От семена до плодове: България внася все повече селскостопански стоки от САЩ

Вносът се е увеличавал през всяка от годините от 2016 до 2021 г., като през миналата година са доставени стоки за над 80 милиона долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пандения,война за запазване на световно господство и ГМО храни за света . Това са дългосрочните планове на фашисткия хегемон САЩ.

Ами като си избираме ПРОДАЖНИ ДУПЕДАВЦИ да ни управляват, така ще е, че и по лошо. Гледайте ония гниди в парламента и МИСЛЕТЕ!!!. Хей Българино, преди 80г хранехме ЦЯЛА ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА И ГИ УЧЕХМЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕ, СЪЩОТО ПРОДЪЛЖИХМЕ И ПОСЛЕ!!!. Образовахме цяла Латинска Америка, Африка, Далечния и Близкия Изток, а сега ядем плодове и зеленчуци от Полша(където има зима 8 месеца), а и не само от там. Да не говорим за преработващата промишленост на зеленчуци, плодове и грозде!!!!. СРАМ и ПОЗОР!!!!. Къде е оная продажница Кунева ( другарката Пръмова), която подписа договора за ЕС за земеделската продукция????.

Както е тръгнало и топки ще почнем да внасяме. Усеща се вече, че нямаме топки.

Почна се Бълг ариноо тези ще са по лоши от осмалийееетурмиш

Управляват ни предатели от край време, затова селското стопанство а и не само то е в това плачевно състояние. Не ги ли изхвърлим от властта тези изроди ще ни натресат и еврото и всички негативи свързани с това.

еми нормално нали затова ни разрушиха селското стопанство да им внасяме ГМО боклуците

изнасяме семе за там. Познавам доста българи из щатите им, които имат вече по две-три деца...

Да ,защото си нямахме наши,та да подхранваме американските фермери.Те това е приятелска държава,самолети,селскостопанска продукция и какво ли още. Добър си е народа наш с толкова години сташ.

До бананова република Петкане

СЕЛСКОСТОПАНСКА България ВНАСЯ СЕЛСКОСТОПАНСКИ продукти...

Ние произвеждаме екстензивно за тях, а те набутват промишлени храни на нас. Те това е.

Зависими от САЩ ... за ВСИЧКО - трябва СПЕШНА диверсификация от САЩ във всички аспекти. Да започнем от политиците ( ония там курви десносектантските и целия им антураж от медии и слугинаж )

Внасяме ГМО!

е, нали това е целта, от производители да станем пазар. Ами - готово, станахме. Бяхме първи в света по производство на цигари, заедно със САЩ, е не сме вече.Най-голямата световна ябълкова градина беше наша - 14000 дка, а сега внасяме ябълки.ЕЕЕЕХХХХХ

Американските семена и плодове са 100% ГМО.

Ами като в Украйна. Да чакаме на осмата година посещение. Има още една година. Ако някой си мисли че САЩ не печели от войната...

Предполагам че са продукти на Монсанто/Байер

Гулям евро Гей атлантик ФАЩ щастие. Саму лети от ФАЩ, цигаренити фабрики са на ФАЩ, ТЕЦОвете на ФАЩ, държавата на ФАЩ. Затуй ставам и най бедни и с най гуляма смъртност ф света. Руски дрон мина пулувинта ОТАН и чак кат взриви отански Загреб тогаз гуу видяа Петриътити. Туркоробцити разбраа ли безаналоговия член 5ти на ОТАН де са скри след кат Путин запука натуту ф Полца?

БУЛГАРТАБАК бе откраднат от СССР на Девети 1944г и до днес е руски. Тецовете са на руския агент Сава - Амед Доган. Устието на Камчия е собственост на град Москва. Да изброявам ли още, сука блядь?

