Планът на Тръмп: Ударът срещу „Северен поток-2“ ще е през декември

Ако бъде отменен Законът на Джонс, американският природен газ ще е по-евтин от руския за европейските купувачи

Обратно в новината

Коментари - Планът на Тръмп: Ударът срещу „Северен поток-2“ ще е през декември | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

М’ми какво като руснаците шели да продават втечнен газ от Ямал? Ако американските ни съюзници,Катар,Азербайджан,Туркмения,Иран,Кипър,а вбъдеще и Израел,Египет иМароко започнат да продават газ на Ервопейският пазар то руснаците ТРЯБВА да се съобразяват с цената на предлагането от конкуренцията и да продават на конкурентни цени!

Законите на физиката (термодинамиката) са неумолими: при втечняване на метана КПД е много нисък, а при обратното превръщане в газова фаза е необходима енергия, т.е. още загуби. Както и да го смятате, цената не може да е по-ниска от транспортираната по тръби. Между другото, руснаците също имат завод за втечняване на метан на находището "Ямал", което е много по-близо до Германия. Цените, естествено, ще са по-ниски от американските. Тръмп го е подкарал като съветските ръководители преди години - със закони и санкции да регулира световната икономика. Е, знаем как завършва всичко това.

В момента: САЩ продават Втечнен газ на Цена 8 Долара /mbtu или мБТЕ ... Русия продава на Цена 3.4 Долара/mbtu или мБТЕ ... При Цена По-Ниска от 4.5 Долара /mbtu.. мБТЕ САЩ са на Загуба. Това е положението.

Защо триете истината пак! Щото имаше 2-3 думи на английски ли? и в предния коментар пише mbtu, ама не го триете. Цената на газа в САЩ е 2,65 долара и е много по-ниска от цената на руската газ ПРИРОДЕН ГАЗ (HENRY HUB) ЦЕНА СТОКОВА 2.65 щатски долар 0.00 (0.26%) 01:33:00 AM Индикация за EST MI

значи се оказа че поредния руски балон се спука. Американската газ 96 долара, а руската 245 долара. хм... благодаря ви братушки за поредното клатене. как да не ви мрази човек.

Ако се пресметнат и транспортните разходи до Европа, цената нараства до 296 долара за 1000 м3.

Нагла лъжа. С транспорта цената нараства до под 170 долара за 1000 м3.

Абе ти прочете ли какво пише? Осмисли ли го? Разбираш ли въобще за какво пшше или вида Русия, Фащ и газ в 1 новина и почна плюенето?

Браво Дони!!!

Ка вземе парите от обмитяване на немските автомобили и ще субсидира фракинга. Много е умен Тръмпчо. Германците ще си плащат

Добиването с фракинг е скъпо. Втечняването на метан става при над 300 атмосфери още по-скъпо. Преноса с кораби - още по-скъпо. В момента Германия покрива 12% от нуждите си с газ от Катар, който не струва нищо и само втечняването и транспорта му е в цената и пак е по-скъп от руския. Освен това, Русия почва да изнася на изток, все им е тая за Германия, ако искат искат. Единствения начин е, Тръм да изнасили гермаците да купуват на двойна цена от Тексас. И цената е с транспорта, кой го грее какво струва в Тексас, в Сибир струва още по-малко

Добре си кръстил пасквила който си написал - ЛЪЖА С фракинг газ не се добива, а петрол. Газа е вторичен продукт и е безплатен на практика. Тръбите по СП се нагнетяват до 220 атмосфери, докато ЛНГ е с около 1-2 атмосфери, защото е втечнен с охлаждане и намалява обема си 600 пъти. Цикълът за охлаждане е с КПД над 7 и на практика е доста по-малко енергоемък от нагнетяването на газ в тръбите дълги 2000 км. Втечняване и пренос на 5000 км са около 50-60 долара за 1000 м3.

Айде пак мечти от приказките. Зимата Атлантика е най-прелестното място за корабоплаване а тези танкери са с платна. От друга страна тръбите са неподвижни и руснаците могат винаги да свалят цена под тази на американците

Трудна работа. Целия процес от добиване до доставяне е много сложен и предполага голяма волатилност на цената, големи спадове но и големи покачвания, и несигурни доставки. Всяко едно забавяне ще се отразява негативно на тези индустрии които разчитат основно на газта като енергиен ресурс. А такива в Германия много и броят им расте постоянно. Току що прочетох че Сименс са подписали договор за участие в проекта Arctic LNG 2 за втечняване на газ който е най-големия по рода си в Русия, което показва че германските инвестициите в руската газова инфраструктура растат постоянно. А това което Дони разправя е някаква виртуална реалност, нещо като космическите войски.

Научил си думата волатилност ли? И си мислиш че можеш да пляпаш всякакви глупости? Германия потребява 90 милиарда куб м, А по Северните потоци ще идват 110 млрд. + 20 млрд втечнен газ + 50 милиарда от други източници. Реално Германия няма нужда от толкова газ и ще реекспортира или ще намали през тръбите и СП2 ще стане чиста загуба. Търсенето на газ в Германия, Холандия, Белгия, Франция и Обединеното кралство се очаква да спадне с 16% до края на следващото десетилетие от нивата от 2016 г.

Тръмп дали се прави на глупав или действително е такъв ? И за децата е ясно, руснаците могат да маневрират с цените. Америка е на майната си. Руснаците винаги могат да смъкнат цените. Да не говорим, че превръщането на втечнения газ в газ годен за употреба също струва доста пари.

почти нищо не струва превръщането на втечнения газ в газ годен за употреба. Просто се спира охлаждането му, но може и леко да се затопли.

Значи днес американската газ наистина е по-скъпа от руската... и за да я направят по-евтина за европейският пазар трябва да бъдат вложени пари и нерви;)

Тръмп може да е сигурен ,че и руската газ ще спадне с колкото е необходимо ,така ,че конкурентността да се запази.

Много "ако"-та прочетох!))))

И после руснаците, като смъкнат цената под твоята, кой друг закон ще отмениш?

в едната посока печели ,в другата губиш .