Пауъл потвърди, че Фед ще вдига лихвите, докато това е необходимо

Няма да е безболезнено, но най-болезнено ще е ако не противодействаме на инфлацията, смята шефът на Държавния резерв

Обратно в новината

Коментари - Пауъл потвърди, че Фед ще вдига лихвите, докато това е необходимо | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СПРЕТЕ ДА ПЕЧАТАТЕ БЕЗКОНТРОЛНО ПАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ И ДА ПРЕДИЗВИКВАТЕ ИНФЛАЦИЯТА! МИСЛИТЕ, ЧЕ НЕ ЗНАЕМ КОИ СТЕ И КАКВО ПРАВИТЕ?! АКО БЪДЕТЕ ЗАКРИТИ, ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ!

САЩ са независима държава с независима централна банка (ФР). Не става ясно как това на теб ти пречи и защо някой си трябва да си закрива централната банка за да си отдъхнеш???. Дръж ис парите в Монголски тигрици, Руски рубли или Албански леки и нямаш никакъв яд с Фед.

Whatever it takes с обратен знак. Доживяхме да почнат да говорят за него, но още не сме го видяли. То големите лихви 0,75 %, докато си чешат езиците инфлацията галопира. Една година инфлация с 20 % се равнява на 10 с по 2 %, ама те няма и да могат да я спрат за година.

Основния маркер в САЩ са цените на имотите. До февруари лихвите за финансиране бяха до 2%. Днес са 5, 136%. И тепърва ще ги качват, за да регулират пазара на имоти а оттам и другите цени. За 2 месеца цените на имотите скочиха двойно в САЩ.

Корелацията между пазара на имоти и другите цени е нула. Пазарът на имоти беше целенасочено помпан над 10 години, а другите цени си стояха.