Петролът слезе под 70 долара за барел

Поевтиняването ще продължава, предлагането е по-голямо от търсенето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слаб коментар...американския петрол е скъп, цялата история срещу Иран е за да може американския петрол да се продава, сега не е конкурентен. А Русия и Саудитска Арабия просто увеличават продукцията и компенсират липсите, предизвикани от американското ембарго. При което Русия изглежда ще купува евтин ирански петрол за своята преработвателна индустрия, а ще продава своя по-скъпо. Горния коментар не е мой, а на Wallstreet Journal .

Това не е ли повод за ново вдигане на цените на горивата както беше предните два пъти? Вече ме е страх при падане на цените на петрола.

Няма как положението с горивата да бъде друго в БГ. То е зарано програмирано с "фалита" на ПЛАМА ПЛЕВEН ( като губеща рафинерия ,а такава по света едва ли има ), за да може пазара да се диктува само от един !

Цената на петрола на световния пазар пада, а в България се вдига-ЗАЩО ЛИ- въпросът май е с ПОНИЖЕНА трудност, поне за 20-те % българи /според Иво Христов, де/.

Да му мислят шистаците, трябва да връщат кредити, а това не става с продажба на евтин петрол.

А в нашия град помръднаха - 20ст. нагоре и пет надолу.

Петролът паднал с 18% на месечна база а у нас горивата "оправдано" не помръдват. След седмица ще смъкнат 2-3 стотинки и ще обяснят че се очаква ново поскъпване а и заради зимата .....

САЩ за какво сте ги изтипосали сред големите батковци-производители, за цвят ли? Или да не губят борсов престиж... Горките, и два дена не могат да живеят, ако са номер 2, а не едно. Това се нарича обсебеност от идеята за първенство. Между другото, технологията за добив на шистов петрол и газ е съветска - от 70-те гг. на миналия век. Съветите я отхвърлят като крайно неекологична. САЩ, подобно на сума ти също военни технологии, откраднати от СССР (преди това обявени от съветските изпитатели за безперспективни), я внедриха в своята добивна промишленост и зверски си унищожават почвата, водите, изобщо екосистемите. Само и само да бъдат първи и някой да ги споменава из сводките си.

Цената може и да падне за кратко през май-юни, после пак нагоре понеже било туристически сезон. Няма такова дране като това от българи над българи.

Една малка несъществена разлика за управлението в Кремъл: Нефта в Дубай, направи от пустинята и старо мангрова блато, супер модерен и богат мегаполис . Нефта в Русия направи от успешна аграрно-индустриална страна гнило блато.

да бе виждал си ти Русия. Слушай там какво ти казва вечер онзи черният в леглото

Големите им градове са прилични, Москва, Петербург, Нижни Новгород, Ростов. Но извън тях си е мизерия, в деревните живеят в дървени бараки. Пътищата са им ужасни също.

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

YnpaBHuKa

А цените на бензина ... кога ще тръгнат надолу?

Тате каза че ще ми купи колело ама друг път

На борсите пада, в България се вдига... превантивно, за да не се губи маржа:)))!!!

Нефтеният кладенец ФАЩ освен нефт нищо друго не прави.

Ха-ха, нещастен неграмотен олигофрен Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Сега ,ако правителството на мафиотското герберско управление ,иска да се отрече от това заслужено определение ...,е редно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЛОЖИ КРАЙ НА КАРТЕЛА НА ГОРИВАТА на СВОЯ СПОНСОР-Златев и внесе и приеме строг закон за това своеволие ....!?След това най-скъпото горива ..падне ,както и цената на световния пазар -под 2лв/_литър...!Тогава ,г-н Цветанов и г-н премиер ще признаем ,че у нас съществува някаква ..справедливост ...!?

Иван Костов продаде НЕФТОХИМА.Няма сърдене. ЛУКОЙЛ не плаща данъци. Милиарди левове се изтърват , ако беше държавна рафинерията.

2008 петрол 65-70$ дизел 1.70 2018 петрол 69$ дизел 2.45.........лилянке!

вие да не искате да пада бензина и дизела.НЕ, няма . Ще свиквате с тези цени.Зареждам горива от 21 години и сега вземам най-много пари.Ще се вдигат цените и аз ще съм доволен.Като сте бедни няма да купувате.Ще се возите на трамвая и влака. АЙде

А ти ше ми се возиш на двуколката.

Педал нещастен, скоро да не се повозиш на двуколка

Ами сега?! Бензина ще трябва да падне под 2 лева, ама надали!

За какво да пада

Поевтинява петрола...ама оня петрол - брента. Хубавият, чистият, калоричният до който ние нямаме достъп и нас това не ни засяга тук, защото у нас ЛукОйл-а (бившият Нефтохим) е направен така, че да може да преработват инсталациите му само руският боклук , за да сме во веки веков обвързани с ватенките. Затова като отидем в една съседна Гърция и сипем от там в колите си, те вървят по-добре, по-хубаво смазани буталата и изминаваме повече с един и същ резервоар ! Та, колко струвал брент-а в Света...нас това тук не ни грее, щом цял живот точим само руски бензини и дизели из страната ни. Отделно и мафията тук си играе яко на гърба на народа...

