Пенсиите ще растат средно с 84 лв. през 2022 г., 87 лв. през 2023 г. и 91 лв. през 2024 г.

Това предвижда пакет от промени в параметрите на държавната пенсионна система

Обратно в новината

Коментари - Пенсиите ще растат средно с 84 лв. през 2022 г., 87 лв. през 2023 г. и 91 лв. през 2024 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХХраним депутатите Напразно законите ги правят за себе си нищо чудно,че младите

Даже повече: Пенсия 2000 х15%=300 лв. Изчисляваш ги но не ги даваш, заради "тавана". Пенсия 200 х 15%=30 лв. Изчисляваш, но пенсионера пак си взема "минималната пенсия" /колкото си е вземал/. Иначе средната е увеличена /за двамата/ със 165 лв. А при положение, че половината пенсионери са на минимална пенсия, познайте, колко е реална стъкмистиката с която ни "облъчват".

Глидаме нагоре,, тавана,, на пенсиите , завива ни се свят , падаме, лупваме си главата и...до тук! Улеснение за НОИ.

Тънък план на НОИ!! МНОГО пари, бе! Пенсионерите ще се изхайлазят, започват да пият, пушат и да въртят любов като на млади години. Скоро си влошават здравето, разболяват се и...ПУКВАТ. Кеф за НОИ. ТОВА оправя и връзва бюджета. Ха, наслука!

Вдигате непрекъснато минималните пенсии, а тези да ги наречем средни- почти нищо. И защо тези 84 лв са средно? Защото средните винаги губят, ма ЕС иска да сме с праг на бедност и затова винаги ще страдат средните пенсии, а тези без стаж ще ги достигнат.

А тавана на пенсиите,защо не махат,за да може да крадат от парите на хората.

СИСТЕМАТА е отработена от"специалиста" Мика Зайкова, през младите и години и до памперсовото и време. Мирише, но всеки се трае, имам предвид системата, не Зайкова, макър, че...

Аз съм за намаляване на пенсиите. Заради пенсионерите бсп отново ще управлява.

То ти и ,,управляван,, си все същото го...о.

След Короната и 500 лв няма да е проблем да ги увеличат. То няма да има много останали пенсии.

Кога ще забраните пенсионери да работят в държавния сектор, да не говорим да работят в армията и полицията

На 48-та ми година, след 24 в армията демократите ,,ме изпроводиха по живо, по здраво,,.

А, бе другаре, това пенсии ли са или подаяние??. Какво е там 80-90 лв, че и 100 или 200. ТОВА Е ПОДИГРАВКА С ТЕЗИ, КОИТО СА РАБОТИЛИ 30-40 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ. ВИЖТЕ ОНИЯ ТАРИКАТИ НА ЗАПАД КАКВИ ПЕНСИИ ПОЛУЧАВАТ, А ВИЕ СЕ РАДВАТЕ НА МИЖАВИТЕ ВИ ПЕНСИИ. ЗАЩО ДРУГАРИ ПЕНСИОНЕРИ НЕ ПОПИТАТЕ ВАШАТА ЛЮБИМА ПАРТИЯ И НЕЙНИТЕ СЕГАШНИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ КЪДЕ СА ПАРИТЕ, КОИТО СТЕ ЗАРАБОТИЛИ, А ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТАЗИ НОВА ИЗМЕТ, ТОВА МИ ОТГОВОРЕТЕ!!!. Има хора , които цял живот не са си мръднали пръста а получават пенсии като вас, как може това да съществува???. ЗАМИСЛИЛИ ЛИ СТЕ СЕ, КАКВА Е ТАЗИ ФАЛШИВА ПЕНСИОННА СИСТЕМА??.

Ба, повечето работили през соца, са си клатили краката и не са плащали нищо.. Пенсиите са напълно според заслугите, че дори и много. Особено униформените пенсии.

Е, кой е жив...

До кога властта ще ни бълбука като тя "обработва" пенсиите?! Заплатите станаха хиляди.....! Вече над 30 г. има и таван до триста год. ли?! Това е временна мярка за БЕДНОСТТА !!! Така си оставаме в зоната на бедните. Виждате , че се спряга " Беден човек социализъм сънува" Така си останахме 40 % от БВП да се харчи от властта. Оставаме си бедни видно от графиките.

И какво излиза - ще вземат добавката от 120 лв. от нова година и ще дават добавка от 84 лв. средно.Значи сумата ще се намали от Нова година.Явно за някои хора пандемията свърши.Но цените се вдигат непрекъснато-но трябва пенсионерите да са доволни.

Я да видим с колко ще ни зарадват за Нова година.До сега вземах 420 лв.След Новата 430Голямо увеличение.На фона на скъпите продукти значи няма увеличение а намаление

Ако не плащаш нета ще имаш 50 лева увеличение .

