Пенсиите във Франция и по света: има ли защо да се оплакват французите

Ако сравним условията за пенсиониране във Франция с тези в други страни в Европа, ще се окаже, че французите няма от какво толкова да се оплакват. Ето конкретни примери, които го доказват

Обратно в новината

Коментари - Пенсиите във Франция и по света: има ли защо да се оплакват французите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен няма какво да ни мъчат ами да направят пенсионната възраст 80 години. И всички просто ще спрем да се вълнуваме относно пенсиите

Многократно съм писал, че пенсионната система, така както е направена си е чиста пирамида и узаконен рекет от държавата, защото на тези, който умират преди достигане на пенсионната възраст парите им се конфискуват от пенсионните фондове и държавата. Защото никой не ти дава избора сам да решиш искаш ли държавата да се "грижи" за твойте старини, обричайки те на мизерия и подхвърляйки ти изядени от инфлацията и администрацията през годините котизации или сам да си спестяваш и капитализираш парите за старини, влагайки ги в нещо по твое усмотрение. Ако сам се грижиш да си осигурявяш старините, дори и да умреш прждевременно, спестяването ти или инвестициите ти остават в семейството, а не потъват в разни спекулационни фондове и държавата! Никога няма да видим статистиката колко от 100 души на старта стигат до финала и тези, които са стигнали до пенсия колко време я ползват? И въпреки, че на 100 души при старта единици стигат до финала, то на пенсионните фондове пак им се свиди да заделят от общия кюп на конфискуваните котизации суми, позволяващи достойни старини на останалите живи пенсионери. Помня, че по времето на соца пенсионерите си живееха живота, докато след преврата и смяната на ориентацията към капитализъм, наречен за благозвучие "демокрация" ситуацията коренно се промени. Пенсионерите, нашите родители ги докараха до просешка тояга и ровене в кофите за боклук и бяха изтребени, като тази политика продължава и до днес!

Мен пък най-много ме кефи "вторият стълб" (барем да се казваше "втори кръст"). Та, когато сме в рецесия и в ниска инфлация, то годишните справки по партидата са ми отрицателни, а в съпроводителното писмо пише, че фондът много съжалява, ама във връзка с пандемии, международно положение и ретроградния Меркурий, така се е получило. Когато сме в инфлация, като сега, ръстът по партидата ми е по-нисък от официалната, а за реалната да не говорим. С други думи - всяко година губя пари, по един или друг начин. Докато ми дойде време за пенсия, инфлацията и "инвестициите" на тоя фонд ще са ми опукали парите безвъзвратно и понеже пари няма, айде да ми вдигнат пенсионната възраст, белким не стигна до тях изобщо. После разни апологети по-долу вряцат, че сме били почнали много дълго да живеем и затова ще работим до 80 г. Става, ама трябва на тях да им строят къща "работници" на тази възраст, както и да ги возят ако не в самолети, барем в автобуси. А, и да поддържат критична инфраструктура - също.

Абсолютно манипулативна статия показваща едностранчиво нещата и криеща негативите. Защо не казвате, че във Франция няма човек да не е бил безработен, а някои и с години. Младите трудно започват работа, защото са без квалификация, а хората с понатрупан трудов стаж и квалификация ги изхвърлят от работа когато станат около 50-те защото струват скъпо на работодателите! Хората над 50 години са обречени на безработица и помощи практически до достогане на пенсионната възраст и това е ходене по мъките и мизерен живот, а когато вече достигнат пенсионната възраст заради годините безработица не могат да съберат необходимите години за пълна пенсия, поради което ги орязват на 50 %. Да не говорим за учещите висше образование поне по 5 години и медиците, които учт по 10 години! Сметнете сами на колко години ще съберат нужните 45 години стаж, когато са принудени да започнат работа след 30-те? Отделен въпрос е, че пенсионната система навсякъде е държавен рекет и принуда - овцете да работят докато са живи и да умират когато трябва вече да се пенсионират. Така парите им по приинуда се "национализират".

Някои писачи тук не мислят като пишт против повишаването на възрастта за пенсиониране! Поради застаряването на населението се налага това, а не че на някого му е дошло на ума! Друг начин няма. Това е.

А, ти бе, четач, знаеш ли колко пари се крадат чрез инфлация, борсови манипулации и с колко се злоупотребява по всякакви държавни разходи? Пръскат се пари за спасяване на планетата, на джагалите, на международното положение, по офшорни зони са натъпкани трилиони, дето вие си мислите, че са само руски. Та, ако според теб единственият вариант е да се повиши пенсионната възраст, то според други е да се намалят кражбите и разхищението. Да отварям ли дума пенсионните фондове в какви борсови простотии хвърлят пари и редовно горят?