И повечето съдружници на Доган сигурно са политически бежанци я в Белгия, я в САЩ, или пък по испанските острови, бедните те, нали? Онова дебелото Лиляна Павлова комунистическо отроче избягала от лошия доган и всичко руско чак в Белгия, и е заместник шеф на незнам си коя европейска банка/агенция. Роман Василев, или какъвто беше там, прокурор, обслужвал доган, в изгнание в калифорния да мести мебели и багаж... и тн. Доган и западните ни приятели и това, което се сочи като "руско" е едно цяло и е престъпна задруга по взаимно удобство. Със сигурност е разпространена и до и даже зад Русия, но е преди да се нарече руска, трябва да се види защо всъщност идва от другия бряг.

В този съветски дрон, изстрелян от Украйна най вероятно са били Био материали от лабораториите. Трябвало е да изчезнат от Украйна но са били твърде скъпи за да ги унищожат.

Ф16 ители са селскостопанска стока ? Ох мале , самолети,ракети,курвети ... тапети

не цитирайте пролетарския поет Владимир Маяковски: "Яж ананаси, дъвчи фазани, твоят последен ден иде, буржоазна въшко!" Този ден го чакате повече от 100 години, блядь.

От Русия и от Сомалия ли ?

Ли, дори искат предварително заплащане.

Си постигна целта, избутаха европейските си конкуренти. Но американските стоки имат по малко контрол от европейските а тях се позволяват неща, които Ес са забранени.

Турция и Македония са ЕВРОПЕЙСКИ КОНКУРЕНТИ, блядь?

Като гледам внасяме все неща, които виреят у нас или сме произвеждали. А можеше да е обратно, ние да ги изнасяме. За качество няма да говоря, че и у нас всичко вече е химия и ГМО.

Тези гемеота не са ги внесли българите, а западните вериги, които изнасят печалбите си в чужбина и които нашите продажни политици им харизаха целия пазар на дребно. Вижте как почти всяка седмица промотират краварски храни и стоки.

Това беше целта и заданието, което ни поставиха "западните братя", ако искаме да сме им "прЕатели-слуги". Закриваш си армията, закриваш си научните институти и научно-техническото разузнаване. Закриваш си промишленоста, селското стопанство. Няма да изнасяш и да произвеждаш. Ще внасяш и ще консумираш. Обслужващ персонал. Сега не ревете, че храната е в пъти по-скъпа от тази в Гърция, в Турция, в Германия и в Англия! Когато умишелно ти се пречи да си производител, а се дава предимство да се вкарват чужди боклуци...яжте полски ябълки, френски картофи, американска гмо царевица....

Сега ще изнасяме ЛГБТ утайка на кило за запада. Педалска държавица

Е,като не ви харесва, чакайте подобен внос от Русия!Всъщност , сещате ли се за такова чудо - СЕМЕНА И ПЛОДОВЕ ОТ РУСИЯ?

Я се разрови малко в нета да видиш видеа на един австралиец, които живее в Русия. Та скоро показа супермаркетите там. Обикновени, като Фантастико. Ми ние направо нямаме нищо тук. Хайде малко си отворете очите!!!

Каква Русия те гони, джендърче? България може да произведе тези неща по 10 и с качество 1000 пъти по-добро.

да живее ГМО...

Гулям евро Гей атлантик ФАЩ щастие. Затуй ставам и най бедни и с най гуляма смъртност ф света.

Лошо няма! Вчера си купих 300гр.плик с печен шамфъстък.Когато ги приключих с кеф,видях че произхода им е от САЩ.

Туркоробски боклук

След дълго ще започваме да ставаме дебели като американците с техните хранителни стоки.

Мммда... жалко за такава плодородна държава..... Е поне служиме на САЩ.... като стане тежко те ще се застъпят за нас както за всички свои съюзници да речем Афганистан. Вярвам че няма да се тъпкам до летището и мен ще спасят....

По-голям срам за нас няма?! Страна с изключителни условия за селско стопанство да внася от САЩ селскостопански продукти, обикновено семена и др., които както знаем всички интелигентни хора, са химически обработени, за ГМО да не говорим. Почти закрихме селскостопанските институти за изследвания и създававане на нови сортове, за да вземаме несвойствени за нашите земи сортове. Тъпо и продажно племе!!!

