Коментари - Оттеглянето на Русия от зърнената сделка вдига борсовите цени на пшеницата | Бизнес.dir.bg
назад

Оттеглянето на Русия от зърнената сделка вдига борсовите цени на пшеницата

На Софийската стокова борса (ССБ) котировките продава за хлебна пшеница за тази седмица са от 657 лв./тон

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Оттеглянето на Русия от зърнената сделка вдига борсовите цени на пшеницата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едните спират финансирането на Русия - гориво , а пък русия спира финансирането на Украйна - Зърно .

Международните печалбари само търсят начин как да вдигнат цените,а нашите веднага ги последват.

Кой иска тази отровна пшеница от Украйна ? Да си я ядат Укрите !

В България си имаме българската пшеница! Правителството трябва само спешно да забрани износа и хоп, Готово! България е осигурена!

А, и затягане контрола на митниците! Че тия ще се юрнат да изнасят

Ей умник! Да забранят и туризма извън България за да спасим летния сезон по морето.

Слава богу, малко да си отдъхнат родните зърнопроизводители, че бяха на косъм да не могат да си купят 2022 Chiron-а тази година.

Както Русия продължава да си изнася петрола, така може да направи и със зърното. Или ще го направи...отнема няколко седмици да потръгне, или няма да го направи и ще реши да влияе негатвино на световните цени. Още не е ясно какво са избрали.

ама на каква цена ? Според американците - няма проблем, да продължават :)))

Се, че зърното не е украйнско, а собственост на електрик, който владее територия от Украйна, колкото една Италия. Затова е този рев. Да не им паднат печалбите.

Шило

Интересна ми е и цената на софийската стокова борса...Над 330 евро за тон. В страна, която е производител. В същото време, в щатите, Франция, Русия, е далеч под 300 долара.

Нали не искахте украинско жито и конкуренция? Яжте българско монополно жито и хранете мутрагентите! На български казано: Ум умува, ум царува ум патки пасе! Кой каквато си направи, никой не може да му го направи! Хляб по 7 лева!

Шило

А разберете се в тролефермата, пък, ако си един и същ с "той", потърси специалисти. Щот единия казва, че имаме свръхпроизводство, и логично е това да се отрази на цените на вътрешния пазар, ти ревеш, че причината е липсата на украинско зърно. Допреди две години, купувахме ли зърно от Украйна? Не, нали? Щот те го изнасяха в други държави.

Може и 10 лева за 1 хляб.Аз хляб не ям ама жалко за двете ми кучета,че са свикнали на типов хляб.

Борсовата цена е тази при която има сделки, а не най-високата цена предложена от спекулантите Какво значение има че някой предлага зърно на двойна цена след като няма малоумници които да го купуват? Със същият успех този същият спекулант е можел да продава и на 10 и на 100 пъти по-висока цена, дайте да го направил световна новина на годината. С такава новина яввно се цели да се вдигне цената на дребно за хората. Правителството трябва да проследи това да не се случи, както и да няма талива новини които го благоптиятстват.

Когато усраина нищо няма да е произвела :) Ако останат и санкциите за руското зърно и не се наложи забрана за износ на българското, хлебчето ще стане кът :)

Цял свят ще си отдъхне

На римокатолическия педофилски свят!

A защо? Нали уж тази пшеница беше за Африка и Азия а не за продажба на борсата?

Шило

Само не ми казвай, че вярваш в Дядо Коледа и Снежанка!

И осемте джуджета ….

Шило

Проследете движението на цените на борсите за последните някоко години и дали, в тази част на годината не скачат. Да не се окаже, че е нещо нормално, с оглед на това, че старата реколта е продадена, а новата още не е готова за продан?