Петър Чобанов: И след влизане в чакалнята са възможни фалити и затваряне на банки

"В момента искаме да влезем в една еврозона, която е раздирана от конфликти", предупреди бившият министър на финансите в кабинета Орешарски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теоретично погледнато е възможно да има фалити на банки в Еврозоната, но технически и практически няма да се случат. Защо ли? Защото ако една банка изпитва ликвидни проблеми се обръща към ЕЦБ, която й отпуска ликвидност срещу 0,05% до 0,15%! А тези лихвени проценти са нищожни на фона на други. По този начин ЕЦБ на няколко пъти подкрепи италианската банка УниКредит, когато имаха сериозни финансови проблеми и не позволи да се стигне до фалит за тях! Така че Петър Чобанов да си гледа преподавателската дейност в УНСС, а да не се занимава с теми, които не разбира на практика!

Еврото влезе в чакалнята да си дочака края.

бугаропитеците дека са влезли сите империй и саюзи са се разпаднали

Този дебилен потурнак взел да дава мнение???Нали като беше финансов министър фалира КТБ !!!

Безкрайно съм диволен, че навреме се разделих с тъпата пасмина наричаща се български народ. Къде сте тръгнали, глупаци? За Курнелка ли мечтаете? Когато избирахте Тикваата, защо не помислихте? При това три пъти. Защо избрахте оразната кратуна Радев? Не виждате ли, че в момента ви водят буквално за носа в интерес на петата руска колона? Тъпо стадо, мислете, защото ще ревете с кървави сълзи. Защото с тиквата лошо, но с кратуната ще стане страшно.

Гледам - бат бойко вече е влязъл в еврозоната.....

Възможно е ако пак дойдете на власт. Вече знаете как се прави...

Е тоя да дава акъл по финансови въпроси си е чисто извращение!

Бат Пецко, знаем, че можеш да ни кажеш ден и час, а също и кои банки ще затворят... Бъди мъж - кажи си!

Senator1

ЕВРОЛЕВ! Това ни трябва. Има си и Европа, има си и лъв. Като НИЕ ще определяме курса спрямо другите валути, а не да вървим като овце и да си фукаме за няма що. За сметки в левове-едно към едно при размяната.А за фирми вписани в офшорки-един евролев за десет лева или седем долара.

Абе няма що! Всичко отново ще се хване за гольо! Тези като чобан (овчаря) държат парите си в чужбина, пак ще приберат на бедния българин парите. Борисов затова толкова драпа да влезем в чакалнята. Всяко негово действие има умисъл. Затова много скоро трябва тези изроди да изчезнат от лицето на земята и политиката, да се спре това влизане в тази чакалня и народа да оправи държавата с умни и некорумпирани експерти.

ще приберат на глупавият българин парите, доколкото ги има...

Сега един по един доказани " икономически свитила" ще ни убеждават какво слънчево затъмнение ни чака.

Тоя пък какъв красив министър беше, направо с отворена уста да го слушаш! То не е необходимо да си някакъв финансов спец да ти чатне, че то и сега левът обвързан с еврото - ако еврото се срути, и левърт ще бъде повлечен. А това за еврото го слушаме от поне 10 години, като гледам никак не е тръгнал да се срутва, както и ЕС между другото. Според мен влизането в еврозоната е единственият правилен ход. Както се вижда, ако няма някой отгоре да ни размахва пръст, за нищо не стават нашите политици!!!

Това, че ще фалират банки в България е апсолютно сигурно. До 10 г. в БГ ще има най-много 10 банки или техни европейски клонове. ЕЦБ въобще няма да се церемони с банки който не са на големи европейски банки и направо ще ги фалира. Българи ДИВЕРСИФИЦИРАЙТЕ си парите, защото ни чака големи фалити не само на банки, но и на фирми. Пътя е ясен до 2 години ДИГИТАЛНО ЕВРО, след 10 години без хартиено евро, а след 20 г. без търговски банки. Всеки европейски гражданин с една електронна сметка в ЕЦБ и край на мафията, кражбите и делаверите с обществени поръчки!!!

