Отново сме в челото по икономически растеж

Само България и Румъния ще отчетат ускорение на растежа от страните в ЦИЕ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той е един икономически растеж, пък едно чело.... Глад, студ, мизерия!

"Само България и Румъния ще отчетат ускорение на растежа от страните в ЦИЕ". Но само в Румъния народът ще усети този растеж, както и до сега, а българинът "ще продължава да се гордее" с умопомрачаващите успехи на ГЕРБ." За съжаление такава е реалността.

да вървите ........ много далече

На челото сме, но като въшка. България се управлява от организирана престъпна група, подкрепяна от ЕС и Америка. Всичко за успехи и алабализми е демагогия и популизъм.

икономиката ли е,бе?Какъв растеж на икономиката имаше по времето на Луканов,Беров,Виденов,Костов,царо,тройната коалиция,Станишко,Орешарски.Народът все излизаше на улиците и площадите да ги поздравява и им благодари.

Какво ще рече това?Че мутренското управление е изключително успешно! Това ли? Срам! Единствената страна в света управлявана от мутри!

Икономиката, индустрията,селското стопанство на една цветуща страна бяха сринати до основи! Защото в България се бяха появили едни човечета, казваха им седесари, но те си бяха завършени идиоти. Българинът понеже е много умен,позволи това да се случи. Сега от блатото сме успели да достигнем до някакъв черен път. Даже не е път, а пътека. И на това му викат "РАСТЕЖ". Какъв растеж е това? И децата знаят, че най-голям растеж отчитат най-слабо развитите страни. КОЛКО ГОДИНИ НАРЕД ОТЧИТАМЕ ВСЕ "РАСТЕЖ" ? ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ИМАМЕ НАЙ-СМАЧКАНИТЕ И СМЕШНИ ДОХОДИ И ДА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ?! ОСВЕН ПО СМЪРТНОСТ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА. ТАМ СМЕ ПЪРВИ! "Калинките" на ГЕРБ не ги броим. Те "РАСТЕЖА" са го усетили със сигурност.

Найс а ? Лекарите от 4 месеца без заплати в градовете, безработицата клони към нулата, но икономическия растеж - ттютютютютю към висините. Бравос ! Само не знам къде е сопата.

какво усеща/вижда и консумира от този разстеж обикновения човек в ая мила, родна картинка? Отново нищо.

Усеща - повишаването на цените.

наглост и нахалство! Всяка година отчитаме растеж, но що ли не сме го усетили!?

Ами къде да усетиш-в леглото ли?Само мързеливите не усещат!

Знаеш ли, че аз все още работя?!.... и то за 300 мизерни евро,... а? Защото съм почти на 64 и все още работя, за да издържам хрантутниците дето ревниво защитаваш, за да издържам ония "индианци", дето по цял ден въртят златни синджири и джиткат с BMW-та и Мерцедеси по за няколко стотин хилядарки..., и не защото нямам трудов стаж, напротив - повече от 45 годинки се бъхтя, но айде стига ви толкова! Явно и на теб са ти промили мозъка, че българина е мързелив!

Ама как така ........и като се събудим реалността е болезнена !!!

При положение, че брутния ни продукт е около 40-43 млр. евро, което е горе долу бюджета на един средно голям мегаполис в чужбина, да направиш ръст от 2 млр. от износ на оръжие за джихаджистите в Сирия нито е нещо значимо, нито пък повод за гордост.

Тъй де , при положение , че ББ даде по 40лв. на пенсионерите за Великден автоматично отчете малко над 23% растеж при пенсия от 170лв. Льохманите на запад дигнали пенсията само с 30 евра при база 1200 евра и нормално да се мъчат с некакви 2.5% увеличение , ама това щото толко си могат .

Ама е рано още за избори. От какъв зор лъжат и се натягат?

Често се случват такива неща, при изпитанията се вижда кой какво представлява. Хубаво е това, което се случва. Негодниците се отделят от честните и почтени хора. Вижда се кой кой е. А после всеки с кармата си. След тъмното идва ден.

Що за просташка,дебилна статия е това? Кога най сетне ще престанат да ни облъчват с подобни нагли статии! Наистина ли си мислят,че всички сме олигофрени в тази държава? Защо не ми обяснят от къде има увеличение на БВП, като в България почти нищо не се произвежда! Няма вече металургия, машиностроене, производство на електроника, развито селско стопанство! Чудно от къде ще се формира принаден продукт, който пък да може да формира увеличението на БВП! Дрън, дрън ярина и хвърляне на прах в очите на електората!

