Коментари - Парламентът прие проект на решение за изграждане на „американски” 7 блок в АЕЦ „Козлодуй“ | Бизнес.dir.bg

Коментари - Парламентът прие проект на решение за изграждане на „американски” 7 блок в АЕЦ „Козлодуй“ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...ех,преди години атомът беше къде-късе по-силен,сега ни цакат със слаб атом...нещо като високосернистия бензин на лукоил....

ПРЕДАТЕЛИ !

Тия гъзоблизци лайняно въже прегризват,само да им се размине срещата със Ставри

Еееей българи останали нещо от БЕДНА БЪЛГАРИЯ???? американски АЕЦ. ТЕЦ гръцки газопотоци турски потоци чужди хранителни вериги скапана храна голи балкани чужда армия скапани пътища сега таралясниците на САЩ ги ровят, водата и тока ни взеха златото ни копат гепиха ни парите животните ни убиха и децата ни изпъдиха сега и лева с ЕВРО ще сменят и всичко ще продадат СБОГОМ МИЛА БЪЛГАРИЯ,, НАПРАЗНО ТЕ УМРЯХА!!

Край Отидоха ни паричките по дяволите Барабар с парите за фантазираните самолети

Да бе аман , тъкмо бях решил да си купувам някакъв джип Х5 след 2019г и тия да вземат да ни похарчат парите, пак ще трябва да чакам, писна ми

САЩ са надежден партньор. Т е вече в САЩ не се строят нови ядрени централи, но ще строят в България. Браво. Похвално. Само да доставят самолетите и почват ядрените централи. Май ще наемат руснаци за подизпълнители. В западна Европа и САЩ няма такива специалисти. Във Франция има много проблеми със сегашните ядрени централи. В САЩ скоро никой не е сторил. Няма инженери, няма строители..... В момента Русия и може би донякъде Китай имат ресурса да строят такива централи на най високо ниво. Ама робите не избират. Каквото им нареди господаря

Тва от Росатом ли ти го спуснаха?

Прав сте,колкото доставиха самолетите,толкова ще видим и американски реактор. Турция строи две атомни централи с руски реактори,Румъния си построи атомна централа"Черна вода", ние какво -приказки.Поне от десет години все се говори за атомна централа и приказки,приказки и накрая нищо. Мисля,че и сега ще бъде така.

Няма ли вече Радев да ги разпуска тия боклуци, превърнаха ни в американса колония.

Прав е човека - фалита на комунизма бе доста скапан - държавата си бе още ОК, имахме селско стопанство и промишленост които с които дълго но успешно се борихме. Обаче сега имаме нова "демо-крация" и тука фалита е много по-добър! Направо я разкатахме тая страна! Да е ясно - "демо-кратичните" фалити са къде-къде по-добри от комунистическите!

Фалита на комунизма си го направиха комунистите. Неефективно управление, при което България беше затънала в дългове, с губещи държавни предприятия и печатане на пари за да се покриват загубите. Фалит на капитализма няма - икономически България никога в своята история не е била толкова добре, колкото е в момента - заплатите ни са далеч от немсите и френските, но за нас са рекордни, реално няма безработица и най-накрая пенсиите се покачиха. С вдигането на лихвите, инфлацията в западния свят сприра и цените се нормализират.

Алоууу пропагандата И колко дълг имаше България бе. Имаше 11-12 милиарда долара 2007-2008 имаше под 5 милиарда. Сега са над 40 милиарда Айде отивай на село да говориш глупости

Я сметни след инфлацията колко са 11млрд. тогава и сега?

За една работа се съди по крайния резултат, а за комунизмът той е фалит на държавата!

това е целта на всеки комунизъм - фалит и присъединяване към руската империя.

Ей мишоци купили сме два реактора ввер1100 защо не ги монтирате, или ще хвърлим няколко милиарда още за да ви търкат анусите началниците ви!!!!!!!

Защото Русия повече не е фактор в България и в близките 10 - 20 години никой няма да ползва техни продукти. 'Големият шлем' на Първанов се превърна в пълен провал.