или хаха? или ахахахах, ха въобще границата сън-реалност вече можеш ли да я преминаваш? За да станат такива неща, нали трябва да има държави, тухли, живи хора. Все неща дето след 20 години няма да ги има.

Общ мохабет. Министър. Банките които правят далавери и точат ще фалират защото ЕС ще им спре схемите, бизнесът им ще бъде взет от коректните, големи банки, лихвите и таксите ще паднат. Нали за това се прави. Да види какво се е случило при другите нови членки. Министър.

Петре, да анализираш минали събития и с високопарни слова не е далновидност и компетентност, а депесарска румен гечевщина. Че фалират и банки в еврозоната е ясно, но криминалното фалиране и източване е много по-трудно. И следват присъди. Ти като експерт защо мълчиш, като лафка за липсата на бюджетни реформи, за некадърността на нарочени експерти, за липсата на надзор или подчинеността му. Така ли те възпитаваха родителите ти в Ямбол? Достатъчно знаеш и четеш, но не си смел да говориш.

Е..ако ти пак си финансов министър, няма начин ПАК да има фалити..т.е. ограбени от шефа ти банки!

Браво Чобанов, добър анализ, а когато източваха КТБ, докато Ти беше министър, какво направи?! Нищо! Точно заради такива, като ТЕБЕ, искаме да сме в ЕРМ2, дори да има конфликти, е по-добре вниците на комунистите да фалират банки през ден. И да, могат да флиарат банки, но плаща ОБЩИЯТ европейски фонд, а не НАШИЯТ. Този факт удобно си го пропуснал. И да, БКП никой не ви иска в ЕС, защото няма да могат да смогнат да ви плащат фалитите...

обаче сте и идиоти. Умряхте. Паля ви свещ. Пея ви опелото вече. Хахахахахахахахаха.

Идиот ... Кво до го прайш ...

за повишаване на стандарта на българите! Тия счетоводители начело не са подходящите за повишаване на стандарта на българите!

досега беше в полза на богатите държави! Движението свободно на хора ни източи най качествените хора! Бързата приватизация остави хората без работа! Сега със заплата 500 евро как да се радват хората за влизането в еврозоната!

Не свободното движение източи най-качествените хора, а ниските заплати и некоректното отношение на късогледите и скръндзави работодатели. Ти какво желаеш? Да ти стоят тук и да ти работят хората за жълти стотинки, като могат да мръднат на 1000 km и да вземат 6 до 20 пъти повече? Да не са крепостни селяни това? Да не си във времето на управлението на комунистите, когато хората ги разстрелваха на границата?

Не,че особено го харесвам, но Чобанов е далеч напред в тая наука от задочника с купена диплома Влади Горанов, дето даже не можа един апартамент да измисли и оправдае, а се прави на ударен, че живеел без пари у кръстника си. Рядък дебил и задръстеняк. Чобанов си разбира от професията според мен, Орешарски и той. Не ги харесвам, но като говорят нещо свързано с професията си ги изслушвам. Па като го видя на Величко Адамов корумпето сандвичопродавец и се чудя как Божков ще му дава пари на такъв непрокопсаник. Плати си скъпо той. Хахахахахаха.

Човекът при когото фалира КТБ тръгнал да дава акъл как можело да фалират банки. Ами лесно е, връщате го като министър на финансите и банките започват да фалират. Това сме го гледали и друг път, когато БСП е на власт.

КТБ фалира за да я разграби Пеевски. Само затова. Ясно, точно и доказано. С държавна помощ - нахлу прокуратура. Банка и муха се убиват с вестник - Буров. Българската държава в лицето на институциите си съсипа имиджа на КТБ умишлено и я остави да фалира пак умишлено за да се разграбят активите. С 1 милиард спасиха тогава ПИБ, а за КТБ им трябваше още милиардили даже да са два, но нямаше да стане този луд сеир. Ама Пеевски нямаше как тогава да разграби така лесно одържавената КТБ.