Бъргарите са най-тъпите хора на света! Щом целият народ се остави на шепа предатели да ни съсипят и икономиката, и селското стопанство, и затворени в къщи само да коментират във фейсбук колко са потресени и отвратени от всички политици и предатели. Безучастно гледаха как заводи и фабрики ги изравняваха със земята, Вместо да се организират, да се противопоставят, да грабнат сопата и да ги спрат, да ги хнанат и да ги съдят. Сега да ядат пластмасата на САЩ и ЕС. Така ви се пада българи! Всеки народ си заслужава съдбата и предателите да ги управляват. Безхаберието ще убие България!

Е кой да се противопостави?!?

Нали болшинството викаха по площадите "Кой не скача е червен"

Патриоте е е е !!!??? Защо "българите СА" , а не "СМЕ" ???, бре умнико ?

ЗА се цабрани вясакви стоки внос от АМЕРИКА плозовете са безвкусни

Важното е, че имат търговски вид :-D

Семената от ГМО стават само при първо засаждане, след това трябва ново семе. А бяхме държава с институти по царевица и слънчоглед,а до къде сме го докарали?

Почвите след такава реколта стават неизползваеми за дълго време.

Проверете какви плодове дават на децата по програмата "Мляко и плод" в българскитежучуилища! И от къде ги внасят!?

Щом традиционно земеделска страна е принудена да внася гмо храна, значи положението излиза от контрол и е необратимо.

България не е страна /държава/ , територия в югоизточният ъгъл на Балканският п-в. България е територия под диктата на САЩ, прокарван чрез щедро финансирани НПО-та

Сега колонизаторът ще храни собственоръчно гяурите, така щото и онези, които могат и знаят как да се хранят, да отвикнат. Количка, чипс, царевични пръчици, начоси, пуканки, а скоро и чипс от скакалци, вместо пастърма.

Споко няма дасе косите много по лошо ще става,земеделието иска честни и трудолюбиво хора,тях от Бг ги изгониха 89-а година,от там нататък пътя е само надолу.

Никой не ги е гонил ,от България ,а сами си избягаха

Жена ми забрани в къщи да се консумират американски продукти, защото силно ми се промени миризмата на пръднята. След шам-фъстък,пуканки,палачинки и замразени пици мейд ин УСА, от мен започва да фунти злокобно. От зловонието на нея (понякога и на мен) и се насълзяват очите, а често и потича и кръв от носа. Добрата новина е, че от апартамента избягаха и паяците и хлебарките.

Симпатично

Ха ха ха, добро утро. Нали това беше част от плана. Вместо да изнасяме за Русия, да внасяме от запада. Сега ли чак загряват някой хора?!!?

Да те хване срам.Кой ни управлява? Бихме могли да изхранваме половин Европа.САЩ постигнаха целта си.

lu4ka

Да живее "Монсанто". Между другото, освен семена, те произвеждат и "Раундъп".

Стара ти е информацията Монсанто отдавна е купено от Байер И Байер ли да не ползваме ?

Поинтересувай се чия собственост (мажоритарна такава) е Байер. Ще се учудиш! Хайде със здраве от бат ви Сандя.

Веднъж преди повече от 10-12 години се заприказвах с един германец,който беше от бившото ГДР и говореше разбираемо на руски..Та той беше идвал много пъти в България на курорт ,още като малко момче със своите родители,като младеж,като семеен човек.Познаваше Черноморието ,хотелите и къмпингите по-добре и от пътеводител на Балкантурист.Та той ми каза,че когато преминели моста при Русе навлизали в страната с безкрайните полета ,в които растели най вкусните чушки,домати,дини и други плодове и зеленчуци.Те оставили в него вкус и аромати,които помнел още.Сигурно беше нещо разочарован от салатата ,която ядеше и ме попита къде са сега тези зеленчуци.Аз му обясних,че салата ,която яде е с турски домати,гръцки или македонски чушки,сиренето е от палмово масло и сухо мляко,солта най-вероятно е от Израел,а олиото с неизвестен произход.Попитаме защо сме унищожили тези безкрайно вкусни продукти,на което му отговорих,че те са остатък от комунизма и ние с много желание ентусиазъм,запленени от европейското ни бъдеще,което се открива пред нас в кратки срокове ги ликвидирахме.Обясних му ,че запленени от това бъдеще, не може да предположи още колко неща унищожихме.Той някак си подсмихна и каза,че се досеща защото докато пътувал видял много руини от различни постройки

Гедереец да ти говори на руски, айде сега опитай пак.