Другарите няма да могат да краднат още затва, кой ги купи и кой не ги дострои?

Като се махнат кондензационните, колко трябва да внасяме? Име MW АЕЦ 35,55% 2164.98 Кондензационни ТЕЦ 49,25% 2999.81 Топлофикационни ТЕЦ 5,85% 356.48 Заводски ТЕЦ 1,99% 120.91 ВЕЦ 0,90% 55.12 Малки ВЕЦ 1,96% 119.59 ВяЕЦ 3,77% 229.6 ФЕЦ 0,00% 0 Био ЕЦ 0,73% 44.3 Товар на РБ 5247.92

Боци, Станишев и другите червени капути за Белене.

Спокойно през последните 30 и кусур години само се руши и нищо не е построено! И сега е така, просто идват избори и електората трябва да се залъже!

Готова площадка и закупени реактори а нашите лайнари ще харчат парите на народа за нов американски !Това ако не са продажници !!!

От шепа кретени, против народната воля! Пак гласувайте на ристьо сопола, тиквата, ококореното, тъпуто....

При предните колонизатори кво изсрахте

Ще гласува. Тъпия народ е прост, гнусен и мазохистичен.За една ракия и стара 99 г. трошка гласува против интересите си. Затова ще се затрие (дано да е по бързо) и тук ще се заселят руснаци.

Значи заебахте Белене дето само трябва да се сглоби сега ще ми купувате американска с какви пари бе мухльовци Със заем и кой ще го плаща сигурно бедните работещи....

Какво ще стане ако никой не гласува при следващите избори?

Тъпите ще седите над сонди за шистов газ, ядрени отпадъци и около вас ще има войници и военни машини. Все приятелски..уж. Продължавайте с простотията да избирате едни и същи продажници, тъкмо и децата ви ще намалеят

НС = Камара на Говновозите прие поредната простотия в ущърб на България, а "народът" блее...

Тук се изявяват пълни неграмотници. Дерзайте.

Въздържали се = против. Заедно с БСП и Възраждане.... Помислете си кои партии вършат работа и кои са прът в спиците.

Коментарите под подобни статии, които напоследък зачестиха, са един вид терапия за русофилите, които да излеят фрустрациите, свързани с този 'нов' свят, където Русия вече не е това, което беше. За да запазим здравето си е добре да приемаме реалността, такава каквато е. - Русия повече не е фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа. - Преди бяхме руски подлоги, сега сме американски подлоги.

Това по скоро е вашето "демократично" самоуспокоение, че вече Русия не е фактор. Вече САЩ не са фактор и подкупват като за последно продажници като българските и украинските. Но наближава момента да паднат жестоко всички "демократични" глави. Това е най-малкото което дължим на "демократите" осен това гавра с труповете им и оставянето има на уличните кучета. "Демокрацията" трябва да се изтръгне със жестиокост по голяма от Народния съд 1946-та "Демократите" разбират само от мъчителна смърт и гавра....

Тези тъпанари си присвоиха правото да решават всички въпроси в държавата! Парламентарна Република не означава да изземват функциите на всички институции.

А Д. Добрев ОТКЪДЕ ще ВНАСЯ УРАН?! РУСКИ уран от САЩ?!

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов :

А ти нямаш мозък, но не ти и трябва.

Аз и американски изделия не ползвам, освен бърбън и кока кола от време на време!За сметка на това имам доста турски и китайски неща........

САЩ вземат ХЛЯБА на Русия в ЕНЕРГЕТИКАТА - след ВСЯКО посещение на американски комисари ЗАКРИВАМЕ БЪЛГАРСКИ ИНФРАСТРУКТУРНИ проекти.

ураааааа

в САЩ няма комисари, блядь. САЩ е РЕАЛНА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА с КОНГРЕС и СЕНАТ. Бягай да четеш Основи на администрацията.

