Парламентът лиши българските граждани от правото да обжалват Общите устройствени планове

С приетите промени на Закона за устройство на територията България може да бъде първата страна, изключена от Орхуската конвенция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дали в парламента и правителството са чували за тази конвенция?

Ех,отмина времето когато за 10лв се спираха инвестиционни проекти срещу финикийски знаци които идваха от външни заинтересовани организации или конкурентни фирми.

А преди като имахме право да ги обжалваме какво ставаше - пак нищо. Закачват на съседната улица уведомление, на което граждането требва да си кажат мнението в рамките на 14 дни. Дните си минават - планът е приет и се действа. Чак като дойде багера тогава се разбираше накъде духа вятъра.

Единственото свещено и неотменно право на българите е да си плащат редовно данъците! Няма какво много-много да си врат носовете в действията на управляващите! Те за това са управници - да си приемат каквито закони им е изгодно!!!

Това правителство и парламент на ГЕРБ са престъпници!

а бе интересуват ги мутрите правата на гражданите ... бла бла бла

Абе тук някой прочете ли повече от заглавието, преди да почне за плюе? Не се лишават българските граждани от права, а се оставя правото за обжалване на такива планове само от от лицата чиито имоти са засегнати. Ако на някой пък толкова му е мъка да му подскажа, че винаги може да потърси човек с имот в конкретната територия с изменение и да го убеди да обжалва изменението на план. Аре мислете малко по-гъвкаво в тоя живот.

Що се правиш на идиот? Или наистина си такъв? Ако по план изкупуват имотите срещу дома ти за да построят екарисаж и всички "засегнати" собственици ще са доволни от обезщетението, ти какво ще правиш? При кого ще отидеш? Или ще искаш да жвееш на смрадта? Как и пред кого да обжалват живеещите в район, където е предвидено изграждането на сметище напр.? А какво да правят хора, които поради изграденото по план губят много пари поради обезценката на незасегнатите пряко от строителството им имоти? До утре мога да ти изреждам подобни примери. Нямат право на обжалване, а и да протестират, никой няма и да ги чуе.

Корнелия Нинова ще е следващия Премиер на България ! Всички закони от тази Шайка в Парламента трябва да се анолират и да се измислят Закони в полза на Българския Народ !

И тя е един такъв "анОлатор" като теб.

Така по-добре ли е! Следващият парламент на България, трябва да обяви за недействителни всички закони и наредби прокарани и гласувани от личният парламент на Борисов.

Картините със злато на Станко Гочев отдавна алармираха, че ще има такива проблеми...ама кой да ги слуша...

Така както е написано излиза че аз трябва да имам правото да обжалвам градоустройствения план във Варна примерно. Нищо че живея в София. Нещо не ми се връзват нещата.

Всъщност този закон внася малко разум в нещата. Орхуската конвенция си е политкоректно безумие. Или поне така, както я тълкуват сега из Европа.

Няма право да обжалва,А ОБЩИНАТА ИМА ПРАВО МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА ДА СТОЙ ПО ЦЕЛИ КОМПЛЕКСИ,,ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА В МЛАДОСТ3,,НЯМА СЛЪНЦЕ,НЯМА ПОРКОМЕСТА,ВЪЗДУХ НЯМА ЗАЩОТО НЯМА ЗЕЛЕНИНА.ГЕРБ ВСЕ СЕ ЗАМИСЛЯМ ПАК ЛИ ДА ОСТАНА ИЗЛЪГАН,САМО ЛОБИСКИ ЗАКОНИ И НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО.

съжалеие по ме е страх да не дойде БКП-БСП, БКП-ГЕРБ се спраят значително по-добре... но ако имаше как с негласуване и някакъв законово уреден праг, че под някакво число проценти, изборите са невалидни.... толкоз гъби няма да съм брал никога...

Майко! Какви нещастници има в тази страна! Всички виждат, че ГЕРБ направиха тройната коалиция да изглежда като невинна девица пред изстъпленията им, той още от БСП го било страх! От какво те е страх толкова, че ако дойдат следващи ще разгледат золумите на тези родоотстъпници ли? Хора! Опичайте си акъла! Работата стана, че дори Слави е за предпочитане пред тази сган, чиято единствена цел са грабежите! А Слави е един шоумен, който чеп за зеле не става! Всеки е по-добър от тези!

Отивай сега да лижеш подметките на Слави. за твое съжаление българският народ не ви слуша пропагандата а гледа собственото си дередже. А в момента българския народ живее по-добре отколкото преди 10 години. и несравнимо по-добре отколкото по времето на Виденов и по времето на тройната коалиция.

Много се натиска на тази опорка - всичко друго е по-добро от ГЕРБ. Но една обективна съпоставка показва нещо доста по-различно. Всъщност някой може ли да покаже нещо построено от държавата по времето на БСП, НДСВ или СДС?

Абе аз днес много често срещнах тази опорка за построеното от горепосочените, ама не видях ГЕРБ какво са построили, за да се хвалиш само с това? Тоалетните за стотици хиляди левове, дето не функционират ли искаш да споменеш? Или всичките онези обекти, които след откриването си започват да бъдат ремонтирани? Всъщност за 11 години поне една магистрала да е построил? Каквото и да е? Даже къщата в Барселона била вече недоказуема. А за Слави, спокойно, аз няма да гласувам за него, но казвам, че дори той е по-добър.