Моята Кака ми купила чист нов втора употреба внос , 300000 километра пробег , произведено 2000 година BMW . Ето така моята Кака ми формира увеличението на BMW !

от толкова разтеж скоро няма да има с кой да се размина по улиците на моя роден град....

Смях и гавра!

и "данни" служат единствено за промиване на мозъци! Ако имаш две крави и си купиш още една , ръстът в "животновъдството" при теб ще е цели 150%...и ще се гордееш... Ако обаче имаш 100 крави и си купиш две, ръстът ще е само 2 % и ще си за окайване...

освен сам си фалшифицирал произведението !

безработицата.....чато заобикалят напусналите страната. Ако бяха коректни...щаха да отчитат броя на заетите.

по статистика на НАП и НОЙ заетостта не е никак нисък . Но дали всичките ще станат сега милионери или даже милиардери , друг въпрос .

Разтеж има само в гробищата,места няма вече. Как пък един от тези мизерници лъжци не се гътна за толкова години? Умират честните и бедните,крадците не.

Само мързеливците като теб не чустват растеж на икономиката!! Явно си от червените тролове дето викат на бялото-черно.

Предполагам извадката данни ти си ги базираш върху и от изданието на Световно Икономически Показатели , първото тримесечие на текущата година . Или ли си взел предвид по-старо издание ?

отчитане на "проценти" ми прилича на оня виц, за гледача на коне в ТКЗС-то, който го мъмрили, че допуснал 100% смъртност при конете.....Защото то имало един кон и той се гътнал....

Ба си някак си не го рабирам това!? Значи или ме лъжат за растежа или тия пиндели и те разбират, че даже и по-малко и от мене! Та пенсиите на баба ми и дядо ми не са мръднали от има нема 10 години! За 15 години обще увеличението на пенсиите им е било с 20лв. Значи там растеж нема! Заплатите на майка ми и баща ми са минималните! Те "растът" всеки знае с колко! Т.е. и там растеж НЯМА! Моята заплата, тъй като работя в частна фирма се помръдва с годишния инфационен индекс! Значи и там растеж няма! Да сега няколко роднини дето заминаха да работят в чужбина, за 4г на всичките тях са им увеличили заплатите, че единия стана и някво шефче! Сега да питам аз да не би растежа да се има предвид роднините ми дето работят в чужбина а!? Да не се бъркате нещо??? Щото няма да ви е за пръв и последен път де!!!

БЪЛГАРИЯ 1989 ХРАНЕШЕ 10 МИЛИОНА ... БЪЛГАРИЯ 2018 ХРАНИ 6.8 МИЛИОНА :)) ... И ГЕНЕТИЧНО СЕГА ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ ОТ МАХАЛАТА СА ВЕЧЕ 25%:))

Не се залблуждавай, в момента повече от 4-5 милиона НЕ живеят в България. Дори сме толко заедно с избягалите в чужбина. За тридесет години 2 милиона избягаха, около 3 милиона се споминаха, така че от близо 9,7 млн. по бай Тошово време махни около 4 млн. напуснали България - някои тялом, други духом и ще видиш, че не сме повече от 4-5 млн.

Аман от фалшиви новини!

потребление в домакинство - основен двигател за растеж : след вчерашното съобщение че имаме хем спад в начислени чужди капитали , хем растеж на оттеглените чужди капитале , днес в отчетният баланс открием , че растежът на инвестиции се генерира главно от домакинства . При това онова важи като правило за целия бивш комунистически блок . Тоест стигнем до един лесно разбираем феномен , показателен за всички бивши комунистически страни : бригада нов дом , потребителят инвестира в жилището си , в домакинството си . Пред вид ниският брой проекти заявени нови жилища , това би трябвало да означава , че не става въпрос за телевизионна бригада нов дом , а в повече случаи действаща е бригада ремонт старо жилище . Върнем се към изтичане , както и спад на чуждите капитали . Предполагаме че чуждите капитали си тръгват , защото финанцирането на дребно на инвестиция в бригада ремонт старо жилище не носи достатъчен приход за капитализация и печалба в широк мащаб . Освен това , в случай на домакинства и липса на законна рамка за частен фалит , дадените кредити биха могли с по-висока рискова експозиция да се превърнат в трудно или никога събираеми вземания .

