потребности. Дълго е. Няма да го разбереш

България е пълна все още с огромна маса шибани комуняги.

Всичко затрихте, мръсни комуняги! На всичко отгоре сега децата Ви продължават започнатото от вас. 33 години, след т. нар. "преход" , под формата на най-различни партийки, пак вие сте на власт.

Вече има интернет това комунистическо сжорище отдавна е в историята

Тодор Живков ги създаде, а Гергов Свинаря и Боко Тиквата го приватизираха.

супер скъпо за изложителите (когато ходихме) - един допълнителен стол на ден да наемеш беше баси парите. в халетата се умише от жега и тоалетните бяха с лелка със синя престилка и накъсани тоалетни хартии на порции от по 2,3 квадратчета за човек . чужденците гледаха като отровени

Шило

Само не ми казвай, че си ходил ! Хахахаха

Трол който,заработва от Козяк. Да се отрича социализма и да се величае педофилията и джендъризма.

и дай сега да го напвим на бизнес-сгради. Е бах ти държавата, след като всяко леке (ама от нашите само) може да я върти на малкия си пръст

Такъв ни е матряла, нали и лекето е произлезнало от него.. Значи матряла е такъв.

Имаше живот, преди да ни "демократизират" новите ни братя кравари.. От тогава само разруха, бой, ебанье и Цеца...

А га сънувахте салами 89 не рИвяхте. Що така бе комунисти?

Щип щибири щип щип, опа, опа.... Айде

Само да попитам комуноидните педали на дорума, защо не са заминали за северна корея зс да живеят хубаво, ами се мъчат тука? А бе отрепки наебани?

Лапай Биг Блек Кок

Ти защо не си на фронта в Донбас срещу руснаците?

Не разбрах, как 56г., до 1947г., панаира е бил държавен, построен с много желание, и много отдаденост - за процъфтяването и имиджа на България, после при твоите комуноиди пак така, държавен. Развива и поддържан според времето и развитието. А след 1989г. отива в частни ръце. Кое е доброто бее? Боклуци стеее.

Защо прокремълските мърши се хвалят с постиженията на терористичната комунистическа власт? Защото мразят свободата, драги ми Уотсън.

Радио свобидна европа ли се обади??

Шило

Да беше си премълчал, а? Нямаше да си личи умствения ти капацитет

Интернет еба мамата и на панаирите и на цирковете.

Но пък как разви порнотооооо .

Каква хубава кочина може да се направи от панаира

Панаирът беше страхотно нещо, обаче за добро или лошо, временто на такива сборища е безвъзвратно отминало. Ще бъде гадно, ако го застроят, чуден парк може да стане на него во място.

абе вие изобщо четете ли какво публикувате? "Само за 10 месеца - от октомври 1981 до юли 1892" "С княжески устав от ноември 1982 година прекрасният парк е наречен "Градина Цар Симеон" ...

Чукча писател , не читател .

Хахаххах чудото..... в Германия има такива изложбени площи, че пловдивския панаир може да влезе вътре 100 пъти. Стига сме си вдигали самочувствието на базата на измишльотини. Като макетата станахме - нащо е най-великото...

Панаири ,панаири панаииииииириииииии. Панаиииирииии със мустаци и рогаааааа.

Сега свинаря ще го срине със земята и ще построи комплекс от блокове.

Толкова хубаво беше, че накрая фалира комунизма!

Само че, ако не беше комунизма майка ти и баща ти нямаше да те възпроизведат. А сега при новия строй най вероятно си станал джендър и си пъхаш разни неща във анала.

Има си статистика, бе духач мамин. Преди 1944 година населението е 3,5 милиона. През соца 9,8 милиона. От 1989 година до сега 5 милиона. Със педали и джендъри няма как да стане възпроизводство.

фалирааха. Работа е там, че има тъпанари (като теб), които смятат, че живеят по добре в сегашната кочина.

Какво чудо е тази комунистическа крепост. Сега нафталина пак ще започне да реве какво било едно време. Точно щото е било такова едно време сега сме на това положение. Като раздавахте белота и градяхте комунизма беше добре сега било гадно…

Пишете глупости. Вие поне веднъж посещавали ли сте панаира? Знаете ли, че той привличаше десетки хиляди хора от цял свят. Целия град Пловдив се променяше за две седмици в годината. В града се пвичличаха много чужди пари. Отделно това беше най голямото изложение в Югоизточна европа с хиляди изложители от цял свят. Само Германия имаше две цели палати.

То със чужди пари може да привлечеш и марсианци на панаир. Но някой после трябва да ги връща тези пари. Да бил съм там. Хората идваха за да си продават стоката и като видяха, че далаверата секна спряха. Нарича се капитализъм и въобще не сте подготвени за него..

А изместиха панаира в зоната между Министерски съвет,Президентството и Парламента, където "занаятчии" проксенети търгуват с Българският народ.Евтиния сме.

А сега лапаме мухите и викаме демокрация, а един мощеник прилапа Пловдивския панаир за себе си

Какво чудо, какви пет лева? Нищо особено за стандартите на развитите държави.

а мотокарите фейсбук видя ли на снимките, на Балканкар са....изнасяха се за цял свят, е няма ги, сега имате чатове и обещания разбира се, такива наивници като вас трябват на новата сиетма. Който не го иска това заминава да бъде прислужник в добрия запад!!!!!

бае Герго Георгиев. Стана ли, закуси ли вече, а кафенцето как беше? Другият път нареди да ти донесат някакъв по-червен сорт и по-силно кафе от партийната кафеварка. Приятен бизнес и да увеличиш авоарите! Обичаме те бе, чоек, не разбра ли?

Убави свинарници ше станат. Има и локва да пият прасетата.

Супер място за нов квартал. Пловдивчани успяха да се преборят за този ценен терен и вече могат спокойно да строят.

Защо снимковият материал е само от терористичното комунистическо минало?

Щото ни е срам от ,,царското" .

Направен от “лошият” комунизъм ,както и 80% от цялата ни инфраструктура

Скоро и русофилството ще се обяви за тероризъм, но ти имаш правото да вярваш в каквото си сакаш.

Ако нямаше комунизъм всичко щеше да е по десет.

И всичко това унижено от " новите" политици- марионетки. Полическа крадлива класа създадена от американското посолство и соросоидните нпо-та.

Пич, ако има крадлива класа, тя си чисто наша българска, не са и виновни американците

Нищо е, направо плюнка пред завода за автомобили на Киро, нали чегъркачи, пожелавам ви на всички светло бъдеще и много нови реформи!!!!

В типичен български стил ното дума за създателя и двигателя на панаира ОБРЕЙКО ОБРЕЙКОВ, поклон пред светлата му памет !

Руският гражданин Георги Гергов благодари на турския гражданин Бойко Борисов Ага за пловдивския панаир. Гласувайте задължително с хартиена бюлетина на изборите. Другото оставете на нас

Гергов е МАСОН 33 степен. Това говори ли ти нещо ,бе капут скъсан? Всички големи крадци от прехода членуват там. Случайност?