Пазарът на имоти се раздвижи с нови корона тенденции

Повишава се интересът към жилища в периферни райони на столицата, в селата около нея, с възможност за изолация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми господине / госпожо, Ние предлагаме всякакви заеми - бизнес заем / проект за недвижими имоти -Финансиране Ние сме цялостен финансов фирма за услуги, ангажирана да помага на нашите клиенти да подобрят своите дългосрочен финансов успех. Нашите персонализирани програми са създадени, за да помогнат за растежа, защитата и съхраняваме богатството на нашите клиенти, като предоставяме високо ниво на персонализирано обслужване. Ние сме инвестиционна / финансова фирма, специализирана в финансирането на проекти & Обща оферта за финансови услуги. Нашата основна функция ще бъде ще ви помогнем в пълното финансиране чрез нашето уважавано кредитиране Институции. Ние сме отворени за добри бизнес отношения с вас. Ние в момента се интересуват от финансиране на жизнеспособен бизнес, инвестиции или проекти в следните области на интерес: Стартиране на франчайз Придобиване на бизнес Разширяване на бизнеса Капиталов / Инфраструктурен проект Покупка на търговски недвижими имоти Изпълнение на договора Търговско финансиране и др. Искате да бъдете агент / брокер? - Посредниците / консултантите / брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. Препоръчваме ви да се свържете с нас и да научите повече за заемите услуга, която предложихме. ЗА НЕЗАБАВЕН ОТГОВОР И ОБРАБОТКА НА ИСКАНЕТО НА ВАШИЯ КРЕДИТ В рамките на 2 РАБОТНИ ДНИ, Свържете се с нас директно чрез този имейл: lydiamooncooperativeloan@gmail.com Свържете се с нас със следната информация: Пълно име: Необходима сума като заем: Продължителност на заема: Цел на заема: Дата на раждане: Пол: Семейно положение: Адрес за контакт: Град / пощенски код: Държава: Професия: Мобилен телефон:_ Изпратете заявката си за незабавен отговор на: lydiamooncooperativeloan@gmail.com Благодаря ти. ЛИДИЯ ЛУНА Директор. ЛИДИЯ ЛУНА КООПЕРАТИВНА КРЕДИТНА КОМПАНИЯ Имейл: lydiamooncooperativeloan@gmail.com

да чета статии като "ТАЗИ", в които най-невъзмутимо една "професионална" брокерска БЕЗИМЕННА компания (от "скромност") дава високо "квалифицирана"оценка на настоящия и бъдещ имотен пазар, без "да се черви и очите й да трепват" ?!!!

Този бизнес е като автокъщите - без измами и лъжи той трудно ще съществува. Нaй-гoлямaтa измaмa e в рaзминaвaнeтo нa рeaлнaтa квaдрaтурa и тaзи c идeaлни чacти. Нe мoжe щoм в нoтaриaлния aкт пишe, чe жилищeтo e 50 квaдрaтa ти дa пуcкaш oбявa чe e 65! Крaйнo врeмe e Кoмиcиятa зa зaщитa нa пoтрeбитeлитe дa ce ceзирa зa тeзи измaми в ocoбeнo гoлeми рaзмeри - cтaвa въпрoc зa дeceтки хиляди лeвoвe. Cъщo тaкa нe мoжe дa търcиш гoтoвo жилищe, a пocтoяннo дa ти прoбутвaт въздух пoд нaлягaнe - cнимки нa cтрoящ ce блoк, или cтърчaщи oтвcякъдe кaбeли, или рaзни cмeшни риcунки нa бъдeщи блoкoвe c мaйки c кoлички и пърхaщи дeчицa, a гoдини cлeд aкт 16 дa гaзиш в кaлтa. Дa cи oтвoрят caйт зa дoгoвoри и тoй дa бъдe oтдeлeн oт caйтa зa имoти. Въпрocнaтa кoмиcия дa нe ce зaнимaвa c грaмaжa нa хлябa, a c eдри измaми кaтo гoрeoпиcaнитe. Не се споменават в обявите и таваните и ателиетата - първо, на тях незаконно се променя предназначението, след което се пробутват на клиенти, които започват ходене по мъките след това - я проблеми с промишлен ток, я искове от "добронамерени съседи" - малко хора знаят, че са уязвими, ако ползват ателието си като жилище .

