Коментари - Парламентът прие бюджета, но прекрати от 1 януари отстъпката от 25 стотинки за гориво | Бизнес.dir.bg
назад

Парламентът прие бюджета, но прекрати от 1 януари отстъпката от 25 стотинки за гориво

Финансовият министър Росица Велкова призова депутатите да отпуснат още месец живот на компенсацията, но не беше чута

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - Парламентът прие бюджета, но прекрати от 1 януари отстъпката от 25 стотинки за гориво | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да благодарим на промяната, че направи така 25ст да имат значение. Дано не ви видим никога повече.

АКо няма пречки Лукой да работи горивото може дае на ниски зени ако има спънки може да стане и 4 лв или да внясяме

Внимание!! Сменят се електромерите! Чака ни теслата , като 2013г!

са подигравка, трябва поне 1лев отстъпка .

Абсолютна несправедливост е при помощта от 25 стотинки да са изключени качествените дизелови горива. Най-разпространените автомобили със съвременни дизелови двигатели използват т. нар. комън рейл горивни системи, които са чувствителни към качеството на горивото. Пренебрегването на този факт води до най-малкото повреждане на дюзите, които в един от евтините варианти струват 2000 лв. за 4 броя, без работата, без да отчитаме подмяна на горивната помпа, без отчитане по-лошата работа на двигателя, което води до намаляването на неговия ресурс, увеличен разход, повече замърсяващи газове и т. н. и т. н. Затова, помощта при горивата, не трябва да обхваща само по-нискокачествените горива, които може би за най-старите автомобили с класическа горивна система не са от такова значение, но за комън рейл, който се изполва между впрочем от мисля от 1996 година и е много разпространен е от огромно значение. А мисля, че и бензиновите двигатели вече масово използват инжекционни системи и почти не останаха карбураторни такива, но това го оставям за специалистите по бензиновите двигатели. Но за дизелите е изключително важно! Между другото, дизеловият двигател е с най-малко 50% по ефективен от бензиновия и съответно по-екологичен - пушещите с гъст черен дим автомобили са неизправните и най-вероятно използащи нискокачествени тракторни горива!

3 х. клм. на месец са 180 л. По 25 Ст. са 45 лв. месечно. При средно 2000 лв. доход не си струва коментара и времето за тези 25 Ст.

А който кара предимно из града и прави по 500-1000 клм. На месец, направо е смешно да се коментират някакви десетина лева.

От тия мръсници нищо добро не сме видяли. Да им ЕПМ.

За да има какво да крадат,като дойдат на власт,герберастите, за това спряха тези 25ст.много им се видяха.

Гледах ги първия ден и бях потресена- Пълен срам и позор- и за МС, и за ДБ и ГЕРБ .. Бог да пази България!!

ОБЯСНЕНИЕ НА МИНИСТЪРКАТА НА ФИНАНСИТЕ НА НЕЗАВИСИМА И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ..... " ПИТАХМЕ ДРУГАРКАТА ФОН ЛАЙНЯН ДАЛИ МОЖЕМ ДА ОТИДЕМ ДО ТОАЛЕТНАТА " . ПРОСТИТУЦИЯТА КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ

е забранено да храниш гълъбите, защото осират всичко.

Браво на ГЕРБ. Пак им го наби с 200. Неслучайно получават най-голяма подкрепа.

Не може да удържаш пари от мизерните пенсии на възрастните хора за да може някой като Семерджиев у други подобни продукти на ГЕРБ да си сбирка $-кладата и да продава наркотици в Студентски град

Сигурно пенсионерите са заработили тези пари.

Цяла Европа се смееха Ганчовците и полуграмотния и м Вожд. Затова и не ги пусна в Шенген.

Нормално отде накъде един пенсионер събиращ за мляко ше му одържат 25 стотинки некой да се прави на гъзе и да кара таралястник.Свърши тая Елцин и всеки пишман усран рачър с калибрата 2-ра ръка.