Защо? Говорят, освен това има и хора, учили какво ли не. Например български, също.

Какво значение има на какъв език са общували?? Важното е, че по същество това е истината.. Духаме супата хранени с надежда, че един ден ще станем отново суверенна държава! От държава със силно развито земеделие сме станали вносители на земеделски продукти.. СРАМ!!!

Тъпак!Не става въпрос кой какъв език говори,а става въпрос,че съсипахме всичко добро, което имахме.

Говореха и то добре, както и всички българи по онова време, руски учехме от трети клас и ако не си невменяем и да не искаш - пак го научаваш. Полезно се оказва. Сега където живея, се напълни с украинци. Познай дали си общуваме на английски!

дано руската армия догодина да мине Дунава!

Руската "армия" вече мина Днепър, ама в обратна посока, към Русия :D И докато минаваше отнасяше много тупаници с Хаймарс, та да не се бави много много...

Ужас ГМО

Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука почти не плащаме ток - има 5 мегавата фотоволтаици при консумация 1.5, тоест и зимата произвеждат достатъчно ток. Топлото е евтино, понеже къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на отровни супермаркети, защото има био оранжерии и био магазини и мед.център с кадърни лекари. Сега построиха и 4Д кино, ресторанти, конна база, барове, стрелбище и римски спа център с римска минерална баня. Пълно е с млади хора.

Майтап ли си правиш? Някои сме от преди теб... И пет мегавата идват в повечко. Посмали.

строят се общо 15 мегавата.. нещо спиш съседе..

Е, аз през три села и пет баира не виждам. А и не всеки е от заверата на паркаджиите. Може и ток да пускат на аванта, то е за сметка на други. Онези, които ако решат да си купят някой двор им се казва, че никакви документи няма да видят, например.

Къде, да изляза да погледна?

любо в село доброплодно

Дтеба в " българина " Я кажи, върна ли парите на инвеститорите за тоя т.нар. парк или се отчете на Масква и вече не те гонят за тях ?

путин лично анексира парка и каза, че ще изпрати войски в него - ще става военна база. Ивелин Михайлов избяга в юар с парите на 8000 инвеститори и сега се пече на бахамите

Фотоволтаици се строят върху неплодородна земя, а и зимата ефекта им е слаб. Знам Неофит Рилски, не го хвали чак толкова. А нищо не пишеш по темата - селско стопанство. Зелето от Румъния, доматите от Турция и т.н.

соларите работят зимата защото са много повече от консумацията ;) писах и за храните, ама явно не си ми прочел поста до края...

Преди ние изнасяхме зеленчуци за цяла Русия ,сега внасяме боклуци от къде ли не

Олиото е 6 лв. Шарлана е 13. В бг стотици декари слънчоглед няма кой да ги ожъне но има кой да вземе субсидията. Това е защото българинът е схемаджия а не работлив фермер. Затова се налага внос.

после не се чудите защо сте на първо място по ракови заболявания в Европа ;)

ПАДНАХМЕ ПОД АМЕРИКАНСКО РОБСТВО!

У нас имаше цял институт по семената много страни идваха са качесвени семена но дойду 1990 и разрухата и грабежа наречена "демокрация" и край.

И сега го има, мрънкалнико Просто никой не иска да купува оттам след като има гарантирано качествени семена от САЩ, които цял свят ползва. Стани фенер - купувай български. Никой не ти пречи.

Забравих и чушки вече няма.

Стани фермер