Чета коментарите и се чудя защо в тия форуми има основно прости и ограничени хора, които се имат за експерти по всичко.... къде са интелигентните и образовани хора с реална преценка за пазарната ситуация, включително и за пазара на имоти. Статията не е поръчкова а отразява данните на една агенция за имоти - и не ги мислете брокерите - те са посредници и винаги ще имат работа, защото винаги има хора, които ще продават и такива които ще купуват....

Моля авторите на тази статия да прочетът коментарите под нея , предпочитам да вярвам на коментиращите така че , и платена статия да е пак не им се получава.

За брокера с любов !!!! На всички брокери и строителни фирми ще кажа : Яжте ми х*я !!!!

Поръчкова статия !!!! Измислици !!!!

За брокера с любов !!!! На всички брокери и строителни фирми ще кажа яжте ми х*я !!!!

За брокера с любов !!!! На всички брокери и строителни фирми ще кажа яжте ми х*я !!!!

Платена поръчкова статия !!!

Надувайте момчета, да стане на парчетаа... Пук! 500 евро на квадратен метър !!!

Гастарбайтерите и емигрантите купуваха като луди в последните няколко години. Ниските лихви по депозити в цяла Европа направиха инвестицията в имот едно от малкото сигурни вложения. Лично аз познавам поне 10 души- живеещи в Англия, които закупиха чисто нови апартаменти в София, Пловдив и Варна,някои от тях и по два. Всичките закупени кеш! Сега обстановката на континента е съвсем различна и страха от бъдещето е много силен. Едва ли ще има много такива продажби с оглед на нарастващата безработица и несигурност.

добрата новина е че отказали се от сделки няма. лошото е че и сделки няма :)

Каквито и да са цените на имотния пазар в София, небивалото преселение в столицата на млади хора от провинцията ще продължи с ненамаляваща сила! Това което се случи през последните 30 години няма прецедент в цялата ни история. В голяма част от територията на България цари пълна демографска и икономическа разруха. Страната ни за няколко десетилетия се обезлюди с почти три милиона души. Толкова в момента е населението на София, но тук продължава да се строи, строи, строи..... Над 90 % процента от хората живеят на кредити (много са теглили и по няколко такива). След още броени десетилетия всички българи и цигани, останали все още в страната, ще се заселят в софийското поле.

Страхотна статия. Добре се посмях. А сега сериозно. Не ни чака някакъв си срив, а апокалипсис. Ще го видите в началото на ноември.

Гладни брокерчета евраци сънуват, стягайте коланчетата и марш на борсата или да миете чинии измамници. Това което беше няма да го има вече. Какво възстановяване очаквате СКОРО след, като идва криза и безработица по-голяма от Голямата депресия?! Ще се радвате ако има какво да сложите на масата, не да ми взимате хиляди евра комисионни и да се чудите къде да идете на екскурзийка ...

Пазара на имоти е вдижениееееееееее но никой не купуваааааааа

Бах мама му, как лъжат. Когато населението намалява, жилищата се увеличават. И предлагането, тогава е по-голямо от търсенето. Цените, ясно е в коя посока ще се движат. Елементарно!

Чудя се , на кой още са му останали средства да си плаща за такива статии !!!!!

Според статистиката на imoti.net средната цена на кв.м. в София в момента е 850 евро. на база оферти, значи за реалните продажби е по-ниска! Единомислието на коментиращите тази статия е безпрецедентно!

Пълен смях е тази "статия"...единствено за взимане на последните пари на баламите, решили да купуват в момента, а не след спукването на балона на цените в близкото бъдеще...

Ей, много го закъсаха, та трябва да им пишат подобни материали, че да подкокоросват хората, че тръгнаха пак покупко-продажбите на жилища и то на високи цени. Кой ли им вярва?! Ще има да се молят някой да им купи жилищата, та какво остава на високи цени. А и банките така ще печелят. От няколко места са получили поръчка за тази статия.

