Първо поевтиняване на храните на едро след седем поредни седмици на поскъпване

През отминалата работна седмица (13-17 март) цените на храните по стоковите борси и тържищата са спаднали с 0.53%, а за една година са се повишили с 21.77 на сто

Обратно в новината

Коментари - Първо поевтиняване на храните на едро след седем поредни седмици на поскъпване | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не е намалено.Цените са същите.

Спрете това деструктивно поевтиняване ! Това е все едно имотът ви да поевтинее или да ви намалят заплатата.

Авторска простотия.. Статия която с много думи не казва нищо. Как сравняваме "кашкавал" за 8 лева с такъв за 20 или 38.... ами карайте защо не карате китайски возила? Те са по-евтини и те возят някак си.... като кашкавал за 8 лева

Такива глупости могат да се пишат само от хора, които нямат идея от макроикономика и те са и тези дето ще се вържат на парчета за "спекула" и "нелоялни търговски практики". Тези хора от дърветата не могат да видят гората! Да, нормално е инфлацията да се забави. Ние сме относително бедна държава - хората нямат много пари да плащат високи цени. Но да, това е причината за инфлацията - наличието на достатъчно пари у купувачит, за да плащат по-високите цени. Борба с инфлацията: Намаляване на паричната маса в обръщение. А не гонене на "спекуланти" с полиция и контрольори.

Обезценяването на парите и зануляването на земеделието и индустрията в Европа ще се погрижи.

ние сме във война, воюваме със московските орди, нормално е по време на нойна да има поскъпване, като победим и войната приключи всичко ще си дойде на мястото

С аналните зомбита воюваш. Московските орди ли направиха Майдана? Или те си набиха сами санкции? Да ви еа в малоумната сорос паплач. Ма той Източният фронт ще се погрижи да ви намали количеството.

Слабо. Другата седмица с още няколко процента! А следващия месец като вдигнат и тук лихвите, с още 10 процента!

А строителите кога. Квадрат се продава точно 5 пъти над себестойност. Такава свръх печалба на запад само могат да мечтаят.

Ами продавай и ти! Що мрънка? Пет пъти печалба не ти харесва?

Цените във веригите в момента са смайващи,като че ли го правят нарочно,отмъщавайки за проверките. Във всички квартални магазини в района в който живея във Варна са по-ниски . Това как може да се обясни за едни и същи артикули.

хващай се на втора работа и не мрънкай

Задръж си скапаните боклуци и си ги яжте!

Понеже никоя политическа партия у нас не може да събере необходимите гласове за да състави правителство, инструкциите на новия американски посланик е ГЕРБ, ПП и ДБ да формитат коалиция, наречена "Коалицията на войната" В тази връзка още сега се подготвя формирането на батальон от "Добровплци", които директно отиват на бой в Украина, заедно с поляците. По този начин се възстановява "Варшавския договор, но с обратна насоченост! Тези ''доброволци" ще бъдат на заплата от новия Парламент в размер на $ 200 ДНЕВНО. Сега българино, сещаш ли се ЗАЩО всичко е скъпо и кой ще плати заплатите на новите рейнджъри?

Американският посланик лично ти се обади да докладва или ти дойде на крака?

По времето на любимия ти комунизъм всеки крадеше откъдето и каквото може. Като почнеш от приборите в заведението. И сигурно щото всичко било толкова прекрасно по времето на комунизма затова държавата фалира два пъти и още веднъж 90-та година-хем все комунисти управляваха. Поздравявам те с песента: Да ми откраднат чистачките.

Хората влизат в магазините и разглеждат все едно че са в музеи.

Колкото пъти влезе в lidl гледам как хората пазаруват.

Пазаруват щото почнаха да готвят.

Явно ходиш в единствения Лидл, в който тъпчат кошниците като за преди ядрена катастрофа.

Защото събират за покупка на жилище.

Току що се прибирам , ходих по магазините ... Държа да отбележа , че поевтиняването за което Вие бълнувате , съществува само на компютърния монитор !

