От социалното министерство предлагат минимални доходи за ЕС

Изработване на карта за адекватни минимални доходи в ЕС предлага зам.-социалният министър Султанка Петрова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Султанкеее ... язък ти и на докторската титла, залудо са ти я дали. Ха сега вземи да сравниш минималната заплата в Германия и минималната в България и ми кажи нашата ли ще се увеличи до немската (пари от къде?!), или на германците ще я намалим до нашата ?!!! Той Боко Тиквата точно такава дивотия беше предложил преди няколко години - германците да си намалели пенсиите до нивото на нашите, за да нямат проблеми ..... !!! Връх на дивотията е това и се чудя как тогава не го изхвърлиха с ритници от Мин. съвет !

Щом ще изравняваме минималните доходи , да изравним и администрацията като процент от населението , както е на запад от Калотина . Да каже зам. министърката колко хора трябва да се съкратят от държавния апарат.

Най-големият проблем е така нареченият "едър бизнес" у нас който реве и скача срещу вдигането на заплатите. Ако се върнете около 90-те години ще видите че повечето ни "биснесмени' забогатяха именно тогава от и произлизат от някоя трибуквена групировка. Така че докато не се премахнат мутрите от бизнеса тук никога няма да видим по високи доходи , всичко зависи от властимащите дали и кога ще го направят. Така нареченият преход вече продължава повече от четвърт век и продължаваме да сме на нивото на крайно западнали воюващи държавици.

Докато заплати и пенсии не се вдигнат най-малко два пъти и не се взема мнението на г-н Ив.Нейков,нищо няма да се оправи.

Нищо не може да се промени ,докато в България няма Съдебна система. Има я само като сгради и огромен бюджет,което ние плащаме ,а нищо не получаваме. С една дума това не е Държава ,а Мафия.Кой ще промени Мафията султанке?

Историята познава случаии, когато държавата е побеждавала мафията - Мусолини в Италия.

И неговия второобраз Порошенко /Вайцман/

златна тема за цялото форумен разбирач от икономика , начело със зам.мин.Султанка ... супер лесно е решението :))) ... 1 (един) лев струва (държавна такса) да се регистрира фирма в БГ , регистрирате и започвате да назначавате и плащате заплати ... нема по-лесно от това :))) ... не знам що седите във форума и пишете и плюете по цял ден а досега не сте го направили :))) ...

Пак бутате каруцата пред коня, не може да лекувате следствието без да лекувате причината. Основния проблем е че българина в България е дискриминиран както от чуждите фирми, така и от българските. В една и съща чужда фирма , за една и съща работа специалиста в България взима 5 пъти по-малко от специалиста на запад. Когато хората се оплакват , обяснението е " Това е нивото на заплатите в държавата" . Не искаме обезщетения и социална храна за празниците, искаме равнопоставеност в рамките на ЕС - за еднаква работа - еднаква заплата. В противен случай каквото и да правите, ще има имиграция.

Има една депутатка в Бундестага - д-р. Сара Вагенкнехт (Dr.Sahra Wagenknechts) която ясно и точно показва този проблем (тя дава пример с разликата в минималното заплащане в Германия и Франция)

За да има добро заплащане, трябва да има силна икономика. В Европа са големи заплатите,защото те произвеждат продукти ,във всеки един смисъл, с много голяма добавена стойност . У нас , със домати и салами , трудно ще имаме висока добавена стойност. Заплатите в държавния сектор, който не движи икономиката, са високи, а трябва да е точно обратното.

така е,дори в Занзибар,маймуните са по-добре платени и социалната политика на правителството им е по-добра от нашата,ама госпожааа,казаха ви го в прав текст,че не ставаме за нищо,Боко-тиквочо -не ставаш,не ставаш бе брат,стига с тия еврозони и бля,бля,простотии ,и народа дет те е избрал,не го ще тоз Евросъюз,знаем мъчно ти е за евролайнарите-ама и тук има кой да те гали по простата тиква..повервай ми !

Тия дето са го избрали са добре.

Оправиха доходите в България, сега ще ги оправят и в ЕС :)

Махнете тези измислени граждански договори, с които " бизнеса" масово скатава осигуровките на хората! Всеки втори работи на такъв и няма нито здравни нито пенсионни осигуровки!!!

Това може да се прокара, ама как ще накарате политиците да не крадат? Щото тези пари трябва от някъде да дойдат!

Докато ни управляват тези забравете за интересната идея.Б.Б. се кълне ,че средната заплата у нас е 1100лв.,но това драги "зрители" е само за столицата,а средната заплата за провинцията е 500-600лв.Докато на запад стандарта е еднакъв.Пример:в столицата на Германия Берлин средната заплата е почти еднаква с тазина Хамбург, Мюнхен, Щутгарт и цяла Германия.Това се казва стандарт, не като в Абсурдистан.

При сегашните цени в България минималната заплата трябва да е 1500 лв,а в София поне 2 000 лв!!! Цените са като на запад,че храната дори е по скъпа,а заплатите са,като в държавите от Африка,където няма икономика и живеят племена и маймуни...

в българия живеят поданици на цар боко тиквата от сик

... priemame EUR-oto & 1500-2000 evraka MIN...

"където няма икономика" много точно си го казал! Няма икономика която да плаща заплатите дето искате. За съжаление заплати и икономика не се вдигат с постановление в държавен вестник. Кога това простият българин ще го разбере не ми е ясно.

Подкрепям... но за целта трябва да приемем еврото. Тогава даже трябва да се оеднаквят заплащанията в секторите. Щом ще сваляме границите за цените - трябва и за заплатите да е така. Единен БВП, абе направо да направим Съединени Европейски Щати! (не проявявам сарказъм)

tOPSlv

" УЕДНАКВЯВАНЕ" бре, многознайко Deus Vult !!! А EURO, в България - НИКОГА !!!

"Оеднаквяване" е по-популярно сред неграмотните тъпаци, дето реват за заплата. Ходили са на Очилище и имат Вишу (в областта на психологията или МИО, най често). Трябва да им се плаща за знанията...

Султанке, Султанке, и твоята кратуна кънти на кухо! То лесно така, цял живот на държавна ясла, големи заплати, слети празници, отпуски по света и у нас за държавна сметка (не знам защо още им викат командировки?)! Ти опитвала ли си да изкараш със собствен труд и умения поне пет стотинки, да разбереш че само с постановления заплати не се вдигат. Бачкане трябва, яко бачкане!

счетоводител в община перник предлага максимални разходи в ес.