Пълни. Пауза. Хахах, направо е приключил пазара в момента. То на коли пазара спря тотално, за жилища дрънкат. Нараснал интереса към имоти подходящи за изолация...да, но само интереса. Нищо няма да се продаде, нищо.

Хората с пари купуват качествени имоти!!! Не спорете за ЕПК,и ново строителство тип комуналки от последните 30години. Има разлика между драскана мазилка теразид и енергийно сертифицирани сгради.

България е една шепа хора от които нищо не зависи. Шепа мафиоти, пишман тарикати, останалото сме роби на запада. Ако големите икономики са добре, ще има работа и за нас, и ние ще сме добре. Ако големите са зле (като 2008) цените ще слязат на 500Е, като през 2008. Ако се сбъднат прогнозите сегашната криза да е по страшна от предишната, никой не може да предвиди колко надолу ще идат цените. Защо? Защото се купува на кредит, а кредитите се изплащат с работа. И наемите се плащат с работа. Лавинообразен е процеса. Купих в предишната криза, кеш. Сега ако ми е изгодно, ще купя пак. Но ако си загубя работата. Ще си пазя парите за да има какво да ям. Това е логиката на всеки здравомислещ човек. Удари ли голяма криза, цените ще се С Р И Н А Т, защото тухли и бетон досега аз не съм видял някой да яде.

Поредната порция реклама на имотния балон, хората се затичали да пазаруват имоти! Вие чувате ли се или ни имате за ненормални? Имотния пазар отива на дъното и то по голямо дъно от кризата през 2008-2009 г., а вашите експерти и анализатори могат да си изядат сертификатите и дипломите си, едно е какво им се иска съвсем друга е реалността. Довиждане на измислените ви цени от по 2000-3000 евро м2, няма как да бъде от сега натам!

мисля е време за едно отрезвяване на имотния балон в София. То бива, бива, ама вие докарахте цените в София, колкото в Берлин. А народа се кефи, че си е купил апартамент с 30 годишен заем в размер на половин заплата.

Всички реват, че са фалирали, че останали без работа, че едвам връзват двата края, а фалирали и безработни как купуват жилища за по 100 000+€?

Статията е неоправдано оптимистична, но има и някои коректни моменти. Когато се дава сравнения за първо тримесечие, нека не забравяме, че извънредното положение се отрази само на 1/6 от този период, през останалите 5/6 всичко си вървеше нормално. В момента има застой - купувачите изчакват, продавачите не бързат с корекции надолу. Дори да имаш пари ще ти се иска да видиш имота на живо, а не чрез онлайн оглед, все пак не става дума за дребна посуда, а за жилище. А това за корекцията на цените, да, ако нещата се задълбочат ще има корекции надолу, но най-вече там където и много са се извисили - като в София, Пловдив, Варна. Съгласете се, че цените в Сливен или в Монтана да речем са си стабилно ниски от време оно, т.е. от предходната криза, колко ли да се коригират там, не много бих казал. Или пък в Банско или Слънчев бряг цените са на строителна себестойност след предишната криза, колко още да паднат като можеш да си купиш апартамент на цената на гараж в София. Та така че има много аспекти, които тук не се отчитат и все пак животът макар и замрял, не е спрял, който наистина има нужда и възможности, той ще си действа и отново едни ще направят големи удари, а други ще се нагълтат с вода. Така е било, така и ще бъде.

мили Балами купувайте имоти с цени като в Париж,а доходи като в Бангладеш

Ще има спад, но чак рецесия, реално голямата част икономиката е ok, не е спирала, карантината удари отделни отрасли, а веднъж щом хората излязат, туризмът, хотелиерство, ресторанти и т.н. ще тръгнат нагоре, честно казано тези, които са имали пари за жилище на тези пари в момента, не ми се връзва да останат без пукнат лев за 1 месец и половина, вероятно просто ще чакат. Постоянно говорите какво се задавало, докато около мен хората нямат търпение да пълнят заведенията и да тръгнат на море, както се видя и на Великден всички тръгнаха да празнуват въпреки забраните, багажниците им пълни с месо и алкохол, твърде много се спекулира с темата. Едните рецесия, другите раздвижил се бил пазара... Нито едното, нито другото.

