Плановете за справедлив преход станаха поле за манипулации заради липсата на прозрачност

Д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенция за регионално и икономическо развитие – Стара Загора пред 3Е-news и Dir.bg

Обратно в новината

Коментари - Плановете за справедлив преход станаха поле за манипулации заради липсата на прозрачност | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

grainis

Българските ТЕЦ-ове могат да продължат да си работят щастливо, чисто и безпроблемно още много десетилетия, ако просто заменят нискокалоричните (17МJ/kg) , токсични и скъпи лигнитни въглища ( с над 50% съдържание на скална маса и всякакъв боклук, вкл. радиоактивен ) с висококалорична (20-32MJ/kg) , стерилно-чиста , инженерна SGB-Биомаса - biomass.alle.bg , на Нулева Себестойност - nula-energia.alle.bg и без никакво преустройство на оборудването . SGB представлява свръхбързорастящ (удвояващ биомасата си от 2 до 10 пъти за 24ч.) организъм, отглеждан оранжерийно, върху многоетажни рафтове, в хипер-интензивни вертикални аеропонни ферми - vertikalna-ferma.alle.bg . Бързият растеж предлага възможност за нон-стоп ежедневни жътви и гигантски добиви от хиляди тонове зелени , 100% карбон-неутрални горива от биомаса дневно - на място, буквално в двора на ТЕЦ-а - horti-energy.alle.bg . Свръхпроизведената биомаса ще се продава (€500/Тон) или ще се преработва в редица други течни, твърди и газообразни биогорива - зелен биометан, зелен биоводород, биодизел, OFO-биогориво - ofomobile.alle.bg, пелети, брикети, биовъглен, плюс редица храни, фуражи, влакна, пулпове, торове, биополимери и много други. Около 0,065% от добитата Биомаса ще се изразходва за отопление и денонощно осветление на Фермата - тоест, резултатната й себестойност ще е практически нулева - nula-energia.alle.bg , а цената на добитата от нея ел. и топлинна енергия - пренебрежимо ниска, десетки пъти по-ниска от сегашната. Съкратените миньори ще се преквалифицират във високоплатени биофермери, работещи в стерилно-чиста среда, с бели престилки и таблет в ръка . Институтът за Биомаса и Биогорива - ibb.alle.bg стартира догодина в ИЗ-Божурище строителството на първата в света пилотна SGB-Инсталация за добив на над 5,000 тона на ден биомаса и биогорива. Изграждането на няколко десетки такива ферми у нас ще спре изцяло вноса на руски и всякакъв друг газ и петрол и ще стартира родно производство, носещо десетки милиарди евро приходи от експорт - bg-razvitie.alle.bg . Предлаганата проста и ефективна технология представлява единствен възможен начин да спасим от ликвидиране въглищните ни и газови ТЕЦ-ове с минимални инвестиции и с възможност за генериране на гигантски приходи занапред .

Не мога да кажа нищо повече нямам думи!

България не може да стане кочина като германистан. България изнася електроенергия на ниска цена и продава електроенергия на ниска цена на българите. И това дразни западните г0BEда .

Зелено, по-зелено, най-зелено = беден, гладен, мизерник

Хайде на хлебарките, червеите и ларвите на изродите от Давос- Шваб и Гейтс.

Коля,кормя и сега зелените либерастите пумияри

Преход към масава бедност е правилното тълкуване !

Мамицата ви долна. Спрете цензурата гадове мръсни. Шибани марионетки.

Ето как цената ще стане както в Германия 80 цента н акиловат. Сериозен преход към каменната епоха

Искаме прозрачност - трябва да интегрираме блокчейн технологията и да въведем Биткойн стандарта....

Отде я изкопахте!

Поредната соросоидна мисирка на хранилка.

Както ни преебаха за 4-тя реактора на Козлудий, така ще ни прецакат и с Мариците. Европейците са умни. Сега ще ни накарат да си купим и Леопарди. Докато не се върнем към доматите и краставиците, няма да мирясат.

НЕ се доверявайте изобщо на тая патка! Обвързана е с гербаджии и т.нар. бизнесмени! Въобще не я интересуват инетерсите на хората!

С мозък на амеба