17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам как си написал „ Магнитски“ му става ясно на човек колко ти е багажа ! Това че си фен на Чалгата е повече от ясно ! За щастие повечето от Българите са здраво мислещи хора и се надявам това да се потвърди на изборите !

84 обекта, които се изпълняват от 84 различни фирми и още 84 различни надзора! Кой ще управлява такъв процес или ще назначим още 300 чиновника да ги следят? Айде да докарате и някой фонд да даде пари за 84 + 84 строителни стартъпа, които ще фалират като изхарчат парите

да докаже първо произхода на средствата по обучението му в Харвард. Един пълен цикъл на обучение в този университет отива средно на 500,000 щатски долара. Само да не излезе с номера, че е бил стипедиант и че са го приели там като такъв, защото това може лесно да се провери и ако излъже, сам ще си забие копието в гъза. Така, обтатно на въпроса, кои са мама и тате финансирали Асенчо с тази сума. Мисля, че обществото е длъжно да знае!

500000 е цената за калинки. За нормалните може мн по-малко

Помните ли, че чрез конкурс отделни участъци от Хемус бяха спечелени от фирми, които се смяташе, че са близки да Пеевски. Тогава Борисов реши да анулира конкурса и да се премине към този инструмент, Инхаус, чрез държавната фирма да се възлагат поръчките на много на брой частни фирми. Да ама не, просто няма много фирми с такъв капацитет и някои от анулираните фирми пак бяха привлечени чрез инхауса, поради липса на други! Къде има фирми с хиляди с капацитет за изграждане на магистрали или за ремонти на язовири? В САЩ и в китай аз не вярвам да има толкова много фирми!

Добре сега ще се строй ли Хемус или не защото в момента е спряна а Комитова казва че не е работниците и техниката ги няма, и казват че не дават разрешително за новите лотове. Но поне се успокоихме че стотици милиарди ще има за Бг по Три морета по Радев само трябва няколко хиляди години да изчакаме а и канал от бяло море до Свиленград пак няколко хиляди години защо смятате че хората са по прости от вас? по крадли не но по прости

Кирето много влюбено го раздава!

Туй, компаниите -500, 1000, 20000 броя ги нямаме за нищо!Да не сме в Китай?! И кой ще следи и контролира хилядите договори! Хиляди калинки ще предизвикат хиляди скандали! Много далновидно порите са платени авансово, за да не могат тези лешояди да ги опапат!

416 надзора, 416 строителя, 416 проектантс.ки фирми АМАН ОТ АМАТЬОРИ! По-големи глупости не би могъл да чуе човек.Откъде у нас, толкова фирми и то с такава специализация. В цялата страна я има, я няма 20 хидроинженера с опит и те са над 60 годишни. Сбъркана работа, тиня, наистина яко сме затънали, и не от днес, вчера или преди година.

Тези са паднали от Луната, т.е. от Харвард, затова си мислят, че има хидроинженери по път и зад път! То работници няма, общи работници, не специализирани работници!

Че нямат пари сега! И обикалят като гладно псе пред кебапчийница!

Еееее здравейте бре ГЕРБаджийски калинки мамини !!! Имате си статия, че да си спамите. Миндили .....

Не сте прави! Наистина фирмите които имат капацитет да свършат тая работа са малко.Но ги има все пак - другия вариант да се дадат на държавна фирма която има само една секретарка и после да изнудват фирмата с капацитет да свърши работата за половината пари - това ми се струва най лошия възможен вариант.

Малко факти. 250 млн от програмата за развитие на селските райони откраднат за да си пстроят къщи за гебери. 1 милиард от ББР вместо за малки фирми дадени на 8 фирми при 4% лихви и ако САЩ ги блокират по Магнитски не знам как ще ги обслужват. 200 милиона авансово дадени на частни фирми да си купят строителна техника, вместо Автомагистрали да си купят такава и ако фирмите фалират ходи ги търси. Язовири в нищото, милиарди за сгради облепени в стиропор, вместо да се санират, пари дадени за деца уж да участват в ММА боеве...... Трудно можеш да накараш глухия да чуе и слепия да види

Цербер, наясно ли си кой може да каже дали има откраднати пари, колко са те и от кого! Ти ще кажеш, откраднати 250 милиона, аз ще кажа 250 милиарда, третия ще каже 250 трилиона! И другите ти примери са неадекватни, но не ги запомних. А думата саниране означава оздравяване, някои се бъркат, че означава стиропор!