КТБ го фалира Шиши с помощта на Баце - Шиши за да не връща кредити, а Баце за да убие партията на Дудука финансирана през КТБ!

КТБ фалира, защото един човек - Цветан Василев я разграби, окраде и от години си живее свободно в Сърбия след всичко това. По-смешното, че всяка година се опитва да си оневинява деянието. Нека не се бъркаме.

Точно за да няма фалити на банки не трябва бсп да виждат власт!

Станишев скара БГ е ЕС. При това банки не са фалирали май.

Комуняшките експерти, чобани, овчари, военни тъпанари, русофилистици.. испълзяха от дупките си като къртици..

Пригответе се за курс на лева 4 за 1 евро :) А за протестите са нещо необходимо, но за да има ефект и после да не влязат пак в парламента шайката на герб-бсп-дпс, трябва задължително промени в избирателната система. Иначе всичко е на халост!

Тази червена свиня бълнува за влизането на България в Руската Педерация.

Този ли ще ни дава акъл. Няма да има фалити, няма да има теглене на милиони кеш от банките. От това се страхуват комунистите-капиталисти.

Точно от Кабинет Орешарски ли ще ни дават акъл?

Петър Чобанов: И след влизане в чакалнята са възможни фалити и затваряне на банки ------- ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ДА ПРЕДИЗВИКА НОВ ФАЛИТ НА БАНКИ, САМО И САМО С ЦЕНАТА НА ГРАБЕЖ НА ХОРАТА, ДА СПРЕ ВЛИЗАНЕТО И ДА ЗАДЪРЖИ СТРАНАТА МАКСИМАЛНО БЛИЗО ДО ОРБИТАТА НА КРЕМЪЛ! КАКТНО И СНОЩИ КАЗАХ - ГЕНЕЗИСЪТ НА ЗЛОТО, КОРЕНЪТ, ПАЯКЪТ ТОВА .... КОНЯ В ЦЕНТЪРА! ТАМ Е ЗАРОВЕНО НЕЩАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

Типичен комунистически коентар, под който трябва да четем, че виждатели... еврото е застрашено, но рублата и йоана са най-доброто!!!

С парите на вложителите в банките, които ще фалират, ще платим влизането в някаква чакалня... Ето защо теглете си парите и ги превръщайте в евро. Иначе мнооого ще загубите. Или ако сте по-разумни купувайте производствени (промишлени) имоти, защото с влизането ще се има преференциално кредитиране за производствени цели. Може да развивате дейност или за препродажба на производствен имот, което ще гарантира до 700-800%, а някъде и 1000% възвръщаемост!

Абе, товарищ, нали рубли щяхме да купуваме? Защо да купуваме евро, като то е на гнилия капитализъм, който ей сегичка ще се срути?

В Кипър фалираха над 5 банки , вложителите взеха само по 100 000 евро.

Стига си лъгал. Само една - Лаики. И не я фалираха а я преструкторираха. Вложителите ги "подстригаха" до 100к евро

Преди да влезнем в ЕС, същото ни го казваха, политици и банкери! ѝ, какво излезна, КТБ гръмна, и други повлече! Да не се връщам във 1989 г., когата Георги Марков, ни обещаваше да станем Швейцария на Бьлканите, като разрушим тоталитарния режим! И след това че, шоковата терапия в икономиката ще ни изведе бързо от кризата и ще заживеем като западняците! Амил после Костов, като ни убеждаваше че бързата приватизация ще ни осигури бърз и справедлим преход с просперитет! Никой ли, тук не схваща за какво става въпрос, след толкова лъжи...

Еврозона, раздирана от конфликти, но никой не иска да излезе от нея, а мнозина искат да влязат (особено бедни страни). Само този измислен финансист и БСП не искат...