ДБ и БВ са БУТИКОВИ партии и от тях НИЩО НЕ ЗАВИСИ. ШПИГЕЛ-а / ГЕРБ + ДПС / са ПРОДАЖНИЦИТЕ на БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС. Бай Тулуп ЗАКРИ "БЕЛЕНЕ" с МОТИВА, че България НЯМАЛО ДА МОЖЕ ДА ПРОДАВА ТОКА. По 1 време МУ хрумна, че " БЕЛЕНЕ" можела ДА СЕ ПОСТРОИ като ЧАСТНА централа. ТОЙ нямало да даде 1 лев ДЪРЖАВА ПАРА за АЕЦ-а. Разбирайте - ПЕЧАЛБАТА за ЧАСТНИКА; РИСКЪТ за ТЕРИТОРИЯТА България. ... Бълг. народ е НАЙ-ТЪРПЕЛИВИЯТ народ - ЧЕРТЕЖИ в 2 ПАРТИДИ; ЕВРОЗОНА по ВРЕМЕ на КРИЗА; ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ; ВЪОРЪЖАВАНЕ на Украйна; ИЗДРЪЖКА на КУРОРТИСТИТЕ. За бълг. народ - ЗАМРАЗЕНИ доходи... Ако това се случваше въф Франция, Гърция, Румъния, Германия... - УЛИЦИТЕ щяха ДА ПРЕЛИВАТ от ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ...

Може ли някой да ми припомни защо затворихме 1,2,3,4 реактор на АЕЦ Козлодуй ?

За да ни поканят в ЕС. Сега ЗАТВАРЯМЕ ТЕЦ -овете, за да ни поканят в ЕВРОЗОНАТА.

Платихме си за да избягаме от Русия и да станем част от ЕС. Този момент вече премина, ние вме в ЕС, Русия е една разпадаща се държава и повече няма нужда да се притесняваме, че може да ни върнат в нейната сфера на влияние. Сега е момента да направим нови мощности и подозирам, че част от парите от Плана за възстановяване ще отидат в тази посока. Между другото тези 4 реактора (общо 1760 MW) бяха доста стари и 2 пъти по-слаби от 5 и 6 реактор ( общо 2000 MW).

Ало, РАЗВИВАЩАТА СЕ, Русия СТРОИ ЯДРЕНИ централи и ЯДРЕНИ оръжия и била РАЗПАДАЩА СЕ. Ти определено си БАВНО РАЗВИВАЩА СЕ.

В света работят около 450 ядрени реактора, като в Русия са само 38 от тях. Франция има доста повече реактори от Русия, а със САЩ няма база за сравнение. Путин сам каза, че има опасност от разпад на Руската федерация, което е логичен извод при положение, че проблемите и тепърва ще се засилват.

И ти явно си от говновозите, но от бедните такива!

Баце!

Тези са за разстрел всичките!!!

Хубаво е да развиваме ядрената си енергетика, но ние вече 33 години тъпчем на едно място, а сега и излишно политизираме подобни действия, които струват прекалено скъпо.

Нищо чудно да ни гръмнат АЕЦ-а защото не харесват България.

аууууу

ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ! И ТЕРЕСНО КАК СМЕ ИЗКАРАЛИ САМО 5 ВЕКА ПОД ОСМАНСКО РОБСТВО !

Познай КОЙ , ни освободи от турското робство? Лошата Русия. Не е някоя соросоидна партия.

"ЗА" гласували: ЕРБ-СДС, ДПС и "Демократична България", "Български възход" и един независим. Божанков ли е НЕЗАВИСИМИЯТ?! .... САЩ; ПАРИ; Божанката и ген. Янев. Парите РАЗВРАЩАВАТ политиците.. ПП: Когато Барба Ганьос се прибра от САЩ, ВЗЕ 16 МЛРД. лв. ДЪРЖ. ДЪЛГ.

ㅤ

Вместо да се минава на по-ефективни ядрени технологии, като затворен цикъл, ние ще се заробваме със световно доказани измамници и въздухари с реално опасно ядрено гориво. Добре дошъл, Чернобил 2.

Брей! Какво копеле излезе президента...