"Ако сравним условията за пенсиониране във Франция с тези в други страни в Европа, ще се окаже, че французите няма от какво толкова да се оплакват". Ако съобразим, че Де Гол, Митеран, Дестен, Саркози са се справяли при по-ранно пенсионирване на французите, ще се окаже, че последните има от какво да са недоволни.

Не Дестен, а Жоспен.

Прави са франсетата да си защитават правата. Цялото ръководство на ЕС трябва да заминава, в ЕК е пълно с изпърдяни глобалистки подлоги от сектата на чичо клаус и подобни. А за българите е важно да видят какво става в президентската република и ако им харесва да подкрепят безумната идея на дългия. Виждате как един болшевик с правомощия се гаври с населението на велика някога страна.

1800 евро ,пенсия ,ако плащаш наем 1000 евра , не ти остава много мегдан .

. ВСИЧКО Е РАЗМИТО ..1860 ЕВРО НА 6- ГОД ... НЯМА ДА СИ ЖИВ ...това е целта.

НА 67 ГОДИНИ

Ами събирайте си данъците да ви ЕПМ мърльовци мрънкащи

ни мож ги стигнем.

Селски въпрос..... През миналия съюз на пенсия на 50и.... И имаше храна.... У тоя пенсия на 67 и няма пари за яйца...... Нешо гнило има у тая либералкрадемокрация

... има за какво да се оплакват. Вдигат пенсионната възраст до безкрая. Хайде, гледайте си работата. За да могат разни безумния като ЕС и техните мазни чиновници да живеят на наш гръб. Това е подигравка с хората! Разни надути и намазани ротшилдовци, които са родени със сребърна лъжичка в устата, и спят с баба си, се опитват да ни убедят, че трябва да им робуваме до безкрая. А М А Н !

Така направиха и с ковида, казаха ни опа, тука вижте как в една стрна имат мерки, хайде във вашата. После казват на трета, вижте онези и другите как са жетвали правата човешки, хайде и при Вас и докато се усети човек, те му отменили свободата! За това, щом народа е против Макрон, да слиза от власт заедно с приближените си и това е! Народа иска друг оправник и това е!

тъпчо, народа не е няколко хиляди платени протестиращи, като тия които свалиха Борисов от власт 2020 и ебаха майката на държавата за следващите 20 години. И въобще, такива като теб, дето пишат "оправник", въобще не трябва да гласуват.

А, уе, заспо, ти гледаш ли кво става реално? само в Париж тия "платените" са към 800 000 и вече пожарникари и полицаи ги подкрепят на места. За цялата страна говорим за милиони протестиращи. Или за теб докато не излезе цялото население като на лениниски съботник, не се брои. Сигурно и в Парижката комуна навремето е участвало цялото население, а Бастилията е щурмувано от 2 млн. души - ха, ха, ха.

За българите се знае, че сте малпдушни и завистливи., вечно доволни като овцете. Затова с вас всеки се гаври както си иска, не значи, че и французите сме такива. Мрънкате за всичко, ама само на маса. Цените ви високи, ниски заплати, пенсии, скъпи лекарства,във Франция са безчлатни, мизерни болници, пълна мизерия. Пийте си ракията и пейте геройски песни в кръчмата, а Франция и нашите права си оставете на французите.

от фармацевтичнат акомпаия ви ги произвеждат на загуба или държавата ги плаща. И в двата случея не са безплатни.

хахаха, знаеш ли колко оферти за работи във Франция отказах? Не знам какво трябва да ми дадат, за да отида там да живея. Маймунско гето е половината държава. И си мълчат точно като овце пред заколение. Сто пъти по-добре са българите.

Евроатлантическия фашизъм бленува възрастните хора да не получават пенсии. Макронизма на Макрон е хората да са като роботи.

Ако френските лигочи бяха в България да се прнсионират с по150-200 евро при цени на храната по високи от техните и кучешко качество какво щяха да направят?

Това, че ние като сме дупедавци, е абсолютно без значение за франсетата.

Във Франция, братле, не е газил лайняния руски миризлив ботуш.

не е точно поставен. Достигнатите технологии позволяват благата, произвеждани преди 50 години да се произвеждат с 10 пъти по-малко разходи на труд. Това означава, че много по-малко хора са необходими и съответно няма нужда да говорим за повишаване на възрастта на пенсиониране. А иначе може да сравнявате и пенсиониране на 90 години и на 85 както е тръгнало и да казвате, че вторите нямат право да протестират. Парите вместо за войни и въоръжаване трябва да се насочват към блага!

