Пенсионните дружества: Все още несправедливо намаление за хората с втора пенсия

Това е така, защото намалението на пенсията от фонд "Пенсии" на ДОО през годините ще се променя в зависимост от степента на неотчетеното държавно субсидиране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Минимална пенсия 2005г - 60лв , минимална пенсия 2021г = 300лв - увеличение 500% 2. Средна заплата 2005г - 320лв ; 2021г - 1450лв = 450% 3. Доходност от Частен Пенсионен фонд - 100% - > Къде е разликата? Приходи от осигуровки - 19.8% - от които 14.8% в НОИ - и 5% в ЧПФ , т.е. 25% от приходите отиват в ЧПФ! А ЧПФ иска да покрива само 9% ( а не 25%) от разходите за пенсии?!? Къде е разликата? - навсякъде в Европа( само е Източна беше експеримента) премахната задължителната форма на Часните пенсионни фондове, само в България и Румъния все още се източват парите от пенсии задължително!!!

Е това е гениална тъпотия. Ще питат ПОД-овете за пенсионната система? Все едно да питат вълка дали е нужно да се охраняват агнетата? Или фараона за ползата от пирамидите?

Пенсионните дружества са мошенници с лиценз. В днешно време всеки може да инвестира сам на борсата много по-евтино от таксите за управление на тези дружества.

Ако бях спечелил изборите днес ,бих направил веднага следните неща. 1-бих вдигнал здравните осигуровки на държавни служители като всички други от 1% на 8% ,в това влизат(държавни и общински администрация ,военни,полицаи,депутати,министри и президент.) всички те плащат 1% за здраве а ние 8% ,на ако се разболеят са преди нас при най-добрия доктор. 2-за следващите 4 години да се вдигне здравната с по 1% до достигане 12% ,като след това лекарствата за пенсионерите стават безплатни и предполагам пенсиите им автоматично скачат с 100-120 лева. 3-Сега започващите работа ,да се осигуряват сами за старост.всеки сам да си прави сметка,като парите му се наследяват от роднини.

Частните пенсионни фондове са законна " пирамида", с помощ от държавата! Тя няма интерес да има пенсионери, особено щастливи пенсионери! Иначе, най- малко, щеше да въведе минимални прагове за осигуряване и осигуряване върху реални доходи. Необяснимо е, например, моряк да бъде осигуряван на 652 лв., а 5500 $ да получава като командировъчни! Прехвърлих си спестяванията от един ЧПФ в НОИ и, след преизчисляването, пенсията ми се вдигна със 165 лв.

"тази година в закона са предвидени 6 млрд. лева трансфер от държавния бюджет" С други думи казано парите събрани в ДОО се "допълват" с трансфер от бюджета. Ами тези пенсионни дружества защо не си "допълват" с печалбата, която са събрали? Нали ни вземат % за управление. О-о-о чакай - те вложили парите в пилета и печалба няма.

Значи един съвет! НЕ разчитайте на каквато и да било пенсия нито от държавата нито от допълнителните пенсионни фондове! Ако имате някакви пари или ги пестете, което е мнооооооого зле за вас, или купувайте земя или недвижима собсттвеност някаква! Това също е рисково но ви гарантира някаква възращаемост! Ако имате някакъв шанс то може да се заиграете и с крипто валутите, но там е колкото рисково толкова и печелившо! Казано с други думи може да ви осигури апартамент в центъра на софия в рамките на ден! Но може и да ви остави гол като пушка в рамките на час! Ако пък сте като нещастниците като мен които разчитат на пенсията, то тогава ами моите съжаления! Но просто не разчитайте на пенсия или на пенсионен фонд! Това е мнооооооого глупаво от ваша страна!

Ще вземем на Градуси трътките накрая ...