За качеството на строителството до голяма степен си прав. Но все пак се вижда строителство. А най-пресен пример е тръбата. Може да не е открита официално, но си я има. Само това да беше, пак не е малко.

Гербаджийската простотия в действие

Е ако ще трябва да избирам не бих гласувал за никой... всички един к ги е правил... все тая за кой ще гласуваме тия дето реално дърпат конците са едни и същи....

офци колкото моа да открадна не моат го произведът и пра...100..правнуците ви ве... мишки... работет, носете си маските, развийте гайките и си е.м.

Ами така се решава по гербопитешки всичко, което има и най-малък наме за демокрация - както старшинката в казармата реши проблема на войниците, които искали да се къпят редовно. "Въпросът с банята е реше - баня нема да има!" Хунта.

Ти ако живееш в Бургас трябва ли да имаш право да обжалваш градоустройствения план на Русе примерно??

Абсолютно да - ако имам имот в Бургас. Ако имам напр. апартамент срещу парк/градинка или в спокоен квартал, цената му и наемът който ще искам за него ще са едни. А ако близо до него направят нещо, което сваля цената/наема, да трябва да мога да обжалвам това строителство. Ако нямам нищо в Бургас, тогава и сам няма да обжалвам.

Извинявам се за грешката - да не се чете имот в Бургас, а имот в Русе.

Демокрация по герберастки.

Най-сетне нещо разумно. Зелените лапачи ще надигнат вой до небесата, но това е положително. В смисъл позитивно:)

ако съседа ти си направи кучкарник и неговите кучета започнат да нападат и хапят твоите деца и внуци ? ти как ще реагираш , щом неможе да обориш основанието за разрешението

Ще се радва, че зелените лапачи са прецакани, разбира се.

Добър опит. Но тук става въпрос за общ устройствен план, а не за кучкарника на съседа. Там си има подробни устройствени планове. Четете ги тези работи бе, хора! То само с изнудване заради популацията на царския орел не става:)

Съседа ти може да си направи кучкарник, стига да отговаря на нормите за това. Частната собственост дава права, стига да не нарушава законите. Това с кучкарника е несъпоставимо с обсъжданите изменения на ЗУТ.

Съседът ти е до тебе и ти си пряко засегнат от това затова имаш право да обжалваш. Обаче ако живееш в Пловдив например, няма да имаш правото да обжалваш градоустройствения план на Бургас.

И ти БЪРКАШ - Мога да живея в Пловдив, ама да имам имот в Бургас!

ГЕРБ целят да пробутат максимален брой незаконни строежи на своите нови милионери,за тези 50 дни които им остават на власт. След 5 Април този закон ще бъде премахнат със Всички ГЕРБерастко, но Пробутаното от Сега до 5 Април ще остане...Заварено Положение. Затова ГЕРБ го правят спешно сега.

Това което си написал е голяма глупост. Общ устройствен план не се създава за 2 месеца. Е, "зелените" от "градската десница" ще се лишат от определени доходи, но все ще го преживеят някак:)

Биньо, то таз мандра е заради Доганя вкарана, да не би да му изплющят мамата на плана за имението в парк Росенец

Сега ли го измисли или някой ти го написа?? Сещам се аз кой вкарваше поправки за определени хора. Тя така си и наричаше поправка Ванко 1.

Разбрах следното - ако живея далеч от парка например, а не на метри от него, няма да съм непосредствено засегнат от това, че се пръкна някой с частен имот в този парк и решава да строи, а аз няма да мога да протестирам.

Кух си, брат. Става въпрос само за общите устройствени планове. Не за такива на отделни имоти или квартали.

Дай им време. Те сега започват.

Така както си го написал откъде-накъде ти ще забраняваш на някой какво да прави със собствения си имот??? Макар че в закона не става въпрос за това. Откъде накъде ти ще забраняваш на някого си да си стои в имота който си е лично негов???

тоз парАламент Да забрани на БГ гражданите и селЕните да гласуват! А дано стане по-скоро! герб и толкоС! и да почва официално новото робство!

не е ново , старото е

Що подпорни стени ще изникнат по резервати и паркове, бедна ви е фантазията. Демокрация та се пука!

Не сме очаквали друго от тия дето са там само за да грабят.

Комунизъм в действие! Отива си, ама не съвсем!

Ааа моля моля, по комунизма чак такива безумия нямаше. Поне проформа по закон гражданите имаха право на мнение. Освен това тогава имаше истинска екология и опазване на околната средъ. Да ,имаше и отделни проблеми, но те идваха или от други страни или от липса на пари, а не от безхаберие или лакомия и алчност. Напр. Черноморието не бе презастроено,планинте бяха хем диви,хем малко подредени итн. Тъй че сега при "демокрацията" е значително по зле.

Затова ли в нотариалния акт на земята под къщата ми пише буквално в името на народа отнемам??? Като лъжеш вярваш ли си?? Имотите на хората бяха отнемани без никакви обяснения и без каквото и да е право на възражение. Необразовано хлапе!!

АМА И В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ИМА ЕДИН "МАТЕРИАЛ".

къФ мат'риал - калпаФ ли? да, боко така каза, че мат'риала бил калпаФ. ПРАВ Е!

продължавайте да гласувате за герп и дпс ... давайте, давайте

За кой друг да гласуваме? Замая с увреждания или за певеца на мутрите?

Като е ествествено, пък и питаш така, после да не се вайкаш като влезат и у вас, така както в Изамет и почнат да продават за скрап.