И защо да не са ги ползвали като шапка? Ако е законосъобразно ползването им като шапка и ако това е било целесъобразно, то правилно са ги ползвали като шапка! Вие не смятате да ги ползвайте, ами не ги ползвайте, ама не натрапвайте и вашите виждания никой друг да не ги ползва! Нали ако никой не ги ползваше като шапка, то нямаше да съществува този инструмент и възможността те да се ползват като шапка!

Тея двамата не само, че не са чували за пазарна икономика, но дори не познават елементарните принципи на работа на министерствата си. Я ходете да "инспектирате" поляни и гьолчета, че тях поне ги "намирате" :)))) И интересно, как за няколко дни започнаха да правят генерални изводи за държавата, като само едно ДДС за една фирма се изчислява около месец. Да не говорим за счетоводни отчети, и др. анализи. :))))) Като виждам функционалната им неграмотност, на тези и екипите им, им са нужни месеци само да прочетат договотите за които се изказват, толкова неподготвено.

След като кажете кои, за какво и на колко са осъдени, чак тогава ще можете да кажете, че не говорите като политици в предизбораната надпревара! Всеки може да каже за всеки, че е извършил наушение, престъпление и т.н. Едно е обаче да кажеш, друго е да го докажеш!

Имате Браво от мен. За първи път от много години да чуя държавен представител да говори за пазарна икономика и конкуренция.

Само да говори, ДА

Дълго време това бяха мръсни думи.

помислим малко логично - как се контролират 416 или 1200 фирми? То е хубаво да е така, но в българия чувството за отговорност и чест сред голяма част от управителите е нещо вредно дори забранено в кодекса им... Айде вземете се в ръце и пестанете да едреете с простотията си - вършете това за което бяхте назначени а именно - чисти парламентарни избори!!!

Делянчо, ти ли си, баце? Как е мама ирена? Много поздрави, ей...

Малеее,та тези плачат за затвор погледнато отвсякъде.Боко трябва първи да влезе в затвора.

Добро начало. После е хубаво да разгледате и окрупняването на обществени поръчки като цяло. Трябва да има и лимит за фирми и свързани с тях фирми и физ. лица за броя на обществените поръчки и това да не са им основна част от приходите!!!

Съжалявам, но на лъжливото овчарче Кирчо Петков не вярвам.

А само на крадливия Боко и сие ли вярваш.

Не знаех, че на Радев му викали "крадливия Боко". По-известен е като Мунчо, Рублен, Нищоправеца, Фатмака, Шпакловчика, и т.н.

за обществените поръчки ясно, но това е единственият начин хемус да стане за 3 години. иначе само обжалванията продължават две. не се ли продължи с автомагистрали, скоро хемус няма да я видим а пропуснатите ползи от забавянето ще надхвърлят каквато и да е корупция

Много ми е интересно да видя колко фирми в България ще се явят на търг за ремонт на язовир.... За да участваш на такъв търг, за подобна сложна работа, първо трябва фирмата да има портфолио - да е извършвала такива ремонтни дейности. Второ трябва да има специфична, скъпоструваща техника! Персонал със специфични умения. Да не говорим за капитала, които са длъжни да имат Според министърката пенсионерка и Киро Харварда, колко фирми в БГ могат да отговорят на тези условия?!

ДИР, не пропускайте важния коментар на пенсионерката от снимката, че част от работата по Хемус спира за поне 2 месеца!!! Днес спира част от работата, утре спира цялата работа! Тая магистрала или ще се строи от спонсорите на БСП или ще бъде спряна. Такава основна задача е дадена на министърката в пенсионна възраст!

Много си тъп, Сашееее, ми тия структури са отпреди 20 години

Не коментирам възможностите за корупционни схеми, но за съжаление фирмите в България, които могат да извършат качествено възложена обществена поръчка и имат компетентни специалисти, се броят на пръстите на ръката. Този проблем ще се задълбочава все повече!

А те искат 84 различни да го свършат

Показа всичко, но българите са прост народ в голямата си част останали на тази територия, и пак ще гласуват за простаци като тиквойчо и кака кури