Леко бъркаш нещата ... имоти се купуват основно с кредит, а половината работещи вече не могат да изтеглят такъв. От една страна процентът на самоучастие на купувача се повиши и изискванията се затегнаха, от друга страна - и лихвите леко тръгнаха нагоре ... и това е само за месец и половина.

Към края на годината в София брокерите на недвижимости ще са значително намалели като количество. Много безперспективна професия. :)))))))))))))))

Пак ще са си брокери, но безработни. За да е станал някой брокер на недвижими имоти, значи за нищо друго не става.

Спад с поне 30-40% до края на годината.

Написаното е безумна малоумщина, ама то каквити ни политиците такава и журналистиката! Хората масово се чудят как да оцелеят, бизнеси фалират, цели браншове се зануляват, ама имало балъци да пащат по 1.300 за панелка на квадрат, айде не сме толкоз балъци. В момента може да купува само някои с готови пари на куп ама ако има 2 клетки в глават си ще изчака да почнат да изземват жилища банки цените ще паднат с между 30 и 60% . Тия кърлежи брокерите ще видят кон боб яде ли щото и да има някои да купува ще гледа да прескочи мръсните кръвопийци. Тоя дето е написал тая лайнария явно за 300 лв ще продаде и майка си това не е журналистика помияри!

Има десетки запитвания на хора които очакват реалните цени 600-700е на квм :) Ако имат търпение към края на годината ще се раздвижи пазара и цените ще почнат да си идват на мястото. Разбира се говорим за 80-90% от обектите, има 10тина % които са на топ локации и скъпи материали които ще останат по скъпи но пак няма да са на тези балонни цени.

Пак че са пуснали коментарите. Пробвайте под "Как да оцелееш при икономика в колапс? Управителят на НИСИ Мая Косева пред Dir.bg"

Гладен брокер сделки сънува!

Народът е казал: "Гладна кокошка (брокер) - просо сънува".

Собственик на жилище може да чака и 20 години, но за да е бизнес трябва да се продава постоянно на пазарни цени .

Мнението ми е, че по-некачествените имоти ще поспаднат на първо време, най-вече защото ги купуваха хора, които може би ще се затруднят да изплащат ипотеките си в новата реалност. После нещата ще се наместят и отново ще се върнат цените от 2019-та, с възходяща тенденция. Качествените - топ локация, хубави сгради, добро разпределение и т.н. просто ще излезат от пазара, докато премине кризата. В дългосрочен план не виждам нито една причина в някоя европейска столица цените да падат. Земята е единственият ограничен актив, няма как да я разпънеш, а на небостъргачите ще им мине/ им мина модата.

Мале, мале, празни мисли на един брокер...

И после празните приказки на един, който няма пари да си купи жилище и храни някой тарикат :) И ти си от тези, които чакат да купят имот на Докторската градина за 500 евро на квадрат. Чакай... светлото бъдеще е за вас, чакащите... цял живот.

но винаги съм се интересувала от имоти и съм влагала при възможност, защото са най-консервативната (т.е., най-нискорискова) инвестиция. Затова си позволих да поразсъждавам, визирайки собствените си имоти - дали бих продала някой в момента. Не, не бих (освен ако не трябват пари за здраве, да пази Господ). Това от гледна точка на собственик. Иначе е понятно желанието на кандидат-купувачите цените да се сринат, но да внимаваме какво си пожелаваме - за да се случи обезценка с 30-40-50% трябва действително да сме на финалната права пред пропастта, а никой разумен човек не иска това, нали?

Брокерите треперят и си мерят кръвното през час..не могат да повярват че балона спада

Работя в точно тая област и мога да ви кажа,че статията е платена от всякъде! От 20 дни нямаме нито един оглед на апартамент,а шефовете ни замислят сваляне масов с 10% на първо време,по натам може и до 15% да свалим цените на имотите,които предлагаме. Тенденцията към намаляване на огледите е от края на миналата година,но сега след въвеждането на извънредното,особено в последните 20 дни се закучиха нещата...

Шемовете ви няма как да определят цените, правят го собствениците. Но нищо, мечтите са без пари

Що да не могат, че нали точно брокерите надуват яко цените. Клиента иска една цена, брокера я надува колкото може. Що да не може да свалят? Да ти го нарисувам, ако искаш?