По икономически растеж сме първи, а по доходи- последни....

Таз годишният НЕП ще носи заглавие "Нови Хотели потрябват" !

Вярно е, че журналята не могат да смятат и пишат глупости, ама това вече е манипулация. В челото сме били с Румъния. Като въшка на чело. Най-бедните страни, с най-високи ПРОЦЕНТИ на растеж. Естествено, като абсолютната стойност на базата е най-ниска и минималното движение се отчита като голям процент. Я първо кажете какъв е растежа в абсолютни стойности, пък после слагайте бомбастични заглавия, за да поддържате некадърното и крадливо корумпирано управление.

А ДИРСЕРЕ - НА ДРУГАРЯ СЕРЕГЕЙ ЕВРЕЙ СА НАЧЕЛО ПО ТЪПОТИЯ И ДИЗАЙН :)) .... РОБИТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ :))

От статия в горната дата: " Растежът в България от 3,9% за 2017-та не е хич за хвалене, при положение, че по-голямата част на този ръст се дължи на потребление, а не на износ и производство... Румъния в туй време отчита 8,8% увеличение, има Брутен вътрешен продукт към 158 млрд. евро за 2016 г., близо 4 пъти по-висок от този на България. Ама сега щяла да отчете по-нисък процент." И тъжната констатация за липсата на възможности за по-голям растеж на българското "производство" - за последните десет години чуждестранните инвестиции в България са намалели над 20 ДВАДЕСЕТ ПЪТИ.. За белгщийците, дето построиха завод в Пловдив, ама не можаха да намерят читава работна ръка за него, турнаха му катинара и си биха камшика от България - четете си сами..

Ако знаете банковата ми сметка как е пораснала...

Ура, другари гербери, с тоя темп изчислиха, че след 90 години ще стигнем нивото на среноразвитите европейски държави от типа на Чехия и Унгария, а те тогава ще са още 1000 години напред.

БГ - 260 евро мин.раб. заплата - Румъния 410 евро ...... кога ще ги стигнем вторите след нас по успеваемост

Това е сутрешният растеж, след това следва спад.

Да,икономически растеж има,но вдигане на доходите няма,цялата печалба отива за феодалните робовладелци! Доходите се свиват въпреки икономическия растеж,защото постоянно се измислят нови такси,растат цените на всичко,заплатите не помръдват,само минималната крета с по малко,но останалите заплати са зле... Не напразно ни казват,че сме на дъното на света по доходи... Какъв е този икономически растеж,при който не растат доходите?!!?

Когато тръгваш от ниска база, то и най-малкият ръст е бомбастичен! Особено ако имаш машината за стъкмистика на Цецо Гуменката! А как сме с ръста на ядене на суджуци? Муаме ли, муаме ли?

Рекордно ниска безработица - нормално е при положение, че младите избягаха и тук останаха само пенсионери, инвалиди и роми - ромите не работят и така. Ако може обяче някой да ми обясни какви данъчни облекчения, дето толкова много са вдигнали покупателните възможност на българите, че аз не се сещам. Коя ли гърбава калинка го е съчинила това?

В момента работа има за всички, които стават за нещо. Аз едва смогваме. Парите също са добри, във всеки случай повече от сервитьор в Испания. Ако сега не ви върви не ставате за нищо. Сърдете се на себе си.

Е не може всички да сме сервитьори като тебе! Държавата има нужда и от учители, лекари, инженери.

Na kriva raketa kosmosa i prechi

Обожавам някой, с който ме делят не вагони, а цели композиции с книги, да ми обяснява кой е крива ракета. Не се ли сещаш, че ако на тебе 1000 лева ти стигат, на мене и 5 000 не ми стигат? Не, разбира се! Радвай се на 20 стотинки бакшиш и обяснявай, колко си добре.

Знаеш ли какво явно си от мошениците. Сега времената са златни за мошеници и лъжци. Златни времена. Грабежите са на ниво министерства. Мафията безчинства и на теб ти е добре. Но няма да е все така. Няма вечен двигател, все един ден робите ще станат хора и ти ще си платиш. Всеки плаща- рано или късно. Човек не живее само с хляб. В човека има и божествени сили, които не го принизяват вечно. Ще си платиш един ден за безплатния обяд. Всеки плаща!