Ама чакайте малко!!! Вчера Кирчо, Карадъиъто, Ристо, Янчо и Баце казаха, че ще има отстъпка до края на януари??! Ма баце Боко даже 1лв. каза, че ще дава!!!

като чета коментарите, цялото ЛГБТ (ДеБъ), пак е на линия!!! Ей тия да 2ст. г*з дават!

Според "Българският календар " днес е 02.01.7528г.!!! Ние, Българите сме европейци много преди тия еврогйеци и това е факт!!!

JJ

Смешници взимат по 1.50 на всеки литър данъци и се правят на луди.....

Га нYU с продънените га що, тръгнал да става юропеец..

скъпо ДеБъ-растко тролче!! България и Българите са европейци много преди ваще еврогейци!!! Само за ваше сведение днес според "Българският календар " е 02.01.7528г.!

айде сега всички педалчета и траверсчета за ръчичка и благодарете на себеподобните си от ГРОБ, ПедерасткаПромяна, ДеБъ, БееВъ!!!

Ало.... герберастките тролчета, де сте сега бе??! Нали бойко каза, че ще ги дава до края на януари... че даже 1лв. отстъпка щеше да ви дава??! Ама май ви даде само оня, че да си го въртите с 200 в Г.Зъ!!!

Пак изберете гроп .... тъпо оФчо стадо

Да се вдигне цената на газта. Не е справедливо 25 годишни трошки да карат наравно с .90 стотинки на литър в центъра на градовете сравнено с нови коли на бензин и дизел с 3лв. Литъра. Цената трябва да е равна по 1.80 за газ/дизел/бензин

Щом имаш пари за НОВА, значи имаш пари и за нафта.

Интересно ми е като станат електрически колите и цената е еднаква за всички, как стотинкаджиите ще се возят?

ПРИ 30 БОНА ЗАПЛАТИ ЗО 3ДНИ НА СЕДМИЦА ТИ ПУКА КОЛКО Е БЕНЗИНА !! НЕ СЕ НАЛАПАХА ТЕЗИ ТОЛУПИ ! КАК ИЗБИРАМЕ НЕСТЕМИРЧОВЦИ...КОКОРЧОВЦИ И ОЩЕ МАСА ДРУГИ ПОДОБНИ ЦЪРВУЛИ ?? ТРИ РАБОТНИ ДНИ НА СЕДМИЦА ??? КЪДЕ ГО ИМА ТОВА В СВЕТА ??

Падам си по косматото Ленче, дека да те намеря?

Гарантирано от ГРОП .... айде на оФчОтоооо

Пак ни прецакаха.

Пак се прецакахме сами. Ако пред НС се бяха събрали 50-100К след това решение, същото щеше да е отменено за минути, но това няма как да стане. Идат дни на ядене, пиене и масови революции. В смисъл - революции на маси.

Малко му е на простия народ тази цена на бензина. Заслужава най-малко 5 лв за литър.

царе са нашите депутати! Изчакаха мат'ряла да си иде на село и му махнаха отстъпката от 25 стотинки

Тази министърка е бош лаф, тука тръгнала за някакви 25 стотинки на литър и то само за гориво да се застъпва. Да се застъпи за 850 лева минимална заплата, да се взимат повечко пари, хората сами ще си ги разпределят за каквото са им необходими. Ама не поиска, щяло да се отвори нова дупка в бюджета от един милиард лева. Ми това са си техни проблеми, корупцията инфлацията и спекулата са неща, които те трябва да решават, не ние. Но излиза, че когато ТЕ не са си свършили работата страдаме НИЕ. като не могат да се справят, за какво са там?