Вземал си 300 лева пенсия и 120 лева подарък.Ами ти,много си работил,бе!

12 години пенсиите не бяха пипнати и замразени от мръсната крадлива банкянска мутра! Швейцарското правило бе суспендирано от грабителят лойко борисов! Първите му думи след изборите като премиер тогава бяха: "Вдигнаха пенсиите и оставиха аз за ги плащам", като че ли ги вадеше от джоба си...

Колко беше минималната пенсия преди 12 години? Колко беше по времето на Виденов чиито експерти сега пак ще са експерти?

Абе Щерев ти да не си с превръзка на очите та не виждаш как се променяха пенсиите през годините.Или с твоя закостенял ком.мозък не можеш да различиш много от малко

https://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/51/ID/5777 Чети, нямам време за плоски идиоти като теб.

Ами Щерев за да се вдигнат пенсиите тези пари трябва да дойдат от някъде нали се сещаш. Данъците няма да се вдигат за да си живеят маститите богаташи. Значи остава заеми или затягане колана и да се свиват други разходи. Няма да ти кажа кой пит избра ГЕРБ и кой ще изберат новите. Само ще спомена че при ГЕРБ кредитния рейтинг на страната растение. Ще видим новите какво ще докарат. Много експерти в тази страна и всички разбират от всичко.

Защо не актуализирате пенсиите. Това го направи единствено Орешарск Гърците дадоха на пенсионер по 8000 рвро Тиквата по 50 лв а вие ще се подигрсвате на тези които построиха това което вие разрушихте и ородадохте.Оттук забогатяхте бе боклуци. Но какво да очакваш от слуги на фъшкиите

Мдаа... боко-тиквата и крадливата му корумпирана партия бяха изритани от властта, и пенсиите веднага се увеличиха. Съвпадение?!

Бойко беше първият, който вдигна пенсиите, глупако!

Крив уроде, това е абсолютна лъжа!

Всъщност другарят Боко и крадливата му корумпирана партия искаха да въведат данък върху пенсиите, защото пенсионерите в България били много богати и затова трябвало да плащат данкъ-пенсия на герп, глупако!

Аууу, какъв кеф! Добрия чичко Мунчо и двамата добри батковци Кирчо и Кокорчо щели да раздават пенсии на бедните. Това ще е до 2024г. А после, когато бюджета се срути, ще изчезнат към Москва, Дубай или някой тропически остров...

Друго си е вместо пенсии на пенсионерите държавните пари да отиват в кухи фирми, уж за строежа на магистрали и да се теглят след това в брой и да отиват в чекмеджето на мръсната долна грабителска мутра!? Нали? Клошар изтегли 18 милиона от ''Хемус'' и умря Клошар е изтеглил част от преведените авансово пари за строежа на магистрала Хемус, за които Бойко Рашков обясни, че са изтеглени в торби и чанти. Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ Хемус, след което починал от COVID-19, съобщава Bird.bg. Разследващият сайт съобщава, че за услугите на Миткриков му били обещани 20 000 лв. Други над 11 милиона са изтеглени от ММА боеца Георги Стефанов Шкендов от името на други две фирми.

След като сте недоволни от 80-90 лева годишно увеличение,сега ще видите частните фондове, какви пенсии ще дадат.По 45-50 лева на месец.И ще бъдете доволни и щастливи.

Тези пари ще дойдат от небето или пак ще ми вдигнете данъци и осигуровки?

Накрая оцелелите ще могат да си купят не 50, а 75 г пушена сланинка... Хора, наробчно ви прогнозират отсега и предварително какво ще взимате, за да може "бизнесът" и търгашите да си настроят касовите апарати по-бързо! И-и....следва пълно обезмисляване на благородния почин на стахановците. Дано дотогава децата ви подарят някоя и друга неизносена дреха и подобни обувки, че бая тичане ще падне да търсите евтиниите и "промоциите" им... Наслука!

Нееее, търсят се дрехи втора-трета употреба.

Днес,32 години след промяната, поне 40% от работещите не се осигуряват на заплатата,която получават.Има пари под масата.Нито Икономическо полиция,Финансово разузнаване, ДАНС и т.н. не са осъдили нито един бизнесмен. Това показва,че държавните институции са в съюз с мафията.И така ще бъде.

Бай Пешо фаянсаджия та докато лепеше плочките в банята обясни че на двама министри и трима зам министри дава рушвети за да не плаща данъци и осигуровки. Ако въобще работеше на трудов договор щеше да знаеш че има разлика между данъци и осигуровки. И по принцип пенсионната система би трябвало да се издържа от пенсионните осигуровки на работещите. При броя на пенсионерите в България това е невъзможно. Най-вече заради сбъркания модел наречен социална пенсия.

Така е при капитализма „братя“ продажници, скъпотия , мизерия и смърт !!!