Скоро и шистов газ в Добруджа, военно участие и т.н. Да сте мислили на 2.10.2022.

И оти влязоха в пълната зависимост от САЩ??? Бах ти и робската и продажна психика. Да вземат пример от унгарците - нямат нито акъл, нито кураж, нито загрижеността за народа си. Путьовци ниедни.

трябва да сме независима държава,,да излезем от ЕС и НАТО за да станем лесна плячка на руския ботуш. И тогава вече ще цъфнем повече и от Северна Корея.

Абе или сте луди или не разбирате. от къде на къде ще плащаме 50 млрд. долара на САЩ ако добавим Ф 16 това е грабеж кой ще го плаща децата ни .

След тези изтъпления в енергетиката причинени от лицето Делян Добрев и фирмата "ГРОБ" ако още утре ДАР, ДАНС и прокуратурата на РБ не образува слещу лицето Делян Добрев дело за престъпления срещу Републиката смятам че няма сила която да удържи гражданско неподчинение. Решението за изграждане на АЕЦ по модел AP 1000 е абсурдно и ангажира БГ с 30 млрд. долара, решението за т.н. диверсификация на СЯГ струва на страната преки разходи от 1,4 млрд евро и други 7 млн. евро за анализи. Резултата от последното е работа на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй да 2027/2029 а пари за ИЕ на ЕЯБ просто няма защото са похарчени от фирмата ГРОБ . Що се отнася до ПВУ то целия въпрос не е защита ТЕЦ 1,2,3 МИ и ТЕЦ Бобов дол а преразпрделение на разходите от необходимите за ВЕИ индистрията батерии пари към саниране и термопомпи с други думи пак откраднати 1,2 млрд.евро. Още утре Прокоруратурата да влиза в офисите на ГРОБ . Този път няма има няма нема управлението на лицето Делян Добрев в МЕ завърши през 2013 със самозаплвания помните ли го.

Браво на колегите в парламента! Отново ще получат възможност да лижат краварския чеп! Бравосимо!!!

България има исторически шанс да се откъсне от прегръдката на 'руската мечка' и да подобри състоянието на институциите и гражданите си. За съжаление няма как да не отбележим, че Бойко Борисов е готов на всичко за да се докаже пред американските партньори като най-верен съюзиник. Надява се, че този негов ентусиазъм ще заличи спомена за Турски поток и ветото за РСМ, които бяха директно против геополитическите интереси на САЩ. Проблема с тръбата не е толкова сериозен, при все, че става дума за милиарди, но когато говорим за промяната на неговата позиция относно Северна Македония, то няма как да не се притесним. Тук говорим за устоите на българската държава, за паметта на хиляди загинали българи, на стотици хиляди преселници и техните потомци, за това, че няма как да приемем там да продължава да се изучава една фалшифицирана история, която настройва хората срещу България, българите и всичко българско. Нашият национален интерес не съвпада на 100% с интереса на нито една друга държава, нито на САЩ, нито на Русия, нито на Турция, Търция и т.н., в такъв свят живеем и трябва да бъдем реалисти.

Вие господине луд ли сте или не разбирате каво става имате ли 50 млрд. долара???

Не бих боравил толкова леко с десетки милиарди - тук говорите за 50 млрд. долара, а малко след това за 30 млрд. долара. Тук не става дума за парите, става дума, че през руските енергийни проекти България е източвана от десетки години, става дума за милиарди всяка година, и с част от тези пари корумпира наши политици, медии и държавни лица. Всичко това свърши, макар, че ние нямаме заслуга за това - Русия повече не е фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа.

А като набием всички козове в ръцете на друга държава какво става после, бе зомби такова недоваксинирано? Русия номер 2 ли?! Откъде ви намират такива промити...

