От юли правителството поема минимална заплата и осигуровки в сектор "Туризъм"

50 млн.лв. се отпускат за бранша с продължителност 3 месеца, обяви зам.-министър Зорница Русинова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е ние сме управниците ако не помогнем на "нашите"хотели...Какво искате на готово пари,е тогава трябва да сте на моето място

Заплати и осигуровки ще поеме държавата, а кой ще поеме качествената храна, чистата вода, природата, спокойствието по курортите? Аз лично приятели и познати, които да ходят на Черноморието нямам-Гърция, Хърватия , Испания и т.н. Такива подобни "съживяващи" инжекцийки най-много да удължат мъките. Айде големите хотели и вериги ресторанти все ще закърпят ама средните и малките бизнеси заминаха.

Твоите приятели са гурбетчии, не туристи. Ясен си ми.

Жалко, че вашите разбирания за хората са "или са гурбетчии или взимат 800 лв заплата" , но пък така е по-лесно да ви разпознавам без да ви виждам- един от двата варианта. Та искам да кажа, че ако ти работиш на 800 лв има хора които работят за 1000-1500 лв повече и могат да си позволят друго освен квартира в Черноморец (примерно) за 20 лв леглото и да ядат цаца от миналата година. Проблемът е, че тия хора с тези заплати (по-височките) не ги харчат тук, а ги харчат там където им предоставят по-добра услуга.

Много ми харесва вашето елементарно мислене (или си гурбетчия, или бачкаш за 800 лв) но така поне ви разбирам вие какви сте, защото други опции няма. Та колкото и да не ви се вярва има хора, които взимат с 1000-1600 лв повече от вас и тези хора предпочитат да харчат парите си там където им предоставят по-добра услуга. А ти си карай на 20 лв леглото и на миналогодишна цаца и си мисли как само гурбетчиите могат да идат в Гърция на "хууто" море

Новината оставя впечатлението,че тази мярка е само за Бургаска област.Което е странно.....

Модерен капитализъм - регулация на пазарите (ще купувате от тоя, а не от оня; ще зареждате магазините не с това, а с онова); държавата плаща на работниците; можете да говорите това, а не онова; държавата казва на банките какви заеми/кредити и при какви условия да отпускат; шефовете спят с пищови и милиони по нощните шкафче; Вождът и Учителят на народа грее за по 10 минути всеки час на екраните на телевизорите; въвеждаме валутният лев (извинете - еврото) "на всяка цена"; харчат се огромни пари за тотално безумни строежи и проекти; както и да се гласува на изборите резултатът е един и същ; Вождът и Учителят на Народа нарежда на депутатите какво, кога и как да се приеме; когат инават кортежите на големците се спира движението по улиците... Капитализъм ли написах, май трябваше социализъм да напиша.

В държавните болници или в частните банкови сметки на шибаняците бетонирали с незаконните си хотели след незаконни заменки на земи по морето частни шибани смръдливи и скъпи хотелчета

Очевидно хотелите са собственост на политиците."Тайно" де.....

Ами ако не дадат нещо, ще има сериозен бум от много безработни. Друг въпрос е колко работодатели ще им, се занимава, щото консумативи и време и попълване на документи, а кьорав турист няма да има, т.е. и печалба няма да има. Щом в Италия дето се успокои ха нещата няма туристи, кой ще дойде при нас дето сега започва мъката.

Е, сега чорбаджиите в туризма ще трупат милиони на гърба на държавата. Работниците им ще работят за тях но държавата ще им плаща. Що за финансисти имаме в министерството, плаша се!?

Ами правителството да поеме минималната заплата и в сектор промишленост и край с безработицата.

А на малките фалира ли фирми кой ще помогне

Какъв неграмотник!

От къде на къде. Мафията с подпомага кобствените хотели с нашите пари. Твърдо против. Да те би само те да пострадаха от кризата? Ами хората останали без работа?

Грешка, голяма грешка. Помощите трябва да са еднократни: за багери, които да разчистят крайбрежието.

Е слуги ли подготвяте на комуниста Бойко Борисов. Е тия пари ще ги вземете от нас под формата на глоби,такси и други подобни.Е ще дойде и вашето време и ще ви напъхаме във всички затвори.И даже и на луната да се изселите и там ще ви пъхнем в панделката.

Е и какво.Слуги ли ще отглеждате.

Вместо туризъм трябваше да развиваме промишленост, машиностроене, електроника, селско стопанство като в Холандия/Нидерландия, която храни цяла Европа...

Вече беше - но ...

