Пловдив и Бургас са сред най-евтините европейски градове за покупка на имоти от чужденци

В класация на финтех сайта Money Transfers попадат още три румънски града и по един от Гърция, Босна и Херцетовина, Северна Македония и Молдова

Обратно в новината

Коментари - Пловдив и Бургас са сред най-евтините европейски градове за покупка на имоти от чужденци | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само дето в много държави не плащаш данък имот на първо жилище и такива идеални части като р България няма.

Посочете в коя евро страна купуваш жилище без земята под него.Кои би купил освен някои много психасар малоумник как ще го продадеш ако решиш. 150.000 долара на шпакловка и замазка без земята под него си сиктер бе одавници.

По цял свят земята под апартаментите не се притежава от собствениците на апартаментите, а от някоя фирма, която обслужва общите части. и на която се плаща лизинг за 100-200 до 999 години. Провери в ЕС, САЩ и УК. Само ако купиш къща може да притежаваш земята. За това хората по света се борят да купуват къщи, вместо апартаменти.

Доколкото знам само в Великобритания не може да се купува земята завинаги тя е на кралицата. Може да се купува но до 100 години. Хората купуват къщи за да не са задължени да плащат такси поддръжка, ремонт и т.н. които са задължителни в една кооперация. Освен това те могат да извършват всякакви ремонти и подобрения без да искат съгласието на съседите като в кооперацията. Освен това повечето не искат да имат съседи в близост, през една стена.

Това за кралицата е глупост. Погледни онлайн. Много мои познати имат къщи в УК - притежават земята с повечето случай, има и изключения. За апартаментите - лизинга може да е до 999 години, но много рядко. Иначе си прав - земята не е единствената причина - причините, които изброяваш са валидни също.

Пловдив и бургас са в ервооа, но ке са европейски градове. Статия лъже. Само като прочетеш гръмкото заглавие и ти се отщява да четеш повече.

На търкалета...

Това са огромни цени за дупки като Пловдив и Бургас. Тези жилища не струват реално повече от 30-40 000 долара, даже и това им е много.

Израснала съм в Бургас и много го обичам, но не бих си купила жилище там. За тези пари има много по-красиви места с много по-добър климат и услуги. Интересно ми е какъв процент от хората живеят в 100 кв м апартаменти.

Качеството на живот е твърде ниско за да се мери с европейското, няма инфраструктура, медицинско обслужване, без законие. Не само тия двата града ами цяла България не може да се мери с европейските градове.

Изобщо не са европейски градове!

Stanko

Пълни глупости.Можете да си купите 100 кв метра във Валенсия за 65-70000 евро.А пък в по малки градчета ехехее-45-50000.

Еми ходи да си купиш във Валенсия тогава. Ние в Пловдив и Бургас 100м2 ги продаваме по 150-200.000 евро, а в София стигат и до 250-300.000. Така казва пазарът!

А раздут балон и няма връька с реалността!

Stanko

Аз си купих.

Брокер-малоумник!

То евтини-евтини, ама джипси-кингс не прощават! Освен това, за цената и качеството на храната и стоките нещо да кажете? Ще купят "евтино", ама 2 години след това ще избягат като прокажени! Руснаците навремето нали изкипиха всички построени апартаменти в Св.Влас? И сега - стоят празни и се рушат..

Дреме ми за руснаците :)