Коментари - Плаващите слънчеви панели превръщат стари кариери в златни мини за зелена енергия | Бизнес.dir.bg
назад

Плаващите слънчеви панели превръщат стари кариери в златни мини за зелена енергия

Въглищни кариери, каменни мини и язовири стават популярни обекти, тъй като европейските страни търсят нови места за монтаж на фотоволтаични централи

Обратно в новината
| Автор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - Плаващите слънчеви панели превръщат стари кариери в златни мини за зелена енергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та кво става казваш, с фитопланктона и целия подводен свят под панелите?

Написах, че това е екокатастрофа, ама коментара нещо го хванала липсата :)

Подвеждаща и лъжлива статия. Да направим по река Дунав и без това не се превозват товари.

К'во пра'йм с'я?

Ше ,,берем" слънчеви панели за скраб

К'во съ пудигравъти с тяхнологиити бре ?

Панели трябва да се поставят само на вече така или иначе неизползваема площ - покриви, фасади, изоставени кариери и площадки, пустини и други подобни. На плодородна земя (в случая вода) си е престъпление.

В случая тази "вода" със сигурност е токсична и ще е такава още 1000 години. Минното дело е мръсна работа. Друг е въпросът как ще ги мият тези панели, как ще ги инсталират и други такива. Тази вода ще оскъпи цялата история в пъти

Панелите ще отнемат слънцето от язовира в дълбочина и ще заблатят пространството. Като няма слънце ще намалеят водораслите, които правят кислород, а от там ще измрат рибите.

10000000 ++++

Правилно - в язовири е пълна идиотия. Но в изоставени кариери, където са копани въглища за любимите ви тецове и има 3 пъти повече химия от менделеевата таблица и дори бактериален живот в тия водоеми няма. Там става.

А водата - от чешмата, "зелена кръгова икономика.

Който спечели спечели. При нулева и отрицателна цена в най-слънчевите дни, тази инвестиция без специални договори няма да се изплати. Така, че ще е само за наши хора както обикновено

"Зелена параноя"-съмнително мероприятие, с несигурен край.........

Зимата като замръзнат водоемите - колко спукани панелиии...

Всяко произведено панелче къса трошичка от баницата на петролните картели, а китайските фабрики ги бълват денонощно!

И ТЕЦ-овете им гълтат, гълтат въглища без да плащат глупави данъци...ко да праиш зелена ефективност казва Гретито .

земя 10 та категория в софийско , и в момента станаха на езеро , та силно се интересувам от точно такъв монтаж на панели !

Пробвай да отглеждаш риба. Само не шарани че без това са в повече.

покрийте паркингите пред голеите магазини, а защо не и част от магестралите, място има. В полетата ги строят. Вместо да ядем домати имаме ток за осветление през деня.

Ако всяка страна в ЕС направи по 2 АЕЦ ще има ток в изобилие и чиста природа. На къде върви тоя свят?!?

Редукция на населението.

А отработения уран ще го складираме под дюшека ти, а не в индия и африка.

Има много скалисти планински склонове,които са идеални за слънчеви панели,а не плодородната земя в равнините.

Соларни панели – как се произвеждат Производството на слънчеви панели е сложен процес, който включва снабдяване с материали, като стомана и алуминий, и създаване на отделни компоненти от тях. Този процес е от съществено значение за производството на слънчеви панели, които захранват домовете и имат индустриални приложения. Производството на соларни панели започва със събиране на суровини. Обикновено те включват метали като алуминий и стомана, както и силиций, сребро и закалено стъкло. След това металът се оформя в клетки, които са основните градивни елементи на слънчевия панел. Всяка клетка е съставена от слоеве легиран полупроводников материал, който е моделиран, за да увеличи максимално произведената енергия. Ролята на стоманата и алуминия в производството на слънчеви панели Като рамка на соларен панел, металът помага да се осигури дълготрайна, издръжлива и здрава структура. Алуминият е чудесен материал за използване поради своята устойчивост на корозия, леко тегло и способност да издържа на екстремни температури. Стоманата често се използва и в слънчеви панели, обикновено в съединителни кутии и свързващи компоненти. Той е идеален материал за тези части, тъй като може да понася по-висок температурен диапазон от алуминия, като същевременно осигурява превъзходна здравина и издръжливост. В допълнение към стоманата и алуминия, други метали се използват за производството на слънчеви панели. Медта се използва като материал за електрически контакт и шина, тъй като има добра електрическа проводимост. Силицият се използва и за направата на фотоволтаичните клетки, които преобразуват слънчевата светлина в електричество. Тези компоненти, комбинирани с алуминиеви рамки и стоманени свързващи компоненти, формират основата на производството на соларни панели. Лесно, просто като деЦка игра. Стига да има кой да ти произвежда панелите. А 70% от тях са от Китай. Стомана, алуминий, мед, силиций....все суровини, които ЕС вече не произвежда (защото си закри мините).

Разкажи ни сега за кюмюра! За добивът му, за печките, за пушека...

Шибани боклуци,не се спряха с тия фотоволтаични глупости.

Ами да не спряха с тия фотовотаилци.Нищо че енергията ,която се получава е с ниска ефективност несравнима даже с въглищата. И заради тях се ощетява природата на всичкото отгоре.

Изсекохме баирите, дойде ред и на язовирите. Някой знае ли какво се случва, ако някой от тези панели се пропука? Да се поинтересува ако още не знае!

Какво се случва от пропукано стъкло? Започва да кънти залпа на "Аврора" в главата ти?

Идеята принципно е страхотна - панелите работят по-ефективно на по-ниски температури и водата ги охлажда с поне няколко градуса. И тук идва проблемът - язовири, кариери и т.н. в последните години яко губят обем. Един язовир знам, че в момента от 220 декара са останали 20 декара вода. За няколко други знам, които напълно са пресъхнали. Та, понтонната конструкция на тези панели не е достатъчно гъвкава, за да легне стабилно на дъното, ако то не е равно и всичко отгоре ще се натроши.

Този Гошо нормален ли е? Сериозно питам... притеснявам се за душевното му състояние

Златни мини да, но за зелените талибани

Е курец. Няма по-добро измислено от АЕЦ