БОГ

ЗНАЧИ ЕДНИ ПОЛЗВАТ ТЪПАЦИТЕ ДА ИМ БАЧКАТ И ОБИРАТ КАЙМАКА ПРЕЗ СЕЗОНА, ПОСЛЕ ВСИЧКИ ГОВЕДА ПЛАЩАТ ЗА ПОМОЩИ?! ДА ПЛАЩАТ ТИЯ ДЕТО СА ПРИБРАЛИ ПАРИТЕ МИНАЛИЯ СЕЗОН. ЕВАХ ТИ ЛАЙНЯНИЯ КЕ НЕФ! :)

Правителството нищо не отпуска. Това са пари на данъкоплатеца. 60 млн от събраните ни от данъци пари отиват за тая работа. Не ги е извадил генерал пожарникар боко от джоба си

"браво" на правителството! За тиквата и Севда 67 млн кеш безотчетно, за цял един сектор с поне 100-200 000 служители - 60 млн, които едва ли ще ги вземат, предвид невъзможните изисквания!

Споко - ще ги вземе който трябва .

Айде стига с тоя туризъм, бе! Аз като не съм в туризма също имам спад с 80% в оборота, на мен кой ще помогне? Или аз да го... Цените в магазините се вдигнаха за 3 месеца с 40-50%. Да- в същите вериги, дето не смеете да ги търсите за ДДС, щото такова, посолствата... Ама мисирките мълчат, поръчкови скумрии на държавни дотации. Виждам как парите за държавната администрация свършват. БАСИ, шепа хора храним огромна държавна администрация, 2млн.пенсионери, цигани, роми, братя, сестри, безработни, полиция, Калинки, държавно назначени мутри... Е, мисля че около есента държавара ще фалира, а днешните герои отсега си подготвят почвата да се измъкнат сухи около август

Правителството ли поема или Аз?! До момента съм внесъл над 20 000 лева здравни осигурировки. Ако остана без работа и не се осигурявам здравно утре ще ми кажат Сори, не си осигурен, няма как да те лекуваме! Тези пари, които съм внесъл са източени и с тях са построени Частни болници. Ако трябва да се изследвам с ЯМГ трябва да плащам. На тези, които четат - разбирате ли в каква система живеем?! Ясно ли ви е?

Абсолютно прав си. От първо лице смея да кажа, че частните "БОЛНИЦИ" източват здравната каса. Факт. Използват безпаричието и безпомощността на работещите хора(модерните роби), за да печелят. Не е честно.

Че кой ти е казал че живота е " честен" - Нали за да живея аз добре трябва да има такива като вас - казах "ХАУ" !!

Продължавай да ПЛАЩАШ , за да може Божко да спи още по-спокойно !!!! Твоите 20 000 са някъде на дъното на чекмеджето под формата на 3-4 банкнотки , и галят съвестта на Божественният !!! Ааа - Щял си да останеш без работа - Че това си е твой проблем - нали видя какво стана с Б.Банов и Каракачанов - НЕ си платиха глобите от по 300лв. защото са без заплати , Бойко и Горановия не ги интересува - Те си имат чекмеджета за пънене !!!

извинете, нещо се размечтах представяте ли си на бюлетината за гласуване да ина и 'опция' - за никоя от посочените 'партии' и 14-дневен срок за 'нови предложения' а след 21-1 ден - 'експертно управление' от ес

Тъй както си се "размечтал" , НЕ ти трябва никаква допълнителна опция - ОПЦИЯТА е една - КЪСАШ бюлетината и им я даваш да си я броят както си искат , или пък изобщо не ходиш да си ГУБИШ времето !!!!

20 000 купени гласа тежат значително повече, като процент от два милиона гласували, сравнено с 4 милиона гласували. Недейте да гласувате, защото маргиналите суха пара броят за покупка доверието на нароода. Трябва да си я върнат някак си!

Е, ако за вас изборит е между еднокнижни селски бекове и късане на бюлетина..това обяснява всичко в последните 20-30г

2021 ще плащат на чужденци да идват на кафяво море.

НЯМА такива ГЛУПАВИ чужденци - То като погледнеш Всъщност на цялата Планета няма да намериш по-глупави индивиди !!!

От кога ще започнат да раздават заплати и на хазартния бранш?

По цял ден, в работно време, ще гледат монолозите на пожарникаря по телевизорите, и за това ще получават заплата!

Само не уточни госпожа Русинова, че така е направена мярката, че реално почти никой няма да може да се класира. Пълна измама като всичко у нас. Но да си баправят пиар го умеят.