Има доста фирми, които изкупуват имоти евтино и ги препродава. Като автокъщите. Познати брокери съветват продавачи са свалят 5-10% от сегашната цена, за да могат да хванат няколко човека за оглед. Има вече оферти около Парадайс мол с 50 000 евро намаление, или около 30% от цената, може лесно да се проверят офертите преди и след. Въпросът е, че имотите бяха надценени с 20-40%, така че сега се връщаме на едни високи цени., Тоест при спад 30% , тепърва след това отиваме още надолу със затягането на кредитирането и спирането на кредитите на около 1.5 милиона работещи в свободни професии, туризъм и свързани индустрии. Аджеба половината работещи в момента не могат да изтеглят ипотечен, защото или са в застрашена индустрия, или вече са без работа. Официалните данни са доста постни спрямо истината в момента. В комбинация с 0.5% повишение на лихвите за само месец и спад на кредитираната сума с 5-20%, тоест от 100 на 80 например съвсем се затягат нещата.

Имат интерес шефовете ви цените да спаднат, за да се осъществят каквито и да е сделки. А сделки ще се осъществят при изключително ниски цени. А такива цени ще дадат хората ., които са на зор. Например тези, които са закупили имота на кредит, а пък в момента са се оказали безработни. С една дума, се играе против интересите на най-бедната и най-зависимата част от населението, за съжаление...

Така е наистина има много голямо раздвижване !! Хората се редят на опашки по блоковете за огледи!! Аз лично си купих сутринта 5 апартамента щото ми беше скучно! Купувайте хора ,че няма да остане ! хаиахиахиахаихаихаихаиахиахиахиахиааихиахаи

Значи изисква се комбинация от платен драскач и зверски некомпетентен човек,за да пуска тези платени статии,че "пазара се върнал към предишните си нива". Не, бай хОй, не само,че не се е върнал, а и никога няма да достигне фалшивите си и напомпани нива от преди :)

Отиде конят в ряката

ПУК !

Направо си е ДУУУУУУУУУММММ ;)

Искаш дом - правиш си. Искаш имот - купуваш си нещо некачествено, на завишена цена, и се опитваш да го продадеш на още по-завишена. Народът масово си купува имот за да има дом, после работи половин живот за флегми. В лакомията си флегмите си създават проблем, толкова ниско качество че имотът вече има срок на годност и то съвсем кратък, а пазарът е презадоволен, предлагането огромно- търсенето малко. Не купувайте, не хранете мутри, банкери и посредници. Мутрата ще те удари в качеството и цената, банкерът ще ти завиши стойността на покупката, а посредникът също. В крайна сметка плащаме от три до десет пъти над реалната цена на нещо си. Цените няма да ги свалят защото се определят чрез спекула, но поне няма да бъдете безпардонно ограбени.

Имам двама приятели,брокери,в СОфия.НИЩО НЕ Е "РАЗДВИЖЕНО"!Дремат си в дома или офиса,бири и интернет и това е!С много техни колеги съще е така!Много се натискат някои да има пазар в момента и да се държат 2000 евро в "Ман Ливади",ама НЯМА!

Хахаха, бях сигурен че статията е за ново търсене на пзара за имоти. Пак мокри мечти на агенции и строители

Статията е дезинформация и дори може по някой член на НК да се търси вина за набеждаване. Пазар в момента няма никакъв, защото няма никакво търсене. Търсене няма да има още 3-4 месеца. Тогава като почнат с анексите по старите кредити ще се поразясни пазара с колко процента ще е надолу към пролетта. За София залагам поне с 50% към февруари-март догодина надолу.

вина по НК за набеждаване? Кого набеждава статията? Много ми е смешно като започнете да ползвате непознати думи... от малограмотност ли, от нерви ли?

Разбира се, 50 процента, 80 процента, още малко срещу чувал картофи и апартамент, бе, вие хора добре ли сте... Това е столицата, ще има спад сигурно зимата най-много с 10-15 процента и това е.

дай направо да ги съдим за убийство. Утрепаха мечтите на безимотните.

s18252@

хахахахааа