Въпросът не е в пенсиите,а в начина по който Путчо макаронски иска да си налага законите. Еднолично.

които иска базов доход. От къде ще дойдат тези пари? Кой ще ги изработи и по-важното кой ще инвестира в бизнес за да бъдат изработени?

Как Норвегия има най-мощния Пенсионен фонд в Света? Отг: От отчисления в държавата на Петролен и газов добив. 2% от Световните инвестиции са на този фонд. На,-големите в Света. Как България не можа да си направи такъв фонд от добива на ЗЛАТО, ОЛОВО, МЕД , уран и други редки метали съпровождащи този добив? Щели сме били за зяпаме френска четворка, как го правила?!

Ха, ха, Норвегия, дето са народ колкото нас, а имат територия, нефт и газ да се чудят какво да ги правят. Дай и Катар за пример, както си тръгнал. С добива на цветни и скъпоценни метали, ей сега ще стане работата тук. Вие май си мислите, че златото е на кюлчета и монети в земята и само трябва някой да го изкопае. Средната себестойност на добива е към 1200 долара, а цената на пазара е към 1800 на тройунция. С тоя ваш тъпизъм, това прави по тройунция на калпак месечно, т.е. към килограм на 30-тина души. За колко милиона сган говорим да получават пари от въздуха? А циганите включваме, ли ги? Ако сложим условно 4 млн. да получават пари на основание само щото мърдат, това прави по 125 тона годишно, а в момента не се вадят и 10 тона. Та, дайте да разкопаем и отровим страната, че да има пари за всички лентяаи и за Бай Мангал. Неслучайно нефтът и газът са черно злато, щото не могат да се сравняват по приходи с металите, ама кво ви разбират тиквите на вас. С олово и мед, ще хрантутим цялата сган тук - ха, ха. А, да ви казвам ли, че когато всички са с връзки, никой не е с връзки, т.е пари, получавани на общо основание не струват нищо и цените веднага ще го отразят това като новата кота нула. Хубаво даваш пример с Норвегия, а знаеш ли там стандартът и цените какви са?! Когато всички имат пари, цените им ги изсмукват или ти не си чувал каква скъпотия е в Норвегия?

Опа-а-а, нещо не съм преброил нулите на калкулатора. Годишно трябват 1250 тона злато, ама айде от мен да мине ще ги сваля на 1000. Та, в момента вадим 10, но ще харчим 1000, за да се правим на норвежци. Добре сте го замислили, остава да кажете и как точно ще стане. Аз имам някаква идея как да стане, щото само със злато сме доникъде. Значи, освен златото, медта, оловото и урана, добавяме зърнопроизводството и енергетиката, които национализираме и разпределяме печалбите на калпак. Миналия път не се получи, хем парите не бяха на калпак, ами се и симулираше работа, но този път вече ще стане, щото сега хората са други. Е, вярно, че все някой ще трябва да и да я работи цялата тая дандания, щото както казах, златото не е в делви, а и за зърното земята трябва да се обработва. Ние обаче за кво да работим, като ще получаваме пари на калпак, та да си внесем афганци и сенегалци те да се потят. Така и така все още ни идват на крака тук, само трябва да ги ловим и да ги накараме да работят.

Вземет по една палка полицаите и бой по г.за на лигавите франсета

Ако в България не плащаме ДДС ,данък сгради и данък общ доход всеки ще живее нормално. Това са напълно излишни данъци ,народа гладува да има пари за Украйна и за украинците в България.

нареждането оттатък локвата е да се правим колко ги обичаме и да им даваме и дупе щото горкичките искат да лапат без да работят

На Мека Чебурашка украинците са виновни.

Храната в България е по-скъпа и от долно качество,във Франция няма бум на онкоболните. Минимална заплата във Франция е 1500 евро чисто ,в България 250 евро след данъци. Във Франция няма нито един гладен човек,за всички има храна ,дори неработещите.

Франция е една от три държави които могат да водят глобална война. На тях им трябва военна реформа не пенсионна реформа. За оръжие има за старите хора не.

Светът има от какво да се оплаква, но само французите го правят, другите спят.

Пенсия за вас когато я видите през атлантически макарон. Гаранция Франция........