Защо фалира великият социализъм.

Не фалира, ПРОДАДОХА ГО !!!

Тъпо хлапенце да беше прочел поне документите на любимата ти партия БКП. Където подробно са описани двата фалита на България по времето на тия 45 години управление и наближаващия трети фалит.

Собственици на фирми, осигурявали се години съзнателно на минимална заплата Сега обаче имат нахалството да пищят, че им са ниски пенсиите. И трябвало да сме солидарни с тях ли, с хора които съзнателно взривяваха пенсионната система през годините

Реално, което очаква пенсионерите в Булгаристан е само КАМБАННИЯТ ЗВЪН !!!

това е прекрасно! после пак ще махнем две-три нули от българското левче, и почваме от начало! също като след виденов!

Работещи, който си крият доходите и получават пари под масата, който даряват огромни апартаменти на децата си , които пък не се грижат за родителите си и всичките тези очакват аз да се грижа за тях. Стига с това раздаване на калпак. Подпомагането трябва да става през социалните, като всеки пенсионер които иска трябва да попълва декларация за доходи и апартаменти и къши.

Не понасям гепирастите заради глупостите които съътвориха, ама като гледам тия новите те или са с пилешки мозъчета, или са с лопащи дъски.

както са го подкарали променящите, през 2024 с 91 лева ще могат да се купят три банички от най-евтините...дано не съм прав...

Толкова много писане за да не се каже нищо конкретно !!! Те така се управлява и информират гражданите !!!

Каква боза си сътворила само.

Тавана . Защо ограничавате тези които са си внасяли осигуровките и раздавате на тези които не са

Трябва да отпадне тавана на Пенсията .Мой колеги винаги са били на тавана на пенсията - металургия , частна фирма . Не съм съгласен с коментари от сорта - 43 години съм работил , а имам 250 лева пенсия - това е несериозно - всички с 43 години стаж смятат годините си от 18 до 61 за трудов стаж , не включват приноса си в НОИ за годините на тъмно и безработни . Само да напомня - НОИ има една дъска на която пише всичко , накрая се слага чертата и ти плаща сметката .

А на колеги вече 5 тимесец не са преизчисли ли заслужената пенсия.Да срока е 6 месеца, но в предишни години , преизчисляваха за два. Което говори, че пари нямааааа и едва ще съберат да дадат повишенията от 25 декември

Човешкото око е ненаситно.Колкото и да увеличат,все ще викат,че е малко.Ами направете сравнение с преди.

За 43 години трудов стаж през 2016 г. Ми дадоха, "огромните" 256лв.Само за 5 години минималната пенсия стана 370 лв. или с 120 лв повече от моята за която съм работил 43г. Е не се чувсвам забогатял. Добре, че намирам начин да припечеля странино.

Отново несправедливо, и нелогично решение. Увеличаваме минималната пенсия. Това е пенсия която получават много хора без дял в пенсионната система. За да могат все пак и те да живеят човешки би следвало да получават соц. помощи, а не пенсии. В същия момент хората с най-голям принос в пенсионната система / тези които са работили категоризиран труд, и са се осигурявали на по-високи заплати / няма да получат и стотинка увеличение. За тях коефициента за трудов стаж остава 1.2 колкото е и сега. И това далеч не са само военни и полицаи. Не че те не заслужават. Категорийни работници има в химическата промишленост, и в строителството, и в рудниците, и в други сектори от икономиката на страната където условията на труд са най-тежки.

Oт 25 декември минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 300 лв. на 370 лева. Ами те тези +70 лв още от кога се раздават. Тоест, през новата година една дупчица на геврека. След година ще видим, това дето го обявихме, дали ще се изпълни. И да не стане, може и вече да ни няма. Да се оправя някой друг. А и друго...много бе! 70 лв, 80 лв!!!!!!!!! Направо канадско-харвардски стандарт. Ще се развалят пенсионерите от толкова пара. Пък и да попитам - онова "всяка година се крадат 10 млрд.", какво стана с него? Щом ще вдигате процента на осиг. стаж и ще теглите заеми, тези милиарди продължават да се крадат и през 2022-ра или мантрата с краденето на милиарди излезе най-дебелашката лъжа в историята на България? Кое от двете?

Възрастните хора пак са оставени на мизерията и нищетата. Умират като кучета в студ и глад.

Все повече и повече пари от бюджета ще бъдат давани за пенсии. Защото осигуровките дето се плащат от работещите не стигат да покрият и е една 10 та. И заради това ще теглим непрекъснато заеми за да покриваме тези увеличения. А да и ще вдигнем данъците.

Това ще е така докато в България не се прави разлика между пенсия, и социално подпомагане. Защото всички които не са внесли и лев в пенсионните фондове не получават социални помощи от социалното министерство, а минимални пенсии.