Не си прав - парите , ще се усвоят ( от който трябва ) ,

На Есен българските банки, ще се окажат собственици на значително количество хотели, по българското Черноморие.

От бранша обаче са категорични, че финансовата помощ от държавата няма да им бъде от полза.

PEYTSCH

Ще се плаща за нищо. Туристи няма. Ще си смучат кафе от автоматите, ще пушат и ще клюкарстват както винаги...По0голяма глупост не съм предполагал...

Идват избори. Трябва да се харесаме на избирателите. Всеки глас ни е от полза.

забравете за моя, не съм мангал

Ти пак индиректно гласуваш и пак ти вземат субсидията, но нямаш право на избор за кой.

А бюджета как е? Ще се актуализира ли пак?

PEYTSCH

Пари хвърлени на вятъра, „Кадри“ като тези от кол и въже в туризма не бива и да има. Ще изпапат 50 милиона и ще духнат където им хрумне...Например в Турция и Гърция...

Това се казва инвестиция! Наливаш в бездънната яма на лайноморието, в която и циганите не искат да ходят..Докато не бетонират и последната дюна герберите няма да се спрат.

Много "добра" новина, на фона на по-важната: "Първият чартърен полет с туристи...е отменен." И сега на мутрите-хотелиери ще раздават пари на калпак, а защо на тях, а не директно на пострадалите в бюрата по труда. Обзалагам се, че поне половината ще останат в джобовете на мутрите съсипали черноморието. ГЕРБ е вредна и опасна за държавта, която сме всички ние, а не партините сукалчета.

ГЕРБ отдавна са ВРЕДА и Бойко е БОЛЕН ПСИХОПАТ ,но вие явно не можете да го разберете !!!!

Не Ви ли е срам да субсидирате най-ЧЕРНИЯ сектор бе ГОВЕДА...

Нали е техен

Боко колко хотела има, че тръхнахте да им наливате? Като е мъж да си признае!

Кризата с туризма в БГ няма нищо общо с Корона кризата!!!! Следващата година каква ще е причината за слабия сезон?!?!?!? Скъпо, мизерно, на морето плащаш като за Монако, а получаваш лайна, на планина плащаш като за италианските Алпи, а получаваш киша! Скапана Каменица в бутилка в момента по черноморието масово е по 7-8лв!!! И на това ще им поемат заплати и осигоровки!!! На хора които 30 години крият доходи и не плащат данъци! Против съм с парите ни да се държи изкуствено жив този сектор!!!!!

С минималната заплата дол не се издържа.не стигат тези пари.хем работа нямаме хем ме ни стига помощта

В България туризъм повече няма да има. Гледам реклама да Рила -боровец - намаления 4 и 7 лв. А иначе нощувка 170 на вечер. Много по скъпо от миналата година. Е какво искате Не е ли нахално. Кой ще иде

Няма значение дали ще отиде някой. Ще си вземат парите като субсидии от нашите данъци. Сега е най на далавера да си хотелиер. Нищо не правиш а прибираш пачките.

Значи аз искам по 50 бона на стая за сезон и съм ОК.

прави са от правителството , те няма да дават пари нали хотелите са си техни. Само на кяр ще са , а заплатите на работниците им от нашите пари. Живей народде прост и окраден.

Това не е правилно, всичко е отворено и работи, границите също са отворени а това че няма туристи, не е проблем на държавата

Те хотелите се субсидират щото тия сето държат държавата дърат и хотелите. Нема никво значение дали е правилно или не

Бе карантина няма а аз продължавам да плащам от мойте данъци на някви хора заплатите? Къде е логиката?

То така или иначе туризъм няма да има това лято. Кой ще дойде в страна, в която броят на заразените се увеличава?

Ей, върнгаме се в комунизма. От кога го чакам. Сега да сненим и името на НРБ.

Виж какво точно обратното на комунизъм е това, когато взимаш от държавното и даваш на частното е анархо капитализъм. А когато взимаш частното и даваш на държавното е комунизъм. Тази тиква за какво ти е? Опитай се да помислиш малко с нея

ще плащат ли данъци като държавни служители? Защото след като държавата ще им плаща то са държавни служители.

Те и сега не плащат.

значи са си държавни служители щом няма да плащат данъци. Браво вече сме си НРБ.

Какво ще получим насреща?

мутрите и политиците е май и то едно и също е. Няма да им стъпим у хотелите...само в частни апартаменти!

Държавата направо да осинови сектор туризъм....Така ще се разбере чий е туризма всъщност! Останалите кучета ги яли !