От пенсии във Франция се интерисува работническата класа.Това са хора на наемният труд.Аз съм работодател /Капиталист/ във Франция .Аз пенсия не чакам.Моят стремеж е колкото може по малко разходи за осигуровки Искахте демокрация.На ви я.Само че не ви казахме ,че това си е капитализъм.Екслоатация на човек от човека. Истинският аристократ французин не работи.Той има други доходи.Работят прошляци дошли от Африка /бивши френски колонии/ от Полша , ниско квалифицирани от България итн. Жал ми е за вас,но мандалото падна. просто бяхте измамени с думата демокрация.

Не ви ли е срам да го пишете това.Онова хлапе ,КП и кокорчо повишиха пенсиите само на една малка част от българите,на мама и на тати,а на голямата гаст изравниха пенсиите с минималните.Гадни лицемери,никакъв глас за тях.Подли лъжци. Така ,че не пишете колко получават пенсионерите в Фраанция и Германия.Обидно е.

И тук гумата минала и изтрила всичко което не й отърва. Чвно темата е важна и приуоритетна за боса.

А в България я увеличиха от 60 на 66г.6м. преди години, и никой нищо не гъкна. Щото сме овчи народ затова 500г. са ни мачкали османлиите. Евала на Франсета, Гърци и др.

Спрете с дойчовската сатанистка пропаганда. 65 години е твърде много един човек да работи.

Каква беше песента на българската демокрация: "времето е наше", а отзаде тия от СДС им пригласяха, " да бе да ваше си е бе, ама парите са наши".

АНГлосаксоските мекерета от Дойче зеле се опитват да неглижират бунтовете във Франция. А те са си против системата и глобалистите и джендърството основно. Но народа постепнно се събужда в Европа. Само тъпите българи си пеят сороските песни за демокрация и лошата Русия.

ДВ са лъжци и манипулатори!

Не знам защо някои хора се оплакват от работа. Мен не ми пречи да работя и до 120, стига единствено да съм здрав. А запазен човек на 70 е смешно, дори обидно, да се твърди, че не може да работи.

Те не се оплакват от работа, а от това, че парите им за пенсии се крадат - примерно се дават за Украйна, стопляш ли?

И какво е твоето решение - европейците да оставят украинците да умрат от глад, за да могат да си купуват новия айфон всяка година, вместо през две?

Как ще се пенсионираш на 62 с 45 години трудов стаж? Я пак математиката, че нещо не се връзва.

230€ в България пенсия, а във Франция 960€! 4 пъти по-ниски пенсии вземаме, а плащаме почти едни и същи цени.

Заминавай за Франция - какво чакаш . Плати си свободния наем , ток вода и кво ли не . И чак тогава ми обяснявай за еднаквите цени .

Там съм отдавна вече..

КАКВО ИМ СТАВНЯВАТЕ ПЕНСИИТЕ, СТАНДАРТА НА ЖИВОТ Е МНОГО ПО-СКЪП!!! ОЛИГОФРЕНИ!

Ако стандарта е по-скъп нямаше българските граждани да отиват там да работят и да наливат от пусто в празно, нали?

Свободните Медии. Това което става във Франция и по света се нарича кражба. Как тъй някой едностранно ще си взима решенията. Идвате вие някой ви платил и кражби, продажби, отнемане на права и пращане на война. Не драги вие сте престъпниците. Вие.

макрон да се самообеси! Бог с нас Бог с нас

Не е проблема само в пенсиите на французите, Макрон трябва да си ходи.

Щом подпалиха държавата, явно има. А Макрон се прави, че не ги забелязва. И проблемът не е само пенсионната възраст, а и влошаващите се икономически условия. Видиш ли “Дойче веле”, бягай надалеч.

давай педал! с три клика имаш 68 минуса върху мнението ми, което свободно мога и да не споделя, зарад педалската ви цензура! Но, но, нооо... педалите ще бъдете третирани, като ненуждни парцали, с които е трита Истината Божия! Бог с нас Бог с нас

Пропуснах! Хората протестирт,като сравнява пенсии и условия на живот с брюкселските дантели, привилегии и работа и казаха на макрон,че докато не оправи тази гяволия ще е аут.Франсетата твърдят,че чиновниците в ЕС са търтеи високоплатени и на тях трябва да им направят години за пенсиониране. Може би онази крайната ще дойде и ще обяви байдън / и не само него / за издирване!