Отдалеч си личи , моето момче , че хал хабер си нямаш от нищо ! Съвсем отскоро , в Лукоил заработи една от най-новите инсталации за горива , каквито има само на още ердно място в Европа ! Технологията на всичкото отгоре е почти безотпадна , та затова въздуха в Лукоил в момента е по-чист отколкото в натъпканата с кюмбета София ! Нооооо ... качествените горива които се произвеждат - веднага заминават за чужбина ( в това число и в Гърция ) ! А защо тук ни продават боклуци на безбожни цени ли ? Ами попитай ДНЕШНИТЕ ни управници , които са ни лепнали безбожен акциз на горивата и които по заповед СЪЩО наложиха санкции на Братска Русия ! Жокер : Ха познай сега В КОЯ Държава се продават горивата , купувани на безценица от нискотехнологичните рафинерии на "Ислямска Държава" ??? Втори жокер : Турските Танкери с джихадиското гориво , съвсем случайно се разтоварват само нощем , и още по-случайно се разтоварват на пристанището в родния град на един популярен Български аптекар ( отскоро и политик в парламента ) , който още по-случайно КРЕПИ настоящата власт И ИМА собствена верига бензиностанции ! Та : Русия ли чух някъде ???

Братска Русия е наложила санкции на България от 28 години, за това какво ще кажеш. Нещата трябва да са рецишрочни ..... Дали е Бойко, стрина Нина и руския фес Сопола е все едном шефа им е в Кремъл !

При пазарна икономика всеки е свободен да доставя, да преработва и да продава на цени, които му носят минимална печалба. А, не както доставчиците на Лукойл, които доставката на петрол минава през няколко приближени фирми. Ето защо държите по-високи цени от тези на аптекарския бос!!!

Добивната стойност на американските шисти е около 50 долара на барел. Себестойността на един барел руски нефт е под 15 долара. Руският бюджет е разчетен на 40 долара.

70 долара за барел е добра цена за руснаците и не много добра за САЩ. Американците се опитват да определят цената с натиск, санкции и призиви за евроатлантическа солидарност. Русия печели с цена, качества и редовни доставки

Глупости. Американците им струва по 36 за барел с печалба и независимост от външен доставчик. Богати са достатъчно да купуват когато пазара е нисък но собствената им стойност не позволява някой да ги заплашва че ще им спре кранчето. Каквато е мечтата на руснаците. После като се спре иранския петрол ще се продава повече Американски защото Руснаците не могат бързо да вдигнат добивите докато САЩ имат такава технологична способност. Погледнете с какъв темп нарастват добивите в Русия и САЩ и после пишете глупости.

де да беше така просто. През 2016 саудитска арабия се опита и свали цената до 27 долара за барел. Тогава много американски компании фалираха но и много останаха и те започнаха технологични иновации. В резултат започнаха да добиват от кладенци които бяха затворени поради липса на нефт. Това диведе до рязък спад в цените -не се на лага да се сондира наново- и изведнъж барела се оказа около 35 до 40 долара с включена печалба. Вай ами сега. Саудитците се стреснаха и се оказа че това дето са го мислели и работеше през 70 те не работи. И пазарния им дял спадна а на шелния нефт се увеличи плюс че Америка престана да бъде само вносител кото им развързва ръцете политически. Тогава САЩ поставиха на масата покупката на оръжие и изведнъж саудитците платиха милиарди за оръжия от Сащ само и само да си запазят дела на пазара на нефт пук и ще продължат да плащат за поддръжка на тази техника. Брилянтно!

край Русия фалира

Е сега вече горивото падА ..... наполовина!!! :))) нЪл тъй Бойко ?! ... Златев, Горанов, Лукойл ..... и др.

подлъгаха шистаците да се набълбукат с кредити и пак фалити на тях 55 долара им е себестойността

Не за забравяй да оплачеш 'шистаците' в православната си молитва :)) Just FYI средната им рентабилна цена е $40 а това че се забавиха с реакцията при предното повишение на цените се дължеше изцяло на инфраструктурата - с новите тръбопроводи и това е вече решено. Ти мисли как простите руски данъкоплатци ще помагат на закъсалите путински милиардери.

При нас това ще се усети през 2050.

Цената на петрола пада ,но в България цените на горивата растат,защото според "експерти" ,са най ниски в Европа.И въпреки това в Европа с една средна заплата можеш да си купиш един тон бензин а в евтината България 100 литра.И това ако не е благоденствие,возим се като шейхове според друг "експерт".Трябва да возим и жена му.

нали тръмп си продаде резерва на висока цена да спаднат цените,а сега продава на ниска цена добиван петрол,нещо не се връзва краварската логика,явно пак ще печатаме гущери без злато,щото златото го изкупиха китайците и за тръмп остава голия оранжв задник,венеуела играе в рубли,ктай купува ефтин ирански петрол,саудитите си правят гаргара с цената щото кравария им дължи близо трилион гущери,та кой е ебания перчем,а ние си вдигаме цената на дизела и бензиня и соросите лаят че путин е виновен че назначи кретен начело на кретенските щати

'Венецуела играе в рубли' Доигралась :))) А кой е най-големия купувач, способен да преработва тежкия и нефт, а чукундурчо?

Не можеш да смяташ.-тук можеш да купиш 500 литра

И на тоя фон герберастите крадци продължават да вдигат цените на горивата!

По света поевтинява,а у нас се увеличава.Сегашната цена е когато беше 150 $ за барел.Ужас е да живееш в маф.държава

Той Лукойл не е на руснаците, а на ББ ...

Все пак цената се вдига от Лукойл , който още не е купен от ГЕРБ.

Истинската цена е под 5% от това, което плаща крайният потребител.

Сега ще слушаме арията на лъжата със заглавие: "Цената остава, до изчерпване на старите количества", а после следва срив от 1 до 3 стотинки.