Нима казвам, че трябва да 'набием' всички козове в ръцета на друга държава? Напротив, българският национален интерес не съвпада на 100% нито с руския, нито с американския, нито с китайския. Факт е обаче, че Русия източваше България с десетилитетия и влагаше пари в дестабилизация на страната ни. С това се свърши, не защото сме вдигнали революция, а защото Русия сгреши в своята геополитическа игра и ще бъде наказана лошо. Интересно как хората, които искаха да правим ядрена централа в Белене, сега са против това да направим нови ядрени мощности с неруски реактори. Друго интересно е старата опорката, че няма коронавирус, после, че ваксините са вредни, че маските задушават и обезличават - какво ще кажете за живота с Китай, където преди 2 месеца още се затваряха цели градове, хората нямаха право да излязат на улицата, а сега болниците им са препълнени.

Абе това НС нямали да се маха бе????? Още колко ще вреди на БЪЛГАРИЯ ейййй Радев защо бавиш нарочно ли всичко вече дадохте американците оръжие а украйнцитее самолети а сега и народа СМАЧКАЙТЕ и прз май и ЕВРОТО вкарайте и тогава белке затрите БЪЛГАРИЯ дано мерясате

Пак ли ще плащаме за чертежи, готов ли е завода за реактора?

Самолети за 3 милиарда лева на чертежи. Сега за 30 милиарда лева и 7 блок към АЕЦ на чертеж.

Не бяха ли 2 пъти по 16 млрд лева

В българия само натовско и европейско оборудване трябва да има.

Майната ви продажници долни! Ще плащате за всички злини, които причинихте на народа си!

русофилистиците ще плащат яко за това което причиниха на България

Продажните русофоби отново ще получат народен съд

взеха това решение? Няма проучване, няма конкурси, няма анализи и хоп готово. Нали само ТИКВАТА прявеше така, а сега нови 240 тиквички.

Само БСП и Възраждане защитават интересите на България,и не се поддават на американското мачкане.

Аз удължих живота на 4 реактора с 20 г и строя с Росатом още 2 нови. Нямам ядове и с отработенито гориво. Не искам нито мигранти нито еврозона. Купувам газ 10 пъти по евтино от вас. Я дайте сега колко лошо постъпвам защитавайки интересите на народа си.

Да се лишат от глас всички държавни служители и семействата им. Тогава ще видим колко гласа ще събере ГЕРБ.

Скоро ще изчезнат от радиация и отрови. Иде и шистовия газ

Българите нямаме нужда от американски и руски централи !!! Българите имаме нужда от Български централу.Фактът,че руснаци и американци искат да ни строят,тоест да си ги построим ние,но под техен подпис енерго-централи,означава робство.Не искаме американци и руснаци да продължават да ни източваг .Американците са с нашите врагове мохамедани арабите,а руснаците са с нашите врагове мохамедани турците.Също така боклукъг Сакскобурготски трябва да бъде обесен публично,защото именно той и ортакът му Доган управляват Инак Българската Народна Енергетика.Нито Симеон е българин,нито Доган е българин.Искаме БЪЛГАРСКА ЕНЕРГЕТИКА,А НЕ РУСКА И АМЕРИКАНСКА !

Късно е, либе, за китка. Времето на българските атомни централи свърши преди 33 години.

Няма такъв глупав народ!

Умирай бе руски боклук

Е тоя дето те е правил майкати нещастна мършава

Продажници нещастни. Хайде сега Тъп народе гласувайте за тях. Утре и чиповете ще ви сложат, но пак ще им лижете гъзовете. Така преди 20 тина години една тъпа комунистка, помните ли я , или вече забравихте другарката Кунева - Пръмова продаде България, като ИЗЛЪГА и ИЗКЛЮЧИХА 1,2,3, И 4 БЛОК НА АЕЦ - май го забравихте!!!. Да не говорим за квотите при влизането ни в еврогейското пространство. Сега ще ви сложат бомбите и сте до тук. Никой не пита раята, гоите , а вие им гледайте тъпите мутри и гласувайте. Наистина си заслужавате оковите!!!.

Значи можело. Ама трябвало американците да го строят. И затова ли ни мъчиха толкова години. Но , най голяма заслуга има Бочко. И Радев продължи започнатото