В статията се говори за цени на едро. Никой не ти говори за цени на дребно. :)

А,ве този къро на всички ли е началник? Пишат по пресата,че се казва Красимир Каменов, няма лошо,като име жив и здрав да е!Ама, онези лепшери дето се дуят по ТВ у нас и в чужбина ... те за къв чеп са ни?А, разузнавачети и контраразузнавачите барабар с организираните, специалните и нам кви си още тъпанари... те кво правят? За нас естествено, не за сее си, там нещата са ясни! Аз се обръщам към Президент, щото друго сега няма освен гепенето на всички нива.А,ве г-н Президент ! Назначи някакви хора дето знаят кво е домат, кво е филия с маз без маз...А, ве вие посред зима слънчасахте, ве!Господа, четете " Жерминала" на Зола и ще видите кво се случва с богати временно, крадливи и алчни - постоянно келеши,които са си повярвали,че са вечни!

Абе тия къде намериха олио по 3.5 и яйца по 40 ст? Вярва ли някой на тия глупости? Отделно какво ме интересуват цената по тържищата? Хората пазаруват от магазините а там е само нагоре.

в нашия магазин олиото е 2.95, миналата седмица беше 2.99, киви - миналата седмица 4.50, сега 2.50 лв., на мен друго ми е интересно, статията е за намаляване на цените, а таблиците са за увеличение на годишна база, и доходите са увеличени на годишна база, максималната пенсия например е увеличена със 130%

краставици - миналата седмица 7 лева, сега 4 лева (български)

Олиото е украинското, затова. И за млякото важи същото, съседните държави са задължени да изкупуват, за да не се развали.

Цените на храните пак са доста високи при положение, че аз съм програмист на 14 хиляди лева чиста заплата, а жена ми е HR на 8 хиляди лева чиста заплата и имаме две деца. Ако не бях изплатил апартамента в Изток преди 1 година, не знам как щяхме да се оправяме и с ипотечна вноска от 1600 лева. Сега поне това отпадна.

:) :) :)

Виж се какви простотии пишеш програмисти!!! Колко процента от заплатите ви е вноска от 1600 лева???

Време за реклама .

Сигурен ли си, че си програмист. Щото аз те виждам леко безработен. Лепачи на елементарна логика на някой фронтенд фреймуърк и ейчари ви чака изненада. Добре, че си изплатил коптора. Ако не си на ниво системен архитект си пътник. Ма и там конкуренцията ще е толкова жестока, че едва ли много ще се докопат до наградата. А Ейчарите когато и да ги разкара системата е късно. Основният проблем на достъпа до можещи хора са те.

Тук виждам яко завист. Коптор, не коптор, в момента струва 550 хиляди евро. Купих го преди 11 години за 200 хиляди евро.

Никва завист няма. Радвай се. В сектора съм от 23 години и аз съм печелил и губил. Това, коеото се опитвам да ти кажа е, че всичко, което взимаш за даденост си заминава. LLM не е коректен само за супе сложни алгоритмични задачи. 80 процента от кода публикуван някога е в дейта сета. Юз кеисите, които остават в 20те процента ще останат за решаване при имплементация. Помисли колко от вас въртят една код база към друга? Задачката се автоматизира перфектно. Ако досега за да вдигна приложение, да го скалирам, да го валидирам, ми трябваха примерно 20 човека, вече ми трябват 3ма. С микс от codepilot и GPT 4, цялата индустрия се променя. Така, че никой не ти завижда. Просто адски много хора без критично мислене и кой знае какви сериозни познания изкараха адски много пари лепейки фреймуърк след фреймъурк. Неща, които съм правил с AJAX, Nginx, преди десет години, сега са супер омотани и сложни. Всичко това с цел да останат повече некадърници на работа. Време е за сериозна чистка в Айти сектора. И тя си тече вече. Естествено има прозорец, в който ще трябва да се имплементират нещата, но със скоростта на развитие, в рамките на година повечето от вас ще бъдат уволнени. Така, че ако си умен ще разбереш какво ти казвам. Ако си глупав като повечето ти колеги, ще чакаш да падне мандалото. В миналото, преди ерата на умишленото усложняване на производственият процес в айти, оцеляваха само най-добрите. Сега и те не е ясно дали ще са нужни.

Бати смешника. Да не правиш седмичните програми за ученицоте? Бегай да програмистваш, че всеки път като те чета ми се драйфа. Кажи за коя компания бачкаш, че и аз съм в сектора, да обменим опит. Между впрочем, през седмицата не ми остава време да погледна новините в нета, не знам ти кво бачкаш.

никой досега не е Ебал Българите като Нас!