И това че е има проблеми да си траем и представяме прекрасни картинки????? Да ти имам и доводите.

steltian

При този министър Чобанов ЗА ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.), ДЕВЕТ (9 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (МИЛИАРДA) лева! 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА БЕХ 31 октомври 2013 Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) изтегли нов заем за 1 милиард лева. Годишно лихвата ще е 4,25 процента 620 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ЗА ЮЖЕН ПОТОК 31 октомври 2013 Българският енергиен холдинг ще вземе заем от 620 млн. евро за изграждането на газопровода "Южен поток" на българска територия, което "условно" започна в четвъртък, а участъкът междувременно поскъпна с още 400 млн евро. Сумата от 620 млн. евро с 4.25% лихва ще се изплаща 22 години. 360 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ОТ ДОЙЧЕ БАНК 07 ноември 2013 Чобанов поиска заем от 360 млн. евро от Дойче банк 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ 3 януари 2014 Правителството ще емитира дълг още в първия месец на 2014 г. 3 МИЛИАРДA КРЕДИТ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА НЯКАКЪВ СИ СТАР ДЪЛГ 16 януари 2014 3 млрд. лв. заем в еврооблигации през 2014 г. Парите ще са за изплащане на стар дълг от времето на НДСВ и за покриване на дефицита. 3.9 МИЛИАРДA КРЕДИТ 19 март 2014 Чобанов получи мандат за емитиране на нов заем в размер общо до 3,9 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валутa

Слушайте специалисите по фалите. Приятелите на Божков в правителството на Орешарски тръгнали по медиите да манипулират простолюдието. Дано това лумпенизиран умствено електорат не се подведе за пореден път. Пак ще завъртаме колелото назад!

Тая "банка" в Малта, май беше включила центрофугата, но да, ние не сме по-различни.

Само дето не каза: Ако аз съм министър на финансите , тогава всичко ще е наред! Като КТБ например. А дано си остане в дупката от която изпълзя.

Разбира ги фалитите на банките той. Все пак парафира фалита на КТБ

Подготвят ни БСП за тяхното управление! Идели фалити на банки,да бе да,сега в банките има пари,не е като 2009 та кризата. Но когато управлява БСП винаги има фалити на банки,пирамиди,фараони,мутри,рекет,разграбване на заводи и продажбата им за левче,нарязването им на скрап и т.н... Кое не съсипаха тия,кой завод не затвориха,че не се сещам?!?

Петър Чобанов - бивш министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски Няма какво повече да се добави.

So?

"министър от правителството на Пламен Орешарски" - този човек трябва да е в затвора, а не да ръси акъл и коментира еврозоната!

И защо да е в затвора? Какво от казаното оит него не е вярно?

тоя искаше 1 илиард ззаем и знаеше за кво го иска и не му позволихте.. ак ое за затвора бойче е за 20 затвора щото зе 20 пъти по голем заем след това! не си гинасист а мърда глупава!

100% сигурност има само в самолетни лагери и въпреки всичко самолетите падат ....

голо оФлювче...

ама никойне застрахпован от фалит , Фалита е коронката на капитализма!

откъде ги изкарват тези дебили

Какво от казаното не е вярно? Че Италия и Испания фалираха общо 5 банки след кризата, вопреки, че са челнове на банковия съюз и еврозоната отдавна? Или май е по-добре да си живеем с илюзиите, че е по-удобно?

И кво като е вярно - алтернативата каква е? Да се надяваме че като сме извън тоя съюз ще цъфнем и вържем? Щото ако не сме в кюпа и сме сами сме много по-уязвими и може ди има даже и повече фалити

Нещо се разшаваха гадините. Да им видим забравените физиономии преди изборите ли, що ли?

Грешка, ДПС е незаконна етическа партия, изградена на религиозен принцип. Едиствената и задча е, да осигури охолен живот на върушката си. Чобанов дали може да ни каже от къде има толкова много пари Доган, за да притежава сараи. Какви данъци е платил?

Поправка, ДПС-то е незаконно узаконена!

За съжаление банковите фалити са неизбежни и то не само в България.