Пекин разпореди бизнесът и банките да стоят далеч от криптовалутите

Страната засилва контрола над листвани на борси в чужбина китайски компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

samo da pitam? kakva e razlikata mejdu segashnite pari v akaunta/ smetkata, i novite digitalni pari???

Виж в нета.

"Коинизацията" на финансите не е ли оръжие с далечен прицел, целящо в един момент САЩ да си изчистят дълга, а в друг момент - да съсипят финансово-икономически "някого"?

Щом Китай е забранил копачките (а те повечето са там), тогава на теория това би трябвало силно да затрудни транзакциите. Щото (пак на теория) копаенето обслужва транзакциите. Само че НИЩО такова не се случва. Излиза че копането на биткойни е един кух процес, колкото да те накара да инвестираш и да правиш нещо за да цениш после така трудно добитите койни.

Това, което направиха китайците е най-голямата възможна глупост... имаха дефакто контрол върху повечето крипто валути, вместо да го запазят те го унищожиха. Много по-лесно щеше да е да принудят миньорите да копаят и цифровият юан наред с останалите... Или имат договорка с американците или се опитват да постигнат такава. Или са неподозирано глупави, което е много съмнително.

както писах, смятам че копаенето е кух процес, напълно излишен. Създаден само за да те накара да цениш изкопаното. Поради тази причина копачките не са с нищо полезни за цифровия юан. Както и за цифровия паунд, който също е в процес на подготовка.