ДО 2022-12-23 21:20:09 Fan (нерегистриран) Докато има такива дънгалаци идиоти като теб щ3е си стоите вмизерия .Ти келеш такъв знаеш ли какви хора са комунистите,знаеш ли за какво са се борили.Язък на бащати за семето.Да бе го хвърлил на рогозката по добре щеше да е. Говедо,знаеш ли идеите на комунистите по света ,да се борят за равенство ,за по добър живот.Да пукнеш дано

Равенство а? Да ма извиняваш, ама май по-добре товя баща да си е фърлил семето у на майка ти дебелото черво. Кво равенство бе, миндил изсипан. Значи, аз може да съм учил, да съм висококвалифициран специалист, и неква утрепка кат теб с едва завършено средно да ми гледа мойте 5К заплата и да се пени що взема 800 лв. Айде у лево, мечтаещ лузер, плужек некъв.

Ако имахме горивата в западна Европа на тези цени щяхме да сме ОК,но имаме руски боклуци,пълни със сяра на цени за БРЕНТ.Защо бе другари? Аман от крадливи русороби и комунисти. Докарто в България има партии като ПП,БСП,Израждане,Дай България и т.н. ще си останем руска дупка

Индианецо, американския петрол е този, който има повече сяра. Защо дрънкаш глупости без да си се запознал с фактите.

Бати и тъпака!

Кога ще влезе в сила гласувания закон за намаляване на цената на горивата с 1лв. Нали беше прието от НС.

Някъде около март. Най-рано. Ако допуснем, че рафинерията изобщо продължи да работи, защото цялата тая шашма с 1 лв. на това почива. Ако утре хлопнат кепенците или започнат да работят изцяло с неруски петрол, 1 лв. ще видим, ама др. път.

Внимавайте за кой гласувате на следващите избори!!!За пидерасите от ДъБъ и пп,както и за мутрите от герп ще е престъпление!

С тези 25 ст хранехме руснаците от Лук Ойл.Спомнете си колко струваха горивата преди да влезе "отстъпката" о 25 ст и тогава помислете!!! не стига че дизела ни е отврат с този Уралск и с тази сяра ами и струва колкото Брент. Ние сме пълни идиоти да плащаме за нещо толкова калпаво и толкова скъпо при положение че в съседни държави е много по-качествен дизела за тези пари. За Турция да не говорим,скъпия дизел на БР е с около 1 лв надоло.ФАКТ!

Ми плащай за брент бе ама и да ти фо доставят и ше плащаш 10лв литъра да те видя как ше крадеш от тракторите на кооперациите

Абе заблудени човеко, въобще не си наясно с цените на горивата извън България. Сигурен съм, че и от България навън си излизал по-малко от пръстите на ръцете си, но иначе даваш неверни твърдения за цените на горивата. И тези 25 стотинки сега като ги платиш на бензиностанцията, вместо да ти ги върнат в джоба с какво ще вкараш прът в колелата на руската армия?! С кое точно ще накажеш руснаците като платиш с 25 стотинки повече на бензиностанцията. Ама умници само се изказвате... лъсвате с простотията си вие безусловните евроатлантически поклонници.

Ти, неуважаеми, освен че си неграмотен, си и лъжец. Цени на горивата в Одрин. Днес, неуважаеми: Газ - 1,01 лв. 95 - 2,22 лв./л Дизел - 2,45 л Цени на горивата тук, след отстъпката от 25 ст.: Газ - 0,88-0,94 лв. 95 - 2,16-2,47 лв./л Дизел - 2,54-2,86 лв./л Скъпо ли е? Скъпо е. Като сме пълни идиоти и се нагъзимхе на малоумните санкции е така. Като всяко малоумие, и това се заплаща.

Как само гласуват антинародни закони и правят живота все по-тежък и по-труден тези НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ - НО СЛУЖИТЕЛИ НА ВЪНШНИ ИНТЕРЕСИ! Нека ги наречем НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ!

Първоначално информацията беше, чедържавата поискала 110 млн. лв. После започнаха да говорят, че комбинатът е превел 90 млн. лв. Сега Министърът на финансите казва, чепНефтохим е превел 72 млн.лв. Та последно колко е превел ?

Всеки ден все по-малко...