Няма кво да ядеме... къде е ръста?

Sigurna li si ,che niama kakvo da jadesh?

А ти сигурен ли си, че си нормален? Казва ти, че няма какво да ядем - едно че всичко е неимоверно скъпо за мизерните доходи, второ, че всичко е западна отрова и гмо - също западн отрова, трето, че ако си позволиш да се храниш нормално, тогава НЕ може да ти стигнат финанси за данъци и сметки, да не говорим за нормална почивка и АКО имаше какво да се яде, нямаше да има хора, ровещи по кофите за коричка хляб. Последното никога не е било по времето на "лошия" бай Тошо!

Ами работете и ще има какво да ядете.То не може само по кафенетата да стоите и да си пушите цигарите и да искате да сте богати.Работа му е майката!

Домусчиев, ти ли си бе, леке!

Трагикомичен смях. Оня ден отидох да си плащам парното. За януари- 150 лв. за март и февруари - над 200 лева. Че аз март въобще не го ползвах това парно. Ама хубаво- вече толкова свикнах с безобразията, че като чух поредното - започнах да се смея и не спрях, докато не напуснах сградата. Обградени сме от безобразия, но......като е пълно с мошеници и такива, дето искат да им приличат, накрая децата им ще им плащат на тия. Аз напускам това блато.

че края на март беше най големия сняг тази зима?!? Абе вие помнитеколкото павиани и мислит епочти колкото тях,а искате да сте добре

Благодаря.

За съжаление помня, ама много. Пуст мозък! Та си спомням, че през март валя сняг, ама не повече от 10 дена.

Март валя, но не беше мразовито! При много студено време, сняг НЕ ВАЛИ! Запомни го, не ставай смешен.

Дано по-скоро се разкараш

По-скоро теб ще разкарам и то така ще разкарам, че кармата ти ще те преследва дълго.

Ti veroiatno si zabravil ,che mart beshe dosta studen i snezen

Това извадка от Стъкмистика ли е?

Значи и с кражби се постига икономически разтеж.Това ЕС е обречена кауза,оказа се ,че те са по неграмотни от нашите мутри.Сложихме ги в малкото си джобче. Какъв разтеж бе уроди?Вие в България ли живеете?

Майка, избихме рибата !

Да ако числото 1 порасне с 1 то това е 2 и е 100% ръст. (БГ е на 1) Ако числото 100 прорасте с 1 то това е 1% от 100 на 101. (това е Полша) Реално всички ръстът с по-голямо число като абсолютна стойност на долари БВП, но понеже ние тръгваме от 1, то % ръст е по-голям. Голям успех...

Poraste? V ikonomikata takava duma ne se izpolzva.Moze da ti PORASTE patkata naprimer

абе то в икономиката и "усвояване" уж не значи крадене, ама се прави поголовно, така че, не ни занимавай с глупости, а гледай същественото - и Костов лъжеше за растежа и преди него лъжеха и сега ни лъжат.

Къв растеж бе манипулатори жалки? Та територията отдавна няма икономика те растеж сънуват! Измекяри!

с висше образование съм и с чужд език, получавам 576 лв заплата, това ли е растежа, може да си го з....те на тъмно и влажно място, ако е това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kato ti cheta stila na pisane mi e jasno kakvo VISHO imash

същото-и по време на соца...В началото на годината-1 крава, в края-50...В САЩ-от 5000- на 5001....Растежът у нас е 50 пъти повече от САЩ:-)

буратино, ного ти стана гоуем носъ!

ние може да имаме и 20 %, но ако са върху 100 прави 120, някой може да има само 5 % но върху 1000 и това е 1050, а някой може д аима смао 1 % ръст но ако е върху 10000 е 10100. Та тази вярна статистика не ни прави да сме много по добре от тези с по малък процент ръст.

И защо си мислиш, че ръстът измерва кой е по-добре?

Ръста на някои неща като расте да ставаш по добре.

е какъв му е смисълът на тоя псевдорастеж, ако народът става все по-зле и по-зле икономически?

къде е този растеж, знам само за един такъв, раковите клетки атакуват всеки втори българин, а за икономика не съм чувал, какво произвеждаме всъщност!!!!!!!!!!!!!!!!!!