дойче банк да потърси минусите на "призрака от киев" във "фондовете" на акерман! все пак парите са в меркел и урсула. те "спасиха" дойче недоойче банк от фалит под стихотворението за "бюргершафрта", което тогава им написах, но днес всички подлежите на тортална разруха и унищожения не само в буквален смисъл, педи- цензурата! от днес ще ви униожавам и физически! все пак сте заплаха за Света на Бог с нас Бог с нас

Мотал съм се по уличките под Мон Мартр- мароканците ги имат за своя територия, а франсетата твърдят,че това са опасните улички, но ние ги заобичахме,като български от Банишора.Забавлявал съм се на много места по света, но най убавите и братски настроени са парижаните. В Марсилия са луди за вързване, но Париж..... този измислен град всичко е за днес толкова, утре сме пак пичове! Да живеем ние и покрай нас- СВОБОДАТА! За протестите- ТЕ ПИТАТ: ЗАЩО ДАВАТЕ МИЛИОНИ ДЕСЕТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА БЮРОКРАЦИЯ- ЧИНОВНИЦИ С ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ, А ЗА НАС НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ, А ПОВЕЧЕ РАБОТА.?СПОРЕД МЕН анти руснаците - любовници на байдън нямат акъл за това,което ще се случи след дла три дни или два три месеца

До 2030 в България, пенсионната възраст ще е 70 години ... натрупваща се е! ... Тук не протестираме, защото никой не разчита на пенсия, докато не се наложи! ... А след това е вече късно! Франсетата протестират, защото имат акъл ... Носят си кръста!

За какво да се борим - пенсионната възраст е толкова близо до средната продължителност на живота, че няма смисъл. За това който може да се осигурява на минимална заплата и да се надява, че няма да живее много повече от средното

За къшей хляб братко трябва да се борим..ее некой се борят за печено прасенце...

Запомнете, лузъри! Няма пенсионни фондове! Няма Здравни фондове! нама НИ-КА-КВИ!! фондове и щом комуняшката сталинка е начело на двупръстия челен опит на световната банда на лузърите, то сметайте какво ви е бъдещето... подземно! всичко изгътаха юдеите- третополови и техните нео-содом и гомора с началото на дана интернашънъл. а! да, юдеите, които направиха войните по света - за третополови печалби безчет. а рашата искат да глътнат заради Ресурсите, за десерт, преди да да се оригнат, като турчин - който си е въобразил, че е мохамед! и които нямат и без които не могат да построят и една пералня, с които перални скоро ще обстрелваме.. но нека лондон си остане индийско-пакистански! Бог с нас Бог с нас

Истината е , че с пенсионния фонд се финансира подкрепата за Украйна и французите ще трябва да работят още две години за да попълнят харчовете. Същата е ситуацията и в Скандиновието и Англия. Няма свежи пари след ковида и банките се пропукват. Единствените кеш пари са в пенсионните фондове, в банките са на хартия.

Това от счетоводните книги на френскана пенсионна система ли го извади, че пишеш тука каква била "истината". Иснината е точно тази, каято е написана. По-малко млади хранят повече стари, които живеят по-дълго. Просто е, трябва да се рабжти повече. Така че не си измисляй глупости

Работи, какво киснеш във форумите.

Не можеш да отречеш, че парите които отиват да поддържат войната в Украйна биха могли да се похарчат за други цели във Франция

Никола, Милиарди работят и все повече обедняват, а една шепа все повече забогатява! Защо, според твоите познания???

Тва е натрупано с десетилетия ква украйна та гони ,че ще дадат 2-5 млрд за украйна няма никой да разбере даже

много си падам по "аргументите" на лузърите от урсулно-лагардната третополова, нацистко-юдейска-световна мафия, която иска да изшмърка заедно с белото си и света! ето:"ама виж, ти си добре! още не спиш под мостовете на сена! благодарение на часовника на макрон, който изостава с хилядолетия, като този на.. кой е по-главен вече? сорос или ротшилд? един път ви спасихме, юда! втори път само през тялото Божие и то не е на кръста, в който юдеите и без това не верват! та, в рашата и китаята дори не се пенсионират! там ги блъскат по заводите за кайма, като завода за кайма на полския-зеленски! докато могат да мърдат, в името на памперса от белия, психиатричен дом на негрите и юдеите - лузъри по всички фронтове, които отвориха, като дълбоки рани с Бога! Бог с нас

се залива от протести! Когато в България вдигнаха възрастта за пенсиониране българите бяха като кротки агънцета, никой не протестира! В България е така защото никой не работи, всички си мишкуват по работните места, дет се казва намерили му са чалъма да изкарат още 3 годинки ! Това се вижда от икономическите резултати на страната!

Така,народа.демек ние сме си виновни,че позволяваме да ни малтратират по зле и от животни.