Логично е, разбира се, че всеки ден ще остават все по-малко, след разределяне в частни сметки

" имало запитване на Европейския съюз (EС) дали мярката нарушава единния пазар, тъй като 25 ст. се дават само на български превозни средства с български номера." Казано с други думи - "ЩО САМО ЗА БЪЛГАРИ Е ТОВА?!?!" А че защо доходите не са като в ЕСССР - НЯМА ЗАПИТВАНЕ!

Да пази Господ доходите ни да са като в СССР.

Много ясно е написано: ЕСССР. Та нали и от там е запитването? Или мислиш че ЕСССР се различава по нещо съществено от СССР?

Скоро ще има нови избори. Дали ще са парламентарни или за местната власт няма значение. ПРОСТО НИКОЙ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ДА ГЛАСУВА. АКО ЩЕ И ДВОЙНИ ПОДКУПИ ДА ДАВАТ!!!!

И като не гласуваш, какво си мислиш, че ще направиш? ЩЕ НАКАЖЕШ САМО И ЕДИНСТВЕНО СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ! Запомнете хора - ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Как минетчията не ми попадне на мерника, ще го отстрелям като сърничка.

Вчера написах хората да не очаккват,че горивата ще намалеят с един лев. Обаче тия боклуци днес направиха това с 25-те стотинки в последния момемнт,защото ги е страх от народната любов. Видяхте ли сега мишките от НС как умишлено и целенасочено правят всичко под диктовка. Тези БОКЛУЦИ мръсни са за разстрел.

Парички, парички обичат всички, от ПП са наясно, че с парички се държи власт. От нова година отново ще се краде по левче от литър на бензина.

Точно от ПП направиха намалението троле, кофти е да ти спрът кранчето, а? Хахаха...

Томно по времто на ПП при международни цени на петрола предполагащи цена от около 2.50 за литър бензин той беше окол 3.50 лв. за литър, но ти си охранен трол на ПП.

Говореха вчера за поевтиняване с лев,сега ни отнемат 25 стотинки.Тези не са нормални,плачат за национален масов протест.

Който тук таман никога няма да се състои и ти го знаят прекрасно.

Все тая

*те

Ебаха ли майката на народа с минималната заплата! Обаче "средната" все расте , а с нея и заплатите на идиотите - същите които ебаха майката на народа със сирене от 20лв. и кашкавал от 50! Тая работа ще се реши само със бой - бой и наред!

Що с бой. Достатъчно е да си вземеш една крава. Или искаш държавата да ти доъира сиренето и кашкавала?

Хе хе. направи сметка какви документи трябва да уредиш из разните им инспекции (създадени да цоцат само). Отделно за условията дето да я гледаш тая крава. Там пак опираш до инспекцията, дето има значиение какви размери е вратата например и на къде се отваря... За рушвета - друг въпрос... Тая работа в държавата се оправя само с кръв. До стената и с калашника. Е, не съвсем близо до стената. Та да не изцапат с мръсната си кръв боята...

Като не могат да си оправят държавата кравата няма да ги оправи! В Индия е пълно с крави и не са се оправили! Само бой! Ти може да не знаеш защо, но те знаят- бъди сигурен!

Намирисва че скоро ще има чевермета с 240 угоени прасета.

Значи казваш да изчакаме коледния цикъл и къде Ананасовден да ги спипаме във върховна форма, пардон килограме !

Споко бе не си мислете, че парите ще идат за украйнските лелки по черноморието няма да е така. Парите ще идат за закупуване на хеликоптери нужни за с,пасяването на български граждани. Ще отидат и за онкоболни хора. Как може да си помислите , че българският депутат не мисли първо за собствения си народ. И за по-високи пенсии ще има

Не щеме ний рускои газ , не щеме ний рубли, а искаме свобода, човешки правдини! Напред! Напред! Напред да вървим! България от руско робство да освободим! слава на Украйна.

Политикът може точно толкова, колкото и хората гласували за него. Така че, преди да псуете политиците, застанете пред огледалото

Свещи да си купите за по 25 стотинки, гадове мръсни....

Вече най евтината свещ е 40 стотинки.

тия дипутати НЕ са Българи!