Яката кухарка си, но ти си знаеш.

Предизборно Радевата хунта пак ще ни надъхва да гласуваме за ПП-ДБ

"цените на храните по стоковите борси и тържищата са спаднали с 0.53%, а за една година са се повишили с 21.77 на сто"... Това ако е поевтеняване, то значи аз съм японския император.

Това е същото, да ти взема 200 лева, от тях да ти дам 5 лева, и да ти кажа, че аз не съм ти взел пари, аз съм ти ДАЛ пари!

Корупция по време на социализма, шоколадови бонбони, уиски, дънки, дрънкулки....

Лъжа, на касата е друго

ПП Простият Пролетарият!

Прибираме пачките и пълним чекмеджето на Меси от Банкя

Грабежа продължава. Най голямата трагедия е, че при демокрацията се краде 10 пъти повече от при комунизъма. При комунизъма краденото оставаше в България, сега всичко заминава навън.

Щом т.нар. "държава" взе да си плаща за лъжливо-пропагандни статийки...

7 месеца поскъпват с по 10% на месец сега намалеши с два процента обшо поскъпване с 68% честито на тъпаците

A с колко повишихте пенсиите на едва преживяващите наши майки и бащи??? ++ с 12%.... Щото трябва за Украина, да храним паразитите на зеления наркоман милиардер! Щото лаЙнен, алушерката либерална заповяда! Че то по турско сме июали по-голяма свобода, бре, А М А Н!

Няма никакви новини за ПП от седмица насам ! Д.И.Е.П майчина и в боклуците леви. Д.В.Е.П. майката долна.

Господ да убие пп и ДБ...

Кокорко и Дърдорко...

Нали от време на време трябва да се пазарува, та на очите си ли да вярвам, или на това, дето сте го писали, с многото цифри. Мяза ми на ситуацията от късния социализъм, и зора тогава да се произведе добра новина. Знаем как свърши това .....

Този който списва статията от тържищата ли си пазарува. И да прави са при нулева ставка ДДС за хляба в "Лидъл" за първи ът от 3 месеца хлаба "поевтиня " от 2.55 на 2.75. Сигурно на това му казват поефтиняване.

Какъв е тоя хляб дето го купувате???? Защото хляб добруджа е под 2 лв.

Аз си помислих че е за последните седем години

Предизборни въжделения. Очаквайте ги тепърва.

точно както обещаха - спряха кражбите не Милиарди в Държавата и Ви направиха Богати!

Не си разбрал! Богати никога няма да станем ако ние продължаваме да не им търсим сметка за всяко решение в наша вреда, а да ги оставяме те да решават вместо нас и чакаме те "да ни направят" ! Вечно ще ни държат най бедните в Европа за да не се "развихря инфлацията" ако вземат да увеличават доходите ни. Даже се чуват вече някои гласове за намаляване на доходи, за да спрат инфлацията.

И пак САНКЦИИ... И "спазването" им от хиените на Европа: Putins Gurken: Billiges Gemüse aus Russland in Warschau Wegen des Ukraine-Kriegs gelten zahlreiche EU-Sanktionen. Auf polnischen Märkten ist nun billiges russisches Gemüse aufgetaucht. Was hat es damit auf sich? José-Luis Amsler , Carola Tunk 16.03.2023 | aktualisiert am 16.03.2023 - 18:10 Uhr В гуглето putins gurken... И четете... Щото ний сме най-стриктни в спазването на санкциите.. И от времето на демкрацията - в съсипване и дори бастисване на земеделието си.

Не е верно. Фалшива новина. Сиреньето поскъпна !

Голямо поевтиняване няма що. Със три стотинки сигурно

Какво ме интересуват цените на едро? Мен ме интересуват цените в магазина. Днес в Лидл литър мляко 4 лв без малко. И това ако е мляко, здраве му кажи. Аз за 4 лв. купувам 2 л. домашно мляко и си правя кисело. Истинско, а не пълно с консерванти, нишесте и желатин.

Не се забелязва намаление по магазините, напротив растат си

от 2021 насам цените рипнаха със 150-200% ама виж сега поефтинели със о,53% и веднага бодра статия за това,а че банките в краварско и европейско пропадат със сила и се блокират карти е нищо във сравнение със поефтиневането у бугарска територия и че ни гласят за фронта на краварското нато